HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k III. Értékeld a témát: -----

#2141 Felhasználó inaktív   Vagany 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 05. 13:24

Idézet: Picur - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 12:47

Üdv!
Tanácsot kérnék tft ügyben. Szigorúan irodai munkára melyik low-cost 17-es monitort választanátok? A célszemély elég költségérzékeny, így max. nettó 50-ig (de minnél olcsóbban) kellene valami.
Köszi!

Metro:Xerox 17", bruttó 50e, de figyelni kell hova rakod, mert ez tükröződik (üveg) ;) .
COD4 szerver HC: 83.216.63.108:28995
webradio

#2142 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 13:51

Idézet: Koga - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 12:40

Hogy még 1 kicsit elbizonytalanítsalak: munkahelyemen (programozok) amikor a régi 17es CRTről 19es TFTre (samu 910T) váltottunk, szinte hallani lehetett ahogy a szemem fellélegzett a megkönnyebüléstől (a napi munka végére a váltásig szemkáprázás megvolt, plusz éreztem hogy elfáradt a szemem). Végre nem voltak ott az idegesítő geometria hibák, tiszta kép, stb. (Mondjuk a CRT egy eléggé leharcol és öreg 17es mag volt). Otthon szintén 17es MAGról váltva 930BF-re elősször azt hittem kifolyik a szemem :) aztán beállítottam, megszoktam, és mostmár több óra UT után sem érzem kényelmetlennek a képét, sőőt. Nekem tökéletesen megfelel.
Szóval, annyira embertől és tft-től függ a dolog (meg hogy miről váltasz és mik az elvérésaid), hogy teljesen. Pl a 910t előtt mutattak egy 17es noname (legalábbis nem jöttünk rá milyen gyártmány) tft-t, hát mondjuk az nem jött be (valami zavart, mintha rezgett volna a kép - létezik hogy dithering miatt?).

Na ez igy már okés... Néztem TFT-t (talán 913n?) és nagyon tetszett... Persze, gondolom hoyg szokni kell, mint mindent, csak zavarnak a végleges vélemények (Ez a monitor szar, nézhetetlen stb)...

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#2143 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 13:55

Idézet: Vagany - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 13:24

Metro:Xerox 17", bruttó 50e, de figyelni kell hova rakod, mert ez tükröződik (üveg) ;) .

:respect:
Nem hangzik rosszul :)
Tipust nem tudsz véletlenül?
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#2144 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 14:28

Idézet: richies - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 12:37

főleg hogy a magictune szinte mindenkinek fagy....., igen legalább egy magicbright-os gomb lenne rajta..
suxx sumsung :)

Nálam se...
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#2145 Felhasználó inaktív   bmw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 14:41

Idézet: richies - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 11:37

főleg hogy a magictune szinte mindenkinek fagy....., igen legalább egy magicbright-os gomb lenne rajta..
suxx sumsung :)

Szerintem akinek nincs gond a Windowsaval annak nem fagy.:)
Koztuk nekem sem.:)
"A legszebb dolog az életben, maga az élet!"

Abit AN8 Ultra, AMD Athlon64 3500+ Venice, 2x512 Mb Kingston 400 Mhz,Gigabybte 7300GS passziv  vga,  120GB IBM/Hitachi vinyo, LG 4120b DVD iro, 19" Samsung SyncMaster 193P+ TFT, Terratec 400 TV Tuner, 420W Chieftec...

#2146 Felhasználó inaktív   richies 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 15:00

Idézet: carcass - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 13:28

Nálam se...

970p-ekről beszélek főleg :)
all bitches

#2147 Felhasználó inaktív   gmiki 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 05. 15:40

Hello!

monitorvásárlás előtt állok, éshát nem könnyű a választás, ebben szertnék segítséget kapni tőletek! 100 ezer körüli pénzem van rá, eddig egy Samsung BF930-st néztem ki, vagy egy Fujitsu Siemens p19-2-t, ami állítólag mindenre jó, csak a betűk olvashatatlanok :( , nekem meg ponthogy sokat kell rajta olvasgatnom, írnom. Szal, nemtudom mi legyen, játszani nem nagyon szoktam, filmnézés viszoont egy fontos szempont. De a legfontosabb, hogy kímélje a gyönyörűszép szemeimet :cool: (szövegolvasás közben is). Előrei is köszi minden segítséget!

#2148 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 15:42

Idézet: richies - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 16:00

Neked csak emiatt nem tetszik a moncsi?

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#2149 Felhasználó inaktív   richies 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 16:28

Idézet: Adept - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 14:42

Neked csak emiatt nem tetszik a moncsi?

nagyon tetszik, csak ez a része idegesítő kicsit :)
de ez sw-es hiba..
prohardveren is elég sok ember nyavajog ez miatt.
zsír új winre felrakod a dolgokat, s fagy.... :omg:
all bitches

#2150 Felhasználó inaktív   Krajczi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 18:06

Nálam a 3.6-os MagicTune fut, amit ha sokáig állítgatok, akkor lefagy, de ha elég gyors vagyok, akkor probléma nélkül fut. Én már 1 hónapja használom a 970P-t!!! :D
765 Syncmasterről álltam át, és az új nagy fényerejétől majd kiégett a szemem. Levettem 0-ra, és most már kezdem megszokni. Lassan feljebb veszem a fényerőt. :)
A képe nagyon szép, a betűméret jó, jól olvasható. Én nem bántam meg a vételt.

#2151 Felhasználó inaktív   kene 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 22:15

OFF

Régebbi hozzászólásokban írtátok az Undead Pixelt a halott pixelek kiszúrására, de nálam sem fut, mert Microsoft .Net Framework köll néki. :mad:

Viszont most találtam egy másikat (köll, mert holnap kapok egy Fujitsu-Siemens P20-2-t  :up: ), ehhez az égvilágon semmi sem kell, fut magától:
Dead Pixel Locator
Gudbáj evrioán  :smoker:
Megdöbbentő hasonlóság van a számítógépek és a légkondícionálók között.

Mindkettő remekül működik egészen addig, amíg ki nem nyitsz pár ablakot.

#2152 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 22:38

Idézet: richies - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 16:00

Aha :) nekem 193P van.Amióta megvan nem nagyon nézem az új cuccokat, de a talpa alapján nekem olyan mintha a 193P utóda lenne.Vagy rosszul gondolom?  :think:
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#2153 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 22:44

Idézet: richies - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 17:28

nagyon tetszik, csak ez a része idegesítő kicsit :)
de ez sw-es hiba..
prohardveren is elég sok ember nyavajog ez miatt.
zsír új winre felrakod a dolgokat, s fagy.... :omg:

A prohardveren nyavajogtak a magictune miatt is.Mármint a buttonless megoldás miatt, hogy így szar-meg úgy.Mintha az ember folyamatosan álllítgatná. :mad:
Már majdnem másik típust választottam.De nem bántam meg.
Persze ha sw-es a hiba, az baromi bosszantó-kifizeted a nagy zs-t, utána meg szívsz vele. :(

Bravo

#2154 Felhasználó inaktív   richies 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 23:25

Idézet: carcass - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 21:38

Aha :) nekem 193P van.Amióta megvan nem nagyon nézem az új cuccokat, de a talpa alapján nekem olyan mintha a 193P utóda lenne.Vagy rosszul gondolom?  :think:

asszem 193p utódja
mva panel, 6ms (g2g), s buttomless :) :omg:
all bitches

#2155 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 09:01

Idézet: carcass - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 22:38

A 193P+ utódja (ami a 193P utódja  :) ), S-PVA paneles, overdrive-os.

#2156 Felhasználó inaktív   Vagany 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 11:14

Idézet: Picur - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 13:55

:respect:
Nem hangzik rosszul :)
Tipust nem tudsz véletlenül?

Xerox XA3 17” TFT LCD monitor
Cikkszám: 349566, Felbontás: 1280x1024, Képpontátmérõ: 0,264, Fényerõ: 300 cd/m2, Válaszidõ: 8 ms, 17” TFT LCD, 8 ms válaszidõ 39990,00 Ft (49987,50)

Csatolt fájl:

COD4 szerver HC: 83.216.63.108:28995
webradio

#2157 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 12:09

Idézet: Miki - Dátum: 2005. dec. 2., péntek - 21:41

Az enyemen lehet magassagot is allitani. Gondolom neked is van egy ful az oszlop tetejen, valamint egy fekete gomb a fekete resz kezdeten, ahol a szurke resz veget er. Ha benyomod a gombot, akkor a szurke resznel fogva tudod novelni a magassagot. Az a gomb egy retesz, ami az also ponton rogziti a kart.

Nem, az enyémen nincs ilyen. A talp függőleges része a monitor aljához kapcsolódik, nem pedig oszlopszerűen a hátlap közepéhez. Fixen csavarozott. Így magasságállításra nincs lehetőség.
Biztos ugyanarról a típusról beszélünk? Az enyém egy régebben gyártott (2005 január) LG L1930B. S-IPS panellal.
Kép
Mindig van nálam törölköző, és soha nem esek pánikba.

#2158 Felhasználó inaktív   ludwig27 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 12. 06. 12:31

Idézet: kene - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 22:15

OFF

Régebbi hozzászólásokban írtátok az Undead Pixelt a halott pixelek kiszúrására, de nálam sem fut, mert Microsoft .Net Framework köll néki. :mad:

Viszont most találtam egy másikat (köll, mert holnap kapok egy Fujitsu-Siemens P20-2-t  :up: ), ehhez az égvilágon semmi sem kell, fut magától:
Dead Pixel Locator
Gudbáj evrioán  :smoker:

:think:
Az lehet hogy futna magától, de a link úgy döglött ahogy van.

#2159 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 12:46

Idézet: Degeczi - Dátum: 2005. dec. 2., péntek - 1:08

a nem "szép fekete" retusálásnál nem gond? (mármint gondolom a sötétebb árnyalatoknál)

Természetesen gond! A fekete árnyalatok a monitoron világosabbak, mint amikor kinyomtatod fotópapírra. A legtöbb esetben a TFT alacsony kontrasztaránya miatt a sötét árnyalatok közötti különbségek és részletek sem fedik a feltétlen valóságot.
Ha a sötét szürke és fekete tónusok egymáshoz való viszonyát szeretném beállítani (elsősorban fekete-fehér képeknél), akkor a retusálás ezen folyamatában ideiglenesen megnövelem a TFT kontrasztját. Ha ezek a részletek a kép egésze szempontjából kiemelkedően fontosak, akkor ezeket kivágom és egy külön próbanyomtatást csinálok róluk. Bár ez nem egészen anyagtakarékos megoldás, még mindig olcsóbb, mint az egész képet újra nyomtatni.
Mivel írtad, hogy elsősorban családi fotókat retusálnál a TFT-den, úgy gondolom a mindennapi használatban a "nem szép fekete" nem jelentene számodra rendkívüli nehézséget, vagy csalódást. Hiszen a családot általában nem szokás erőteljes fekete vagy szürke tónusok között fotózni, a gyermekeknek pedig színes, meleg, visszafogott tónusok állnak a legjobban.

A nem szép, olvashatatlan betűkkel kapcsolatos aggodalmaidra válaszom pedig az, hogy a TFT-n szerintem sokkal szebbek a betűk, mint a CRT-n! Mivel a TFT összehasonlíthatatlanul élesebb képet ad, így a betűk körvonala is élesebb, így a betűk egy picit karcsúbbnak tünnek. A valóságban ez sokkal kevésbé zavaró, mint ahogy néhány (a dolgok túldramatizálásra hajlamos) fórumtárs írja. Ha előszőr kicsit szokatlannak is tűnik, néhány nap alatt megszokható, és utána a CRT mosott szélű betűi lesznek számodra furcsák.  :) Ha meg véletlen mégsem tudnád megszokni (amit kötve hiszek), akkor a Windovs-ban van lehetőség a betűk elmosódottságának beállítására, de erről már sokat olvashattál a fórumon.

Minden jót!
Sendrov
Kép
Mindig van nálam törölköző, és soha nem esek pánikba.

#2160 Felhasználó inaktív   kene 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 14:07

Idézet: ludwig27 - Dátum: 2005. dec. 6., kedd - 13:31

:think:
Az lehet hogy futna magától, de a link úgy döglött ahogy van.

Hát nekem pedig jó a link!  :D
Megdöbbentő hasonlóság van a számítógépek és a légkondícionálók között.

Mindkettő remekül működik egészen addig, amíg ki nem nyitsz pár ablakot.

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.