Idézet: Satriani - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 11:45
Mennyire kihasznált a váltó és a futómű? Amennyire kihasználja a sofőr. Nyújt-e annyi pluszt? Mennyit?
A kormány dőlésszögét csak azért említettem, mert - biztos vezettél már Cliót - abban ez borzalmas, olyan, mintha egy teheratóban ülnél. Egészen addig semmi jelentősége, míg nem akarsz élvezkedni.
Miben nyújt többet a Corolla? Leírtam Jobb a futóműve, jobb a vezetési pozíciója, közvetlenebb a kormányzása, a hat gangos váltója nagyon profi, oszt ennyi. Ja, és valószínűleg megbízhatóbb, bár ebből is ki lehet fogni egy összetört, széthajtott jószágot. Nem nagyon írnak erről az autóról rosszat, egyedül annyi a baja, hogy a dizájnja nekem ugyan tetszik, de nem épp túl szép (igaz, a Clio sem az a nagy egyéniség, én sem ezért szerettem a sajátom). Az biztos, hogy rendes karbantartás mellett ez nem lutri vétel 150e km után sem, a Clióval azért jobban vigyáznék ilyen futásteljesítménynél. A Cliónak viszont kényelmesebb a futómű hangolása, meg olcsóbb hozzá az alkatrész. Szólj, ha tévedek.
Még egy dolog: jó kis gép ez a Corolla G6, tetszik is, de majd' fele ennyiért lehet kapni gömbölyű seggű Coltot 1,6-os motorral. Abba csak egy enyhe ültetés és egy vastagabb kormány (a gyári olyan vékony, mint egy Trabié
Nézd ez minden autónál így van: "amennyire kihasználja a sofőr".
Clioból (II) is kétféle van, "komfort" és "sport" kollekció. Tippelem, hogy mások a gátlók (::figyelem divatszó:
Nem zsigerből nem vennék Hondát, de mondjuk 6-8 éves Civic VTI-t, hasonló sportos modellt nem feltétlenül, viszont az 1 éves 1.4-es ES Jazz 2,6-ért, amit múltkor láttam, már mozgatta kicsit a fantáziám.
Vezettem Cliót, bár nem túl sokáig (csak próbaút), de hirtelen ez a kormány dolog nem tűnt fel, Corollát még nem, de biztos így van.
Idézet
Nem feltétlenül igaz ez se, bármilyen típusú autót megvennék az UAZ Patriottól a Honda Jazzig, de ezt nem tudom megindokolni.
Amúgy 2-3 éves Cliót nem láttam 150 ezer km-el, én még a 60-70 ezreseket is sokallom, s nem is biztos hogy megvenném (ha csak nem éppen szerviz utáni), egy 98-as, 99-es Corollában viszont nagy eséllyel van annyi.
Idézet
Na hallod, ez a Jokermondat
Eddig minden autóval így jártam, típusfüggetlenül
-----
Független:
Eszembe jutott tök más dolog, még régebben a felszereltségekről volt szó, hogy mi felesleges, mi szükséges, s pl. a hátsó elektromos ablakemelőt sokan feleslegesbe sorolják, pedig van rá magyarázat
Amikor a gyereked tekergeti a tekerős hátsó ablakot poénból, és nem tudsz vele mit kezdeni, akkor jön az elektromos ablak, egy gombbal tiltható a hátsók leengedése, így hiába nyomkodja nem történik semmi.
Szerkesztette: Kory 2005. 09. 01. 11:56 -kor

Súgó
A téma zárva.