HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k III. Értékeld a témát: -----

#2021 Felhasználó inaktív   Gabika78 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 19. 12:56

Idézet: zolforg - Dátum: 2005. nov. 19., szombat - 13:13

Ezt a fazont! Szerintem inkább veled van a probléma,kicsit el kéne gondolkodnod azon milyen stílusban írsz! :sandor:

Huh
:D  :D  :D

#2022 Felhasználó inaktív   Viktorka 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 19. 13:27

A segítségeteket szeretném kérni. Samsung 730 BF és LG 1750SQ monitorokat valaki hasonlított már össze, mik a tapasztalatok, javaslatok?

#2023 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 14:42

Idézet: Gabika78 - Dátum: 2005. nov. 19., szombat - 0:05

Ha te ilyen okos vagy, írd már le nekem légy oly szíves, mi ebben a nevetséges!

Ha megnézed a monitoroknak a képeit és nem osztod a véleményemet,
akkor vagy vak vagy, vagy hülye !!!

Nem lesz hosszú életed itt.. :offtopic:
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#2024 Felhasználó inaktív   Zoliii 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 21:26

Idézet: Gabika78 - Dátum: 2005. nov. 19., szombat - 13:48

A monitorokat pedig ha bementek egy MM -ba, ti is meg tudjátok nézni
és látni fogjátok a különbséget.

A lehetséges legrosszabb útját választottad a "tesztelésnek".
Tisztában vagy azzal a csekélyke dologgal,hogyan vannak (milyen kábellel,milyen beállításokkal,színhőmérséklettel,stb...) bekötve azok a TFT-k a MM-ban?
Azt nem tesztelésnek,hanem valami egészen másnak nevezném. 

#2025 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 21:46

Gabika78, elnézést kért, szerintem ezzel teljesen rendben van a dolog, most már térjünk vissza a monitorokhoz.  ;) 

Ahogy én az első hozzászólásából kivettem, Ő nem az MM-ben nézte a monitorokat, hanem ki is próbálta.
De az természetesen igaz, hogy az ilyen áruházakban a VGA elosztókra kötött monitorok ott látható képminősége sokszor egyáltalán nem ad támpontot, a monitor valódi tudásáról. Igazából ezt otthon a "nyugodt körülmények között" lehet kipróbálni, vagy esetleg olyan helyen pl. Mikland, ahol megengedik, hogy vásárlás előtt a monitort ki lehessen próbálni.

#2026 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 14:42

Idézet

Most már egyre kevsébé ég a szemem. Remélek..

Azért egy szemészorvosi vizsgálatot javasolnék. Nem poénból mondom.

A monitort mire állítottad be? (színhőmérséklet, felbontás, VGA kártya típusa, stb. mert pl egy nVidia MX440-től ne várj csodát...)
Asztalravissza!

#2027 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 14:43

Én már láttam igen rossz képminőségű Acer monitort.
Amiket meg legjobbnak véltem képileg használat közben:
Neovo F415 - 417 éles, kontrasztos kép.
Prestigio 1710P ennek lassú a frissítése, de igen szép, éles a kép. Megnyugtató rajta dolgozni. (sajnos nincs)

Szerkesztette: Dzsano 2005. 11. 20. 14:47 -kor

Asztalravissza!

#2028 Felhasználó inaktív   Krajczi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 15:21

Idézet: Dzsano - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 13:42

Azért egy szemészorvosi vizsgálatot javasolnék. Nem poénból mondom.

A monitort mire állítottad be? (színhőmérséklet, felbontás, VGA kártya típusa, stb. mert pl egy nVidia MX440-től ne várj csodát...)

A színhőmérséklethez nem nyúltam. A felbontás 1280x1024, 60 Hz, A videokártya Ati Raedon 9600 Pro.

#2029 Felhasználó inaktív   Evil. 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 17:25

Szerencsere ugy nez ki, hogy kitolodtak anyagi lehetosegeim az uj tft vasarlasahoz, olyan 130-140k korul tudnek raaldozni, egyelore a 970p tunik befutonak, ez a 6 ms /g2g/ jol hangzik, csak nemtom ez jatekoknal mennyire mervado, esetleg jobbat ebben az arkategoriaban?
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

#2030 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 17:37

Idézet: Evil. - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 17:25

Szerencsere ugy nez ki, hogy kitolodtak anyagi lehetosegeim az uj tft vasarlasahoz, olyan 130-140k korul tudnek raaldozni, egyelore a 970p tunik befutonak, ez a 6 ms /g2g/ jol hangzik, csak nemtom ez jatekoknal mennyire mervado, esetleg jobbat ebben az arkategoriaban?

Kifejezetten játékokra létezik jobb megoldás (TN+Film 3-4ms), minden másra ez az egyik legjobb ezen az áron.
Ha a gombtalansága és az ezzel járó macerák ((lásd itt a topikban) elbizonytalanítanak, ott az FSC P19-2, esetleg az Acer AL1922As.
Bővebb válaszok a kérdéseidre a szokott helyen: www.tftpanel.hu  ;)

#2031 Felhasználó inaktív   Evil. 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 19:28

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 17:37

Kifejezetten játékokra létezik jobb megoldás (TN+Film 3-4ms), minden másra ez az egyik legjobb ezen az áron.
Ha a gombtalansága és az ezzel járó macerák ((lásd itt a topikban) elbizonytalanítanak, ott az FSC P19-2, esetleg az Acer AL1922As.

Mivel nem 1 evre vasarolom a tft t, ezert aldoznek ra tobbet.Most vegeztem az elmult 68 oldallal itt, hozzaszolasokbol en azt szurtem le, hogy 4-6-8 ms os tft nel szinte nem is latni a kulonbseget es en se vok az a saszemu egyen, mellesleg azert nemcsak jatekra kell, sokat olvasgatok gep elott es feltetelezhetoen jovobeni szokasaim is valtozni fognak, szal egyre kevesebb jatek a melo miatt.970p vel kapcsolatban egyedul a szoftver aggaszt, remelem ez megoldodik mire megveszem.
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

#2032 Felhasználó inaktív   Evil. 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 19:40

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 17:37

Mivel nem 1 evre vasarolom a tft t, ezert aldoznek ra tobbet.Most vegeztem az elmult 68 oldallal itt, hozzaszolasokbol en azt szurtem le, hogy 4-6-8 ms os tft nel szinte nem is latni a kulonbseget es en se vok az a saszemu egyen, mellesleg azert nemcsak jatekra kell, sokat olvasgatok gep elott es feltetelezhetoen jovobeni szokasaim is valtozni fognak, szal egyre kevesebb jatek a melo miatt.970p vel kapcsolatban egyedul a szoftver aggaszt, remelem ez megoldodik mire megveszem.

#2033 Felhasználó inaktív   Evil. 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 21:48

faxom bele, fasza ez a forummotor, rakas shit.

Szerkesztette: Evil. 2005. 11. 20. 21:49 -kor

#2034 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 21:50

Idézet: Evil. - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 21:48

faxom bele, fasza ez a forummotor, rakas shit.

Jobb, ha nem is törődsz vele, mert csel felmérgel. :(

Tft ügyben pedig én is ezzel a 970-essel szemezgetek. Ez tűnik legjobbnak.  :up:
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#2035 Felhasználó inaktív   Dabsol 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 22:38

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 18:37

Semmi baj játékoknál. A gombok pedig nem hiányoznak. Be van állítva, nem kell kapcsolgatni külön filmnézéshez, játékhoz, internethez. Azt is észrevettem, hogy az eddig is oldalról jövő fény abszolút nem csökkenti a láthatóságot, mint crt-nél.
Gigabyte 990XA-UD3, Athlon Phenom II X4 955, 8 GiB Corsair XMS 1600Mhz DDR3, Sapphire Radeon HD5850 1 GiB, Corsair Force 3 60GiB SSD, WD RE2 250GiB, Samsung 1TeB, Roccat Kova+ egér, Samsung 245T tft

#2036 Felhasználó inaktív   Krajczi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 23:06

Pedig a 970P állítóprogramjában, a Magic Tune-ban lehet választani, hogy most mozi, szöveg, Internet módban akarod használni. De ott van a Custom is.  :)

#2037 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 23:17

Idézet: Dabsol - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 22:38

Semmi baj játékoknál. A gombok pedig nem hiányoznak. Be van állítva, nem kell kapcsolgatni külön filmnézéshez, játékhoz, internethez. Azt is észrevettem, hogy az eddig is oldalról jövő fény abszolút nem csökkenti a láthatóságot, mint crt-nél.

Mondtam én, hogy baj van?  :confused:

Ezt mondtam: Kifejezetten játékokra, létezik jobb megoldás (TN+Film 3-4ms)........  ;) 

#2038 Felhasználó inaktív   Dabsol 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 23:23

Idézet: Krajczi - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 0:06

Pedig a 970P állítóprogramjában, a Magic Tune-ban lehet választani, hogy most mozi, szöveg, Internet módban akarod használni. De ott van a Custom is.  :)

Épp azt mondom, nekem 1 beállítással jó minden :)
Gigabyte 990XA-UD3, Athlon Phenom II X4 955, 8 GiB Corsair XMS 1600Mhz DDR3, Sapphire Radeon HD5850 1 GiB, Corsair Force 3 60GiB SSD, WD RE2 250GiB, Samsung 1TeB, Roccat Kova+ egér, Samsung 245T tft

#2039 Felhasználó inaktív   Dabsol 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 23:32

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 0:17

Mondtam én, hogy baj van?  :confused:

Ezt mondtam: Kifejezetten játékokra, létezik jobb megoldás (TN+Film 3-4ms)........  ;)

Csak próbáltam megnyugtatni a leendő tft tulajdonost :)

#2040 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 10:09

Idézet: Krajczi - Dátum: 2005. nov. 19., szombat - 12:37

Hello!

Mindig van valamilyen fény a szobában. Nappal sincs behúzva a függöny, este meg minimum egy asztali lámpa megy. Kezdem megszokni a moncsit. Most már egyre kevsébé ég a szemem. Remélek...
:)

Szia Krajczi!

Van remény!  :) 
Engem első fél óra után amit az új TFT-m előtt töltöttem, annyira zavart a nagy fényerő, hogy még az is eszembe jutott, hogy "kellett ez nekem?". Na...gondoltam itt nagy baj lesz...még az agyamat is kiégeti a szememem keresztül....hiába írják itt a fórumon....ezt megszokni?.....Lehetetlen! (gondoltam akkor)
Azóta kb. két hét telt el, és már az égvilágon semmi bajom sincs a fényerővel! Pedig viszonylag sötét helyen használom, és 27-es fényerőn (100-as skálán).
Viszont azt észrevettem, hogy sok órás folyamatos meredtszemű :eek: használat után (a 19"os CRT használatávall ellentétben), még bírok pislantani, a szemgolyóm nincs kiszáradva, és nem karistolja össze a kicserepesedett szemhéjjam se!  :D És ha munka közben kimegyek egy kicsit megmosni az arcom, hogy felfrissítsem magam, a tükörből sem Derick felügyelő pislog rám koffernyi táskákkal a szeme alatt....

Szóval sokkal kevésbé fárad el a szemem, mint CRT előtt! És bármilyen lehetetlennek is tünik előszőr, meg fogod szokni a fényerejét! Mert a fényerőhöz tud "természetes" módon alkalmaszkodni a szem (és az agy), a hagyományos képcsövek vibrálásához pedig nem!

A gyakorlatban sötét szobában úgy használom, hogy az állítható karú asztali lámpámba egy gyengébb izzót raktam, és a TFT mögé hajtva az íróasztalom mögötti világos festésű falra irányítom a fényét. A gyengébb izzó és a fal fényszórása miatt ahhoz gyenge a fény, hogy zavaró ellenfénnyé váljon, viszont ahoz elég, hogy ne a vaksötét háttér előtt vakítson a TFT-m.

Minden jót!
Sendrov
Kép
Mindig van nálam törölköző, és soha nem esek pánikba.

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.