HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a GPS navigációról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a GPS navigációról (hátha nem csak én küszködök...)

#601 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 07. 20:23

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 21:13

Csak van használható Javas progi...

Ha van is, magyar térképet nem nagyon fogsz találni hozzá. A Pannon kínál valami Navigátort, de egyelőre alig pár telefonon fut, napidíjas (!) a térképhasználat és GPRS-sel tölti le a térképrészleteket, a pici, nem érintős képernyő meg elég nyögvenyelős lehet. Szerintem jobban jársz, ha veszel egy régi, olcsó, legalább PPC2002 (WM2003 ajánlott, de ezek valamivel drágábbak is) oprendszeres PDA-t és egy hozzáillő vezetékes GPS-t, azon már tudsz Russázni komplett magyar turistatérképpel.

Gondolom, ha öles betűkkel kiírja a koordinátáidat, azzal sokra nem mész :)

Szerkesztette: debaj 2007. 08. 07. 20:24 -kor

#602 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 20:27

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 21:13

Csak van használható Javas progi... és nem csak/nem feltétlen a navigáció érdekel, a helymeghatározás lakott területtől messze is... :respect:

Szinte semmi tapasztalatom nincs a mobilos-javás gps-ezéssel, de amit láttam az elég kiábrándító volt.
Ha tényleg semmire nincs szükséged, csak az aktuális koordinátára, annyira azért még használható.
PDA-val viszont ennél sokkal többet el lehet érni, ezzel már nem csak hasznos, de szórakoztató is a tájékozódás:
Képek 1 Képek 2

#603 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 20:32

A GPS Tuner tényleg jó cucc :) Tavaly Siófokon voltunk, a városi honlapról öt darabban letöltött és egybefotosoppolt JPG formátumú térképet bekalibráltam az Ezüstpart hotel elé, a Palace bejáratához meg az egyik vitorláskikötőhöz slattyogva, utána már az egész térképen meg tudta mutatni jól (tíz-húsz méteres eltérésekkel), hogy merre vagyunk :)

#604 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 07. 20:48

Idézet: debaj - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 21:32

városi honlapról öt darabban letöltött és egybefotosoppolt JPG formátumú térképet bekalibráltam az Ezüstpart hotel elé, a Palace bejáratához meg az egyik vitorláskikötőhöz slattyogva,

Jáááj, aztán ha már 3 vérosra meg kell csinálni, annyi idő alatt kis híján meg lehet keresni egy magyar navigálós térkép árát :-)
Make love not Wor.

#605 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 20:52

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 21:48

Jáááj, aztán ha már 3 vérosra meg kell csinálni, annyi idő alatt kis híján meg lehet keresni egy magyar navigálós térkép árát :-)

Ugyanmá, tíz perc sopp, aztán meg egy kellemes esti sétával egybekötött három kattintás volt :) Ha tehát fél óra soppra meg kilenc kattintásra biztosítasz nekem minimum egy iGO Magyarország árának megfelelő anyagi juttatást, bizisten elmegyek a kezed alá bérniggernek :D

#606 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 21:53

Idézet: debaj - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 21:23

Ha van is, magyar térképet nem nagyon fogsz találni hozzá. A Pannon kínál valami Navigátort, de egyelőre alig pár telefonon fut, napidíjas (!) a térképhasználat és GPRS-sel tölti le a térképrészleteket, a pici, nem érintős képernyő meg elég nyögvenyelős lehet. Szerintem jobban jársz, ha veszel egy régi, olcsó, legalább PPC2002 (WM2003 ajánlott, de ezek valamivel drágábbak is) oprendszeres PDA-t és egy hozzáillő vezetékes GPS-t, azon már tudsz Russázni komplett magyar turistatérképpel.

Gondolom, ha öles betűkkel kiírja a koordinátáidat, azzal sokra nem mész :)

A gprs-es térképek valóban költséges játékok.Tudtommal vannak már símbian-os, memóriakártyás programok is, viszont a magyar térkép ott is esélytelen, főleg a turista vagy egyéb egzotikus verziók.

A kábeles GPS-ek olcsók, de legtöbbje kizárólag szivargyújtóról megy, ergó nem gyalogos túrákhoz valók.
Régi PDA-hoz esetleg CF-slotba való GPS-t érdemes nézni.
Viszont egy egy Bluetooth képes iPAQ 2210 pl viszonlyag olcsón beszerezhető már, BT GPS pedig boltban is olcsó.

#607 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 22:00

Idézet: MisterY - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 22:53

Viszont egy egy Bluetooth képes iPAQ 2210 pl viszonlyag olcsón beszerezhető már, BT GPS pedig boltban is olcsó.

Csak túrázáshoz szerintem nem érdemes ekkora dögöt venni, ott van pl. az iPAQ 1940, azt olcsóbban meg lehet kapni, kisebb, könnyebb, állítólag a kijelzője is jobb és BT is van benne. Igaz, hogy csak 200 megaherzen ketyeg, de az iGO azon is eldöcög, a Russa egyenesen száguld.

Mondjuk nekem elsősorban jegyzetelni kellett a 2210, ahhoz nem ártott, hogy jó markos jószág, bár a mostani LifeDrive-mhez képest még ő is karcsú topmodell :D

Idézet

Tudtommal vannak már símbian-os, memóriakártyás programok is

Én is hallottam már róluk, bár még élesben nem láttam, én elképzelni sem tudom, hogy lehet az ilyet normálisan használni érintőképernyő és a jókora kijelzőre kirakott jókora billentyűzet nélkül. Ráadásul ugye a kijelző mérete, egy brutálisabb kereszteződés még 3,5 colos kijelzőn is kínlódós lehet.

#608 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 22:17

Tomtom 6.8-as kelet európával E50-en használható N95-ön majdnem PDA szintű BT GPS-el.
A kezelés nem vészes nekem.

#609 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 03:42

Idézet: MisterY - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 21:48

Szoftvernek tudom ajánlani az iGo-t, meglepő, mennyire kis falvak is benne vannak utcaszinten.

Köszi!
Akkor az iGo-ra fogok koncentrálni.
Most gondolkodok egy olyan megoldáson, hogy PDA-t veszek, és veszek hozzá térképszoftvert.
Na, majd meglátjuk.
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#610 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 08:28

A kollégák Wayfinder-t és TomTom-ot próbálgatták a mobiljaikon (6230,E50,K800i) Használatát nehézkesnek, sebességét sokszor lassúnak találták, ezért maradtak a PDA-s megoldásnál.

Szerkesztette: Szabcsi 2007. 08. 08. 08:29 -kor

"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#611 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 16:06

Használtam már IGO-s GPS-t, ennyire nem vagyok zöldfülü a témában; csak telefonon akarok nem túl részletes de sok városos magyar( +SK, D,I,A jól jönne néha) navigációját, ill hogy turistatérképen 'lássam' hol vagyok, ott az úttervezést el sem várom - persze ha tud nem baj :).  Ennyire gondoltam; és félmegoldásokról tudok (trekbuddy alá azt  a térképet rakom amit akarok; de váltogatni úgy tudom  még nem lehet, ill navigáció nincs; navigációs van, de túristatérképet nem tudok rá tenni...) Mondjuk ha 2 progi lefedné az igényeimet az is jó lenne; de ugye nem használtam még semmit eszköz hijjén, ti meg nálam már tuti többmindent.

PDA-kat rühellem, nagyon musziból vennék csak ha kell; bár akkor inkább symbianos telefont...

Szerkesztette: MC Pite 2007. 08. 08. 16:07 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#612 Felhasználó inaktív   cokemax 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 12. 15:58

Idézet: Noiseless - Dátum: 2007. júl. 19., csütörtök - 18:51

Na, kedves Fórumtársak!

A MIO C250-et ajánlani tudom mindenkinek.
iGO kompatibilis a gép, de a program neve Miomap. Kis okosítással kezeli az iGO térképeket, és cserélhető is az állomány, illetve egy 1GB-os SD kártyával egész Eu rajta lehet.
Bárkinek segítség kell keressen bátran!

Szia !

A mai napon vettem egy ilyen eszközt, érdekelne, hogy tudnám egy kicsit "okositani". Most gyárilag a kelet europai szoftver van rajta. De jó lenne legálább Olaszország, Ausztria, és Szlovénia utca szintü térképe.

Köszi előre is a segitségedet.

G.laci

#613 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 12. 17:32

Idézet: cokemax - Dátum: 2007. aug. 12., vasárnap - 16:58

A mai napon vettem egy ilyen eszközt, érdekelne, hogy tudnám egy kicsit "okositani". Most gyárilag a kelet europai szoftver van rajta. De jó lenne legálább Olaszország, Ausztria, és

Kereskedés meg bírja mondani, hogy pontosan milyen upgrade lehetőséged van plusz térképre.
Make love not Wor.

#614 Felhasználó inaktív   pilath 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 05:58

Hakke all!

Kérdésem lenne: Adott egy Wayteq n350 GPS, ami nem akar csatlakozni PC-re usb-n keresztül XP-hez. Továbbá rá van írva, hogy IGO, az ugye valami jobbfajta térképszoftver? Mert alapból valami más töltődik be.
Én nekem kéne frissíteni a térképét. Van hozzá 1GB SD Card, azon vannak rajta a térképek (all EU). A gépen lévő térkép 4. havi, a nekem meglévő magyar 6 havi, kérdés, mi a *.* nem megy USB-n? A többinek már úgy, ahogy utánaolvastam :)

Thx előre is a helpet.

#615 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 09:07

Idézet: pilath - Dátum: 2007. aug. 15., szerda - 6:58

Hakke all!

Kérdésem lenne: Adott egy Wayteq n350 GPS, ami nem akar csatlakozni PC-re usb-n keresztül XP-hez. Továbbá rá van írva, hogy IGO, az ugye valami jobbfajta térképszoftver? Mert alapból valami más töltődik be.
Én nekem kéne frissíteni a térképét. Van hozzá 1GB SD Card, azon vannak rajta a térképek (all EU). A gépen lévő térkép 4. havi, a nekem meglévő magyar 6 havi, kérdés, mi a *.* nem megy USB-n? A többinek már úgy, ahogy utánaolvastam :)

Thx előre is a helpet.

A WinCE alapú készülékekhez kell egy ActiveSync hogy összeköthessük a Windows alapú PC-vel.
A hozzá kapott navigációs szoftver i-go alapú, azaz a GPS gyártója mennyiségi licenszelte majd átalakította a készülékének megfelelően. A térképek elvileg kompatibilisek az eredei i-go-sokkal, azonban a készülékszoftver licenszfile-ja tartalmazhat megkötéseket használhatóság terén, azaz hiába másolsz fel újabb térképet az SD-re (vagy a készülékbe, ha belső memóriával is rendelkezik) azt nem engedi használni (zárolja). Lehet keresgélni "megfelő" licenszfile-t vagy módosítani a készülék szoftverén, de ez egyik sem legális megoldás. Ezek a készülékek azért ilyen kedvező áruak, mert "butított" szoftvert és kisebb részletességű/régebbi térképet vásárolt hozzájuk a gyártó, frissítésükről is ő gondoskodik, hasonlóan költségkímélő módon... :)

http://www.pdamania.hu/content/8996
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#616 Felhasználó inaktív   pilath 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 18:48

Köszönöm a választ, de a problémám az, hogy a winxp nem ismeri fel SD olvasóként a GPS-t, csak érzékeli,  így nem férek hozzá a kártya tartalmához sem és a gép tartalmához sem.

#617 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 21:04

Idézet: pilath - Dátum: 2007. aug. 15., szerda - 19:48

Köszönöm a választ, de a problémám az, hogy a winxp nem ismeri fel SD olvasóként a GPS-t, csak érzékeli,  így nem férek hozzá a kártya tartalmához sem és a gép tartalmához sem.

SD olvasóként nem is kell(ene) felismernie, bár lehet hogy egyes PNA-knál így is működhet. Milyen verziójú ActiveSync-kel próbáltad (a gyártó nem mellékelt valami útmutatást erről)? Egy mezei USB-s kártyaolvasóval megoldható a térképek frissítése a kártyán, de előtte mentsd el az eredetiket mert lehet az újabbakat nem eszi majd meg a fentebbi licenszprobléma miatt...

#618 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 06:11

Idézet: pilath - Dátum: 2007. aug. 15., szerda - 19:48

a winxp nem ismeri fel SD olvasóként a GPS-t...

WinCE alapú gépeknél ez nem is jellemző. Az ActiveSync nevű sgédprogramot kell hozzá letölteni, akkor lehet barangolni a gépben. Ha nagyobb fájlokat akarsz mozgatni, akkor érdemes a Total Commandert telepíteni, van hozzá egy WinCEFS nevű plugin, azzal úgy tudsz belépni, mintha egy hálózati helyre lépnél be, és - bár igényli a telepített ActiveSyncet - stabilabb és gyorsabb a fájlátvitel. (10-15 megabájt fölött elég nyögvenyelős tud lenni a másolgatás ActiveSyncen keresztül, könnyen szétbontja a kapcsolatot, Total Commanderrel 100-200 megabájtos fájlokat is gond nélkül másoltam.)

#619 Felhasználó inaktív   NightLord 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 12:28

Idézet: pilath - Dátum: 2007. aug. 15., szerda - 17:48

Itt az activesynces driver, miutan telepitetted, a fent részletezett módon, az activsync segítségével tudsz hozzáférni a gép saját memóriájához, illetve a benne lévő memóriakártyához.

http://w3.enternet.hu/nlord/n350.zip
GA P35-DS3L, E5300@3333Mhz (9x370), 2x2GB Kingmax DDR2-1066@ 740Mhz 4-4-4-12, GF GT130 @ 675/1700/600 Mhz

#620 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 20:55

Acer 550 pda IGO2007 fut rajta, WLAN-on netet lelek mindenhol...  nekem elég  ;)
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.