HWSW Informatikai Kerekasztal: CATIA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

CATIA Mindenki ide aki ért egy picit is hozzá Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 20. 06:34

Idézet: kisa2003 - Dátum: 2007. ápr. 20., péntek - 5:21

:think:  nem egészen... :D
Nem multira gondoltam. Van egy csomó kisebb cég, ahol ezzel foglalkoznak. Valami ilyesmire gondoltam

Ha rálelsz egy ilyenre okvetlen értesíts!  ;)

#222 Felhasználó inaktív   cadmester 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 20. 10:48

Ha dolgozik ott rokon, könnyű bejutni. Ha pedig nem, akkor szépen írni kell egy levelet, hogy jelentkeznél hozzájuk gyakornoknak.
De mondhatod azt is, hogy kötelező nyárigyakorlat letöltése céljából jelentkezel hozzájuk.

Azt hiszem, az a sok dolog, amit elleshet az ember a nagyoktól, megéri azt, hogy két-három (esetleg több) hétig dolgozz nekik (akár ingyen is). Én örülök annak, hogy négy nyáron dolgoztam egy szerelvénygyártó cégnél. Rengeteg tapasztalatot összegyűjtöttem.

#223 Felhasználó inaktív   kisa2003 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 20:02

Aha én is ilyenre gondoltam. Nem pénzér dolgoznék én sem. NEm is mondanám, hogy bízzanak rám akármit, csak nézni, mit hogy, esetleg belekérdezek....:D ennyi....és van ilyen lehet, csak zaaklatni kell öket. Meg örülnek szerintem, mert ha belejössz olcsón alkalmazhatnak :p  bennünk a pénz

#224 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 23. 10:26

Idézet: kisa2003 - Dátum: 2007. ápr. 17., kedd - 21:23

És dolgozol valahol a tudásoddal??? Egyébként bizti meg lehet csinálni azt a rudót is...majd hétvégén kiokoskodom....
Egyébként nemrég kezdtem, van CAD modellezés órám is, csakhát nem igazán lehet haladni, annyi órában, meg sokan nem értik, szóval lemaradnak sokan...
A tanfolyamok meg kb 80.000 HUF-tól kezdödnek. szóval nekem is marad az önképzés  :mad:
Egyébként ott tartok, hogy alap szinten vágom az part-ot, meg ezt az összeszerelést. Próbálok minél több és bonyolúltabb dolgot összeguberálni. Hát az összeszereléssel mint láttad, még ismerkedem azért:D

Sikerült kiokoskodni a megoldást a rúgó témára?

#225 Felhasználó inaktív   kisa2003 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 24. 21:24

Még nem tudtam vele foglalkozni :( ...el vagyok havazva a sok zh-val. De valamikor beleugrok.

#226 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 16:37

Ha csapokat helyezek a forgáspontok furataiba (erről van szó:Link ) akkor nem tudok mozgást létrehozni. Egybeeső ill kontakt kényszerrel illesztem a helyükre a csapokat. Esetleg valami ötlet erre?

Szerkesztette: 3DFan 2007. 04. 25. 16:40 -kor

#227 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 21:32

Idézet: 3DFan - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 16:37

Ha csapokat helyezek a forgáspontok furataiba (erről van szó:Link ) akkor nem tudok mozgást létrehozni. Egybeeső ill kontakt kényszerrel illesztem a helyükre a csapokat. Esetleg valami ötlet erre?

Sikerült megoldani. Videó

#228 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 21:40

kisa2003 : Itt van egy nagyobb terjedelmű hozzászólás a mozgásokhoz.  Link  Nézd meg hátha a segítségedre lesz.

Szerkesztette: 3DFan 2007. 04. 28. 21:43 -kor

#229 Felhasználó inaktív   kisa2003 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 23:25

Oksa átnézem! Köcce  :respect:
Most megint nagy fába vágtam a fejszét  :omg:
A karokra csináltam fogazást, hogy szinkronba legyenek, nos ez nem olyan egyszerq, mint papíron  :(
Ne küldjem át az eddigi szenvedésemet?

#230 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 07:20

Idézet: kisa2003 - Dátum: 2007. ápr. 28., szombat - 23:25

Oksa átnézem! Köcce  :respect:
Most megint nagy fába vágtam a fejszét  :omg:
A karokra csináltam fogazást, hogy szinkronba legyenek, nos ez nem olyan egyszerq, mint papíron  :(
Ne küldjem át az eddigi szenvedésemet?

Fogazás? Szereted bonyolítani a dolgokat. Remélem az evolvens foggörbéket precízen kiszerkeszted ;) Anélkül is szinkronban mozognak nem? Ha van kedved küld. Korábban már kértem a 2D rajzot, hogy én is lemodellezzem. Az ubb freemailra jöhet. Üdv

#231 Felhasználó inaktív   kisa2003 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 08:01

Itt nem látom az e-mail címed. Átdobod privátba?

Ha látnád hogy fogaztam, szerintem elsírod magad  :)
CSináltam egy kisebb átméröjü kört, és arra pakolam kicsi kis köröket. És szépen kitrimmelgettem.
De mivel nem igazán voltak szinkronba, össze vissza kicsinítettem....

#232 Felhasználó inaktív   Balazs4 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 09:18

Idézet: kisa2003 - Dátum: 2007. ápr. 29., vasárnap - 8:01

CSináltam egy kisebb átméröjü kört, és arra pakolam kicsi kis köröket. És szépen kitrimmelgettem.

Segitseg a fogaskerek modellezeshez:

http://gtrebaol.free.../spur_gear.html

http://gtrebaol.free.fr/doc/catia/

B.

#233 Felhasználó inaktív   Balazs4 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 09:41

Sziasztok

Csinalt valaki Catiaban tolerancia analysis-t? Ha igen akkor legyenszives ossza meg tapasztalatait!

Elore is koszi!

Balazs

#234 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 11:04

Idézet: kisa2003 - Dátum: 2007. ápr. 29., vasárnap - 8:01

Odaírtam! ubb@freemail.hu

#235 Felhasználó inaktív   kisa2003 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 11:15

Oksa, elvileg küldöm, ill. remélem átmegy. Ott van az összes alkatrész, és a az ésszeállítási is (MOZGAS)
Nyilván tele van hibával, most is tudnék mondani egy rakatot, de nézd meg és ha gondolod megbeszélhetjük, mert van pár dolog amit nem nagyon vágok.... :respect:

#236 Felhasználó inaktív   Balazs4 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 11:38

Idézet: kisa2003 - Dátum: 2007. ápr. 29., vasárnap - 11:15

Oksa, elvileg küldöm, ill. remélem átmegy. Ott van az összes alkatrész, és a az ésszeállítási is (MOZGAS)
Nyilván tele van hibával, most is tudnék mondani egy rakatot, de nézd meg és ha gondolod megbeszélhetjük, mert van pár dolog amit nem nagyon vágok.... :respect:

estleg dobd be ide is a kerdeseidet4 Hatha kapsz ra valaszt vagy masok szamara is tanulsagkent szolgal!

#237 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 12:32

Idézet: kisa2003 - Dátum: 2007. ápr. 29., vasárnap - 11:15

Nos belepillantottam:
-A fogprofilodat inkább nem minősítem.
-Alkatrészeket könnyedén többszörözhetsz összeállítás közben, felesleges ugyanazon elemeket          többízben modellezni (pl a karok párban azonosak ha jól néztem, ha nem akkor bocs).
-Több alkatrésznél készítettél egy Body2-t. Ott miért nem a Partbody-t használtad?
-Gondolom egy ilyen emelő lemezből készül. Talán a lemeztérben célszerűbb lenne ezeket modellezni, a valósághűség meg ha más nem a gyakorlás miatt is.
-A Mozgás nevű állományt megnyitottam, de a mozgást hiába kerestem.
-A lekerekítést szereted alkalmazni. A valóságban ha megveszel egy lemezből készült eszközt az valahol biztosan sorjás (én így tapasztaltam).
Ezek az első benyomásaim, majd én is összerakom. A kérdéseidet tedd fel, addig is rágódunk rajtuk. Azért vagyunk itt. Üdv

#238 Felhasználó inaktív   kisa2003 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 12:54

Hírtelen nem volt jobb ötletem a fogprofilok kidolgozására. Géprajzon így csináltam, így tünt a legegyszerübbnek.
A Body2 igazából azért van, ill azt hiszem azért, mert voltak alkatrészek amik nagyon hasonlítottak egymáshoz, mégsem ugyanazok. Pl csapok. Ilyenkor átmásoltam egy csapot, beillesztettem egy új partba, és megnöveltem a hosszát.
A karokat elvileg U szelvénybQl csinálják. De lehetne lemezbQl is, csak nem ennél a méretezésnél. A másik probléma nem igazán értek a lemeztér modellezéshez :(
Na ezzel a mozgás nevü állományt sajnos nem igazán ismerem. Hol találok ilyet? Milyen ikon? Vagy mi a neve?
:D HÁt igen szeretek lekerekíteni. A gépész esztergás munkások álma vagyok! Nem ragaszkodom az éles alkatrészekhez. Balesetveszélyesek elvileg. Így tanultam :rolleyes:

Mint említettem magamtól álltam neki ennek az összeállítási dolgoknak, van könyvem, de még nem tudtam nagyon belevetni magam!

HOl lehet videót csinálni mozgás közben, meg ilyenek???
Köcce elQre is a válaszokat!

#239 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 13:48

Idézet: kisa2003 - Dátum: 2007. ápr. 29., vasárnap - 12:54

Hírtelen nem volt jobb ötletem a fogprofilok kidolgozására. Géprajzon így csináltam, így tünt a legegyszerübbnek.
A Body2 igazából azért van, ill azt hiszem azért, mert voltak alkatrészek amik nagyon hasonlítottak egymáshoz, mégsem ugyanazok. Pl csapok. Ilyenkor átmásoltam egy csapot, beillesztettem egy új partba, és megnöveltem a hosszát.
A karokat elvileg U szelvénybQl csinálják. De lehetne lemezbQl is, csak nem ennél a méretezésnél. A másik probléma nem igazán értek a lemeztér modellezéshez :(
Na ezzel a mozgás nevü állományt sajnos nem igazán ismerem. Hol találok ilyet? Milyen ikon? Vagy mi a neve?
:D HÁt igen szeretek lekerekíteni. A gépész esztergás munkások álma vagyok! Nem ragaszkodom az éles alkatrészekhez. Balesetveszélyesek elvileg. Így tanultam :rolleyes:

Mint említettem magamtól álltam neki ennek az összeállítási dolgoknak, van könyvem, de még nem tudtam nagyon belevetni magam!

HOl lehet videót csinálni mozgás közben, meg ilyenek???
Köcce elQre is a válaszokat!

Előkapod a szakrajz könyvet és abban biztosan leírják az evolvens görbe szerkesztésének menetét, nem egy ördöngősség.
Megnyitod azt az alkatrész amihez igen hasonlót akarsz kreálni, módosítod (pl csapnál a kihúzás távolsága) majd mentés másként (jelöld be a mentés új dokumentumként opciót). Ezeket a gépelemeket csapszegnek nevezik ha jól sejtem nem pedig csapnak. Ez a Te területed, nos?
Ezt nem étem: " Na ezzel a mozgás nevü állományt sajnos nem igazán ismerem. Hol találok ilyet? Milyen ikon? Vagy mi a neve? "  Amit küldtél abban volt egy Mozgás nevű mentés, arra írtam, hogy a nevével ellentétben nem tartalmazott semmilyen mozgás-szimulációt.
Milyen könyvet vettél? Miket tárgyal? Magyar?
A Tools-Image menüben van a videórögzítő meg a képernyő-mentő funkció is. Az a gond, hogy egy rövidke videó rögzítése is igen nagy állományt csinál, de biztosan lehet ezt a beállítások lebutításával orvosolni. Én külső felvevőt használok, ennél a minőség rosszabb, de a méret kezelhető.
Mint írtam én is magamtól tanulok. Próbálkozhatnál valami egyszerűbb mechanizmus létrehozásával is pl egy hasáb csúszik egy másikon, egy csapon forgó kar.... én is így tettem. Lényeg a lényeg: sok gyakorlás és menni fog.

#240 Felhasználó inaktív   kisa2003 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 14:55

Füredi Krisztián: CATIA V5  (EDAG)
Három kötetes. CSak magyaráz dolgokat, nem feladatmegoldások vannak benne sajnos...de MAGYAR! Minden ikont, parancsot igyekszik megmagyarázni. Na ráérös idömben ezt szoktam nézegetni. Innen próbáltam összeszedni amit eddig csináltam.
NEm tudom hogy kell mozgás szimulációt csinálni, de ha lesz idöm azt is felfedezem...
Sajnos most nyakig vagyok rajzokkal, meg tanulással.... :mad:
Pár hét és vizsgaidöszak, na akkor megtömöm az agyam okossággal CATIA téren!!!
Egyébként lehet igazad van! Valami egyszerübbel kéne kezdenem! Láttam egy tutorialba egy metszöollót! Na azt lehet elkezdem  :)

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.