HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a GPS navigációról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a GPS navigációról (hátha nem csak én küszködök...)

#861 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 11. 14:27

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. márc. 22., szombat - 19:53

[...]
Persze a Mio is volt gagyi, csak szépen kinőtte magát, most viszont az hírlik, hogy szopószorzós lesz. [...]

Majd kiderül... hír

#862 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 04. 11. 15:02

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. ápr. 10., csütörtök - 9:43

hatóige. azaz Te ne működtesd, ne nyomogasd a gombjait.
ő még attól mutathatja az utat...

Távirányítós Garminnal jót szoptam, hátsó ülésről nem bírtak vele, oszt fél úton megállunk, mondom olvasunk doksit. Erre Egyből működni kezdett :-) Kiderült, hogy a távirányító funkciók menet közben korlátozottak...
Make love not Wor.

#863 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 04. 11. 17:38

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. ápr. 10., csütörtök - 8:43

hatóige. azaz Te ne működtesd, ne nyomogasd a gombjait.
ő még attól mutathatja az utat...

ez ebben a formájában inkább műveltető vagy szenvedő (mindig is utáltam a nyelvtant :D). ható alakban mintha így nézne ki: nem működtethető.
amúgy meg vicces hülye megfogalmazás, mert az is hülye volt, aki ezt a használati utasítást elkövette ezzel a szóhasználattal :Đ

Szerkesztette: avman 2008. 04. 11. 17:43 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#864 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 12. 11:21

hat akkor muvelteto.. ne muveld azt, hogy nyomogatod.. :D
de mindenkeppen az emberi cselekvesrol, es nem a kutyu mukodeserol szol -- nyelvtanilag.

(leiro nyelvtant en sem szivlelem, nagyjabol a fonetikanaig tart a rendes tudomany ott..)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#865 Felhasználó inaktív   NAron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 11:27

Lehet, hogy kissé furcsa kérdésem lesz. Biciklizéshez vennék GPS-t, mivel olyan helyekre mennék, ahol nem mindig egyértelmű, hogy merre tovább. (tudom, vigyek turistatérképet, de egy GPS a kormányon nem nézne ki rosszul :), meg eleve HW (SW) fórumon vagyunk, vagy mi a szösz )
Kérdéseim:
- Tudtok olyan GPS-t, amin van turistatérkép is?
- Tudom-e sima térképnek hasznáni akkor, ha letérek mindenféle útról, ami az adatbázisában van? Tehát csak látom, hogy merre megy a nyíl és látom a környező ismert részeket (falvak, ilyesmi)

#866 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 11:42

Idézet: NAron - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 12:27

- Tudom-e sima térképnek hasznáni akkor, ha letérek mindenféle útról, ami az adatbázisában van? Tehát csak látom, hogy merre megy a nyíl és látom a környező ismert részeket (falvak, ilyesmi)

Garminnak van Topotérképnek nevezett cucca, pld. most kugliztam egy screenshotot:

http://gpsinformatio...equoia-topo.gif

Ez való terepre. PDAkra meg Te tudsz mindenféle szkennelt képet feltenni, esetleg Gugli légifelvételeit, amit pár pont alapján be lehet kalibrálni, majd ott mutatja a pozíciódat, de ezek biciklin nem éppen strapabíró dolgok, majd megázik, levered, leesik, eltanyázol, akkor az megfeleő tok meg védelem hiányában sokba is kerülhet, meg lehet szopni a külön tápellátásával, míg a célGPS az ugye el van egy napot is terepen.
Make love not Wor.

#867 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 11:50

Idézet: NAron - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 12:27

Lehet, hogy kissé furcsa kérdésem lesz. Biciklizéshez vennék GPS-t, mivel olyan helyekre mennék, ahol nem mindig egyértelmű, hogy merre tovább. (tudom, vigyek turistatérképet, de egy GPS a kormányon nem nézne ki rosszul :), meg eleve HW (SW) fórumon vagyunk, vagy mi a szösz )
Kérdéseim:

Egy csomó megoldás van, hirtelen ezek jutottak eszembe:

PDA alapon:

http://gps.info-racio.hu/
Az itt található, a turistautak.hu adatbázisával szinkronban bővülő turistatérképek, a Russa ill. Navitel progival  túrázáshoz ideális megoldások.

http://www.gpstuner.com/hu/index.html
Ez egy offroad navi program, amihez akár beszkennelt papír alapú akár a google maps-ból származó műholdképet is illeszthetsz.

Célhardverrel:

http://www.garmin.hu/termekek/index.php?pi...1aac4d7b20f5a42
Ez az ultimate megoldás, TopoGuide térképpel. Persze olcsóbb készülékekkel is megoldható a dolog. Pl egy ilyennel: http://www.garmin.hu/termekek/index.php?pi...1aac4d7b20f5a42

Szerkesztette: Szabcsi 2008. 04. 13. 11:53 -kor

"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#868 Felhasználó inaktív   NAron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 08:09

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 11:50

Egy csomó megoldás van, hirtelen ezek jutottak eszembe:

PDA alapon:

http://gps.info-racio.hu/
Az itt található, a turistautak.hu adatbázisával szinkronban bővülő turistatérképek, a Russa ill. Navitel progival  túrázáshoz ideális megoldások.

http://www.gpstuner.com/hu/index.html
Ez egy offroad navi program, amihez akár beszkennelt papír alapú akár a google maps-ból származó műholdképet is illeszthetsz.

Célhardverrel:

http://www.garmin.hu/termekek/index.php?pi...1aac4d7b20f5a42
Ez az ultimate megoldás, TopoGuide térképpel. Persze olcsóbb készülékekkel is megoldható a dolog. Pl egy ilyennel: http://www.garmin.hu/termekek/index.php?pi...1aac4d7b20f5a42

Köszi a részletes választ, szerintem PDA alapon maradok, PDA-m már van.
Felraktam a Russa-t, egész kezesnek tűnik, bár a betöltött térképet nem sikerült megjeleníteni, ennek mondjuk lehet az az oka, hogy nem volt GPS kötve a PDA-hoz.

#869 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 18. 11:47

besz@rás! az index levadászta moha bá'-t  :Đ
Kép

video - Mohos Zoltán lájv

Szerkesztette: SFIJ 2008. 04. 18. 11:49 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#870 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 18. 12:45

Idézet

A tegnapi sajtóbemutató után kíváncsian vettük kézbe az agyonsztárolt navigációs szoftvert, vajon sikerül-e neki felnőni a feladathoz, megfelelni a felfokozott várakozásoknak. Szerintünk szenzációsan jó lett, és a 3D megjelenítés ellenére lassabb gépeken is jól fut.

Kipróbáltuk: Nav N Go iGO 8 Europe - az új dimenzió

Szerkesztette: Ytse 2008. 04. 18. 12:45 -kor

#871 Felhasználó inaktív   Limonade Joe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 19. 16:22

Idézet: NAron - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 10:27

Kérdéseim:

turistautak.hu
Turista és kerékpáros térkép ingyen letölthető. Én futáshoz használom.
Halálom napjáig birtokolom az öröklétet.

#872 Felhasználó inaktív   kantorm 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 20. 18:25

Azt gondolom, hogy a mi házunk nem igazán nevezhető a világörökség részének, csupán egy XVII. kerületi panel. Valóban elmondható, hogy az IGO 8 a legtöbbször csak ráutaló alakzatokként jeleníti meg az épületeket, azonban a mi házsorunkat megdöbbentő módon teljesen úgy ábrázolták, ahogyan kinéz, ugyanúgy eltolással tagozódnak a lépcsőházak, mint a térképen. Igaz, hogy tíz helyett csak nyolc emeletesnek ábrázolja, de ne legyünk maximalisták. Szuper egy alkalmazás! :taps:

#873 Felhasználó inaktív   An-Dee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 13:45

Kiváncsi vagyok hogy FS 560-on menni fog-e, a 720-as elvileg a listán van, pedig kisebb proci és memo van benne.

üdv
Intel Core2Duo E8400@3GHZ, Asus Barebone, 2 GB DDR 800, Ati HD4670, Samsung 400GB Sata, LG Sata DVDRW, Gigabit Lan
AMD Athlon 1000, Epox 8kha+, 512MB DDR 266 MHZ, Ati 9600, Gigabit Lan, Sb live, LG DVDRW
Netgear ReadyNas Duo 2x1TB,  Buffalo MiniStation 120
Netgear FVS318 ProSafe router, Netgear GS105  Gigabit Switch
MSI PR210 Notebook, Popcorn Hour NMT C200
MySite

#874 Felhasználó inaktív   atesz.sgt 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 22. 13:40

Sziasztok!

Egy havernak van egy Mio Digiwalker 169-ese es Win CE 4.x fut rajta. Ha lemerul az aksi akkor újraindításnál újratelepítődik az operációs rendszer, és a korábbi beállítások is törlődnek. Ez a problema a Win CE 5.0-ban mar meg van oldva, vagy ez csak nalla egy egyeni problema?
Tudnatok ebben segiteni? Elore is koszi!

#875 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 14:58

Idézet: atesz.sgt - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 14:40

Sziasztok!

Egy havernak van egy Mio Digiwalker 169-ese es Win CE 4.x fut rajta. Ha lemerul az aksi akkor újraindításnál újratelepítődik az operációs rendszer, és a korábbi beállítások is törlődnek. Ez a problema a Win CE 5.0-ban mar meg van oldva, vagy ez csak nalla egy egyeni problema?
Tudnatok ebben segiteni? Elore is koszi!

Ez készülék probléma, általában minden eszközben van egy kisebb második akku (vagy egyéb megoldás) amivel a rendes akksi lemerülése uán néhány napig-hétig megőrizhetők a beállítások. Ha ezzel probléma van (ill. egy idő után magától lemerül) akkor visszaáll a gyári állapot az operációs rendszeről függetlenül.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#876 Felhasználó inaktív   Mulder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 11:32

Leirom ide is hatha ide jobban passzol:

Hali!

Remelem jo helyre irok. Vettem 1 motorola T805-os BT gps vevot. Van hozza 1 motorola V3X-em. Rendeleskor megneztem h tamogatott keszulekek kozott van, minden funkcio elerheto lesz igy hat megrendeltem. 1 Motonav nevu szoftver voucher is van hozza amivel 1 honapig igyen hasznalhatom korlatozas nelkul ezt a navigacios szoftot ami haztol hazig navigal. A 20 szamjegyu aktivalo kodot elkuldtem sms-ben az angol szamra (+44) mivel a Magyarorszag nem volt a lehetosegek kozott a francia meg nemet tudasom meg tart a 0hoz. a honlap azt irja h kapnom kene 2 smst egy download meg 1 login nevut aztan majd azzal letolthetem a honaprol a szoftot. A baj csak az h 1 sms jon es pont nem a login hanem a downloados. Meg a leirasban ami jott meg itt a honlapon is olyan furcsa h MO-t nem valaszthatok pedig 1 orszag nezmeti terkepet kapom csak ingyen, nemtom mikor terhettem volna ra a magyarra ha egyeltalan ezt kesobb felajanlotta volna bar gondolom igen hiszen ha itt is forgalmazzak azert illik. Na mind1 itt elment a kedvem ettol a Motonavtol mondom szervalok vmi globalisabb navigacios rendszert es majd azzal. Na amiket talaltam az vagy csak windows mobile-on megy vagy symbian, gondolom ezekbol kell a legtobb. Tud vki ajanlani vmi Oprendszer fuggetlen mondjuk sima JAVA-s progit aminek a terkepeit egyszeruen a 2 gigas erre a celre vett microSD kartyara pakolhatom? Sztem eleg egyszeru igeny, kb mindenki aki ilyet vesz tobbsegeben igy szeretne hasznalni. Nem baj ha fizetos se csak legyen mar vmi. De ha vkinek van tapasztalata a Motonav magyar hasznalataval az is jol jon. Szoval akar a gyari hivatalos ut akar vmi jobb kenyelmesebb progi is erdekel ami nem kifejezetten csak Motora keszult.

Segitseget elore is koszi. (bar rossz eloerzetem van, mintha a keres egyszeru lenne de gyakorlatban bonyolult vagy lehetetlen lenne a megoldas)

Sajnos a wayfinder nem tud V3x-en mapokat tarolni vmiert, mindig gprs-en toltogetne le, ez pedig nem jo megoldas mert vmiert 500hufert csak 3 megat kapok a pgsmnel es az neha a wapozasra sem eleg (ugy h kepeket kikapcsolom, csak a karakterek jonnek be a hirek, menetrendek, mozimusoroknal is), ugyh vmi mas megoldas lenne jo. Van vmi vietnamies gps, de nekik mapot kell kuldeni meghatarozott formatumban es 20 dolcsiert megcsinalnak mindent (VGPS), es minden javas telon fut. Ezt probalta vki? vagy barmi mast?

#877 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 30. 16:07

Olyan GPS-t tudnátok ajánlani: amin Európa+Magyarország részletes térkép van rajta. Teljesen magyarnyelvű (utcaneveket is magyarul mondja), TCM-t is tud(ez a forgalmi helyzet kijelzése ugytudom). Hivatalosan frissíthető a térkép rajta, ha van elérhető uj. Kb. 50-70e. ár között van?
Nüvi 250w is jó lenne csak sajna nem magyarul mondja az utcaneveket és TCM-t sem tud.
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#878 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 30. 16:09

Idézet: komi28 - Dátum: 2008. ápr. 30., szerda - 17:07

Olyan GPS-t tudnátok ajánlani: amin Európa+Magyarország részletes térkép van rajta.

De most tényleg, ismeretlen helyen mit kezdesz az utcanevekkel? Főleg ilyen/olyan magyar kiejtéssel? Ha nem tudod merre kell menni, akkor jobbra/balra, aztán kész. TMC idehaza sovány vigasz, nézzél vaami instant igo-s PNA-t.
Make love not Wor.

#879 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 01. 14:04

Idézet: Mulder - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 11:32

Leirom ide is hatha ide jobban passzol:

.
.
.

Szia!

Szerintem a telefonon működő navigátor progik vagy a fizikai korlátok miatt (kijelző mérete, bevitel nehézsége) vagy pedig a térképek elégtelen részletessége miatt használhatatlanok.

Vagyis túl sok a kompromisszum, ezek a megoldások leginkább arra jók, hogy kapjon az ember egy kis ízelítőt a navigációból, aztán jól felmérgelje magát a tökéletlenségeken. Ha autóban akarod használni, akkor egy normális méretű kijelző kell és frissíthető és részletes térkép. Ez pedig nem a mobilokba kerül általában. A magyarországi térképek kidolgozottsága már csak hab a tortán, kis hazánk általában nem kap elég részletes térképet.

De lehet, hogy tévedek és a mostani megoldások már sokkal jobbak. Nekem a fentiek szűrődtek le eddig.

Egy rendes (frissíthető és terméktámogatással rendelkező) célszerszám többet ér a gyakorlatban.

Üdv!
.
.
.

#880 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 01. 18:54

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. ápr. 30., szerda - 16:09

De most tényleg, ismeretlen helyen mit kezdesz az utcanevekkel? Főleg ilyen/olyan magyar kiejtéssel? Ha nem tudod merre kell menni, akkor jobbra/balra, aztán kész. TMC idehaza sovány vigasz, nézzél vaami instant igo-s PNA-t.

Egyetértek, az "egynyelvű" amerikában nagyon jó egy utcanévfelolvasós progi, de európában néha még a szomszéd falu lakosai sem értik egymást.
Azzal sokra nem mennénk, ha hochdeutsch-ban felolvasná az utca nevét, ha a bácsi úgysem érti a sarkon, az egzotikusabb nyelveket ne is említsük.
Magyar nyelvű felolvasó programot pedig még nem láttam olyat, amitől ne állt volna fel. A szőr a hátamon.

TMC majd egyszer, ma még GPS-t is vadászni kell, ami egyáltalán ismeri, a sugárzás pedig erősen bétateszt.

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.