HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k III. Értékeld a témát: -----

#1561 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 29. 07:32

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 23:36

Na akkor én is tezsek be néhány szépséget!  ;)

Kép

Hát nem gyönyörűek?  :D

Bááá de szép!  :respect:

Csak gondolom az ára csillagászati, ha lehet egyáltalán kapni :(
"Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians." (Isaac Asimov)

#1562 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 09:43

Helló!

Xerox XA7-17i

300 cd/m2 fényerő,
1280x1024 felbontás,
500:1 kontrasztarány,
8 ms válaszidő,
DVI csatlakozó

59900 ft bruttó, szerintetek??
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#1563 Felhasználó inaktív   Gigafun 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 29. 10:26

Üdv mindenkinek!

Egy ideje olvasom már ezt a fórumot, most eljött az idő, hogy hozzá is szóljak.
Ott kezdődik a story, hogy 3 hete megrendeltem egy Samsung 173P Plust a Fefonál és bár a Komel listáján nincs rajta, sikerült elintézni, hogy ők is megrendeljék. Fefoban azt mondták, hogy csütörtök. Hívom a központot csütörtökön, mire közli a Sulinetes ügyintézőjük, hogy levették a Sulinetes listáról. Nézem a CHS oldalát, ott meg rajta van.( e Fefo oldalán is).
Másnap hívnak a budakalászi Fefoból, hogy nem jött meg a moncsi, de fenntartom-e a rendelést. Elmeséltem neki hogy mit mondott a kolegája, erre azt mondta, hogy ő is ugyan azt a listát nézi, és rajta van. Sebaj köv csütörtökre 99%ra meglesz.
Hívom szerdán. Azt mondja, hogy jött egy, de én csak második vagyok a sorban, úgyhogy sorry. Majd jövő héten. Itt a fórumon derült ki, hogy wazzu vitte el előlem azt a 173p+-t, ami nem is plus. (Egyébként érdekelne, hogy mi lett vele)
Amikor wazzu írta, hogy mit kapott, nem gondoltam rosszra, mert régóta vásárlok a Fefoban és mindig korrektek voltak. Még a 512 mega sulinetes ramomat is kicserélték két 256osra, pedig elég sok papírmunka. Szóval elég nyugodt voltam, mert azt mondták, hogy jövő héten jön egy csomó monitor és én legrosszabb esetben is második vagyok wazzu után.
Aztán eljött a csütörtök. A budakalászi boltot nem tudtam elérni, ezért hívtam a központot. Ott valaki, aki nem mutatkozott be, kb úgy, mintha a kutyájával beszélne, közölte, hogy miért akarok én olyan monitort, amit nem lehet beszerezni, és egyébként jött egy de nem nekem. Ezek után elértem a budakalász boltot, ahol legalább segítőkészek voltak, és az az infót kaptam, hogy a CHS nem kapott elég monitort de szombaton érkezik. Próbáljam meg náluk.
Telefon CHSnek. És ez volt a legérdekesebb. Azt mondták, hogy a Fefonak egyetlen egy rendelése sincs erre a monitorra, a Komelé viszont már ott van. Erre már nem tudtam mit mondani.

A lényeg, hogy most már itt ülök a gyönyörű monitorom előtt, nagyon tetszik a képe, teljesen hibátlan, még egy subpixel hiba sincs, viszont van egy problémám, és remélem, valaki tud segíteni.
Feltettem a Samsung cuccokat, minden OK.
Újratelepítettem az XP-t SP1 fel, alaplapi driver fel, videokártya driver fel, Samsung cuccok fel. Minden szép, hálózattal szenvedek egy kicsit, mint mindig, aztán kezdeném beállítani a monitort. MagicTune-t elindítom, picit buherálom, rendszer lefagy. Egér mutató mozog, de Ctr-Alt-Del-re sem reagál. Reset gomb. Aztán megint, megint.
SP2 letölt feltesz, ugyanaz.
Gondoltam arra is, hogy a friss Catalyst miatt van, mert előtte Omega driver volt fenn. A videókártya egyébként egy Sapphire Radeon 9200.
Szóval úgy gondoltam, mielőtt megint ledarálom az egészet, kérdezek egyet. :)
Ha valakinek 193P Plusszal van valami tapasztalata, az is érdekel, mert asszem annak is ugyan az a meghajtója.

Előre is kösz a segétséget.
Gigafun
MagicTune

#1564 Felhasználó inaktív   la_bandi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 10:33

Idézet: Gigafun - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 11:26

Üdv mindenkinek!

...

MagicTune-t elindítom, picit buherálom, rendszer lefagy. Egér mutató mozog, de Ctr-Alt-Del-re sem reagál. Reset gomb. Aztán megint, megint.
SP2 letölt feltesz, ugyanaz.
...

MagicTune

Kép

na ez nekem is kifagyasztja az XP-t. érdekes, más proginak ez még nem sikerült.
(samu 930 BF)

Szerkesztette: la_bandi 2005. 10. 29. 10:34 -kor

#1565 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 10:36

Nem kell elindítani a MagicTune programot és akkor nem fagy le. :D

Viccet félretéve: én is kipróbáltam, mert itt valaki állította, hogy nála jól működik, nos nálam ugyanúgy fagyi van, ugyan nem kékhalál, de a feladatkezelőt sem tudom előcsalogatni, tehát marad a reset gomb.

Nálam ez a szoftver a szutyok kategóriába tartozik, merthogy, ha a monitorom és a videokártyám benne van a samsung weblapján fellelhető kompatibilitási listában, akkor rendesen működnie kéne.

Az meg nem megoldás, hogy a sz@ros magictune miatt ne rakjak majd fel új vidkari drájvert, már megbocsásson kedves samsung. :(

Marad a gombok nyomkodása, amit legjobb esetben is csak 1x kell elvégezni. :)
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#1566 Felhasználó inaktív   Dabsol 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 10:38

Amit MM-ben láttam xerox-ot nagyon tükröződött. Láttam saját magamat benne, a hajam is megigazítottam.
Gigabyte 990XA-UD3, Athlon Phenom II X4 955, 8 GiB Corsair XMS 1600Mhz DDR3, Sapphire Radeon HD5850 1 GiB, Corsair Force 3 60GiB SSD, WD RE2 250GiB, Samsung 1TeB, Roccat Kova+ egér, Samsung 245T tft

#1567 Felhasználó inaktív   Gigafun 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 10:38

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 11:36

Viccet félretéve: én is kipróbáltam, mert itt valaki állította, hogy nála jól működik, nos nálam ugyanúgy fagyi van, ugyan nem kékhalál, de a feladatkezelőt sem tudom előcsalogatni, tehát marad a reset gomb.

Nálam ez a szoftver a szutyok kategóriába tartozik, merthogy, ha a monitorom és a videokártyám benne van a samsung weblapján fellelhető kompatibilitási listában, akkor rendesen működnie kéne.

Az meg nem megoldás, hogy a sz@ros magictune miatt ne rakjak majd fel új vidkari drájvert, már megbocsásson kedves samsung. :(

De a 173p+on csak egy bekapcs bomb van. :confused:

#1568 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 10:41

Idézet: Gigafun - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 9:38

De a 173p+on csak egy bekapcs bomb van. :confused:

Szerintem ezt a Samsung-nak kéne megírnod!
Részvétem :(
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#1569 Felhasználó inaktív   Gigafun 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 11:00

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 11:41

Szerintem ezt a Samsung-nak kéne megírnod!
Részvétem :(

Meg is fogom.
Egyébként ha a design miatt nem tettek rá gombokat, tehették volna valami láthatatlan helyre, ahol azért eléri, aki nagyon akarja. De hiába okoskodok. Nem én dolgozom a Samsungnál.:-)
Korábban más is panaszkodott, a gombok hiánya miatt, de gondoltam nem fog nagyon zavarni, mivel nem használok Linuxot. Bár szeretnék, csak soha nincs elég időm, hogy kicsit beleássam magam.

#1570 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 11:58

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 22:20

Szerintem nem érted a kérdést pontosan. 1600x1200-ról és 800x600-ról van szó. Hajszál pontosan négy 800x600-as kép fér ki az 1600x1200-ra, az a pixelek és a képarány nem torzul, csak nem egy pixel jelenít meg egy kép pixelt a monitoron hanem négy. Tehát minden pixel négyszeresére nő, így elvileg nem homályosdik semmit.

Boba ez szerintem csak beállítás kérdése. Ha a monitor magától skálázza a képet, akkor lehet, hogy olyan lesz mintha filterelve lenne, és nem lesz éles. Viszont lehet a VGA kártyával is skáláztatni a képet, úgy szerintem nem lesz filterelt jellegű, illetve gondolom kapcsolható, hogy hogy csinálja, én még nem próbáltam ki soha.

Koszonom szepen... pontosan erre gondoltam! :up:

Remelem megoldhato... bar leginkabb csak a kivancsisag hajtott. (Kiprobalni nemtudom, a kozelemben sajnos nincsen 20-21"os TFT)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1571 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 12:05

Idézet: bolic system - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 7:54

Hoppá, ahhoz erős gép kell hozzá az 1600x1200 natív felbontású játékokhoz. :lol: ;)

En 90%ban nem jatekra hasznalom a gepet. Ahogy szerintem Lipton sem arrol az oldalrol kozelitette meg a dolgot.
(Amugy meg minden lelkiismeret furdalas nelkul jatszom 640*480ban 22"os monitoron... micimacko meretuek a pixelek, dehat ez van.)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1572 Felhasználó inaktív   bmw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 13:16

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 10:36

Igen, En irtam.:)
Nekem mukodik semmi baj nincs a progival.
Nem fagy semmi, kiveve a hutoben. :D
Es tok jo, hogy lehet film nezesre vagy jatekra vagy internetre vagy amire akarod beallitani.:)

Szerkesztette: bmw 2005. 10. 29. 13:18 -kor

"A legszebb dolog az életben, maga az élet!"

Abit AN8 Ultra, AMD Athlon64 3500+ Venice, 2x512 Mb Kingston 400 Mhz,Gigabybte 7300GS passziv  vga,  120GB IBM/Hitachi vinyo, LG 4120b DVD iro, 19" Samsung SyncMaster 193P+ TFT, Terratec 400 TV Tuner, 420W Chieftec...

#1573 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 14:04

Idézet: bmw - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 12:16

Igen, En irtam.:)
Nekem mukodik semmi baj nincs a progival.
Nem fagy semmi, kiveve a hutoben. :D
Es tok jo, hogy lehet film nezesre vagy jatekra vagy internetre vagy amire akarod beallitani.:)

Mondod Te.

Én meg azt mondom, hogy nem működik de nem csak nekem.

Vagy olyan nehéz ezt elhinni??? :(

Ja és ugyanazt meg lehet csinálni a monitoron lévő gombokkal is, és még 32 megát sem zabál a RAM-ból hehe. :D

Szerkesztette: lorenzo 2005. 10. 29. 14:05 -kor

#1574 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 29. 14:05

Csurika minek vettél TFT-t ha ennyire nem tetszik? Nem kötelező...

A Hz-nek semmi értelme tft-lcd-nél. 100hz??? :wtf: 83-ast se nagyon láttam, persze annak sincs értelme. 60Hz és 75Hz van, úgy tudom pl. akkor van jelentősége, ha a Vsync=on van, akkor ugye 60Hz-nél max 60fps, 75nél meg 75.

A színekről: Mivel TN panelos monitort vettél, ne várj túl szép színpalettát, főleg nem egy CRT-éhez képest.

Miért nem néztél utána? LG 19"-esed még lehet, hogy analóg, ami nem feltétlenül rosszabb JÓ videókártyával, mint a DVI, de azért van különbség.

Miért nem vettél MVA overdrive panelos monitort? És azt is DVI-n használnád... Ott már messze jobbak a színek, a válaszidő meg baráti lett mostanában. PL. Samsung 193P+, Viewsonic 191b-2, Fujitsu-Siemens P19-2. Van biztos még más, hasonlóan nagyon jó monitor.

De a TN-eknek sem rossz azért a képe, csak szokni kell. Egy 4-8ms-os DVI-s TN-nek manapság már nagyon szép képe van. Magas kontraszt és fényerő, stb.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1575 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 14:07

Idézet: GAI - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 8:31

:confused:

GAI: egy ismerősöm akart venni ilyet. Tényleg jól néz ki designra is meg látszólag. De tesztek és egyéb paraméterek alapján nem vett végül. Egy Viewsonic Vx912-t vett. :D

De nem ismerem a Xeroxot én, tehát ez csak az ő esete...
Nézegess a neten meg minden. :)

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1576 Felhasználó inaktív   Liv_Tyler 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 14:20

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 15:04

Mondod Te.

Én meg azt mondom, hogy nem működik de nem csak nekem.

Vagy olyan nehéz ezt elhinni??? :(

Ja és ugyanazt meg lehet csinálni a monitoron lévő gombokkal is, és még 32 megát sem zabál a RAM-ból hehe. :D

Sziasztok,

én tegnap vettem egy Samsung 193P+-t, de még csak a driverét tettem fel, a MagicTune-t nem. De most már félek feltenni. Még anélkül is voltak problémák, a tegnap esti kifogástalan működés után ma reggel mintha nem lett volna jelátvitel, kezdeti vízszintes vonal felvillanások után elkezdett ki-be kapcsolni úgy, hogy egyre rövidebb ideig vált láthatóvá a képernyő, végül teljesen fekete lett.
Harmadszori bekapcsolás és némi DVI kábeligazítgatás után most nem produkálja ezt a hibajelenséget, remélem ez már így is marad.
De azért előbb-utóbb csak kéne a Magic Tune, mert nekem túl világos az alapbeállítás képe.
Úgyhogy én is várom az XP-MagicTune megoldást...

#1577 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 14:31

Idézet: bolic system - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 7:54

Igen be lehet állítani szoftveresen, nvidia driveren teszteltem régen, nem szeretem kisebb területen játszani, mintha nagyítóval kellene használni. :rolleyes:

Hoppá, ahhoz erős gép kell hozzá az 1600x1200 natív felbontású játékokhoz. :lol: ;)

Már megint egy új dolgot kevertél ide, a játékot, nem játékról volt szó. Szerintem a játékonak tök mindegy, hogy natív felbontáson vannak e vagy méretezve van, ott egyáltalán nem zavaró. Legalábbis amikor egyszer megnéztem egy játékot ott nem zavart. :)

#1578 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 14:33

Tényleg jó lenne, ha valaki mondana már egy bombabiztos megoldást a magictune használatára, bár én csak ki szeretném próbálni, de 193p+ tuljoknak viszont kötelező darab.

Szerintem ott lehet a gond, hogy ez a program a dvi csatolón keresztül fér a monitorhoz - amit ugye mezei kijelzőn a gombokkal buherálunk - és ezt némelyik vidkártya-driver kombó valószinűleg nem szereti. Nem hinném, hogy a windóz a ludas a dologban.

Persze lehet, hogy valakinek f@szán működik, de hát mint tudjuk a kivétel erősíti a szabályt. :D

#1579 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 14:41

Idézet: Csurika - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 8:29

Hát én ezt nem értem..  :) A TFT technológia nem úgy működik, hogy pici lámpácskák színessé válnak, és a háttérvilágításnak köszönhetően még fényt is kapunk belőle? És hogy pl. 1280*1024 db kis ilyen színessé váló "izé" van a képernyőben, és mindegyik értelemszerűen csak 1 színt képes egyszerre felvenni..?

Mert ha megnézitek akkor a 800*600-as linkben tisztán látható, hogy a kép nem látható tisztán :)
Arra gondolok, hogy ott a kis rasztereken(?) belül is van árnyalat átmenet.. ,sőt valamelyiknek fekete és fehér sarka is van.   :think:

Nem így működik. :)

Lámpák nincsenek benne, hanem egy háttérvilágítás van. Egy képpnt (pixel) 3 alpontból áll (subpixel). RGB, piros, zöld, kék. Az adott színt ebből a három alapszínből keveri ki a monitor. Tehát ha fehér pixel kell, akkor mind a három (RGB) subpixel egyenlő erősen világít. Ha kék kell, akkor csak a kék, stb. A pixelek nem világítanak, csak a fényáteresztő képessük változik meg. A háttérvilágítás folyamatosan ég a háttérben, ez világítja át a subpixeleket. A subpixelnek lehet állítani a fényátetesztő képességét (256 lépésben), ettől függ, hogy milyen erősen "világít".

A 800x600-as kép azért más, mert a monitor skálázta a képet. Megfogta a 800x600-as képet, és kinagyította 1600x1200-ra, de ezt úgy csinálta, mintha közben rá is rakott volna egy bilinear filteringet, ezért nem pengeéles.

#1580 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 14:44

Idézet: Csurika - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 8:21

Na mostmár értitek, hogy miért van bajom ezzel a képaránnyal??????
Ez eltél a NORMÁLIS-tól, igaz, hogy kaptam mittudomén hány pixel magas plussz képernyőrészt, de cserébe pl ez a háttérkép is bunkó módon rosszul fog kinézni rajta.. mert alul-felül ott egy "fekete"(nagyonsötét kék) csík. : :mad:  :grrr:
Na mindegy.. mostmár sokkal jobban zavar az, hogy nincsen színe a monitornak.. Régen láttam egy ilyen színpalettát vagy minek nevezzem.. ami mutatta, hogy a CRT és az LCD/TFT milyen színekben erős.. és miket nem tud megjeleníteni.. Régen még csak gondolni sem mertem volna, hogy ez ennyire súlyos dolog..

Mivel rohamütemben terjed a TFT, ezért a háttérképeknél már mindenhol letölthető 1280x1024 felbonású is. Ha nem az szerintem inkább a háttérkép készítőjének negatív kritika.

Legrosszabb esetben PS-ben átméretezed a képet és kész. ;)

A színt sajnálom, kíváncsi lennék, hogy milyen. Le tudod fényképezni?

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.