HWSW Informatikai Kerekasztal: CATIA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

CATIA Mindenki ide aki ért egy picit is hozzá Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   somma 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 03. 13:26

Idézet: 3DFan - Dátum: 2007. szept. 2., vasárnap - 11:15

Szia!
Mire való ez a Catia user companion? Azt írja licencet kell beállítani hozzá. Ezt megtetted?

Szia!

Köszi a segitséget, a JAVAval volt valami probléma , ujratelepitettem és utánna futott rendesen! Csak mire ez eszemberjutott :s

A Catia User Companion az egy oktatócsomag olyanoknak akik most kezdenek hozzá! Belenéztem egész jó!

#362 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 03. 16:19

Idézet: somma - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 13:26

Szia!

Köszi a segitséget, a JAVAval volt valami probléma , ujratelepitettem és utánna futott rendesen! Csak mire ez eszemberjutott :s

A Catia User Companion az egy oktatócsomag olyanoknak akik most kezdenek hozzá! Belenéztem egész jó!

Gondolom szükséges hozzá a CATIA telepítése. Önállóan indul vagy CATIA alól hívható be?
Mindenfajta munkatérhez nyújt segítséget vagy csak egyesekhez? Minden CATIA verzióhoz létezik különálló ebből a programból vagy ezt másképp számozzák?

#363 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 21:17

Tudja valaki mi ez az ablak? Nálam ez a végeselem-analízis során mindíg olyankor jön elő, amikor bonyolult szerkezetet analizálok, parabolikus háló, kis háló, stb, szóval amikor baromi-dúrván besokal a memória, és berreg a vinyó keményen, és esély nincs rá, hogy elég lesz a vas a feladathoz. De végülis mi ez a DOS-os ablak?

Csatolt fájl:

#364 Felhasználó inaktív   CDman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 06:37

Idézet: bopeti - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 22:17

Tudja valaki mi ez az ablak? Nálam ez a végeselem-analízis során mindíg olyankor jön elő, amikor bonyolult szerkezetet analizálok, parabolikus háló, kis háló, stb, szóval amikor baromi-dúrván besokal a memória, és berreg a vinyó keményen, és esély nincs rá, hogy elég lesz a vas a feladathoz. De végülis mi ez a DOS-os ablak?

Amikor ilyen parancssor ablakokat felejt aképernyőn olyankor szoktam lelőni a CATIÁt és újraindítani.
Az okosok szerint többnyire magához tér ilyenkor is - csak órák kérdése -, de többnyire csak 1 hibaüzet erejéig... :Đ
Ez általában azt jelenti valami hiba van hálóban, és azért zakkan meg.

Hogy pontosan mi ez, azt nem t'om. :confused:

----------------------------------------------------------------------

Viszont úgy látom Te 17-est használsz.
Van valami érdemi különbség a 16-oshoz képest. (Amihez már van 9 SP...)

Szerkesztette: CDman 2007. 09. 04. 06:41 -kor

"Gyakori hiba, hogy amikor valami nagyon tökéleteset akarnak tervezni az emberek, alábecsülik a nagyon tökéletlenek leleményességét."

Douglas Adams

#365 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 07:00

Idézet: CDman - Dátum: 2007. szept. 4., kedd - 6:37

Amikor ilyen parancssor ablakokat felejt aképernyőn olyankor szoktam lelőni a CATIÁt és újraindítani.
Az okosok szerint többnyire magához tér ilyenkor is - csak órák kérdése -, de többnyire csak 1 hibaüzet erejéig... :Đ
Ez általában azt jelenti valami hiba van hálóban, és azért zakkan meg.

Hogy pontosan mi ez, azt nem t'om. :confused:

----------------------------------------------------------------------

Viszont úgy látom Te 17-est használsz.
Van valami érdemi különbség a 16-oshoz képest. (Amihez már van 9 SP...)

Nem tudom, nem láttam 16-ost még.

#366 Felhasználó inaktív   GuguGuru 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 09:52

Sziasztok,

másodéves közlekedésmérnök vagyok a BME-n, szóval még alapozó képzés, de késöbb szeretnék a járműfejlesztés irányába szakosodni, és ugye ott egyértelműen a CATIA a használt szoftver. Úgy gondoltam, jobb minnél előbb elkezdeni az ilyesmit, úgyhogy már most belevágtam.
Elkezdtem 1-1 tutorial alapján dolgozni, és nagyon megtetszett, de nincs hozzá sok anyagom. Arra kérnélek titeket, hogy bárkinek bármilyen olyan anyaga van, amit oda tud adni, ami segithet, tutorial, Comanion, bármi, azt nagyon megköszönném. Az ominózus 3CD-s help file-okat sem találtam meg sajnos a neten. Amúgy V5R17 SP1-et használok. De gondolom bármi ami V5höz segédanyag az jól jöhet. Nagyon örülnék, ha páran ilyen szempontból a "szárnyuk alá" tudnának venni  :D  ;)

Előre is köszönöm a segítséget mindenkinek.
[Mobo]Gigabyte P35-DS3[CPU]INTEL Core2 E8400 Wolfdale @ 4Ghz (@ 1.3 V) [Cooler] Zalman 9700LED [Memory] 2*1024Mb Corsair XMS2 DHX CL4 @890 Mhz  R/W: 8417/9424 Mb/s [HDD] Seagate 250Gb 7200rpm 16Mb [VGA] Gainward 8800GTS 512Mb @ 795/2000/2150Mhz [PSU] Corsair VX550 W [DVD] Plextor P504A [Logitech] MX1000/G15/G25 [Cooling]AeroGateII
Idle/Full [CPU]:29°C/51°C -= 3DMark06:14361 =-

#367 Felhasználó inaktív   somma 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 09:54

Idézet: 3DFan - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 16:19

Gondolom szükséges hozzá a CATIA telepítése. Önállóan indul vagy CATIA alól hívható be?
Mindenfajta munkatérhez nyújt segítséget vagy csak egyesekhez? Minden CATIA verzióhoz létezik különálló ebből a programból vagy ezt másképp számozzák?

Szia!

A mechanical designhez van user companion , meg még vagy 3-4 munkatérhez! én ahogy néztem elég sok mindre kitér! Nekem hasznos nagyon , mert még analfabéka vagyok hozzá! Oda is irja hogy melyik anyagot kb hány óra , hány nap alatt lehet "elsajátítani"!

#368 Felhasználó inaktív   somma 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 09:58

Idézet: GuguGuru - Dátum: 2007. szept. 4., kedd - 9:52

Sziasztok,

másodéves közlekedésmérnök vagyok a BME-n, szóval még alapozó képzés, de késöbb szeretnék a járműfejlesztés irányába szakosodni, és ugye ott egyértelműen a CATIA a használt szoftver. Úgy gondoltam, jobb minnél előbb elkezdeni az ilyesmit, úgyhogy már most belevágtam.
Elkezdtem 1-1 tutorial alapján dolgozni, és nagyon megtetszett, de nincs hozzá sok anyagom. Arra kérnélek titeket, hogy bárkinek bármilyen olyan anyaga van, amit oda tud adni, ami segithet, tutorial, Comanion, bármi, azt nagyon megköszönném. Az ominózus 3CD-s help file-okat sem találtam meg sajnos a neten. Amúgy V5R17 SP1-et használok. De gondolom bármi ami V5höz segédanyag az jól jöhet. Nagyon örülnék, ha páran ilyen szempontból a "szárnyuk alá" tudnának venni  :D  ;)

Előre is köszönöm a segítséget mindenkinek.

Szia!
Én is nagyon kezdő vagyok, sőőőt! De anyagom van hozzá! 2DVDnyi :D User Companion Mechanical Design V5R12-13 hoz , elég jó!
Ha gondolod megbizniszelhetjük :D

#369 Felhasználó inaktív   Tintoretto 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 14:13

Sziasztok!
Friss titánként próbálkozom a Catia-val. Lehetséges-e kényszerrel összekapcsolni egy tengely felületét és egy lemez élét, hogy érintse egymást?

#370 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 14:52

Idézet: Tintoretto - Dátum: 2007. szept. 4., kedd - 14:13

Sziasztok!
Friss titánként próbálkozom a Catia-val. Lehetséges-e kényszerrel összekapcsolni egy tengely felületét és egy lemez élét, hogy érintse egymást?

Lehetséges, ugyanúgy, mint felület-felületnél, csak a tengelynél a palástfelületet, a lemez élénél pedig az élet jelölni ki (élet mindíg pirossal jelöl ki, ezzel ellenőrizheted azt, hogy jól klikkeltél-e)

#371 Felhasználó inaktív   Tintoretto 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 15:01

Idézet: bopeti - Dátum: 2007. szept. 4., kedd - 14:52

Lehetséges, ugyanúgy, mint felület-felületnél, csak a tengelynél a palástfelületet, a lemez élénél pedig az élet jelölni ki (élet mindíg pirossal jelöl ki, ezzel ellenőrizheted azt, hogy jól klikkeltél-e)

Ezzel probálkoztam, de valamiért nem sikerült. Akkor próba újra :-)

#372 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 15:58

Idézet: somma - Dátum: 2007. szept. 4., kedd - 9:58

Szia!
Én is nagyon kezdő vagyok, sőőőt! De anyagom van hozzá! 2DVDnyi :D User Companion Mechanical Design V5R12-13 hoz , elég jó!
Ha gondolod megbizniszelhetjük :D

Ez jól jöhet: Help

Bocs, elnyomtam. A választ GuguGuru -nak szántam (meg mindenkinek).

Szerkesztette: 3DFan 2007. 09. 04. 16:01 -kor

#373 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 16:40

Sziasztok!

Szerintem közvetlenül nem. Rajzolj a palástra egy segédgeometriát (vonal) és ahhoz kényszerezz.

#374 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 18:15

Sziasztok!

Kép

#375 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 18:46

Idézet: somma - Dátum: 2007. szept. 4., kedd - 9:54

Szia!

A mechanical designhez van user companion , meg még vagy 3-4 munkatérhez! én ahogy néztem elég sok mindre kitér! Nekem hasznos nagyon , mert még analfabéka vagyok hozzá! Oda is irja hogy melyik anyagot kb hány óra , hány nap alatt lehet "elsajátítani"!

Ígéretesen hangzik  ;)  Olyan CATIA-nak kell előtelepítve lennie mint amilyen ez a program?

#376 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 20:52

Generative Structural Analysis térben a mass eszköztár mikor aktív?  Nekem mindig szürke  :confused:

#377 Felhasználó inaktív   noorm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 21:45

Sziasztok!

Nem CATIA-val kapcsolatos, de hátha tud valaki segíteni. Pro/Engineer Wildfire 3.0-val van olyan problémám, hogy egyszerűen az istenért se veszi jól figyelembe az egér mutatót. Valahol az egérmutató szára alatt van neki a képzeletbeli mutató csúcsa és ez elég lehetetlenné teszi a kijelöléseket. Mindez csak a rajz-térben van jelen, a menüknél már nem. Tapasztalta ezt már más is? Van rá javítás, beállítási lehetőség?

Köszi!

#378 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 08:35

Idézet: noorm - Dátum: 2007. szept. 4., kedd - 21:45

Sziasztok!

Nem CATIA-val kapcsolatos, de hátha tud valaki segíteni. Pro/Engineer Wildfire 3.0-val van olyan problémám, hogy egyszerűen az istenért se veszi jól figyelembe az egér mutatót. Valahol az egérmutató szára alatt van neki a képzeletbeli mutató csúcsa és ez elég lehetetlenné teszi a kijelöléseket. Mindez csak a rajz-térben van jelen, a menüknél már nem. Tapasztalta ezt már más is? Van rá javítás, beállítási lehetőség?

Köszi!

Szia!
Próbáld meg itt is megkérdezni, van néhány ProE-s.
Link

#379 Felhasználó inaktív   CDman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 08:58

Idézet: GuguGuru - Dátum: 2007. szept. 4., kedd - 10:52

Az ominózus 3CD-s help file-okat sem találtam meg sajnos a neten. Amúgy V5R17 SP1-et használok. De gondolom bármi ami V5höz segédanyag az jól jöhet.

Az bizony 6CD - legalább is a 16-os esetében. Csak a .pdf-ek 2CD-t foglalnak...

Megint csak a DC++ -t tudom javasolni, ott fönt van az egész.  ;)

Ezt "hivatalosan" csak CATIA dealer-ektől szerezhető be.

Ez nálam úgy ment, h. szóltam a CATIA oktatómnak - aki egyébként hivatalos forgalmazó - :Másold már le légyszi!
"Gyakori hiba, hogy amikor valami nagyon tökéleteset akarnak tervezni az emberek, alábecsülik a nagyon tökéletlenek leleményességét."

Douglas Adams

#380 Felhasználó inaktív   Tintoretto 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 13:50

Idézet: 3DFan - Dátum: 2007. szept. 4., kedd - 16:40

Szerintem közvetlenül nem. Rajzolj a palástra egy segédgeometriát (vonal) és ahhoz kényszerezz.

Újra próbáltam és megint nem sikerült. Csak surFACE-TO-surFACE

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.