HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k III. Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 04. 12:07

Megváltoztatják végre a nevet a 191b helyett? És belül ugyan az lesz? Végre madárkák!  :respect:

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#22 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 12:28

Idézet: Charles - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 13:07

Megváltoztatják végre a nevet a 191b helyett? És belül ugyan az lesz? Végre madárkák!  :respect:

Üdv!

Nem lesz ugyan az!  :(

Talán még jobb lesz!!  ;)  Itt az új monitor speckója: Link!
Mondjuk az, egy rejtély számomra, hogy mivel - szerintem - ez a panel van benne: Link!, miért nem egyeznek a speckók?  :confused:

u.i.: Ja, hogy már fent van az amerikai oldalon?  ;)  Link! Le vagyok lassulva!!  :rolleyes:

Szerkesztette: Racecam 2005. 09. 04. 12:32 -kor

#23 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 12:59

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 11:23

Is!  :) 
Meg a ........ Benq FP91E

Ennek nem 25 ms a tipikus válaszideje? :rolleyes: Nem túl lassú az mondjuk játéknál (tudom, hogy 8 ms a g2g, dehát azért mégiscsak inkább a tipikus számít)? :think:  Nem kötözködésből kérdem, még nem láttam ilyen monitort, csak feltűnt, hogy ezt is mindenre ajánlod és láttam a táblázatodból, hogy 25 ms a tipikus válaszidő. Megaztán most rendeltem egy FSC P19-2-t aztán megenne a fene, ha kiderülne, hogy hasonló tudással rendelhettem volna 15 ezer forinttal olcsóbban is monitort. :)
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#24 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 19:22

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 13:59

Ennek nem 25 ms a tipikus válaszideje? :rolleyes: Nem túl lassú az mondjuk játéknál (tudom, hogy 8 ms a g2g, dehát azért mégiscsak inkább a tipikus számít)? :think:  Nem kötözködésből kérdem, még nem láttam ilyen monitort, csak feltűnt, hogy ezt is mindenre ajánlod és láttam a táblázatodból, hogy 25 ms a tipikus válaszidő. Megaztán most rendeltem egy FSC P19-2-t aztán megenne a fene, ha kiderülne, hogy hasonló tudással rendelhettem volna 15 ezer forinttal olcsóbban is monitort. :)

De, a tipikus válaszideje 25ms, viszont nem igazán a tipikus számít. A tipikus B2B ISO szabvány szerinti átmenetek ritkán fordulnak elő (feketéből->fehérbe->vissza feketébe), inkább az összes többi, ami ugye már szürkeátmenetnek számít. (A sokszor citált 193P-nek is ugye típustól függően 25, illetve 20ms-os a tipikus válaszideje, aztán mégis produkál olyan 80~90ms-ot bizonyos sötétebb szürkeátmeneteknél, hogy azt mondanám: öröm nézni, már ha ennek örül valaki!  :) )
A Benq-et, igazából nem ajánlottam, csak belekerült egy felsorolásba, ahol az alacsony válaszidejű overdrive-os MVA/PVA monitorok egy része szerepelt, már ha érted mit akarok mondani!  ;)

#25 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 19:47

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 20:22

De, a tipikus válaszideje 25ms, viszont nem igazán a tipikus számít. A tipikus B2B ISO szabvány szerinti átmenetek ritkán fordulnak elő (feketéből->fehérbe->vissza feketébe), inkább az összes többi, ami ugye már szürkeátmenetnek számít. (A sokszor citált 193P-nek is ugye típustól függően 25, illetve 20ms-os a tipikus válaszideje, aztán mégis produkál olyan 80~90ms-ot bizonyos sötétebb szürkeátmeneteknél, hogy azt mondanám: öröm nézni, már ha ennek örül valaki!  :) )
A Benq-et, igazából nem ajánlottam, csak belekerült egy felsorolásba, ahol az alacsony válaszidejű overdrive-os MVA/PVA monitorok egy része szerepelt, már ha érted mit akarok mondani!  ;)

Értem, akkor nem bántam, meg, hogy az FSC-t rendeltem meg. :)
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#26 Felhasználó inaktív   ave 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 00:56

Sziasztok!

A Fórum hosszas átolvasása után (hát nem két oldal volt) nagyjából helyt vagyok a fogalmakkal! Az lenne a kérdésem hogy mit tudtuk az olyan moncsikról mint pl az ACER 1912?
Mindenféle képpen sulinetben szeretném megvenni! A legígéretesebbnek a Samsung913N tűnik de igazándiból élőben nagyon furcsának találom a képét! Nem tudom hogy a fényerő mennyiben számít és mi az a minimum érték amit mindenképp meg kell célozni! A 913N-nek egy kicsit bántóan rikító feér szine van és valahogy nem tetszik a képe! Az pl nem tudom hogy mi lehet egy ilyen moncsin amikor láthatóan vízszintes vonalak futnak szép sorban egymás után! Mintha hullámzana a kép.

Esetleg ha valaki tudna segyteni választani a sulinetes monitorok közü azt megköszönném!

Van még esetleg FSC is de azokban a jelek szerint nem teljesen lehet megbízni!

#27 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 10:25

Idézet: ave - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 1:56

Sziasztok!

A Fórum hosszas átolvasása után (hát nem két oldal volt) nagyjából helyt vagyok a fogalmakkal! Az lenne a kérdésem hogy mit tudtuk az olyan moncsikról mint pl az ACER 1912?
Mindenféle képpen sulinetben szeretném megvenni! A legígéretesebbnek a Samsung913N tűnik de igazándiból élőben nagyon furcsának találom a képét! Nem tudom hogy a fényerő mennyiben számít és mi az a minimum érték amit mindenképp meg kell célozni! A 913N-nek egy kicsit bántóan rikító feér szine van és valahogy nem tetszik a képe! Az pl nem tudom hogy mi lehet egy ilyen moncsin amikor láthatóan vízszintes vonalak futnak szép sorban egymás után! Mintha hullámzana a kép.

Esetleg ha valaki tudna segyteni választani a sulinetes monitorok közü azt megköszönném!

Van még esetleg FSC is de azokban a jelek szerint nem teljesen lehet megbízni!

Ha a sex-es listát nézed, talán a 913N a "legjobb" választás.. :rolleyes:
Végigbogarásztam én is, akkor csak rosszabbat találtam, arról még a tesztek is elfogadhatóak..  De a mostani felhozatalt már nem ismerem, de mindegyik TN-es, úgyhogy kiugró minőséget ne nagyon keress. Esetleg vállaszidővel variálhatsz, ha Te is ilyen sebességőrült vagy ;) Egyébként hasonló problémával küszködök, nekem is XVA kéne sex-ben :rolleyes:
A szatyor nem táska.

#28 Felhasználó inaktív   ave 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 10:56

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 11:25

Ha a sex-es listát nézed, talán a 913N a "legjobb" választás.. :rolleyes:
Végigbogarásztam én is, akkor csak rosszabbat találtam, arról még a tesztek is elfogadhatóak..  De a mostani felhozatalt már nem ismerem, de mindegyik TN-es, úgyhogy kiugró minőséget ne nagyon keress. Esetleg vállaszidővel variálhatsz, ha Te is ilyen sebességőrült vagy ;) Egyébként hasonló problémával küszködök, nekem is XVA kéne sex-ben :rolleyes:

Elég érdekes ez a sex!

Közel egy napig bogarásztam hogy a legújabb sulinete III-ben milyen moncsik szerepelnek!
Van ahol van 913N listán van ahol viszont csak a 913V-van!
Azt nemtudom hogy érdemes a kiadni durván 60e-t egy 913N-ért, mivel a többit ugye visszakapod!
Nem olyan rosz az a moncsi de nem is olyan jó szerintem! ÉS azért az elég szomorú hogy 100e-s kategóriában csak ilyet lehet kapni! Én lehet hogy inkább maradok egy 19-es CRT-nél de abból sincs választék mivel van egy samsung meg egy LG!

A 913N-ben nemekem nem tetszik pl hogy mikor filmet nézel akkor fel kell veni rikítóra mindent mert különben sötét de film beállításoknál meg olyan a desktop ogy majd kiégeti a szemem!

Valahogy nekem a sima desktop is annyira erős (mondjuk lehet mert itthon egy 10 éves IIyamához vagyok szokva) hogy nekem az nem hogy nyugtatná a szemem de még basztatja is ! Jó lehet meg lehet szokni bár azt sem tudom hogy ez normális e!?

Szóval nagyon tanácstalan vagyok!

Azt sem tudom hogy mit jelent az hogy grafikai szerkesztésékhez video tömörítéshez meg ilyesmikhet nem jó a TN paneles cucc mint ez a 913N valamint nem tudom hogy mekkora a külömbség egy DVI és egy analóg bemenet között minőségre!

#29 Felhasználó inaktív   ave 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 10:59

Jah és szerintem a 913N-nél a 160fokos rálátási szög nagyon optimista adat
minimális szögnél is tiszta sárga a monitor képe, nem beszélve arról hogy szinte az összes beállítás közül 1 használható mert a többi vagy tiszta sárga vagy tiszta kék vagy majd ki égeti a szemed!

#30 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 12:14

Idézet: ave - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 11:56

Elég érdekes ez a sex!

Ugye?  ;) 
Most próbáltad először?  :rolleyes:

#31 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 14:11

Jaj de jó, nem vagyunk egyedül :)
..és egyre csak gyűlünk, sokasodunk, kapát és ekét ragadunk, majd felbontjuk a betont az oktatásügyi miniszter parkolójából..

Szerk.: írtam levelet a HRP-nek, bár kétlem h válaszolnak...

Szerkesztette: T-lore 2005. 09. 05. 15:02 -kor

A szatyor nem táska.

#32 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 15:03

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 15:11

Jaj de jó, nem vagyunk egyedül :)
..és egyre csak gyűlünk, sokasodunk, kapát és ekét ragadunk, majd felbontjuk a betont az oktatásügyi miniszter parkolójából..

És mit mondasz majd miniszteréknek? Azt, hogy nem elég jók SEX-ben?  :D
Félreértés ne essék! Természetesen a Sulinet Express-ről van szó!  ;)
Kép
Mindig van nálam törölköző, és soha nem esek pánikba.

#33 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 15:30

Beidézhetem a levelet..:
"Tisztelt HRP!
...
Az idei program termékei között meg egyszerűen lehetetlen olyat
találni, ami egy általam képviselt nem is kis rétegnek volna szüksége. A
listákon csak kizárólag TN+Film-es panellel szerelt monitort találok,
amik köztudottan ugyan egyre gyorsabbak, de azon kívül semmilyen
előnyük sincs, és a kicsit is hozzáértő réteg talán inkább MVA vagy PVA panellel szerelt monitort
vásárolna, aminek széles betekintési szögei, szinhűsége, és homogén
képe sokkal használhatóbbá teszi. Úgy tudom ezek régebben drágák
voltak, de mára már ugyanolyan árban vannak mint a TN-esek, és az új
overdrive technológiával gyártottak pedig ugyanolyan gyorsak mint a
TN.
Nem tudom hogy a termékek listára vétele miken, illetve kiken múlik, de
szerintem sokan értékelnénk, ha lehetne pl a tavaly is kapható
Samsung 193P, vagy a Fujitsu-Siemens P19-2 monitort kapni.
..."
A szatyor nem táska.

#34 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 15:55

Idézet: Sendrov - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 16:03

És mit mondasz majd miniszteréknek? Azt, hogy nem elég jók SEX-ben?  :D

Mondjuk az akihez a Sulinet tartozik, lehet hogy nem rossz sex-ben, vagy legalább is műveli a hivatalban is, ha igazak a hírek. ;)

#35 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 16:14

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 16:55

Mondjuk az akihez a Sulinet tartozik, lehet hogy nem rossz sex-ben, vagy legalább is műveli a hivatalban is, ha igazak a hírek. ;)

:D  ...na igen...  :D

T-lore! A beidézett levéllel egyetértek. Kár, hogy ennél többet nem igazán tehetünk.
Hacsak....hacsak nem kezdünk passzív ellenállásba, és kampányolunk azért, hogy senki se vásároljon SEX-ből, amíg bele nem kerülnek az MVA TFT-k és hasonszőrű társaik. De lehet, hogy ez sem jó, mert akkor meg azt mondják, hogy megszüntetik a SEX-et, mert nem használja senki!  :confused:

Összegezve nem hülyeség a levélírás, de aszem csak ezüstérmesek lehetünk.  :(
Hacsak... hacsak rá nem veszünk még kb. 100 fórumtársat, hogy naponta mindenki írjon 2 e-mailt SEX ügyben....  :cool:

Szerkesztette: Sendrov 2005. 09. 05. 16:19 -kor

Kép
Mindig van nálam törölköző, és soha nem esek pánikba.

#36 Felhasználó inaktív   ave 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 17:38

Nem!
Vettem már régebben egy LASERT de azzal se volt minden egyszerű viszont jó és semmi problémám nem volt vele!

#37 Felhasználó inaktív   ave 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 17:43

Ez a levél jó ötlet bár szerintem nem váltzotat semmin mivel a pályázatokat már elbírálták és helló!
Én nem igen veszek ilyen TN paneles TFT-t! Inkább veszek egy 19-es CRT-t sexben de abból is van 2db!! ááááááá
Egy Samsung eg egy LG! Az LG szar a Samsung meg kitudja!

Teljesen tanácstalan vagyok!

#38 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 05. 19:57

Idézet: ave - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 18:38

Nem!
Vettem már régebben egy LASERT de azzal se volt minden egyszerű viszont jó és semmi problémám nem volt vele!

Én nem egészen erre gondoltam!  :D

Szerkesztette: Racecam 2005. 09. 05. 19:57 -kor

#39 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 06. 10:19

Sziasztok!

Egy kérdésem lenne: a minap jártam az Electro Worldben, és megtaláltam az ausztriában vásárolt kedvenc monitoromat, Fujitsu Siemens S-172 ami ott 99ezer forint.
Kép
Ez a monitor nekem nagyon bevállt, nagyon jó minőségű...

Na de a FS-nek van egy újabb monitora: Fujitsu-Siemens C19-2
Kép
Ez az EW-ben szintén 99ezer forint körül van, de ez 19 colos, és ennek a 17 colos verziója az csak 80ezer körül mozog.

Nos a kérdésem az lenne, hogy a régi 17colos s17es monitort azért árulják csak ilyen drágán, mert annak ennyivel jobb a minősége? Vagy egyszerűen azért mert az új monitoroknak csak a gyártása már olcsóbb? Esetleg használ valaki ilyen monitorokat? Hogy össze tudjuk hasonlitani a dolgokat...

Üdv, Bajsz

#40 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 10:22

Sziasztok!

Nyitottam egy új topicot itt
A témában biztos tudtok segiteni, de szerintem megért egy új topicot.
Előre is köszi
Üdv, Bajsz

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.