HWSW Informatikai Kerekasztal: CATIA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

CATIA Mindenki ide aki ért egy picit is hozzá Értékeld a témát: -----

#961 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 03. 21:59

Idézet: nes08 - Dátum: 2008. okt. 3., péntek - 17:19

Hali!
olvastam a "click ok to terminate" hiba üziről meg a megoldásról/a frissítéses megoldás nekem nem jött be:(/ 
megköszönném ha valaki még tudna olyan tippet is adni hogy ne kelljen újra telepíteni a win-t.  
ha nincs más akkor egy régebbi jól működő verzió elérhetőségéért is hálás lennék..

Szia!
Telepítésnél 6-7%-nál előjön egy kék képernyős hibaüzenet ha az a bizonyos patch nincs telepítve, tehát az arra való (legalábbis a leírások szerint), nem pedig a "click ok to terminate" hibaüzenet orvoslására, igaz fentebb erre is van példa. Nincs más tippem.
Egyéb jól működő verzió? Attól függ mit nevezel annak. Ez is jól működik, ellenben arra sincs garancia, hogy ha töltesz másikat az menni fog Nálad.

#962 Felhasználó inaktív   nes08 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 04. 12:33

Idézet: 3DFan - Dátum: 2008. okt. 3., péntek - 21:59

Szia!
Telepítésnél 6-7%-nál előjön egy kék képernyős hibaüzenet ha az a bizonyos patch nincs telepítve, tehát az arra való (legalábbis a leírások szerint), nem pedig a "click ok to terminate" hibaüzenet orvoslására, igaz fentebb erre is van példa. Nincs más tippem.
Egyéb jól működő verzió? Attól függ mit nevezel annak. Ez is jól működik, ellenben arra sincs garancia, hogy ha töltesz másikat az menni fog Nálad.

hali 3DFan!
nem túl biztató amit írtál de köszi a válaszod!

#963 Felhasználó inaktív   cadmester 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 04. 23:08

A patch föltelepítése után nekem megszünt a csontra fagyással járó kékhalál telepítéskor, s sikerült is föltenni, de okosítás után "Runtime Exception. Click OK to terminate" ablakkal üdvözölt.
Az R17 megy, csak a vem modulnál hálózás után kilép.  :( Lehet, hogy SSE2-t igényel?

#964 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 05. 09:02

Idézet: cadmester - Dátum: 2008. okt. 4., szombat - 23:08

A patch föltelepítése után nekem megszünt a csontra fagyással járó kékhalál telepítéskor, s sikerült is föltenni, de okosítás után "Runtime Exception. Click OK to terminate" ablakkal üdvözölt.
Az R17 megy, csak a vem modulnál hálózás után kilép.  :( Lehet, hogy SSE2-t igényel?

Mi az az SSE2?

#965 Felhasználó inaktív   cadmester 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 05. 12:05

Idézet: 3DFan - Dátum: 2008. okt. 5., vasárnap - 9:02

Mi az az SSE2?

Az SSE2 egy processzor utasításkészlet csomag, olyan, mint az MMX. SSE2-t az újabb processzorok támogatják csak, az enyém viszont sajnos még nem. Épp emiatt le kell mondjak az ABAQUS-ról is, de az legalább jelezte, hogy neki arra szüksége van.

#966 Felhasználó inaktív   ruhaszarito 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 05. 13:13

Idézet: 3DFan - Dátum: 2008. okt. 3., péntek - 12:47

A szerző és elérhetősége:
Füredi Krisztián  krisztian.furedi@freemail.hu

Lehet venni a CAD-Tervnél is. Aki budapesti annak lehet, hogy egyszerűbb. (info@cadterv.hu)

#967 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 05. 16:51

Idézet: cadmester - Dátum: 2008. okt. 5., vasárnap - 12:05

Az SSE2 egy processzor utasításkészlet csomag, olyan, mint az MMX. SSE2-t az újabb processzorok támogatják csak, az enyém viszont sajnos még nem. Épp emiatt le kell mondjak az ABAQUS-ról is, de az legalább jelezte, hogy neki arra szüksége van.

Azt akarod mondani, hogy régebbi gépre nem telepíthető ABAQUS? Vagy úgy értendő, hogy az az ABAQUS amit akartál telepíteni (gondolom valami új/legújabb verzió) nem ment fel a gépedre?

#968 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 05. 16:57

Idézet: ruhaszarito - Dátum: 2008. okt. 5., vasárnap - 13:13

Lehet venni a CAD-Tervnél is. Aki budapesti annak lehet, hogy egyszerűbb. (info@cadterv.hu)

Csak milyen áron? Annak idején küldtek hírlevelet amiben reklámozták ezt a könyvet akciós áron, de az az ár igen messze volt (felfelé) attól amennyiért én nem sokkal korábban beszereztem a szerzőtől.

#969 Felhasználó inaktív   ruhaszarito 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 05. 19:14

Idézet: 3DFan - Dátum: 2008. okt. 5., vasárnap - 16:57

Csak milyen áron? Annak idején küldtek hírlevelet amiben reklámozták ezt a könyvet akciós áron, de az az ár igen messze volt (felfelé) attól amennyiért én nem sokkal korábban beszereztem a szerzőtől.

Nem tudom, de a 461-9000-es telefonszámon biztos segítenek  :)
Szerintem attól függ, hogy diák vagy-e vagy sem, meg hogy céges számlát kérsz-e vagy magánemberkét vennéd meg.

#970 Felhasználó inaktív   cadmester 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 09:36

Idézet: 3DFan - Dátum: 2008. okt. 5., vasárnap - 16:51

Azt akarod mondani, hogy régebbi gépre nem telepíthető ABAQUS? Vagy úgy értendő, hogy az az ABAQUS amit akartál telepíteni (gondolom valami új/legújabb verzió) nem ment fel a gépedre?

Én az ABAQUS 6.8.1 verziót próbáltam, ez mindenesetre nem ment fel.

Füredi Krisztián könyvét én 4000 Ft-ért vásároltam meg, úgy gndolom, megérte. Nem úgy, mint az 5000 forintos MAX könyv.

Szerkesztette: cadmester 2008. 10. 06. 09:37 -kor

#971 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 13:34

Idézet: cadmester - Dátum: 2008. okt. 6., hétfő - 9:36

Én az ABAQUS 6.8.1 verziót próbáltam, ez mindenesetre nem ment fel.

Füredi Krisztián könyvét én 4000 Ft-ért vásároltam meg, úgy gndolom, megérte. Nem úgy, mint az 5000 forintos MAX könyv.

Önálló Abaqus volt, vagy Catia alá akartad telepíteni?

#972 Felhasználó inaktív   cadmester 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 13:41

Idézet: 3DFan - Dátum: 2008. okt. 6., hétfő - 13:34

Önálló Abaqus volt, vagy Catia alá akartad telepíteni?

Önálló, sajnos CATIA-hoz való nincs. De telepítés UTÁN ki is írta, hogy igényli az SSE2-t. Hogy miért utánna, nem tudom... de a billentyűzetem túlélte.

#973 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 16:10

Idézet: cadmester - Dátum: 2008. okt. 6., hétfő - 13:41

Önálló, sajnos CATIA-hoz való nincs. De telepítés UTÁN ki is írta, hogy igényli az SSE2-t. Hogy miért utánna, nem tudom... de a billentyűzetem túlélte.

A Catia alatt futó változathoz is szükség van az önálló program telepítésére.

#974 Felhasználó inaktív   Bazsessz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 07:21

Sziasztok!

Van egy osszeallitasban ket alkatresz. Az egyiken van egy furat. Ezt a furatot szeretnem
levetiteni a masik alkaltreszre ugy, hogy asszociativ is maradjon. Pl csavarral akarom rogziteni a kesobbiekben, de egyenlore valtozhat a relativ helyzetuk egymashoz, viszont a furatok maradjanak egymason.
A vetites sikerul, csak a kapcsolat nem jon letre koztuk. Ha a furatos alkatreszt elmozditom, a vetitett
elem ugyanott marad a masik alkatreszen.
Otlet?
Koszi!

Balazs

#975 Felhasználó inaktív   bigrobi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 08:47

Idézet: Bazsessz - Dátum: 2008. okt. 9., csütörtök - 7:21

Sziasztok!

Van egy osszeallitasban ket alkatresz. Az egyiken van egy furat. Ezt a furatot szeretnem
levetiteni a masik alkaltreszre ugy, hogy asszociativ is maradjon. Pl csavarral akarom rogziteni a kesobbiekben, de egyenlore valtozhat a relativ helyzetuk egymashoz, viszont a furatok maradjanak egymason.
A vetites sikerul, csak a kapcsolat nem jon letre koztuk. Ha a furatos alkatreszt elmozditom, a vetitett
Otlet?
Koszi!

Balazs

Szia!
A furat tengelyét publikálod és a másik alkatrészbe linkesen beilleszted.
(Kiválasztod a vonalat, Tools-Publication Ok Ok, a másik modellben pedig Paste special - As result with link.)
Szerintem ez a megoldás a gondodre.
Üdv:
Robi

#976 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 13:34

Idézet: Bazsessz - Dátum: 2008. okt. 9., csütörtök - 7:21

Sziasztok!

Otlet?
Koszi!

Balazs

Esetleg összeállítás térben van furat parancs, azzal asszociatív marad a pozíció ill. a mérete is.

#977 Felhasználó inaktív   Bazsessz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 10. 14:34

Koszonom mindenkinek a valaszokat!
A problema az volt, hogy az options-be nem volt bekapcsolva a "Keep link with selected objects".
Kovetkezo kerdes: Hogy lehet megoldani, hogy a "Measure between" értéke is update-olodjon, ha
az update all-ra nyomok?
Ha elmozditok vmi elemet és update-ot nyomok az egész productba, a measure between-en ikonjan
ott marad a frissites szukseges jelzes.

Koszi

#978 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 10. 17:21

Idézet: Bazsessz - Dátum: 2008. okt. 10., péntek - 14:34

Koszonom mindenkinek a valaszokat!
A problema az volt, hogy az options-be nem volt bekapcsolva a "Keep link with selected objects".
Kovetkezo kerdes: Hogy lehet megoldani, hogy a "Measure between" értéke is update-olodjon, ha
az update all-ra nyomok?
Ha elmozditok vmi elemet és update-ot nyomok az egész productba, a measure between-en ikonjan
ott marad a frissites szukseges jelzes.

Koszi

Nem is kell bekapcsolni, az említett megoldások anélkül is működnek.
Ha a nemfuratos part-ban pl vázlatban leveszed a furatos part furatának élét és azzal csinálsz Pocket-et, és az említett opció be van kapcsolva, akkor asszoc. kapcsolat jön létre a két furat között.
Ha nincs bekapcsolva, akkor a levett geometria izolált lesz és nincs kapcsolat.

A mérésen jobbegér és ott update, vagy ha állandóra akarod akkor a Tools-Options -ban kapcsold be a mérések frissítését. Param. and Meas.-Meas. Tool-Update.

Szerkesztette: 3DFan 2008. 10. 10. 17:44 -kor

#979 Felhasználó inaktív   Bazsessz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 11. 19:05

:respect: 3DFan

Es a kovetkezot, hogy oldhatnam meg:

Egy partbol csinaltam "multi instantiation"-al tobbet.
Majd egy produkton belul assembly feature-t szeretnek csinalni, ami mindegyikbol mas
reszt vag ki. A problema az, hogy mindegyikbol ugyanazt a reszt vagja ki mivel az elso partbol van
eredeztetve a tobbi alkatresz, igy a tobbi is ugy fog kinezni, mint amit az elsovel muveltunk. Hogyan lehetne megoldani, hogy ez ne tortenjen meg? Mikozben szeretnem, hogy ezen kivul minden asszociativitas megmaradjon az eredeztetett partokhoz?
Huh, remelem ertheto a kerdesem :)

#980 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 11. 20:14

Idézet: Bazsessz - Dátum: 2008. okt. 11., szombat - 19:05

:respect: 3DFan

Es a kovetkezot, hogy oldhatnam meg:

Egy partbol csinaltam "multi instantiation"-al tobbet.
Majd egy produkton belul assembly feature-t szeretnek csinalni, ami mindegyikbol mas
reszt vag ki. A problema az, hogy mindegyikbol ugyanazt a reszt vagja ki mivel az elso partbol van
eredeztetve a tobbi alkatresz, igy a tobbi is ugy fog kinezni, mint amit az elsovel muveltunk. Hogyan lehetne megoldani, hogy ez ne tortenjen meg? Mikozben szeretnem, hogy ezen kivul minden asszociativitas megmaradjon az eredeztetett partokhoz?
Huh, remelem ertheto a kerdesem :)

Mivel ugyanarról a part-ról van szó (akárhány példány is) nyilván egyformán módosulnak. Ha megnyitod a part-ot part térben külön és ott változtatsz rajta akkor is megváltozik az összes példány az összeállításban.
Az assembly feature akkor sem lenne jó ebben az esetben ha különböző part-okkal dolgoznál, mert (mint írtad is) ugyanazt a változtatást hajtja a bevont elemeken.
Azt viszont nem értem, hogy milyen asszoc. kapcsolatnak kell megmaradnia?
Ha erre válaszolsz akkor tovább okoskodunk.

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.