Idézet: zef - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 11:53
Amit 2003 tavaszán vettem, az teljesen S-IPS-es volt. Lehet hogy később szerelték TN+Film-el. Guglizz csak rá

Na, itt vagyok!
Először is a MagicTune, ahogy a DisplayView is a monitorn állítja a fényerőt, kontrasztot stb. Ezt jobb ha elhiszed, mert itt van előttem a 193P. és bár tudtam, hogy így van, de most direkt a Te kedvedért kipróbáltam.
A PH!-n is tapasztalták a csíkos gradienseket, de egyrészt ők tudják, hogy ennek semmi köze a dithereléshez, másrészt nyilván nem ugyanazt a monitort látták, amit én látok. De különben is ennek nem sok köze van a megjelenített kép "színhűségéhez". Gondolkodjunk csak egy kicsit: Ha egy TN+Film panel csak színenként 6bit-es akkor nyilvánvalóan keményen ditherelnie kell (illetve FRC-zni) ahhoz, hogy egyáltalán meg tudja jeleníteni normálisan a színátmenetet. Mégis azt mondod sokkal szebb, alig látni sávosodást. Akkor most mégsem a dithereléstől van ez a jelenség? :confused:
Tehát én azt gondolom, hogy nem lehet véletlen az a személyes tapasztalatom - amit egyébként megerősít, vagy igazol, az összes komolyan vehető monitorokkal foglalkozó hardveres oldal tesztje is., hogy bizony a TN+Film paneles monitorok színmegjelenítése - bár az FRC fejlődése miatt sokat javult - még mindig nem éri el az MVA/PVA paneles monitorok szintjét. Egyéb problémákról most nem is beszélve. (Túl világos fekete, alcsony betekintési szögek stb.)
Igaz, hogy a 193P-t már nem gyártják, és a 193Pplus-t sem, de ugyanennek a vonalnak a továbbvitele a 970P, ami szintén egy igen kíváló monitor, játékra is alkalmas válaszidővel, és az új továbbfejlesztett "Flexible Hinge" talp már tényleg olyan, hogy bármely pzícíóban állítható a képernyő. (Persze egy bajom ezzel is van, a nálunk járt monitoron - ami már sok tesztet és tesztelőt megért - annyira lazák voltak a csuklók, hogy a monitor csak nehezen maradt meg a beállított pozícióban. Persze otthoni használatnál, nyilván közel sincs ennyire nyúzva, de akkor is.

)