HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k III. Értékeld a témát: -----

#1061 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 09. 13:06

Mielőtt egymásnak esnétek, keressétek meg, mit írtam valahol a PixPerAn programról!  ;)

Ez egy olyan program, amellyel csak renkívül szubjektív "véleményt" lehet alkotni a válaszidőről, tulajdonképpen nem is igazán nevezhető tesztnek. Minden azon múlik, hogy aki nézi a mozgó ábrákat az milyennek látja, mennyire mosódottnak. Ez alapján határozza meg a válaszidő nagyságát. Ahogy így figyelgetem a véleményeket, sokszor ugyan arról a monitorról a fórumokban, amellyek egymástól homlokegyenest eltérőek, el lehet képzelni, hogy milyen válaszidők jönnének itt ki.  :D 
Attól függően, hogy ki teszteli, mindig más!  :D

#1062 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 13:23

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 12:06

Mielőtt egymásnak esnétek, keressétek meg, mit írtam valahol a PixPerAn programról!  ;)

Ez egy olyan program, amellyel csak renkívül szubjektív "véleményt" lehet alkotni a válaszidőről, tulajdonképpen nem is igazán nevezhető tesztnek. Minden azon múlik, hogy aki nézi a mozgó ábrákat az milyennek látja, mennyire mosódottnak. Ez alapján határozza meg a válaszidő nagyságát. Ahogy így figyelgetem a véleményeket, sokszor ugyan arról a monitorról a fórumokban, amellyek egymástól homlokegyenest eltérőek, el lehet képzelni, hogy milyen válaszidők jönnének itt ki.  :D 

Hát nem teljesen erről van szó.
Ott a lengyel weblapon kreáltak egy táblázatot, amelyben időtartamok vannak feltüntetve. Mivel gondolom, hogy nem stopperrel mérték, ezért nem gondolom, hogy egy teljesen szubjektív "valamiről" lenne szó.
Azt hiszem nem a kiskocsi utánhúzástesztjének adatai találhatók benne, ezért nekem valamiért objektívebbnek tűnik annál. Tehát egyetértünk. :)

Egyedül az orosz tesztben hozták ki negatívumként az overdrive "hibáját", más tesztekben csak megemlítik ezt a jelenséget, hogy létezik, vagy meg sem említik.

Szerkesztette: lorenzo 2005. 10. 09. 13:24 -kor

KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#1063 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 13:25

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 12:06

A számok mért eredményre utalnak, a mi kevésbé szubjektív, mint az, hogy ilyennek, vagy olyannak láttam. A mérés körülményeit lenne jó mindíg ismerni.
Nehezen hiszem, hogy bárki ilyen értékeket lát szemmel (ezek ms-os értékek), s azt le is meri írni a világhálóra.
Szerintem.
:D 
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#1064 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 13:29

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 12:23

Ott a lengyel weblapon kreáltak egy táblázatot, amelyben időtartamok vannak feltüntetve. Mivel gondolom, hogy nem stopperrel mérték, ezért nem gondolom, hogy egy teljesen szubjektív "valamiről" lenne szó.
Azt hiszem nem a kiskocsi utánhúzástesztjének adatai találhatók benne, ezért nekem valamiért objektívebbnek tűnik annál. Tehát egyetértünk. :)

Egyedül az orosz tesztben hozták ki negatívumként az overdrive "hibáját", más tesztekben csak megemlítik ezt a jelenséget, hogy létezik, vagy meg sem említik.

A lengyel oldalon különböző szinekből különböző szinekbe való átmenet idejét vizsgálták és mérték. ehhez kell egy program, és egy gyors kamera... a többi már itt látható.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#1065 Felhasználó inaktív   xlacix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 14:22

Idézet: alexha - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 12:25

Nehezen hiszem, hogy bárki ilyen értékeket lát szemmel (ezek ms-os értékek), s azt le is meri írni a világhálóra.
Szerintem.

Szerintem meg igen.
Tudsz lengyelül egyébként?
A PixPerAn-ban (amit használnak) van egy olyan rész, ahol egymás mögött futó négyzeteket kell úgy közelíteni egymáshoz, egy csúszkával, hogy az utánhúzásból eredő elmosódások (ugye ez látható jelenség, hiába ms-os mértékű, különben nem is foglalkoznánk vele  :) ) összeérjenek.
Ehhez a távolsághoz a programban tartozik egy ms-ban kiírt érték, ezt lehet leolvasni.
De azt el kell ismerni, hogy ez az érték azért elég szubjektív is lehet (ki hol látja az elmosódások összeérését). De nagyságrendileg stimmel.

#1066 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 14:26

Idézet: xlacix - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 13:22

Tudsz lengyelül egyébként?

Igen. Bár már ezt leírtam, sőt fordítottam is onnan...

Más. megnéztem a programot, s a monitoromnál szépen mutatja a 20ms-os utánhúzást..
Annyira nem szubjektív, hisz nem tudtam 35 ms-ot látni... :D

Szerkesztette: alexha 2005. 10. 09. 14:35 -kor

#1067 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 14:48

Idézet: alexha - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 12:29

A lengyel oldalon különböző szinekből különböző szinekbe való átmenet idejét vizsgálták és mérték. ehhez kell egy program, és egy gyors kamera... a többi már itt látható.

Azóta már kiderült, ez nem teljesen így van...
Bocsi. :respect:

Szerkesztette: alexha 2005. 10. 09. 14:50 -kor

#1068 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 16:04

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 14:23

Idézet: alexa - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 14:25

A számok mért eredményre utalnak, a mi kevésbé szubjektív, mint az, hogy ilyennek, vagy olyannak láttam. A mérés körülményeit lenne jó mindíg ismerni.
Szerintem.

Miért van az, hogy ismertek már, mégsem hisztek nekem!  :confused:

Nem a kiskocsi adatai vannak benne, hanem a futó kocka adatai.

Legalább elindítottátok volna ezt a programot, és akkor kiderült volna, hogy miről is beszélek.
Vagy ha nem, elmagyaráztam volna.
NINCS OLYAN PROGRAM, VAGY TESZT AMIVEL UTÁNHÚZÁST LEHET MÉRNI! CSAK MŰSZERREL!
Becsülni azt lehet a PixPerAn-nal, de ha ez nem szubjektív, akkor nem tudom micsoda!  :rolleyes:
És le lehet írni, csak utalni kell rá, hogy ezek szubjektív értékek!  ;) 

Szerkesztette: Racecam 2005. 10. 09. 16:06 -kor

#1069 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 16:26

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 15:04

Miért van az, hogy ismertek már, mégsem hisztek nekem!  :confused:

Nem a kiskocsi adatai vannak benne, hanem a futó kocka adatai.

Legalább elindítottátok volna ezt a programot, és akkor kiderült volna, hogy miről is beszélek.
Vagy ha nem, elmagyaráztam volna.
NINCS OLYAN PROGRAM, VAGY TESZT AMIVEL UTÁNHÚZÁST LEHET MÉRNI! CSAK MŰSZERREL!
Becsülni azt lehet a PixPerAn-nal, de ha ez nem szubjektív, akkor nem tudom micsoda!  :rolleyes:
És le lehet írni, csak utalni kell rá, hogy ezek szubjektív értékek!  ;) 

Oké, jogos. :respect:
Elindítottam a programot és tényleg a kocekás résznél lehet leolvasni az értékeket. :)

Csak azt nem értem, hogy a tesztekben miért nem ezeket az értékeket írják le. Még ha szubjektív is. Mindenhol beteszik a kiskocsi képét és ez qrvára szubjektívnek tűnik a táblázathoz képest - még ha az is megfigyelésen alapszik.

Asszem már csak az marad, hogy higgyünk a saját szemünknek, no meg a gyártónak. :D
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#1070 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 16:56

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 9:13

u.i.: A legutóbbira: Nem, én is így használom, clone módban, ha többen vannak nálam!  ;)

Kösz a válaszokat
Feltételezem, hogí ha clone módban ok a DVI és az analóg duálban együtt, akkor egyébként is
működik a dolog

Akkor valami baj van nálam vagy a kártyával vagy a csatlakozással...

#1071 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 18:17

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 17:26

Oké, jogos. :respect:
Elindítottam a programot és tényleg a kocekás résznél lehet leolvasni az értékeket. :)

Csak azt nem értem, hogy a tesztekben miért nem ezeket az értékeket írják le. Még ha szubjektív is. Mindenhol beteszik a kiskocsi képét és ez qrvára szubjektívnek tűnik a táblázathoz képest - még ha az is megfigyelésen alapszik.

Asszem már csak az marad, hogy higgyünk a saját szemünknek, no meg a gyártónak. :D

Szerintem azt olvassák le. Tudod az ott úgy van, hogy kb addig kell közelíteni a kockákat egymáshoz, amig az utánhúzás "csóva" nem ér bele a mögöttes kockába, ekkor kell leolvasni az értéket. A kockák színe pedig változtatható!
Tulajdonképpen az érték mindegy is (mert szubjektív  ;) ), inkább akkor jön jól, ha egymás mellett nézel két monitort, itt jól látni a különbséget.

#1072 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 20:02

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 17:17

Szerintem azt olvassák le. Tudod az ott úgy van, hogy kb addig kell közelíteni a kockákat egymáshoz, amig az utánhúzás "csóva" nem ér bele a mögöttes kockába, ekkor kell leolvasni az értéket. A kockák színe pedig változtatható!
Tulajdonképpen az érték mindegy is (mert szubjektív  ;) ), inkább akkor jön jól, ha egymás mellett nézel két monitort, itt jól látni a különbséget.

kis gyakorlattal egész pontosan be lehet lőni, hisz a négyzet szembe lévő oldalán ugyanúgy látszik a sáv (utánhúzás) így könnyebb beállítani (néhány ms tévedés lehet maximum).
Köszi a segítséget, már kezdek profi lenni a témában.

Más. Mivel tisztítjátok a TFT-t? :think:

#1073 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 20:24

Idézet: alexha - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 21:02

Más. Mivel tisztítjátok a TFT-t? :think:

Részemről vizesruhával.  :D  Persze nagyon óvatosan, nehogy karcoljon a por.
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#1074 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 20:26

Tegnap fölhívtam a Mikland-ot és azt mondta az úr, h rendeléstől számítva kb 1 hét, míg a monitor ideér (193p+). Én belevágok.
Vágjátok, h milyen színben csinálják a monitort? Azon az orosz oldalon egy fehér (vagy ezüst?) van.
Semper Fi

#1075 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 20:39

Idézet: joshua7 - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 19:26

Tegnap fölhívtam a Mikland-ot és azt mondta az úr, h rendeléstől számítva kb 1 hét, míg a monitor ideér (193p+). Én belevágok.
Vágjátok, h milyen színben csinálják a monitort? Azon az orosz oldalon egy fehér (vagy ezüst?) van.

sok szerencsét hozzá. szerintem ezüst. :D

#1076 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 20:39

Srácok, Samsung itt a balkánon milyen garikat is vállal meddig? Ha tudom megnézem a boltba megvétel elött...

HOL NÉZHETEK MEG HASZNÁLAT KÖZBEN SAMSUNG 730BF-et megvásárlás elött?

/*röhej hogy ezt meg kell tennem, de félek hogy beszopom*/

Még vmi:linket arról hogy vizsgáljunk meg monitort? Subpixel hiba, világítás, minden amire figyelni kell, hogy még esetleg 3napon bellül észrevegyük a bibit..

173P Plusszok tényleg leteszteltek?Nagon mondják hogy azt vegyek amilyen finnyás vagyok (szem+fül)... De ahhoz kölcsönt kell felvennem, és azt nem szeretném...

Szerkesztette: MC Pite 2005. 10. 09. 20:59 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1077 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 20:40

Idézet: joshua7 - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 21:26

Atól tartok, mindegy milyen színekben csinálják, hozzánk csak az ezüst érkezik, ahogy a simánál is volt!  :rolleyes:

#1078 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 20:42

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 19:39

Srácok, Samsung itt a balkánon milyen garikat is vállal meddig? Ha tudom megnézem a boltba megvétel elött...

Mi a gond azzal az oldallal, hogy az IE nem bír vele?

#1079 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 20:47

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 19:39

Mi a gond azzal az oldallal, hogy az IE nem bír vele?

#1080 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 20:57

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 21:39

Még vmi:linket arról hogy vizsgáljunk meg monitort? Subpixel hiba, világítás, minden amire figyelni kell, hogy még esetleg 3napon bellül észrevegyük a bibit..

Pedig írtam róla!  :rolleyes:  Link!

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.