HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a GPS navigációról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a GPS navigációról (hátha nem csak én küszködök...)

#951 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 10. 12:28

Idézet: Kory - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 13:12

Erről a szoftverről tud valaki valamit?
http://www.sygic.com/

Most van egy áruházban egy ilyen térképes teljes Európás Targa (mint a régi monitormárka?) GPS, mely tudja pl. a TMC-t is, elég jó áron. Vajon milyen lehet ennek a supportja?

http://www.sygic.com/help.php
Map Coverage (Teleatlas 2007Q2 maps), ami nem a legfrissebb, és a magyar lefedettséggel is lehetnek gondok, lásd a felsorolásban...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#952 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 12:30

ööö... :)

Rákerestem erre a Targára, leginkább lidles oldalakat találtam (német gugli jön be a keresősávra), nem sok komoly infót. A gyanúsan olcsó GPS-eket messziről érdemes elkerülni.

#953 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 12:30

Köszi! :) (Valóban LIDL-es).  :think:  :Đ

#954 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 12:31

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. júl. 6., vasárnap - 18:36

Napokban mutatott egy kolléga valami Navon 350 nevezetű készüléket, full EU IGO8-cal 50ért vette...

Szerintem nagyon picike az akksija, 1100 mAh. Az nem sok.

Most ami többet nálam volt, az az Asus R600, szerintem egész jó, és nagy az akksija. Már ha ez szempont.

#955 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 12:32

Ha nem kell a cucc tegnapra, akkor inkább gyűjtögessetek még tíz-tizenötezer forintot, abból már tuti kijön egy belépő Garmin, vagy ilyesmi.

#956 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 12:32

Idézet: Kory - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 13:31

Már ha ez szempont.

Autóban nem igazán, ha gyalog is vinnéd, már inkább.

#957 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 12:33

Idézet: debaj - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 13:32

Ha nem kell a cucc tegnapra, akkor inkább gyűjtögessetek még tíz-tizenötezer forintot, abból már tuti kijön egy belépő Garmin, vagy ilyesmi.

Nekem egyáltalán nem fontos a navi most, meg a 10-15 ezer Ft az meg főleg nem téma, csak megláttam most egy ilyet.

Szerkesztette: Kory 2008. 07. 10. 12:33 -kor

#958 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 12:34

Idézet: debaj - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 13:32

Autóban nem igazán, ha gyalog is vinnéd, már inkább.

Aham, a Navon nagyobb testvére is "itt van előttem" (N450-es), 1300-as akksi.

#959 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 11. 07:20

Idézet: Mr.Becks - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 11:00

... tanulva a tavalyi hibánkból (portugális, fél napos eltévedés)...

Mi volt a gond? Nem volt GPS?

Akkor ugyanis bármelyiket megveheted, nem fogsz eltévedni.

De mintha te épp az imént raktad volna ki eladásra a "saját" MIO moov-odat, ha jól néztem, másik topicban... Akkor most mi van? Van 1 mio moov? Akkor semmit sem kell venni...

Fél napra az biztos, hogy nem fogsz eltévedni, még ha 1-2 alkalommal más utcába is visz be a navi. Ezt a "szolgáltatást" pedig bármelyik kapható gps tudja.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#960 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 13:51

De legalább nem szebb. :Đ

#961 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 14:02

Nekem p360 van.

Az 560-as annyival több, hogy van benne bt, meg nagyobb a belső rom (2g), amivel gyakorlatilag nem sokra mész, igo-hoz ha jól tudom még mindig KELL kártya!

De ugyanazt "tudja", a proci ugyanaz, a sebesség ugyanaz, tmc detto, gps vevő detto. És az ára egy 20-assal több. Kérdem én: megéri?

Jó az a p360, használom 1 ideje...

Egyébként 360-as reklámnak semmi helye, a készülék ugyanis már nagyjából 1 éves. Talán több, úgyhogy mellesleg nem kellene forrás megjelölése nélkül idemásolni komplett szövegeket... Még valami? :smoker:

ps.: az igo8 simán fut rajt'. Népesebb 3d-s környezetben bizony lassú nagyon, vezetés közben nem zavar, de ha az ember tologatja a térképet, akkor használhatatlan. Nopersze ugyanez igaz az 560-asra is... Aki nem hiszi, rakja be London-t, Párizst, vagy akármi.

Szerkesztette: Warrior 2008. 07. 15. 14:04 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#962 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 14:05

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. júl. 15., kedd - 15:02

Egyébként 360-as reklámnak semmi helye, a készülék ugyanis már nagyjából 1 éves.

Lehet, hogy rosszul fogy.

#963 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 14:45

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. júl. 15., kedd - 15:02

Az 560-as annyival több, hogy van benne bt, meg nagyobb a belső rom (2g)

Valamint B/G WiFi, ami egy GPS topicban valóban nem sokat nyom a latban, de ha mint PDA-t nézzük (mer hát végülis az a lelkem) mára alapvető képesség... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#964 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 07. 15. 16:02

Idézet: debaj - Dátum: 2008. júl. 15., kedd - 15:05

Lehet, hogy rosszul fogy.

http://www.pdacafe.hu/navigacio/mio-moov-o...a-nem-akar.html
Make love not Wor.

#965 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 17:06

A szoftver és a gép 2 külön dolog. A Mio gépei kiválóak, a szoftver más dolog, bár aki egyben veszi, azt nem érdekli. A p360 egy sima kommersz általános pda, arra 1 raklapnyi szoftvert feltolhatsz - legálisan, ha megveszed.

Szerintem a 2006-os szoftverek mindkét gyártó esetében sokkal megbízhatóbbak, stabilabbak, még ha nincs is annyi fícsör bennük. Az igo8 pl. néha (tányleg ritkán) madártávlat-módban marad, oszt vizslatni kell a bal felső sarkot, térkép mozgatása után OK. Az igo2k6 néha annak ellenére, hogy az útra illesztés hibátlan volt, ROSSZ hangutasítást adott. Végülis nem tévedtem el sose ezekkel sem, de nekem pl. MioMap3.3 a legtutibb, még ha nem is tud annyit, navigációra nem nagyon volt rá panasz, állítólag az igo klónja, érdekes módon mégis 1 rakás hibától mentes, ami az igo-ban benne volt - még ha sokan szerették is azt.

Szerintem az új szériát mindkét oldal el fogja kúrni.

Szerkesztette: Warrior 2008. 07. 15. 17:11 -kor

#966 Felhasználó inaktív   SJA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 17. 13:18

Lehet rossz helyen keresgélek, mert PNA-val kapcsolatban kérdeznék.
Vettem egy Tibo-S1200 -at, sajnos nem figyeltem, és Basic csomaggal, nem pedig Extensionnal.
Igy nem teljes európa térképem van.
Szeretném "felbővíteni" - térképek kompatibilisek az iGo-val, de sem a "régi" licenszemmel, sem a "régi" kártyámmal nem hajlandó együtt működni.
Van esetleg valami tippje valakinek, hogyan tudnám legalább Ausztria térképet használhatóvá tenni?
A vegyek másikat nem játszik...
Köszönöm.

#967 Felhasználó inaktív   AndrewBoy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 23. 14:36

szereztem egy hp ipaq 316-t. ezen igo8 van kelet eu. nincs memória kártya, a kütyüben van az igo. 2 giga belső üres hely van. kérdés, hogy későbbiekben akár legálisan/illegálisan fel lehet -e rakni a teljes eu térképet? illetve igo alatt van -e észak amerika már?

köszi :)

#968 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 23. 14:46

Idézet: AndrewBoy - Dátum: 2008. júl. 23., szerda - 15:36

szereztem egy hp ipaq 316-t. ezen igo8 van kelet eu. nincs memória kártya, a kütyüben van az igo. 2 giga belső üres hely van. kérdés, hogy későbbiekben akár legálisan/illegálisan fel lehet -e rakni a teljes eu térképet? illetve igo alatt van -e észak amerika már?

köszi :)

igen :)

#969 Felhasználó inaktív   farkaszo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 17. 11:22

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. júl. 23., szerda - 14:46

igen :)

Szeva!Hasonló cipőben járok!Érdekelne sikerült-e rátenned az ipaq -ra teljes vagy nyugat európát?Ha igen megosztanád velem a megoldást?!Előre is köszönöm!

#970 Felhasználó inaktív   Nahar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 23. 14:22

Sziasztok!

A kérdésem az OziExplorert használókhoz szól:

Van 1:10000-es HU szelvényem, ehhez EOV-ben *.tfw kalibrációs fájlom. Sajna az Ozi nem ismeri az EOV-t, hiába importálja be a -.tfw-t, s menti *.map-be, helytelenül kalibrál, így terepen nem használható a térkép.
Mivel tudnám az EOV-t tartalmazó fájlt pl WGS84-re konvertálni, vagy olyan formátumra amit már az Ozi is megeszik? :think:
--

Üdv,

Csaba
http://csaba.try.hu

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50