HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k III. Értékeld a témát: -----

#1571 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 29. 12:05

Idézet: bolic system - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 7:54

Hoppá, ahhoz erős gép kell hozzá az 1600x1200 natív felbontású játékokhoz. :lol: ;)

En 90%ban nem jatekra hasznalom a gepet. Ahogy szerintem Lipton sem arrol az oldalrol kozelitette meg a dolgot.
(Amugy meg minden lelkiismeret furdalas nelkul jatszom 640*480ban 22"os monitoron... micimacko meretuek a pixelek, dehat ez van.)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1572 Felhasználó inaktív   bmw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 13:16

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 10:36

Nem kell elindítani a MagicTune programot és akkor nem fagy le. :D

Viccet félretéve: én is kipróbáltam, mert itt valaki állította, hogy nála jól működik, nos nálam ugyanúgy fagyi van, ugyan nem kékhalál, de a feladatkezelőt sem tudom előcsalogatni, tehát marad a reset gomb.

Nálam ez a szoftver a szutyok kategóriába tartozik, merthogy, ha a monitorom és a videokártyám benne van a samsung weblapján fellelhető kompatibilitási listában, akkor rendesen működnie kéne.

Az meg nem megoldás, hogy a sz@ros magictune miatt ne rakjak majd fel új vidkari drájvert, már megbocsásson kedves samsung. :(

Marad a gombok nyomkodása, amit legjobb esetben is csak 1x kell elvégezni. :)

Igen, En irtam.:)
Nekem mukodik semmi baj nincs a progival.
Nem fagy semmi, kiveve a hutoben. :D
Es tok jo, hogy lehet film nezesre vagy jatekra vagy internetre vagy amire akarod beallitani.:)

Szerkesztette: bmw 2005. 10. 29. 13:18 -kor

"A legszebb dolog az életben, maga az élet!"

Abit AN8 Ultra, AMD Athlon64 3500+ Venice, 2x512 Mb Kingston 400 Mhz,Gigabybte 7300GS passziv  vga,  120GB IBM/Hitachi vinyo, LG 4120b DVD iro, 19" Samsung SyncMaster 193P+ TFT, Terratec 400 TV Tuner, 420W Chieftec...

#1573 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 14:04

Idézet: bmw - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 12:16

Es tok jo, hogy lehet film nezesre vagy jatekra vagy internetre vagy amire akarod beallitani.:)

Mondod Te.

Én meg azt mondom, hogy nem működik de nem csak nekem.

Vagy olyan nehéz ezt elhinni??? :(

Ja és ugyanazt meg lehet csinálni a monitoron lévő gombokkal is, és még 32 megát sem zabál a RAM-ból hehe. :D

Szerkesztette: lorenzo 2005. 10. 29. 14:05 -kor

KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#1574 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 29. 14:05

Csurika minek vettél TFT-t ha ennyire nem tetszik? Nem kötelező...

A Hz-nek semmi értelme tft-lcd-nél. 100hz??? :wtf: 83-ast se nagyon láttam, persze annak sincs értelme. 60Hz és 75Hz van, úgy tudom pl. akkor van jelentősége, ha a Vsync=on van, akkor ugye 60Hz-nél max 60fps, 75nél meg 75.

A színekről: Mivel TN panelos monitort vettél, ne várj túl szép színpalettát, főleg nem egy CRT-éhez képest.

Miért nem néztél utána? LG 19"-esed még lehet, hogy analóg, ami nem feltétlenül rosszabb JÓ videókártyával, mint a DVI, de azért van különbség.

Miért nem vettél MVA overdrive panelos monitort? És azt is DVI-n használnád... Ott már messze jobbak a színek, a válaszidő meg baráti lett mostanában. PL. Samsung 193P+, Viewsonic 191b-2, Fujitsu-Siemens P19-2. Van biztos még más, hasonlóan nagyon jó monitor.

De a TN-eknek sem rossz azért a képe, csak szokni kell. Egy 4-8ms-os DVI-s TN-nek manapság már nagyon szép képe van. Magas kontraszt és fényerő, stb.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1575 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 14:07

Idézet: GAI - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 8:31

:confused:

GAI: egy ismerősöm akart venni ilyet. Tényleg jól néz ki designra is meg látszólag. De tesztek és egyéb paraméterek alapján nem vett végül. Egy Viewsonic Vx912-t vett. :D

De nem ismerem a Xeroxot én, tehát ez csak az ő esete...
Nézegess a neten meg minden. :)

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1576 Felhasználó inaktív   Liv_Tyler 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 29. 14:20

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 15:04

Mondod Te.

Én meg azt mondom, hogy nem működik de nem csak nekem.

Vagy olyan nehéz ezt elhinni??? :(

Ja és ugyanazt meg lehet csinálni a monitoron lévő gombokkal is, és még 32 megát sem zabál a RAM-ból hehe. :D

Sziasztok,

én tegnap vettem egy Samsung 193P+-t, de még csak a driverét tettem fel, a MagicTune-t nem. De most már félek feltenni. Még anélkül is voltak problémák, a tegnap esti kifogástalan működés után ma reggel mintha nem lett volna jelátvitel, kezdeti vízszintes vonal felvillanások után elkezdett ki-be kapcsolni úgy, hogy egyre rövidebb ideig vált láthatóvá a képernyő, végül teljesen fekete lett.
Harmadszori bekapcsolás és némi DVI kábeligazítgatás után most nem produkálja ezt a hibajelenséget, remélem ez már így is marad.
De azért előbb-utóbb csak kéne a Magic Tune, mert nekem túl világos az alapbeállítás képe.
Úgyhogy én is várom az XP-MagicTune megoldást...

#1577 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 14:31

Idézet: bolic system - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 7:54

Igen be lehet állítani szoftveresen, nvidia driveren teszteltem régen, nem szeretem kisebb területen játszani, mintha nagyítóval kellene használni. :rolleyes:

Hoppá, ahhoz erős gép kell hozzá az 1600x1200 natív felbontású játékokhoz. :lol: ;)

Már megint egy új dolgot kevertél ide, a játékot, nem játékról volt szó. Szerintem a játékonak tök mindegy, hogy natív felbontáson vannak e vagy méretezve van, ott egyáltalán nem zavaró. Legalábbis amikor egyszer megnéztem egy játékot ott nem zavart. :)

#1578 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 14:33

Tényleg jó lenne, ha valaki mondana már egy bombabiztos megoldást a magictune használatára, bár én csak ki szeretném próbálni, de 193p+ tuljoknak viszont kötelező darab.

Szerintem ott lehet a gond, hogy ez a program a dvi csatolón keresztül fér a monitorhoz - amit ugye mezei kijelzőn a gombokkal buherálunk - és ezt némelyik vidkártya-driver kombó valószinűleg nem szereti. Nem hinném, hogy a windóz a ludas a dologban.

Persze lehet, hogy valakinek f@szán működik, de hát mint tudjuk a kivétel erősíti a szabályt. :D
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#1579 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 14:41

Idézet: Csurika - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 8:29

Hát én ezt nem értem..  :) A TFT technológia nem úgy működik, hogy pici lámpácskák színessé válnak, és a háttérvilágításnak köszönhetően még fényt is kapunk belőle? És hogy pl. 1280*1024 db kis ilyen színessé váló "izé" van a képernyőben, és mindegyik értelemszerűen csak 1 színt képes egyszerre felvenni..?

Mert ha megnézitek akkor a 800*600-as linkben tisztán látható, hogy a kép nem látható tisztán :)
Arra gondolok, hogy ott a kis rasztereken(?) belül is van árnyalat átmenet.. ,sőt valamelyiknek fekete és fehér sarka is van.   :think:

Nem így működik. :)

Lámpák nincsenek benne, hanem egy háttérvilágítás van. Egy képpnt (pixel) 3 alpontból áll (subpixel). RGB, piros, zöld, kék. Az adott színt ebből a három alapszínből keveri ki a monitor. Tehát ha fehér pixel kell, akkor mind a három (RGB) subpixel egyenlő erősen világít. Ha kék kell, akkor csak a kék, stb. A pixelek nem világítanak, csak a fényáteresztő képessük változik meg. A háttérvilágítás folyamatosan ég a háttérben, ez világítja át a subpixeleket. A subpixelnek lehet állítani a fényátetesztő képességét (256 lépésben), ettől függ, hogy milyen erősen "világít".

A 800x600-as kép azért más, mert a monitor skálázta a képet. Megfogta a 800x600-as képet, és kinagyította 1600x1200-ra, de ezt úgy csinálta, mintha közben rá is rakott volna egy bilinear filteringet, ezért nem pengeéles.

#1580 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 14:44

Idézet: Csurika - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 8:21

Na mostmár értitek, hogy miért van bajom ezzel a képaránnyal??????
Ez eltél a NORMÁLIS-tól, igaz, hogy kaptam mittudomén hány pixel magas plussz képernyőrészt, de cserébe pl ez a háttérkép is bunkó módon rosszul fog kinézni rajta.. mert alul-felül ott egy "fekete"(nagyonsötét kék) csík. : :mad:  :grrr:
Na mindegy.. mostmár sokkal jobban zavar az, hogy nincsen színe a monitornak.. Régen láttam egy ilyen színpalettát vagy minek nevezzem.. ami mutatta, hogy a CRT és az LCD/TFT milyen színekben erős.. és miket nem tud megjeleníteni.. Régen még csak gondolni sem mertem volna, hogy ez ennyire súlyos dolog..

Mivel rohamütemben terjed a TFT, ezért a háttérképeknél már mindenhol letölthető 1280x1024 felbonású is. Ha nem az szerintem inkább a háttérkép készítőjének negatív kritika.

Legrosszabb esetben PS-ben átméretezed a képet és kész. ;)

A színt sajnálom, kíváncsi lennék, hogy milyen. Le tudod fényképezni?

#1581 Felhasználó inaktív   Liv_Tyler 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 14:48

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 15:33

Tényleg jó lenne, ha valaki mondana már egy bombabiztos megoldást a magictune használatára, bár én csak ki szeretném próbálni, de 193p+ tuljoknak viszont kötelező darab.

Szerintem ott lehet a gond, hogy ez a program a dvi csatolón keresztül fér a monitorhoz - amit ugye mezei kijelzőn a gombokkal buherálunk - és ezt némelyik vidkártya-driver kombó valószinűleg nem szereti. Nem hinném, hogy a windóz a ludas a dologban.

Ha a videokártya táján kell keresni a problémát, az enyém ATI Radeon 9200, a driver pedig 3.1-es Catalist. Ez segít esetleg a megoldásban?

#1582 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 14:49

Idézet: Charles - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 15:07

GAI: egy ismerősöm akart venni ilyet. Tényleg jól néz ki designra is meg látszólag. De tesztek és egyéb paraméterek alapján nem vett végül. Egy Viewsonic Vx912-t vett. :D

De nem ismerem a Xeroxot én, tehát ez csak az ő esete...
Nézegess a neten meg minden. :)

Üdv!

Hát nem sok tesztet találtam róla... Igaz, a mostani monitoromhoz képest biztosan csak jobb lehet :) Már 5 éve egy 50 ms-es 15" Samsung SyncMaster 570S TFT-t használok :) És nekem ez is tökéletesen megfelel, egyetlem bajom vele, hogy kicsi, ezért akarok egy 19"-ost venni. Ha a Xerox paraméterei nem rosszabbak, mint az 5 éves Samsung-é, akkor elégedett leszek vele :)

Megj.: a Samsung adatai:

Modell: SyncMaster 570S TFT
Képernyő típus: TFT LCD
Méret: 15"
Képponttávolság: 0,297 mm
Fényerő: 200 cd/m2
Kontraszt arány: 150:1
Képlátószög: 55°/55°/60°/60° (F/A/J/B)
Válaszidő: 50 ms
Színskála: 16,7M

Gondolom ezeknél az értékeknél minden ma kapható TFT nagyságrendekkel jobb :)
"Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians." (Isaac Asimov)

#1583 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 15:02

Idézet: bmw - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 14:16

Igaz nekem 910T van, de rendesen megy a MagicTune.

#1584 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 15:05

Megvettem a 17"os Xerox tft-t, eddig nagyon szép és jó, pixelhibát nem találok rajta, és a fényvisszaverődés nálam nem észrevehető, mert viszonylag sötét helyiségben ülök, és a fény nem egyből esik rá, szóval nem zavaró.
A színek kicsit halványnak tűnnek nekem, előtte egy Belinea 17" sík CRT-m volt, ahoz viszonyítok.
A képélessége fantasztikus, tiszta, és az a tipikus "szellemkép efekt" sincs.
A 8ms az viszont úgy tudom csak analóg módon érvényes, digitálisan más..de lehet tévedek.
Összességében 65e ftot megért (Auchanban első nap elkapkodták, és nem is lesz már, Coraban vettem), főleg, hogy a felét visszakapom (Sulinet).
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#1585 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 15:07

Idézet: Liv_Tyler - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 13:48

Ha a videokártya táján kell keresni a problémát, az enyém ATI Radeon 9200, a driver pedig 3.1-es Catalist. Ez segít esetleg a megoldásban?

Nekem is radeonom van és a legfrissebb catalyst. Nehogy kiderüljön, hogy csak nvidia kártyákkal megy rendesen. :(

#1586 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 15:16

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 16:07

Nekem is radeonom van és a legfrissebb catalyst. Nehogy kiderüljön, hogy csak nvidia kártyákkal megy rendesen. :(

Nekem Gef3-ra van kötve, és minden ok! :)

#1587 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 15:27

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 16:07

Nem fog nyugi.

6600GT, 77.77... minden 5. kattintásra fagy a magictune.

#1588 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 16:43

Megtetszett ez a Samsung 193P is :)

Csak ez a Magictune-os dolog nem tetszik... Azt mondjátok, nagyon instabil?

#1589 Felhasználó inaktív   gabelking 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 17:06

Nekem is ATI-s kártya van 9600 Pro és nekem is lefagyasztja a gépet a MagicTune az 5. - 10. állítgatás után. DVI-n hajtom.

Locutus írta, hogy neki nem ATI kártyája van és azzal is csinálja, úgyhogy valami más lesz akkor a ludas.

De mondjuk szép is lenne, hogy a samsung hivatalos oldalán fent lévő kompatibilitási listán szereplő kártyákkal nem menne a cucc.

A lista itt megtekinthető:
http://www.samsung.com/Products/Monitors/m...gictune_06s.htm

#1590 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 17:10

Idézet: gabelking - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 18:06

Hmm, és vajon a 7800GTX miért nem szerepel a listán?  :think:

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.