Hi,
Adott két gép Windows XP SP2 Professional.
"PC1" és "PC2"
PC1 csatlakozik az Internethez közvetlenül PCI-os Ethernettel. A két gép az alaplapi LAN kártyávál van összekötve direktben, crosslink kábellel. A Windows hálózat varázslója állította be a két gépet. Minden rendben is van, működik a hálózat, Internet is, megosztások is. na már most, a probléma ott kezdődik, hogy egy idő múlva (fél-egy óra) eltűnik a "PC2" a "Teljes Hálózat\Microsoft Windows Hálózat\Mshome\" helyről. Mert ugye eddig a két gép ott látszott a munkacsoporton belül (tehát ...\mshome\pc1 és ...\mshome\pc2) a PC1 ott van de PC2 nincs (mindegy hogy melyik gépről nézzük).
Viszont, egyéb módszerekkel továbbra is elérhető a PC2:
- "start \\pc2" paranccsal,
- vagy ha már van adva Hálózati hely hozzáadva PC2-ről (a PC1-en természetesen), mint parancsikon.
A hálózati beállításoknál, ha "A munkacsoport számítógépeinek megjelenítése" részre klikkelek, ugyan csak a PC1 van ott és nem mutatja a PC2-t. Hiába frissítem F5-tel, nincs ott.
Ilyenkor csak az segít, ha a kapcsolatot bontom az "Állapotban" és újra létrehozom.
Mi lehet a probléma?
Oldal 1 / 1
Helyi hálózat "eltűnése"
Elküldve: 2005. 08. 18. 23:49
Idézet: MBR - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 23:26
...
Mi lehet a probléma?
Mi lehet a probléma?
Esetleg az, hogy a gépek által éppen használt DNS szervernek halvány segéd fogalma sincs erről a két gépről. Mivel ICS esetén PC1 oszt IP címet PC2-nek DHCP-vel, így nem lehet bevésni őket a hosts fájlba sem. Az MS hálózati tallózó része sosem volt túl kiváló munkacsoportban. Ha nem jó a hálózati helyek meg a \\PC2 beírása sem, akkor rendeld valami hálózati meghajtóhoz a megosztást.
Elküldve: 2005. 08. 19. 00:06
\\ipszám verzióval menni fog, az két egyenrangú gép, ilyenkor kellene lenni egy ún "főtallózónak", ami fejben tartja, és hirdeti a többi gép felé, hogy melyik gépnek mi az IPje, és még létezik-e. Szerveren a wins igen jó erre, névhez IP-t rendel, oszt csókolom.
Make love not Wor.
Elküldve: 2005. 08. 19. 22:38
Nos, hát igen. Megpróbálok kezdeni valamit vele. Fix megoldás lenne-e PC2-nek? De azt meg nem tudom, hogy megcsinalni, mert akkor nincs Internet PC2-n, de szerintem én nem csinalom jól.
Még valami:
Számítógép-tallózó Számon tartja a hálózathoz kapcsolódó számítógépeket, és a listát eljuttatja az azt kérő programokhoz. Ha a szolgáltatás áll, ez a lista nem lesz frissítve. Ha a szolgáltatás le van tiltva, az összes olyan szolgáltatás, amely függ tőle, nem fog elindulni. Elindítva Automatikus Helyi rendszer
Ez megy nekem automatikusan. Amikor eltűnik PC2 és leállítom majd ujrainditom ezt a szolgáltatást, akkor megint látszik PC2 a Munkacsoportban... Hm.. még ne mtudom mit csinaljak, hogy jó legyen.
Még valami:
Számítógép-tallózó Számon tartja a hálózathoz kapcsolódó számítógépeket, és a listát eljuttatja az azt kérő programokhoz. Ha a szolgáltatás áll, ez a lista nem lesz frissítve. Ha a szolgáltatás le van tiltva, az összes olyan szolgáltatás, amely függ tőle, nem fog elindulni. Elindítva Automatikus Helyi rendszer
Ez megy nekem automatikusan. Amikor eltűnik PC2 és leállítom majd ujrainditom ezt a szolgáltatást, akkor megint látszik PC2 a Munkacsoportban... Hm.. még ne mtudom mit csinaljak, hogy jó legyen.
Téma megosztása:
Oldal 1 / 1