HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k III. Értékeld a témát: -----

#1861 Felhasználó inaktív   Dabsol 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 10. 14:54

Idézet: ms1netxx - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 15:36

Hmmm, irígykedem! :)
Nagyon várom a tesztet!! Ha lehet mindent írj le erről a monitorról, mert én is egy ilyen típust szeretnék vásárolni.
Remélem nem fogsz lebeszélni róla :)

Amúgy mennyiért sikerült hozzájutnod?

Mikvidékből 132-ért. Én is remélem, hogy csak jót fogok írni.
Gigabyte 990XA-UD3, Athlon Phenom II X4 955, 8 GiB Corsair XMS 1600Mhz DDR3, Sapphire Radeon HD5850 1 GiB, Corsair Force 3 60GiB SSD, WD RE2 250GiB, Samsung 1TeB, Roccat Kova+ egér, Samsung 245T tft

#1862 Felhasználó inaktív   Krajczi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 19:46

Idézet: Dabsol - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 13:54

Mikvidékből 132-ért. Én is remélem, hogy csak jót fogok írni.

Nekem lehozták Debrecenbe nettó 110-ért.
Én is holnap veszem át. A jó kis Samu 765MB helyett ez a szép nagy dög.  :)
Jó váltás.  :D

#1863 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 20:55

Helló!

Benq FP91G+ (8 ms) vagy FP91GX (4 ms) 19"-es monitorokat próbáltátok már? Van rajtuk DVI bemenet, tartozékként még DVI kábelt is adnak hozzá ami ebben az árkategóriában nem szokás. Hozzám egy FP91GX került próbaképpen, előtte egy Samsung 193P-t nyúztam. A Samsung után ennek a színei lényegesen kellemesebbek (a mennyiségük pláne), a válaszideje pedig ég és föld a 193P után. Aki sokat játszik, annak érdemes kipróbálnia mindenképpen.

Üdv,
zef

PS:

Részletes infók erre: FP91G+ FP91GX

Szerkesztette: zef 2005. 11. 10. 21:03 -kor

#1864 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 21:24

Idézet: zef - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 20:55

......előtte egy Samsung 193P-t nyúztam. A Samsung után ennek a színei lényegesen kellemesebbek (a mennyiségük pláne), a válaszideje pedig ég és föld a 193P után. Aki sokat játszik, annak érdemes kipróbálnia mindenképpen.

Na ne! :omg: 
Egy 6bit-es TN+Film paneles monitornak szebbek a színei, mint egy 8bit-es PVA-nak?  :eek:
A válaszidőt meg össze sem érdemes hasonlítani egy 20ms-os PVA és egy 4ms-os TN+Film esetében. Persze, hogy ég és föld a különbség, de ma már nem ez, a TN+Film alternatívája!  :rolleyes:

#1865 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 21:58

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 21:24

Na ne! :omg: 
Egy 6bit-es TN+Film paneles monitornak szebbek a színei, mint egy 8bit-es PVA-nak?  :eek:
A válaszidőt meg össze sem érdemes hasonlítani egy 20ms-os PVA és egy 4ms-os TN+Film esetében. Persze, hogy ég és föld a különbség, de ma már nem ez, a TN+Film alternatívája!  :rolleyes:

Kár hogy nem gyártottam képeket a 193P-ről pár gradient tesztképpel, most nem csapkodnád ilyen magabiztosan a fejedet színügyben :p

Úgyhogy gratulálok, hogy így látatlanban lefikáztad mindkét képernyőt. Szerinted mihez hasonlíthattam volna, ha előtte ez volt testközelben, még korábban egy S-IPS-es LG 1710B.

Üdv,
zef

#1866 Felhasználó inaktív   etzel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 10. 22:02

Hali!

Két monitor esélyes most nálam F-S P19-2 és a Samsung 970P. Ahogy elnéztem az eddigi teszteket, samsungnak picivel jobb a panelje, cserébe némileg rondább a design+nincsenek gombok.

Még egy érdekes különbséget találtam: samsung nem tud sRGB színteret. A kérdés az lenne, ez hátrányt jelent a használata során? Egyáltalán mire való az?

#1867 Felhasználó inaktív   etzel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 10. 22:09

Info sRGB témához:

http://www.w3.org/Graphics/Color/sRGB
http://en.wikipedia.org/wiki/SRGB

Ok, nem foglalkozom DTP-vel, ennek figyelembevételével mire jó nekem az sRGB?

#1868 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 22:33

Idézet: zef - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 21:58

Kár hogy nem gyártottam képeket a 193P-ről pár gradient tesztképpel, most nem csapkodnád ilyen magabiztosan a fejedet színügyben :p

Kár.
Egyébként azzal mit láthattunk volna?  :confused:

És akkor hogyan tetszettek, annak az S-IPS-nek színei?  :rolleyes:

Szerkesztette: Racecam 2005. 11. 10. 22:49 -kor

#1869 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 22:59

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 22:33

Kár.
Egyébként azzal mit láthattunk volna?  :confused:

És akkor milyenek voltak az S-IPS színei?

A 193P esetében "szép" ditherelt átmeneteket tudtam volna mutatni, úgyhogy hiába a 8 bites panel ha az elektronika belerondít a képbe, de nagyon durván. Az S-IPS-es LG 1710B tetszett eddig a legjobban, máig sajnálom hogy megváltam tőle. Ráadásul az elég gyors is volt.

Amúgy a legnagyobb bajom 193P-vel és az összes kezelőszerv nélküli monitorral, hogy kénytelen vagyok a videokártya gamma korrekciójával bűvészkedni hogy ne legyen döglött, túl világos a kép. A MagicTune-t 1x raktam fel, de az egy vicc. Szuper dezájn címszó alatt megy az ócsitás. A duál hinge vakítás helyett pedig állítható magasságú talpat fabrikálnék a samu helyében.

Ez a Benq FP91GX pedig egész tűrhetően néz ki képileg is, gombsorilag is, külsőre is. Az ára pedig nem vészes.

Te nézted már ezeket a moncsikat vagy mivel TN+film ezért felejtős? :)

Üdv,
zef

Szerkesztette: zef 2005. 11. 10. 23:02 -kor

#1870 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 23:35

Idézet: zef - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 22:59

A 193P esetében "szép" ditherelt átmeneteket tudtam volna mutatni, úgyhogy hiába a 8 bites panel ha az elektronika belerondít a képbe, de nagyon durván. Az S-IPS-es LG 1710B tetszett eddig a legjobban, máig sajnálom hogy megváltam tőle. Ráadásul az elég gyors is volt.

Amúgy a legnagyobb bajom 193P-vel és az összes kezelőszerv nélküli monitorral, hogy kénytelen vagyok a videokártya gamma korrekciójával bűvészkedni hogy ne legyen döglött, túl világos a kép. A MagicTune-t 1x raktam fel, de az egy vicc. Szuper dezájn címszó alatt megy az ócsitás. A duál hinge vakítás helyett pedig állítható magasságú talpat fabrikálnék a samu helyében.

Ez a Benq FP91GX pedig egész tűrhetően néz ki képileg is, gombsorilag is, külsőre is. Az ára pedig nem vészes.

Üdv,
zef

Meglepne, ha a 193P ditherelne.
De én meg tudom mutatni Neked a gradienseket a munkahelyemen levő 193P-n, azt hinnéd hogy CRT nézel!  ;) Ráadásul az én FSC P19-2 monitoromon is bűn rosszak a gradiensek, ennek ellenére a monitor képe egészen kiváló!
Érdekes nekem egyáltalán nem világos, vagy döglött a kép. Ha a videokártya gammával bűvészkedsz, akkor elveszted a sötét színek kontrasztját, minden sötét rész egybe fog folyni. Látom Te az erős telt sőtétebb tónusú színeket kedveled, viszont ennek nem sok köze van akkor a "szinhűséghez", a "valóságos" színekhez. A Magictune mitől vicc, ha pont ugyanazt és ugyanúgy be tudod állítani vele, mintha lennének gombok a monitoron. (Már ha nem fagyasztja csonttá a gépet  :( ) A Dual Hinge szerintem nem rossz dolog, csak itt még ostoba módon behatárolt a magasságállítás a hülye alsó csukló kiképzése miatt. (Feláldozták a design oltárán.) Az FSC P19-2-nél ez már nagyon jól meg van oldva.
Azért mert nem vagyok nagy barátja a TN+Film-es jószágoknak, még meg szoktam nézni őket. (Más kérdés, hogy mindig csak megerősödik bennem az a gondolat, hogy tizenkettő belőlük egy tucat.) Ezeket a BenQ monitorokat még nem láttam, nem nagyon járnak felém példányok, ebből az istálóból.  :rolleyes:
Most viszont kidőltem, mert korán reggel mennem kell. Vár a Samu!  ;)

#1871 Felhasználó inaktív   bmw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 23:39

Idézet: zef - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 22:59

Üdv,
zef

A MT szerintem is jo dolog nem tudom neked miert nem jon be, nem kell a gombokal buveszkedni stb.
"A legszebb dolog az életben, maga az élet!"

Abit AN8 Ultra, AMD Athlon64 3500+ Venice, 2x512 Mb Kingston 400 Mhz,Gigabybte 7300GS passziv  vga,  120GB IBM/Hitachi vinyo, LG 4120b DVD iro, 19" Samsung SyncMaster 193P+ TFT, Terratec 400 TV Tuner, 420W Chieftec...

#1872 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 00:33

Idézet: bmw - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 23:39

A MT szerintem is jo dolog nem tudom neked miert nem jon be, nem kell a gombokal buveszkedni stb.

Valóban jó lenne, ha annyira egyszerűen lehetne állítani pl. a gammát, stb mint a gombokkal. A fő gond az szerintem, hogy az MT nem a monitort állítgatja, hanem a videodriver-en keresztül a fényt, gammát, színeket. Tehát ha újratelepítem a gépem, vagy átbútolok Mac OS, DOS, Linux alá ott mivel is állítom be a monitort MT híján? :) Ha úgy működne, hogy a monitort "programozná" át, ahogy azt a gombokkal is tenném, akkor 1x belőném az izlésemnek megfelelően aztán többet nem kéne variálnom vele.

#1873 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 00:47

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 23:35

Meglepne, ha a 193P ditherelne.
De én meg tudom mutatni Neked a gradienseket a munkahelyemen levő 193P-n, azt hinnéd hogy CRT nézel!  ;)

Lehet hogy neked valami felturbózott 193P-d :) van, de a PH-en is ugyanazt tapasztalták ezzel kapcsolatban, mint én is:

Idézet

A szürkeárnyalatok megjelenítésében a 193P nem makulátlan, sávosodást fedezhetünk fel a szürke, a piros és a zöld esetében is. Ez már szinte "megszokott" a PVA paneles monitoroknál.

Azért ez fényévekkel odébb van egy CRT-s gradienstől :) Értelemszerűen a képet CRT-n érdemes megnézni:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Ettől függetlenül nem volt rossz monitor (kicsit túlárazott, túldizájnolt), ráadásul már nem is gyártják, úgyhogy beszéljünk másról :)

#1874 Felhasználó inaktív   xlacix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 08:01

Idézet: zef - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 20:58

Úgyhogy gratulálok, hogy így látatlanban lefikáztad mindkét képernyőt. Szerinted mihez hasonlíthattam volna, ha előtte ez volt testközelben, még korábban egy S-IPS-es LG 1710B.

Az 1710B nem S-IPS, hanem TN+Film.

#1875 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 11:53

Idézet: xlacix - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 8:01

Az 1710B nem S-IPS, hanem TN+Film.

Amit 2003 tavaszán vettem, az teljesen S-IPS-es volt. Lehet hogy később szerelték TN+Film-el. Guglizz csak rá :)

#1876 Felhasználó inaktív   Gabika78 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 11. 12:02

Nekem Samsunh 730BF monitorom van és bátran vegyétek játékra is,
mert TÖKÉLETES!!!
ToCA Race Driver 2, Call of Duty 2 hibátlanul megy.

#1877 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 12:49

Idézet: zef - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 11:53

Amit 2003 tavaszán vettem, az teljesen S-IPS-es volt. Lehet hogy később szerelték TN+Film-el. Guglizz csak rá :)

Na, itt vagyok!
Először is a MagicTune, ahogy a DisplayView is a monitorn állítja a fényerőt, kontrasztot stb. Ezt jobb ha elhiszed, mert itt van előttem a 193P. és bár tudtam, hogy így van, de most direkt a Te kedvedért kipróbáltam.
A PH!-n is tapasztalták a csíkos gradienseket, de egyrészt ők tudják, hogy ennek semmi köze a dithereléshez, másrészt nyilván nem ugyanazt a monitort látták, amit én látok. De különben is ennek nem sok köze van a megjelenített kép "színhűségéhez". Gondolkodjunk csak egy kicsit: Ha egy TN+Film panel csak színenként 6bit-es akkor nyilvánvalóan keményen ditherelnie kell (illetve FRC-zni) ahhoz, hogy egyáltalán meg tudja jeleníteni normálisan a színátmenetet. Mégis azt mondod sokkal szebb, alig látni sávosodást. Akkor most mégsem a dithereléstől van ez a jelenség?  :confused:
Tehát én azt gondolom, hogy nem lehet véletlen az a személyes tapasztalatom - amit egyébként megerősít, vagy igazol, az összes komolyan vehető monitorokkal foglalkozó hardveres oldal tesztje is., hogy bizony a TN+Film paneles monitorok színmegjelenítése - bár az FRC fejlődése miatt sokat javult - még mindig nem éri el az MVA/PVA paneles monitorok szintjét. Egyéb problémákról most nem is beszélve. (Túl világos fekete, alcsony betekintési szögek stb.)
Igaz, hogy a 193P-t már nem gyártják, és a 193Pplus-t sem, de ugyanennek a vonalnak a továbbvitele a 970P, ami szintén egy igen kíváló monitor, játékra is alkalmas válaszidővel, és az új továbbfejlesztett "Flexible Hinge" talp már tényleg olyan, hogy bármely pzícíóban állítható a képernyő. (Persze egy bajom ezzel is van, a nálunk járt monitoron - ami már sok tesztet és tesztelőt megért - annyira lazák voltak a csuklók, hogy a monitor csak nehezen maradt meg a beállított pozícióban. Persze otthoni használatnál, nyilván közel sincs ennyire nyúzva, de akkor is.  :( )

#1878 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 14:15

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 14:16

Ezt leírnád valahogy másképpen, mert nem értem.

Nekem Samsung 910T van és nem villog/villogott soha a képe. A járatás szerintem teljesen felesleges. A fénycső működési elvéből adódóan szerintem nincs olyan, hogy be kéne járatni. Persze ha valamit nagyon akarunk látni, az előbb utóbb ott lesz. :)

Az meg a másik, hogy 8 óra bejáratás az már azért is furcsa, hiszen ez nem túl extrém hosszúság. Az emberek 90%-a biztos, hogy használja ennyi ideig a monitort első alakommal.

Nem értelmezem tovább az előző idézetemet, pont. Első alkalommal természetesen 8-12-16 órásban használtam, nem tesz eleget, azért tovább nyúztam. Mindig fikázással kezdődik úgy mint Albert Einsteinnél. :rolleyes: Köszönöm...

:offtopic: Filózofiai idézet:

Hitre vagy tudományra bízol? A döntés a kezedben van, mindenki saját maga választhat, én már soha nem hiszek a hitre, mert az ostobáknak való, túlnőttem...

Szerk.: megint hibázott a betűstílus beszúrás

Szerkesztette: bolic system 2005. 11. 11. 14:17 -kor

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#1879 Felhasználó inaktív   KoXaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 14:40

hellosztok végre végig értem a tft monitorok témakörén :) nagyából :p

Mivel most akarok karányonyra venni magamnak egy monitort (19' TFT)és nekem elsősorban a monitor vásárlásban nem az igényem hanem a pénztárcám húz vissza mivel a monitorra max 90e akarok költeni eddig a Samsung SyncMaster 913V és Fujitsu-Siemens Scaleoview T19-2 között vacillálok de ha valakinek van ennél jobb ötlete illetve tud olyan monitort, helyet ahol ennyi pénzért jobb paraméterekkel rendelkező monior van szoljon azaz irjon. :) köszi

Szerkesztette: KoXaMan 2005. 11. 11. 14:42 -kor

#1880 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 15:16

Idézet: KoXaMan - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 15:40

hellosztok végre végig értem a tft monitorok témakörén :) nagyából :p

Mivel most akarok karányonyra venni magamnak egy monitort (19' TFT)és nekem elsősorban a monitor vásárlásban nem az igényem hanem a pénztárcám húz vissza mivel a monitorra max 90e akarok költeni eddig a Samsung SyncMaster 913V és Fujitsu-Siemens Scaleoview T19-2 között vacillálok de ha valakinek van ennél jobb ötlete illetve tud olyan monitort, helyet ahol ennyi pénzért jobb paraméterekkel rendelkező monior van szoljon azaz irjon. :) köszi

Fuji.
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »