HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k III. Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 10. 15:12

Idézet: Widor - Dátum: 2005. szept. 10., szombat - 15:52

Kérdések:
Melyik a legjobb választás szerintetek?  :think:
Gyors legyen, szép színek, szép fekete szín, ne "vibráljon" - láttam már ilyet is múltkor Mediaban, jó szöveg megjelnítés is legyen
FuSi C19-4 (jövő héten szintén beszerezhető lesz) - br90k
FuSi W19-1 (ha lesz...) - br80k
Samsung 913N - br85k!
Viewsonic VX912 - br93k

Melyikben milyen panel van? MVA vagy az a TN+Film??
Nem tudok választani...  :(  :(  :reklamacio:
Az érdekelne még, hogy a fenti FuSi-k és Samsunkg és VX912 közül mely moncsikat cserélik 3 napon belűl ha akárhány pixelhiba van rajta?

Köszi köszi köszi!!!  :respect:  :)

Már megírtam Neked a válaszokat a kérdéseidre, de úgy látszik, vagy nem olvasol figyelmesen, vagy nem is érdekel.  :rolleyes:

#162 Felhasználó inaktív   Widor 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 10. 15:59

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. szept. 10., szombat - 16:12

Már megírtam Neked a válaszokat a kérdéseidre, de úgy látszik, vagy nem olvasol figyelmesen, vagy nem is érdekel.  :rolleyes:

Szia Racecam!
Tudom, hogy nagyon senior szakember vagy itt a fórumban és nagy a respected is  :respect: , mély tiszteletem érte, de a kérdés az volt, hogy "szerinteTEK", azaz mint a fórumnak a lényege több ember véleményére is kíváncsi lennék, aki ért hozzá, van tapasztalata, látta stb...

Neked megköszönöm előre is, hogy kicsit kifejted azt, amit eddig írtál nekem! Ezzal tudnál még segíteni. Köszi előre is!

Nem vagyok túl gyakorlott az LCD történetben, a működése valószínűleg nem érdekel annyira behatóan, csak a végeredmény, azaz gyors, szép, stb... amit írtam.  :cool:

Köszi újra
W

#163 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 16:34

Idézet: Widor - Dátum: 2005. szept. 10., szombat - 16:59

... a kérdés az volt, hogy "szerinteTEK", azaz mint a fórumnak a lényege több ember véleményére is kíváncsi lennék, aki ért hozzá, van tapasztalata, látta stb...

Nem, ezzel nincs is semmi probléma, ez természetes.
De az pl., hogy melyik monitorban milyen panel van, vagy a pixelhiba garanciák nem vélemény kérdése.  :rolleyes:

#164 Felhasználó inaktív   ave 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 17:48

Nekem a Samsung 913N személy szerint nem tetszik!
Gyorsnak gyors de a színek nem szépek a betekintési szög siralmas!
Mondjuk ezekszerint a TN+Film ennyit tud!

Aműgy ma néztem egy LG 1710s-t a Cor@-ban de az egész tűrhető volt bár a rákötött mozgó anyag minősége nem volt a legjobb!
Én az LG 1930s-ben lévő ips panel minőségére lennék kiváncsi igazán! Igaz hogy 25ms de úgy tudom ez egyenértékű egy 16ms-es MVA-val szóval kiváncsi lennék van e valakinek ilyen moncsija?!

#165 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 19:41

A FSC W19-es nagyon csábító áron van... remélem nem valami gagyi... :rolleyes:
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#166 Felhasználó inaktív   olaj 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 19:45

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. szept. 9., péntek - 23:51

Hoppácska! Nem válaszoltam!  :rolleyes:

De valahol régebben már igen, most keresem, ha meglesz ide másolom!  ;)

Megvan:
"Igen, ezek elég új típusok TN+Film panelesek overdrive-al megbolondítva! :D

Tulajdonképpen a Samsung válasza a ViewSonic  VX724, VX924 párosra. Közben persze a ViewSonic marketingesei is dolgoztak, és ők már lementek 3ms-ra." :rolleyes:

Összehasonlítottam a FSC P19-2 vel, válaszidőben, fényerőben és a Sulinet miatt ő a nyerő, viszont kontraszarányban és a betekintési szögekben kikap.Utóbbinál elég erősen...
Ezek után megvehetem?Vagy várjak még egy hónapot, egy tutibb TFT-re? :think:  :reklamacio:
TV-Film, Internet és hullámokban rámtörő játék jellemzi a géphasználatot nálam...

#167 Felhasználó inaktív   richies 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 19:54

samu 970P-t már lehet kapni?  :respect:
all bitches

#168 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 19:55

Hogy lehet egyértelműen megállapítani az egyes panelekt?

Tehát mi az a pár elsődleges pont amit figyelni kell, és rájöhet az ember, hogy milyen panellel állunk szembe?

Mert ugye vanna bizonyos típusok, ahol mindkét panellel is szállították, és max tettek hozzá egy kettes számot. De esetleg egyes üzletek ezt kihasználhatják, és másik panellel adják oda.
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#169 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 20:03

FSC W19-1 nyugaton(aszem a németeknél) 369 euro... :eek:
Több mint 90000 HUF, hogy éri meg a metrónak 80-ért adni??  :think:

Gyanús...

#170 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 20:37

Idézet: olaj - Dátum: 2005. szept. 10., szombat - 20:45

Összehasonlítottam a FSC P19-2 vel, válaszidőben, fényerőben és a Sulinet miatt ő a nyerő, viszont kontraszarányban és a betekintési szögekben kikap.Utóbbinál elég erősen...
Ezek után megvehetem?Vagy várjak még egy hónapot, egy tutibb TFT-re? :think:  :reklamacio:
TV-Film, Internet és hullámokban rámtörő játék jellemzi a géphasználatot nálam...

Jujj, ezt így nem lehet!   :eek: 
Teljesen más a paneltechnológia, emiatt ez az összehasomlítás így nem fog működni.  ;)

(Vegyük mondjuk a fényerőt: egy átlagos CRT fényereje kb.: 80~90cd/m2, ehhez képest a TFT monitorok fényereje megdöbbentően nagy 250-500cd/m2 is lehet. Könnyű belátni, hogy ekkora fényerőre általában nincs szükség, ha csak nem TV-ként akarja valaki használni a monitorát nagy, 3-4 méteres távolságból!  :rolleyes: )

Ha össze akarnád hasonlítani a két monitort, azt csak úgy lehet, ha nem a specifikációkat hasonlítgatod egymáshoz, hanem megnézed őket egymás mellett. Mivel azonban ismert, hogy melyikben milyen panel van, könnyen megjósolható - akár előre is -, az eredmény.

u.i.: Természetesen az anyagi szempontok, néha felülírják abbéli vágyainkat, hogy az összehasonlítás győztesét vehessük meg!  ;)

Szerkesztette: Racecam 2005. 09. 10. 20:41 -kor

#171 Felhasználó inaktív   la_bandi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 21:32

Skacok ez a "Samsung 913N 19" TFT" tényleg nem jobb mint egy noname CRT (Gaba 17":1024x 768, 85Hz)

50 pénz alatt kijönne SEX- ben.
Erre használnám: házi videók editálása, kevés netezés és office, néha egy film. Leginkább a szemkímélés miatt cserélnék moncsit.

(Nézegettem már a sulinetes LCD- ket bekapcsolva, de igazából nem láttam különbséget a TN- panelosok között. Lehet, hogy egy olcsóbb TFT is jobb a gagyi céertémnél? Pl; "Acer AL1912s 19" TFT" 75 ezer.)

#172 Felhasználó inaktív   Widor 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 09. 10. 21:39

OK, akkor végképp kezdem feladni.
Bruttó 80-90K HUFért ki mit ajánl, ami mondern technológián alapuló 19"os TFT LCD?
Nagyon vegyes képet kaptam a 913Nről is, most már full tárgytalan vagyok.
Köszi előre is!
W

#173 Felhasználó inaktív   dekoninck 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 21:54

Sziasztok,
monitorvásárlás előtt állok, és kíváncsi lennék egy-két tapasztalt ember véleményére ezekről (grafikai munka néha, szövegszerkesztés, stb, semmi játék, csak a Duke Nukem Atomic Edition :) )
HP 2035 (1600x1200)
Apple Cinema Display (1680x1050)
Samsung 21 colosok (213T? vagy a nemsoká érkező 204T)

Köszi a segítséget előre is!

#174 Felhasználó inaktív   Tiffany 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 08:52

Na vett valaki W19-1-est?

Szerkesztette: Tiffany 2005. 09. 11. 08:54 -kor

#175 Felhasználó inaktív   petike2014 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 09:04

Hello!
TFT vásárlás elött állok!
Amiket néztem és tetszettek az az LG 1780Q Samsung 173P Plus (magyarországon nem láttam, de ha ti tudtok akkor mondjatok boltot)! Véleményeket szeretnék kikérni a monitorokkal kapcsolatban (továbbá ha valaki valami mást ajánlana azt nagyon megköszönném)!
Válaszokat előre is köszönöm!

#176 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 09:23

Idézet: Tiffany - Dátum: 2005. szept. 11., vasárnap - 9:52

Na vett valaki W19-1-est?

Hétfőn lesz szállítás.. mindenhol ezt mondták....
Én kicsit tartok tőle, hogy ennyiért gyanús amit kapok...  :(

#177 Felhasználó inaktív   bmw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 10:33

Idézet: petike2014 - Dátum: 2005. szept. 11., vasárnap - 9:04

Hello!
Amiket néztem és tetszettek az az LG 1780Q Samsung 173P Plus (magyarországon nem láttam, de ha ti tudtok akkor mondjatok boltot)! Véleményeket szeretnék kikérni a monitorokkal kapcsolatban (továbbá ha valaki valami mást ajánlana azt nagyon megköszönném)!

Szerintem a Samsung. :)
"A legszebb dolog az életben, maga az élet!"

Abit AN8 Ultra, AMD Athlon64 3500+ Venice, 2x512 Mb Kingston 400 Mhz,Gigabybte 7300GS passziv  vga,  120GB IBM/Hitachi vinyo, LG 4120b DVD iro, 19" Samsung SyncMaster 193P+ TFT, Terratec 400 TV Tuner, 420W Chieftec...

#178 Felhasználó inaktív   raycoon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 18:12

Sziasztok!

Nem volt időm végig olvasni a topikot, szóval, ha volt már, akkor szóljatok, megpróbálom visszakeresni.
A kérdés nem kifejezetten típusra vonatkozik, inkább technikai.
Ha egy tft képfrissítése frekvenciája mondjuk 75Hz, akkor gondolom másodpercenként 75 képet fogad a videokártyától. Ha response time mondjuk tálagosan 5 ms, akkor elvileg 200 kép váltást tudna másodpercenként. Ebből nekem az látszik, hogy hiába 5 ms és hiába van egy atomgyors videokártya 150 FPS-sel, ha ebből csak 75 az, ami igazán megjelenik.. Vagy valahol hibádzik a logika? Ha igen, akkor hol?

rc

#179 Felhasználó inaktív   szpetya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 19:42

Idézet: petike2014 - Dátum: 2005. szept. 11., vasárnap - 10:04

Hello!

Samsung 173P Plus még nincs Európában és lehet hogy nem is lesz, de valszeg a Samsung 770P előbb kerül forgalomba.

Én is a 173P Plus-ra várok (Ausztráliában kb 90-100 ezer Ft-nak megfelelő az ára)

Állítólag a 770P típus 110 ezer Ft (!!!) körül lesz

Hát nem tom, lehet megvárom a 770P-t, és ha nagyon drága, akkor veszek egy FSC P17-2 tft monitort.

#180 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 09:13

Idézet: dekoninck - Dátum: 2005. szept. 10., szombat - 22:54

monitorvásárlás előtt állok, és kíváncsi lennék egy-két tapasztalt ember véleményére ezekről (grafikai munka néha, szövegszerkesztés, stb, semmi játék, csak a Duke Nukem Atomic Edition :) )
HP 2035 (1600x1200)
Apple Cinema Display (1680x1050)
Samsung 21 colosok (213T? vagy a nemsoká érkező 204T)

Nem tudom bírod-e a francia nyelvet, de van itt Neked valami: Link!  ;)

Esetleg? Link!  :)

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.