HWSW Informatikai Kerekasztal: CATIA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

CATIA Mindenki ide aki ért egy picit is hozzá Értékeld a témát: -----

#581 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 28. 13:57

Na befinomítottam a teljes modell hálóját  az összes testen olyanra, hogy a lehető legkevesebb legyen a rossznak számító háló (melynek valamelyik szögértéke meghaladja a 45 fokot). Sok helyen brutálisan kis 2-3 mm-es elemméretre le kellett menni, de nem a számítás gyorsaságára mentem, hanem a pontosságra.

A hálózás vége:
232 466 db. elem
55 393 db. csomópont
elemek átlag szögértéke: 25,046°
közepesen hibás elemek: 8,21 %
hibás elemek: 0,04 % (89 elem)

Elindítom az analízist, szerintem legalább 2 napig nem kell a gép közelébe mennem. Nem baj, legalább kevesebb lesz a fűtés-számla :D

#582 Felhasználó inaktív   fulcrumakos 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 28. 16:53

Na végre sikerült életre keltenem a Catia-t. A hiba továbbra is rejtélyes. De most legalább megy, csak ki tudja meddig....
Ugyhogy most elkezdem kipróbálni a módszereket, amiket írtatok a szárnyprofilra.
Üdv!
Ákos

#583 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 28. 20:19

Idézet: bopeti - Dátum: 2008. jan. 28., hétfő - 13:57

Na befinomítottam a teljes modell hálóját  az összes testen olyanra, hogy a lehető legkevesebb legyen a rossznak számító háló (melynek valamelyik szögértéke meghaladja a 45 fokot). Sok helyen brutálisan kis 2-3 mm-es elemméretre le kellett menni, de nem a számítás gyorsaságára mentem, hanem a pontosságra.

A hálózás vége:
232 466 db. elem
55 393 db. csomópont
elemek átlag szögértéke: 25,046°
közepesen hibás elemek: 8,21 %
hibás elemek: 0,04 % (89 elem)

Elindítom az analízist, szerintem legalább 2 napig nem kell a gép közelébe mennem. Nem baj, legalább kevesebb lesz a fűtés-számla :D

Azt az összegzést amit a hálózás vége alatt írtál hogyan (és hol) lehet megtudni a programban.
Ansys-t megpróbáltad?

#584 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 28. 20:32

Idézet: 3DFan - Dátum: 2008. jan. 28., hétfő - 20:19

Azt az összegzést amit a hálózás vége alatt írtál hogyan (és hol) lehet megtudni a programban.
Ansys-t megpróbáltad?

Ansys: ááá nem, már a Catia végeselem-moduljának megtanulása, kikísérletezése is csak egy nyarat igényelt, szóval most nincs erre időm, majd szép lassan ezt is.

A háló tulajdonságait a Generative Meshing Toolsba lehet elérni, ha a fába ráklikkelsz a háló (hálónként is lehet, vagy akár az egész gépelem hálója) és ott az előugró menübe lesz olyan alul, hogy Analysis. Erre megjelenik egy 4-5 ikonos ikonsor, és ott szerpelnek ezek.

#585 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 29. 09:13

Idézet: bopeti - Dátum: 2008. jan. 28., hétfő - 20:32

Ansys: ááá nem, már a Catia végeselem-moduljának megtanulása, kikísérletezése is csak egy nyarat igényelt, szóval most nincs erre időm, majd szép lassan ezt is.

A háló tulajdonságait a Generative Meshing Toolsba lehet elérni, ha a fába ráklikkelsz a háló (hálónként is lehet, vagy akár az egész gépelem hálója) és ott az előugró menübe lesz olyan alul, hogy Analysis. Erre megjelenik egy 4-5 ikonos ikonsor, és ott szerpelnek ezek.

Köszönöm.
Én is leporoltam a jó öreg csavarkötésemet. Az ellenőrzés hibás kapcsolatot talált rajta.
Az anya meg a csavar összekötése problémás, de nem igazán tudom hogyan kellene egymáshoz rendelni őket helyesen.  :think: Majd próbálgatom. Kép

#586 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 29. 09:27

Képek a V6-ról. A videót is nézzétek meg. Ha jól veszem ki olyasmi lesz mint a 3ds Max, direktbe lehet a modellt módosítani, növeszteni, csökkenteni. Link

#587 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 29. 09:38

Azt írja májusban jön ki valami pre verzió. Link

#588 Felhasználó inaktív   fulcrumakos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 29. 13:57

Sziasztok!

Click OK to terminate probléma lehet amiatt, hogy olyan alkatrészt nyitok meg, ami nem r16-ban, hanem korábbi verzióban készült?
Üdv!
Ákos

#589 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 29. 16:27

Idézet: fulcrumakos - Dátum: 2008. jan. 29., kedd - 13:57

Sziasztok!

Click OK to terminate probléma lehet amiatt, hogy olyan alkatrészt nyitok meg, ami nem r16-ban, hanem korábbi verzióban készült?
Üdv!
Ákos

Nálam megnyitotta a korábbi verzióval készülteket is hibaüzenet nélkül.

#590 Felhasználó inaktív   fulcrumakos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 29. 17:09

Idézet: Balazs4 - Dátum: 2008. jan. 26., szombat - 11:46

A makro egyebkent innen szarmazik:

http://ww3.cad.de/foren/ubb/Forum137/HTML/...99.shtml#000001

Nekem nem mukodott es modositottam parhelyen.

Balazs

Hello!

Megcsináltam ezt a Macro-s dolgot, és sikerült is! Kicsit könyebb így 100 pontot bevinni, mint kézzel.
Megkérhetlek arra, hogy leírod mire is jó még ez a Macro funkció?
Végülis utasítások sorát kell megírni benne, amit ő megcsinál?
Köszi mégegyszer!
Üdv!
Ákos

#591 Felhasználó inaktív   fulcrumakos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 29. 19:25

Hali megint!

Ha rajzolok egy síkra egy zárt spline görbét, miért írja ki azt a hiba üzenetet a sketch-ből való kilépéskor, hogy
"The sketch is not fully constrained (under-constrained). Either set the necessary constraints (Click Edit) or
deselect <<Generate update errors when the sketch is under-constrained>> available via Tools>Options>Sketcher to prevent the application from generating update errors."

Hogy lehetne fully constrained-é tenni?
Üdv!
Ákos

#592 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 29. 20:03

Idézet: fulcrumakos - Dátum: 2008. jan. 29., kedd - 19:25

Hali megint!

Ha rajzolok egy síkra egy zárt spline görbét, miért írja ki azt a hiba üzenetet a sketch-ből való kilépéskor, hogy
"The sketch is not fully constrained (under-constrained). Either set the necessary constraints (Click Edit) or
deselect <<Generate update errors when the sketch is under-constrained>> available via Tools>Options>Sketcher to prevent the application from generating update errors."

Üdv!
Ákos

Alapvatően nem kellene ilyet kiírnia. Te döntöd el, hogy teljesen kényszerezel-e egy vázlatot vagy sem.
Rajzolhatsz pl egy négyzetet és bármilyen kényszer (legyen az méret vagy pozíció) alkalmazása nélkül kiléphetsz a vázlatból hibaüzenet nélkül. Szerintem az előzményekkel (úgy értem amit az ominózus vázlat előtt csináltál) lesz kapcsolatos a dolog.
Vagy a programod egy újabb sajátosságára derült fény.  :D

#593 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 30. 08:32

Idézet: fulcrumakos - Dátum: 2008. jan. 29., kedd - 19:25

Hali megint!

Üdv!
Ákos

Jelöld ki az egész görbét és adj fix kényszert neki, különben minden (mind a 100-at?) pontot kényszerezni kellene egyenként ami elég dolgos lenne.
Vagy próbbáld ki azt amit az üzenet ír.
Mindenki: Mi ez a nagy csönd?

Szerkesztette: 3DFan 2008. 01. 30. 08:38 -kor

#594 Felhasználó inaktív   Zivatar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 30. 09:33

Idézet: fulcrumakos - Dátum: 2008. jan. 29., kedd - 17:09

Hello!

Megcsináltam ezt a Macro-s dolgot, és sikerült is! Kicsit könyebb így 100 pontot bevinni, mint kézzel.
Végülis utasítások sorát kell megírni benne, amit ő megcsinál?
Köszi mégegyszer!
Üdv!
Ákos

Halihó!

Nem tudom, tehetek-e egy apró megjegyzést... Ha mind a 100 pontot összekötöd, akkor nem lesz szép a felületed, érdemes lehet talán max 8 pontot kiválasztani...
Ha nekem is mikronos pontosságra lenne szükségem, akkor én úgy oldanám ezt a problémát, hogy az excel táblából kivett adatokra regresszálnék egy görbét (pl Mathematica-val én ezt használom), majd a kapott függvény adott helyen vett behelyettesítési értékeit tenném be a Catia-ba, de max 8-9 pontot "vennék" így ki a függvényből.
Azt hozzá kell tennem, hogy az mindenképpen nagyon jó dolog, hogy így legalább megismerkedtünk egy kicsit a makrózás adta lehetőségekkel.

3DFan: Szerintem mindenki vizsgázik! :p Én legalábbis... :think:

#595 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 30. 12:27

Idézet: 3DFan - Dátum: 2008. jan. 29., kedd - 9:13

Köszönöm.
Én is leporoltam a jó öreg csavarkötésemet. Az ellenőrzés hibás kapcsolatot talált rajta.
Az anya meg a csavar összekötése problémás, de nem igazán tudom hogyan kellene egymáshoz rendelni őket helyesen.  :think: Majd próbálgatom. Kép

Én nem erre gondoltam, sőt igazából nem is tudom, hogy amit te találtál, hol van. De majd megkeresem, mert lehet az is hasznos :D Amivel én ellenőriztem a hálót, az az Advanced Meshing Toolsba érhető el, amikor a fán jobb gommbal ráklikkelsz egy háló faágra, és a megjelenő menübe kiválasztod az Analysist

#596 Felhasználó inaktív   CDman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 30. 15:13

Idézet: fulcrumakos - Dátum: 2008. jan. 29., kedd - 20:25

Hali megint!

Üdv!
Ákos

:think:  Valszeg valahol duplán van a vonal...

Nézd meg a vázlatot a "Sketch Analysis" -el (nagyitó icon, a jelzőlámpa "alatt"). Akkor jó ha csak 1 "Closed" sort látsz.
"Gyakori hiba, hogy amikor valami nagyon tökéleteset akarnak tervezni az emberek, alábecsülik a nagyon tökéletlenek leleményességét."

Douglas Adams

#597 Felhasználó inaktív   CDman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 30. 16:24

Idézet: fulcrumakos - Dátum: 2008. jan. 29., kedd - 18:09

Nálunk a cégnél van 1 csapat akik (többek közt) ilyeneket bűvől.
Pl. nálunk a rajz fejléc + keret is ilyen macroval készül.

Csináltak 1 olyat is amivel feiratokat lehet tenni az alkatrészekre. 1 ablakba beírod a szöveget és csinál belőle 1 skiccet. Sajna csak 1 bizonyos betűtípussal működik. Ez feature valamiért kimaradt a CATIÁból... :reklamacio:
"Gyakori hiba, hogy amikor valami nagyon tökéleteset akarnak tervezni az emberek, alábecsülik a nagyon tökéletlenek leleményességét."

Douglas Adams

#598 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 30. 16:47

Idézet: CDman - Dátum: 2008. jan. 30., szerda - 16:24

Nálunk a cégnél van 1 csapat akik (többek közt) ilyeneket bűvől.
Pl. nálunk a rajz fejléc + keret is ilyen macroval készül.

Csináltak 1 olyat is amivel feiratokat lehet tenni az alkatrészekre. 1 ablakba beírod a szöveget és csinál belőle 1 skiccet. Sajna csak 1 bizonyos betűtípussal működik. Ez feature valamiért kimaradt a CATIÁból... :reklamacio:

Én is a program hiányosságának tartom azt, hogy nincs a vázlatban szöveg eszköz, kerülővel kell a dolgot megoldani.
Kiváncsi lennék melyik az a cég ahol ilyen célra tartanak szakembereket. Persze nem fogom megkérdezni, hogy hol dolgozol, de azt elárulnád, hogy milyen ipari területen tevékenykedtek?
Hogy tetszik a V6 előzetes?

#599 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 30. 17:03

Idézet: bopeti - Dátum: 2008. jan. 30., szerda - 12:27

Én nem erre gondoltam, sőt igazából nem is tudom, hogy amit te találtál, hol van. De majd megkeresem, mert lehet az is hasznos :D Amivel én ellenőriztem a hálót, az az Advanced Meshing Toolsba érhető el, amikor a fán jobb gommbal ráklikkelsz egy háló faágra, és a megjelenő menübe kiválasztod az Analysist

Értettem a válaszodat a háló analízisre.
Az egy új gondolat volt amit írtam. Látván, hogy micsoda elszántsággal veted magad az analízisekbe én is belelkesültem és elővettem eddigi főművemet (csavarkötés). Azt az analízist ráuszítottam és kidobta a hibát, kb itt meg is állt a tudományom. Tavaly ugye a Te indíttatásodra kezdtem el ezzel a témakörrel foglalkozni, valamennyire ment is a dolog, utána hanyagoltam és odalett a tudás.
Egy beépülő program, ami kibővíti a Catia tudását.

#600 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 30. 20:02

Idézet: 3DFan - Dátum: 2008. jan. 30., szerda - 17:03

Értettem a válaszodat a háló analízisre.
Az egy új gondolat volt amit írtam. Látván, hogy micsoda elszántsággal veted magad az analízisekbe én is belelkesültem és elővettem eddigi főművemet (csavarkötés). Azt az analízist ráuszítottam és kidobta a hibát, kb itt meg is állt a tudományom. Tavaly ugye a Te indíttatásodra kezdtem el ezzel a témakörrel foglalkozni, valamennyire ment is a dolog, utána hanyagoltam és odalett a tudás.
Egy beépülő program, ami kibővíti a Catia tudását.

Szerintem ha egy Connection Mesh-re talál hibát az az ikon, amit te találtál, szerintem nem sokat tehet a felhasználó, mivel a Connection Meshnek tulajdonképpen nincsenek is háló-paraméterei, nem tudod befolyásolni, az csak az a háló, ami az egyes partok hálóinak node-pontjait köti össze, definiálva a köztük lévő kapcsolat milyenségét. Szóval Tetrahedron Mesh-ekből ADÓDIK a Connection Mesh, adódik, ezért nekem nem lenne ötletem, ha ilyen hibát dobna ki. Max a Cadtervnek :D

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.