Idézet: GABOOR2 - Dátum: 2005. nov. 14., hétfő - 22:07
Ja És kérdésem még hogy ahhoz a Benqhoz adtak-e gyárilag Dvi Kábelt?
És mondom elég fontos lenne hogy leird hogy a filmekben nincs-e utánhuzás,(némileg de nem olyan fontos a játékokban?)Van-e pixelhibád?
Ja és a 450-es kontrasztarány megfelefö-e a számodra?
Köszi a választ,lehet hogy olyat veszek,de légyszi minden kérdésemre próbálj meg válaszolni,és ne légy elfogult mert ilyen moncsid van...Köszi!!!
A 737s-hez nem adtak, úgyhogy az + ~3000HUF lenne. A 19"-esekhez már jár a kábel. Pixelhiba-gari ügyben nem tudtam még kideríteni semmit sem, de amik idáig nálam jártak azok rendben voltak - ez persze nem garancia semmire sem.
Az elfogultságról: Nekem idáig 2 TFT monitorom volt. egy LG1710B még 2003 elejéről és egy Samsung 193P tavaly őszről. Őszintén a mai napig nem láttam olyan szép képű monitort mint a 1710B volt, már nem is álmodom róla. Most ideiglenesen egy Benq FP91GX-et próbálgatok.
A 737s sem a legtutibb darab, de ennyi pénzért szerintem igen jó vétel: 17", DVI, elég gyors, de nem egy matyóhímzés - mindezt ~60k-ért - ettől függetlenül rábeszélni nem akarlak semmire sem. Döntsd el TE melyik tetszik és mi a limit HUF-ban. Mindenkinek más paraméter számít jobban. Pl. ahogy kivettem Racecam szavaiból neki a színhűség a legfontosabb, nekem pedig a DVI bemenet a legelső szempont, utána jöhet a panel típusa, utána a design, és csak ezután a válaszidő. Ezért cseréltem le a 16ms-es LG-t egy 20-as 193P-re, ha húz hát húz, nem érdekel. Közben kiderült, hogy az 1db ki/be kapcsoló gomb és a többi beállítást helyettesítő MagicTune-nal nem tudtam megbékélni. Neked meg ugye a pixelhiba gari a legfontosabb
Amúgy a 737s-en simán lehet játszani, mozizni. Ezek a kontrasztarány és fényerő paraméterek szerintem elég szubjektív dolgok. Pl. itt van a Samu 193P vs Benq FP91GX az 1000:1 vs 550:1 kontrasztarányukkal. Ezt azt értéket hogy értelmezzem? Úgy hogy a Benq majdnem fele olyan kontrasztos képet ad? Mert én inkább csak annyit látok, hogy a fekete feketébb volt a Samun, de a világos részek a Benq-en ugyanúgy kisütik a szemfenekemet
Üdv,
zef