HWSW Informatikai Kerekasztal: CATIA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

CATIA Mindenki ide aki ért egy picit is hozzá Értékeld a témát: -----

#821 Felhasználó inaktív   CDman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 14. 06:36

Idézet: 3DFan - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 17:16

Mindenki a V6-ról álmodozik. Kiváncsi vagyok mennyi lesz a valós újítás benne.  :)

Csak jövő héten lesz a CATIA PLM Day így egyenlőre csak nem hivatalos infó (pletyka):

A hivatalos bemutató csak 1 év múlva lesz. :(
Állítolag valami olyan megoldás lesz amin a pici-puha (MS) is nagyon küzd, hogy a központi DS szerverről fut a program, legalábbis részben. Vagyis internet nénkül el sem indul.  :mad:  Személy szerint Én ezt halvaszületett ötletnek tartom.
Alighanem teljesen új modellező motor lesz alatta, így hasonlóan "átjárhatatlan" lesz a V5 felé mint a V4-nél. :omg:  Reméltem h. nem követik el ezt a hibát újra...

Azért még reménykedem h. ezek megmaradnak pletykának és nem fedik a valóságot. :confused:
"Gyakori hiba, hogy amikor valami nagyon tökéleteset akarnak tervezni az emberek, alábecsülik a nagyon tökéletlenek leleményességét."

Douglas Adams

#822 Felhasználó inaktív   koverjani 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 23. 22:49

Sziasztok!

Kövér Jani vagyok eléggé újvendég ezen a fórumon.
Látom vannak itt szép számmal akik használják a Cata-t. Van egy nagy gondom ezzel a progival! Van egy fájl aminek a kiterjesztése dlv tudomásom szerint ez Catia V4 file. Segítsetek nekem hogy ezt hogyan tudom megnyitni illetve átkonvertálni catia V5 be? :confused:
Nagyon fontos lenne munkám múlik rajta. Már 1 hete küzdök ezzel!

koverjani@freemail.hu illetve a koverjani@hotmail.com msn címen megtaláltok!

Ha valaki tudja hogy olvastathatom be a V5 Catia-val ezt a kiterjesztést nagyon örülnék neki!

Köszönettel: Jani

#823 Felhasználó inaktív   cadmester 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 15:25

Idézet: koverjani - Dátum: 2008. máj. 23., péntek - 22:49

Sziasztok!

Látom vannak itt szép számmal akik használják a Cata-t. Van egy nagy gondom ezzel a progival! Van egy fájl aminek a kiterjesztése dlv tudomásom szerint ez Catia V4 file. Segítsetek nekem hogy ezt hogyan tudom megnyitni illetve átkonvertálni catia V5 be? :confused:

Ha valaki tudja hogy olvastathatom be a V5 Catia-val ezt a kiterjesztést nagyon örülnék neki!

Legjobb tudomásom szerint [FIXME!] nem minden CATIA képes megnyitni V4-es rajzokat, a P3-ban láttam ilyen komponenst, lehethogy az kell Neked.

Hatényleg így van, keress valakit, akinek van P3, vagy ilyen komponense, s konvertáltasd át vele ;)
Üdv!
miq

#824 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 20:07

Idézet: koverjani - Dátum: 2008. máj. 23., péntek - 22:49

Sziasztok!

Szia!
Ezzel nem lehet?

#825 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 23:10

Tudja valaki miként lehet ilyen External Parameters -t létrehozni rajz módban? Kép

#826 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 07:42

Idézet: CDman - Dátum: 2008. máj. 14., szerda - 6:36

a központi DS szerverről fut a program, legalábbis részben. Vagyis internet nénkül el sem indul.  :mad:  Személy szerint Én ezt halvaszületett ötletnek tartom.

Hát ez tényleg elég borzasztóan hangzik. Most a lebegő licenszekkel lehet szívni, akkor meg mondjuk azzal, hogy a net belassulása miatt nem megy mondjuk a szkeccser. Az szinte tuti, hogy nem fogja olvasni a V5 a V6-os fájlokat. Pro/E alatt is ugyanez volt állandóan, visszafelé már nem kompatibilis. Vagyis állj át újra, ha akarsz valamit dolgozni is és másokkal adatot cserélni.

Majd meglátjuk.  :up:

Üdv!
.
.
.

#827 Felhasználó inaktív   CDman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 05. 26. 09:25

Megvolt a CATIA PLM DAY...

Mint kiderült a V6 még nincs hivatalosan bejelentve :( , így sajnos még mindig csak félhivatalos infók vannak. Beszéltem az egyik szervezővel és marha nagy kínba voltak, h. mondjanak is valamit meg nem is.  :mad:
Az elkövetkező 1-2 hétben lesz a hivatalos bejelentés, utána talán kicsit  több infó lesz.

Amit sikerült megtudni: :cool:
Valóban nem lesz hivatalos verzió a jövő év előtt. :(
Viszont - elvileg - native módon kezeli nem csak a V5 hanem a V4 file-okat is. (Na erre kíváncsi leszek...)  :eek:
Ami a lényeg a V6-ban: Valami hasonló megoldáson ügyködnek mint az Autodesk, vagyis nem az a lényeg h. 1 új verzió lesz. A V6 tulajdonképpen 1 program csomag (mint az Inventor Prof.) ami magában foglalja az adatbáziskezelést, a szimulációt és ami most piszok divatos az a webes kommunikáció. Igazából ez az internetes integráció az amire az egész ki van hegyezve.
Persze azért raktak bele néhány látványos újdonságot ami a YouTube-os videókon is látszik. Pl. a navigáció lesz új a programban. Az összeállítások kezelését is megkönnyítik.

Még annyi h. az idén kijön a V5R19-es verzió, de az tényleg a utsó - elvileg...
"Gyakori hiba, hogy amikor valami nagyon tökéleteset akarnak tervezni az emberek, alábecsülik a nagyon tökéletlenek leleményességét."

Douglas Adams

#828 Felhasználó inaktív   Balazs4 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 11:46

CDman es a tobbiek akik voltak a PLM DAY napon:

Milyenek voltak az eloadasok? Kik es mirol beszeltek?

Johet minden a rendezvennyel kapcsolatos info!

Köszönöm!

Balazs

#829 Felhasználó inaktív   alfagtv 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 02:35

Sziasztok!

Most ismerkednék a témával.

CATIA, UNIGRAPHICS WIRING, PRO-E

Vajon mit válasszak? :think:

Köszi a választ.  :respect: Email-t is küldhettek az alfagtv kukac tejelek pont hu címre.

#830 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 20:34

Idézet: alfagtv - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 2:35

Sziasztok!

Köszi a választ.  :respect: Email-t is küldhettek az alfagtv kukac tejelek pont hu címre.

Szia!
Természetesen CATIA.  :)

#831 Felhasználó inaktív   CDman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 10:21

Idézet: alfagtv - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 3:35

Sziasztok!

Ez attól is függ pontosan mit akarsz csinálni vele.

A UNIGRAPHICS-ot nem igazán ismerem, így nem tudom mi az erőssége.

A ProE-t elég körülményesnek tartom, de van 1-2 erős oldala. Pl. szerszámtervezéshes ez ajánlott, ill. nagy összeállításoknál is gyors és stabil. (1 kezdőnek viszont gyorsan elveszi a kedvét.)

A CATIA viszont sokkal univerzálisabb. Mivel rengeteg modulja van, gyakorlatilag bármit meg lehet vele csinálni. A "multibody" technológia egyedülálló benne, és felületmodellezésben verhetetlen.
Az autó- ill. járműiparban egyre inkább egyeduralkodóvá válik.

Ha nagyon kezdő vagy és gyorsan egyszerűen akarsz modellezni akkor inkább az Inventort javaslom.

Hosszú távon a CATIA lehet jó választás, de 1 kezdőnek a CATIA 1 picit nagy falat...

Én sosem állítottam, h. a CATIA a legjobb. Végül is a feladat határozza meg az eszközt... (Van amire az AutoCAD az ideális megoldás.)

Szerkesztette: CDman 2008. 05. 28. 10:47 -kor

Douglas Adams

#832 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 10:38

Bár a Pro/E-t egy ideje nem használom (ilyen Wildfire1-2 stb kimaradtak már), de régebben sokkal biztonságosabbnak és kevésbé bugosnak tűnt a Catia-hoz képest. Épp nemrég telepítettem a CatiaV5 R17-et, és 3 cd-n volt mellette még a javítás (SP5). Amúgy a Catia meg felhasználóbarát szeretne lenni, szinte minden elérhető ikonok nyomogatásával, ellenben a Pro/E (régebben) elég fapados volt a menűivel, mondjuk emiatt én is a Catia-t ajánlanám, könnyebben bele lehet tanulni.

Modulljai a Pro/E-nek is vannak amúgy, szerintem közel annyi féle, mint a Catia-nak.

#833 Felhasználó inaktív   CDman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 10:44

Idézet: Balazs4 - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 12:46

CDman es a tobbiek akik voltak a PLM DAY napon:

Milyenek voltak az eloadasok? Kik es mirol beszeltek?

Johet minden a rendezvennyel kapcsolatos info!

Köszönöm!

Balazs

Én 1 kicsit többet vártam a dologtól.

Az egész úgy nézett ki, h. meghívtak 1 rakás mérnököt aki CATIÁzik, aztán meg győzködik Őket miért jó ha CATÁt használnak... :rolleyes:
Magyarul sok volt a marketingduma és kevés a valódi infó.  :mad:

program

Ami leginkább érdeket az a V6 előzetes volt, de a már leírtak miatt keveset mondtak.

Volt szó a "szokásos" jövőképről, h. hova fejlődnek a programok.
Volt IBM-es előadás. (Ezt szivesen kihagytam volna.)
Volt 2 felkért előadó akik használják a CATÁt. Ezek szinte csak reklámok voltak és elég gyengék.
Voltak még bemutató, de nekem nem sok újat mutattak.
Volt még 1 kisebb kiállítás ahol voltak olyan cégek is akik fogalmam sincs hogy kerültek a képbe.

Amit viszont érdemes megemlíteni az a 3D kézi scanner.
www.creaform3d.com
Ez marhajó dolog. Fogod ezt az izét, körberrohanod az autót és van egy 3D-s felületmodeled. :D
Eddig is virágzott a visszafordított gépészet de ezek után semmi sincs biztonságban...
vid

Douglas Adams

#834 Felhasználó inaktív   Balazs4 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 11:46

CDman: Koszonom!

SuMMer: En mondjuk ahogy halottam a regi fapados felhasznalo feluletet eleg sokan kedveltek. Wildfire1-nel jelentek meg a parbeszed ablakok, ami nem igazan sikerult jol/logikusra. Igy eleg sok felhasznalot elvesztett a szoftver.
En WF2-ot tanultam es nekem is az maradt meg, hogy eleg nehezkes...

Catia V5 kezdetben tenyleg instabil volt de szerintem ezt mar kinotte, es massziv cucc lett.

Ja es a multibody technologia tenyleg nagyon jo!

B.

#835 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 12:53

Én a régi, Pro/E 19-el kezdtem a pályafutásomat, az neveztem fapadosnak. Ha viszont az ember egyszer hozzá szokott, nagyon jó volt. Az újakat nem ismerem, nem is akarok nyilatkozni róluk.  :)

Catia meg még mindig tud érdekességeket produkálni, főleg az annyira ajnározott multi-body rendszer, nem egyszer okozott galibát egy későbbi lekerekítésnél, oldalferdeségnél. ;) 

#836 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 20:55

Ezzel a contextual témával nem boldogulok. A Contextual Part ill. a nem Contextual Part kifejezések valójában mit takarnak?

#837 Felhasználó inaktív   falcon006 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 31. 14:56

Tisztelt Forumozók!

Érdeklődni szeretnék CATIA v5r16-ban hogyan lehet legegyszerűbben egy assembly design-ban megtervezett modellt mozgásra bírni?
Van egy tengely ami körül kéne forognia egy másik alkatrésznek.
Egy kép-videó lopó programmal fel tudnám venni filmre.

Előre is köszönöm válaszotokat!

Falcon

#838 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 31. 21:08

Idézet: falcon006 - Dátum: 2008. máj. 31., szombat - 14:56

Tisztelt Forumozók!

Érdeklődni szeretnék CATIA v5r16-ban hogyan lehet legegyszerűbben egy assembly design-ban megtervezett modellt mozgásra bírni?
Van egy tengely ami körül kéne forognia egy másik alkatrésznek.
Egy kép-videó lopó programmal fel tudnám venni filmre.

Előre is köszönöm válaszotokat!

Falcon

Szia!
DMU Kinematics térben csinálsz egy új mechanizmust és abban egy Revolute Joint -ra van szükséged (ha jól értem a kérésedet). Majd megadsz egy alkatrészt fixnek (Fixed Part parancs).
Ha jól csináltad akkor kiírja, hogy a mechanizmus szimulálható (a Simulation ikonnal tudod rögzíteni a mozgást).

Szerkesztette: 3DFan 2008. 05. 31. 21:23 -kor

#839 Felhasználó inaktív   falcon006 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 01. 07:49

Idézet: 3DFan - Dátum: 2008. máj. 31., szombat - 21:08

Szia!
DMU Kinematics térben csinálsz egy új mechanizmust és abban egy Revolute Joint -ra van szükséged (ha jól értem a kérésedet). Majd megadsz egy alkatrészt fixnek (Fixed Part parancs).
Ha jól csináltad akkor kiírja, hogy a mechanizmus szimulálható (a Simulation ikonnal tudod rögzíteni a mozgást).

Köszönöm ki is próbálom azzonal!

Falcon

#840 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 01. 11:11

Idézet: falcon006 - Dátum: 2008. jún. 1., vasárnap - 7:49

Köszönöm ki is próbálom azzonal!

Falcon

Ha nem boldogulsz akkor elküldheted és megpróbálkozom vele.
kotibo1kukaccitromailponthu
Persze csak ha nem valami szupertitkos project.  :->

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »