HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k III. Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 26. 13:11

Idézet: alexha - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 14:09

A metróban is sulinetre ennyi.. Más Debreceni vagyok. Köszi a segítséget.

Jaa..., 35K-ért egy MVA-s 19"-os monitor? Gondolom megéri!  ;)

#442 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 13:18

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 12:11

Jaa..., 35K-ért egy MVA-s 19"-os monitor? Gondolom megéri!  ;)

Sokkal szebb a képe az MVA-s monitornak a TN-film-hez képest? :respect:
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#443 Felhasználó inaktív   gyurc 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 26. 14:49

Sziasztok!
a TESCO ban kaphato Philips 20" 200 S4ss -rol tudtok valamit? kellene nekem irodai munkara ugyanugy, mint filmet nezni es jatszani..

a jelenlegi 19" samsung 957MB -et cserelnem ra. meg ma , ha lehet.. azonban azert jolenne tudni vmit rola.. philips.hu n semmit se irnak rola!:(
"..sose hagyd otthon a torolkozodet.."

#444 Felhasználó inaktív   FLO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 17:40

Idézet: alexha - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 14:18

Sokkal szebb a képe az MVA-s monitornak a TN-film-hez képest? :respect:

Szebb!!!!

#445 Felhasználó inaktív   geezmo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 18:43

Hali,
Elolvastam több mint 15 oldalt a topicból de csak jobban összekuszálódtak a dolgok és nem igazán tudok dönteni. Sutyinetből kéne 19es tft filmnézésre, kis játékra. Az itt olvasott infok alapján egy MVA, alacsonyabb válaszidejű moncsi lenne nekem a megfelelő, de a tipusról nem tudok dönteni. 100 körül szánnék rá, picit lehet több is, de inkább kevesebb.

#446 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 19:00

Idézet: gyurc - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 15:49

a TESCO ban kaphato Philips 20" 200 S4ss -rol tudtok valamit? kellene nekem irodai munkara ugyanugy, mint filmet nezni es jatszani..

a jelenlegi 19" samsung 957MB -et cserelnem ra. meg ma , ha lehet.. azonban azert jolenne tudni vmit rola.. philips.hu n semmit se irnak rola!:(

Ha tényleg megvetted már, akkor elkésett a válaszom és már Te is nagyjából tudod a válaszokat. Irodai munkára megfelel, játékra talán egy kicsit magas a válaszidő. Nekem - és ez most szigorúan a saját személyes véleményem - egy csöppet kicsik a betűk a 20"-os 1600x1200 natív felbontásán. Nekem ez inkább a 21"-os méretre lenne megfelelő. (Többek között ezért nem vettem FSC P20-2-t.) Nyilván filmekre is megfelel valamilyen szinten, de a 350:1 kontrasztarány, háát... legalább is elgondolkodtató, mert nagyon kevésnek tűnik. Igazából filmekre egy MVA/PVA, esetleg IPS paneles monitor lenne a megfelelő.
Az az igazság, hogy az ára, és a betekintési szögek miatt, szinte biztos, hogy TN+Film, viszont a magas válaszidőből következően, akkor nem egy mai jószág.

#447 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 19:16

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 13:35

Nincs azzal semmi gond, filmre még a 25ms-os monitorok is tökéletesen megfeleltek. (A 193P-n is nagyon jó volt filmet nézni.  ;) )

Szia!
Azt hiszem, ez így egy kicsit pontatlan. Szerintem a "tökéletesen" szó az idézett mondatban félrevezető lehet.
Valóban lehet 25ms-os TFT-n filmet nézni, de egy igazi ínyencnek nem biztos, hogy "tökéletesen" megfelel.

Módomban állt ugyanazt a filmet 3 különböző 19"-os megjelenítőn is megnézni. Videoseven MVA 20ms, Benq MVA 25ms, és az otthoni elagott CRT-m játszott a rögtönzött mozi tesztben.
A TFT-k az MVA paneljeiknek köszönhetően szép kontrasztokban gazdag, színhelyes képet adtak. Viszont, amikor egy vakítóan fehérbőrű tag masírozott a képernyőn koromfekete napszemüvegben, akkor a napszemüveg felső, fekete kerete minden lépésnél egy pillanatig a tag homlokára ragadt. De ugyanígy járt ez  a szrencsétlen fószer, amikor fekete háttér előtt fehér zakóban osztotta a rosszfiúkat. Ekkor ugyanis a fehér zakója pereme foszladozott a fekete háttér előtt a gyors mozgások közepette.
Ezek a jelenségek CRT-n természetesen nem jöttek elő.

Szóval én nem kötöszködni akarok, de engem ezek a jelenségek kifejezetten zavartak!
Ettől függetlenül, (mert az erősen kontrasztos, gyors mozgású jelenetek nem túl sűrűn vannak a filmekben) szerintem is jó a 25ms-os MVA paneles TFT filmnézésre, de nem tökéletesen!
(Megjegyzem, az általad említett Samsung 193P-t nem láttam film megjelenítés közben.)

Tévedés ne essék! Filmnézésre jómagam is inkább MVA/PVA panelest választanék, nem pedig valami villámgyors TN+Film-est.

Minden jót!
Sendrov

Szerkesztette: Sendrov 2005. 09. 26. 19:20 -kor

Kép
Mindig van nálam törölköző, és soha nem esek pánikba.

#448 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 19:41

Idézet: Sendrov - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 20:16

Azt hiszem, ez így egy kicsit pontatlan. Szerintem a "tökéletesen" szó az idézett mondatban félrevezető lehet...

......Tévedés ne essék! Filmnézésre jómagam is inkább MVA/PVA panelest választanék, nem pedig valami villámgyors TN+Film-est.

Teljesen igazad van, ez így pontatlan és félreérthető volt.

Mentségemre legyen mondva, hogy - ha az előzményeket megnézed - pont a TN+Film vs. MVA közötti különbségeket próbáltam ecsetelni. Így csak arra akartam utalni, hogy a 20ms-os MVA is jobb filmezésre, mint a TN+Film, de persze egy CRT-hez képest - a válaszidő szempontjából - nem tökéletes.

Köszi a pontosítást!  ;)

#449 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 19:54

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 18:41

Mentségemre legyen mondva, hogy - ha az előzményeket megnézed - pont a TN+Film vs. MVA közötti különbségeket próbáltam ecsetelni. Így csak arra akartam utalni, hogy a 20ms-os MVA is jobb filmezésre, mint a TN+Film, de persze egy CRT-hez képest - a válaszidő szempontjából - nem tökéletes.

Köszi a pontosítást!  ;)

Nos ma elmentem az Electroworldbe, s szerencsémre két Siemens monitor volt egymás mellett, egy C19-1 és egyT19-1. Az első (C19-1) MVA, a második (T19-1) TN+film panellal szerelve. Valami reklám ment rajta pc-ből, de már így is látszott, a C19-1 előnye a T19-1 hez képest. Csak legyen még a Metroban az Acer 1913s-ből.
:D

Szerkesztette: alexha 2005. 09. 26. 19:56 -kor

Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#450 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 20:21

Idézet: alexha - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 18:54

Nos ma elmentem az Electroworldbe, s szerencsémre két Siemens monitor volt egymás mellett, egy C19-1 és egyT19-1. Az első (C19-1) MVA, a második (T19-1) TN+film panellal szerelve. Valami reklám ment rajta pc-ből, de már így is látszott, a C19-1 előnye a T19-1 hez képest. Csak legyen még a Metroban az Acer 1913s-ből.
:D

Esetleg, ha részleteznéd, hogy miben merült ki ez az előny? :)
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#451 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 21:14

Nos megtörtént a pixelhibás csere...

Zavaróan éles a képe.. :D

Nagyon tuti a monitor. Film, játék, majdnem hogy tökéletes. Igaz nem néztem olyan filmet, ahol jelentősen kijönnének a hibák, de szerintem észre se fogom venni.. ;)

Szóval idáig pozitív számomra..
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#452 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 21:59

Idézet: Lenny - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 22:14

Nos megtörtént a pixelhibás csere...

Zavaróan éles a képe.. :D

Nagyon tuti a monitor. Film, játék, majdnem hogy tökéletes. Igaz nem néztem olyan filmet, ahol jelentősen kijönnének a hibák, de szerintem észre se fogom venni.. ;)

Szóval idáig pozitív számomra..

Mit ertesz azon, hogy majdnem ?:)

#453 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 22:02

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 20:41

Köszi a pontosítást!  ;)

Szívesen!  :)

Bár igazából nem a hozzászólásodat akartam méltatni, inkább csak azokkal szerettem volna megosztani a tapasztalataimat, akik még nem láttak filmet 20- illetve 25ms-os TFT-n.

Minden jót!
Sendrov
Kép
Mindig van nálam törölköző, és soha nem esek pánikba.

#454 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 22:27

Idézet: DViD - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 22:59

Mit ertesz azon, hogy majdnem ?:)

Egyelőre nem tudom mondani biztosra, amíg alapos tesztelésre nem vetem alá. Még nem volt rá időm... :)
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#455 Felhasználó inaktív   FLO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 22:32

Nos nagyon boldog lennék, ha végre SEGITENE valaki! Meg akarom venni a FSC P19-2 monitort. De hogy derül az ki, ha pixel hibás????????????????????? És milyen tesztről beszél mindenki???

Szerkesztette: FLO 2005. 09. 26. 22:33 -kor

#456 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 22:45

Idézet: FLO - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 23:32

Nos nagyon boldog lennék, ha végre SEGITENE valaki! Meg akarom venni a FSC P19-2 monitort. De hogy derül az ki, ha pixel hibás????????????????????? És milyen tesztről beszél mindenki???

Nézz privit!!!

Van egy nokia teszter nevű program.

Pl.: Innen le is töltheted!

Ha megnézed a fekete,fehér, RGB színeket és valahol találsz hibás képpontot akkor az pixel vagy sbupixel hibás....
Estére most ennyi...
:tired:

#457 Felhasználó inaktív   graffb 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 26. 22:46

Idézet: dtbsz - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 3:31

Vegre.... szoval itt van az igert hozzaszolas. Par oras research utan, a 3 samsung monitor kozul esett az 1-ik. (913N - 920T - 193P) Megpedig a 913N. Legfokepp azert mert TN. (1uttal megkoszonnem racecam-nek a sok hasznos infot, tenyleg sokat segitett!!!! - http://www.tftpanel....p/paneltipusok/ Ezen indultam!)

Aztan korulneztem. Nehany review link, hogy idot sporoljak es megkonyebbitsem a vasarlas elott allok dolgat, remelem segit:

#1 - SAMSUNG 913N:
http://prohardver.hu...p?mod=20&id=669 (ez ugyebar esett)

#2 - SAMSUNG 920T:
http://www.modthebox...view399_1.shtml
http://www.xyzcomputing.com/index.php?opti...=1&limitstart=0
http://www.tweaknews.net/reviews/920t/
http://www.bjorn3d.c...765&pageID=1353

#3 - SAMSUNG 193P:
http://www.tweaknews...eviews/sam193p/
http://prohardver.hu...d=20&id=572&p=1

Miutan mindezt vegigolvastam, rabukkantam erre: http://www.xyzcomputing.com/index.php?opti...id=393&Itemid=2, ami megint kiboritotta a bilit ugyanis....

Nagyon jokat olvastam a 920T-rol.... pont mgefelelne az elvarasaimnak, photoshop, 3dmax, gaming (nem hardcore, legalabbis nem tartom magam annak, muterem biztos nem ertene 1-et velem), otthoni movie-zas. Azert hajlottam inkabb a 920T fele mint az 193P fele, mert az utobbinal szinekkel kapcsolatosan kisebb nagyobb problemakrol lehet olvasni. 1-ik linken olvashato az is hogy a 920T-nel nem eszlelhetoek ezek a bizonyos problemak. Ekkor mar majdnem teljesen hatarozott voltam, hogy a 920T marad (respons time majdnem ugyanott van, habar olyan is van, hogy ugyanannak a  a rev.-nek az elejen 25 ms-t irnak a vegen meg 20-at, :omg: s akkor meg minek kidobni tobb penzt 1 "roszabb monitorra") Ezutan, (most osszeall a kep) jon az emlegetett "utolso link" ahol azt irjak, hogy az 193P-nek a response time-ja 8 ms!!!! Ezt megneztem tobbszor is mert ugyebar 4:01 am van es en ilyesmivel foglalkozok, tobb oraja, lehet, hogy velem van a baj, nem latok mar jol vagy hasonlo. Enyhen szolva pipa voltam.... nagyon! :reklamacio: hogy ennyire osszekeverik az embert s a mediaval sulyosan terhelt agyam arra kesztette a jobb ujjam segitsegevel (click, click), jobban szemugyre vegyem az elektronikus arlistatt es meglepetesemre irta, hogy 8ms. Meg mielott lehurrognatok, hogy mekkora lama vagyok, elmondom, hogy az arlista nagyon gaz, 1 exel file. Ebbol: "19-SAMSUNG TFT , 193P, 1280X1024, 30-81 KHz, 178/178, 1000:1, TCO 03, DVI, Pivot, 8ms (G2G)" ennyi laccik' "19"-SAMSUNG TFT , 193P, 1280X1024, 30-81 KHz, 178/178, 1000: es hajnalok hajnalan annyi review elolvasasa utan oszinten nem is gondoltam, hogy par karakterrel arabb ilyen infot talalok.

....s akkor most mar 4:16 es meg mindig nem tudom mi legyen. Kiadjak tobb zsetont az 193P-re ami igaz 8ms de viszont hibas atmeneteket eszlel majd a veteran szemem, ami biztos zavarni fog, vagy huzzam le magam es maradjak a 920T-nel amirol nagyon jokat olvasok es majd megszokom a kis ghostingot, mikor hl2-zok vagy eppen 1 stresszes nap utan leulok a kedvenc "feszultseglevezeto" jatek ele (cs)?

Meg valami, most fiery aida-ja illetve everest-je szerint egy "Sony - SDM-M81DVI" elott ulok, uncsimnal es ezen ok cs-ezni, nem zavaro, vagy hasonlo (otthon crt-m van es nem igazan eszlelek ZAVARO ghosting-ot). Viszont.... latom a refresh-et,  :eek: amit megint nem ertek mert allitolag mikor 1 still kep van a TFT-n akkor ez nem kene vibraljon, mivel nem ugy mukodik mint a crt-k. Nem csak a kep valtozasakor kene eszlelheto legyen valami hasonlo?!? A monitor r.r.-e 60hz. Help! + mivel mar nagyon koran van es low a battery-m is lefekszem', nem jarok mar utanna, hogy errol a sony-rol mit irnak, mik a spec.-jei. (refresh rate, brightness, contrast, stb.) Ha valaki esetleg tudja vagy megsajnal es utannajar, azt nagyon szepen megkoszonnem, sokat segitene a dontesben, mert ha ennek is 20 ms felett van a respons time-ja akkor 920T-t veszek. Nem eri meg a penzbeli kulombseget az a 8ms, raadasul eszlelheto szinatmeneti hibakkal megfuszerezve.

Elore is koszonom!  :respect:

szia,

szerintem felesleges az aggódás!
Én 100%osan megvagyok elégedve a 193P-vel annak ellenére, hogy pici sávosodás van az átmenetnél ahogy PH-s tesztben is olvashatod! :)
A monitort én is arra használom amire te szeretnéd majd. Max jó, PS jó, nem vagyok játékos de megszokható az utánhúzás szerintem.
Nekem nagyon tetszik még mindig ez a monitor. A másikat nem ismerem így nem igazán tudom melyiket vedd :)

üdv
MSI K7n2 - AMD3000XP+ - 40+160GB HDD - 1024MB Kingmax + 512MB Samsung - Sapphire Radeon 9600XT - Samsung 193P

#458 Felhasználó inaktív   dtbsz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 22:49

Idézet: graffb - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 21:46

szia,

szerintem felesleges az aggódás!
Én 100%osan megvagyok elégedve a 193P-vel annak ellenére, hogy pici sávosodás van az átmenetnél ahogy PH-s tesztben is olvashatod! :)
A monitort én is arra használom amire te szeretnéd majd. Max jó, PS jó, nem vagyok játékos de megszokható az utánhúzás szerintem.
Nekem nagyon tetszik még mindig ez a monitor. A másikat nem ismerem így nem igazán tudom melyiket vedd :)

üdv

:cool: vegre valaki!!  :up: eloszor is koszonom, kicsit megnyugtattal.... gondolom akkor az utoddal sem lesz baj (193P+) minden jot!

#459 Felhasználó inaktív   FLO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 22:50

Idézet: Lenny - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 23:45

Nézz privit!!!

Van egy nokia teszter nevű program.

Pl.: Innen le is töltheted!

Ha megnézed a fekete,fehér, RGB színeket és valahol találsz hibás képpontot akkor az pixel vagy sbupixel hibás....
Estére most ennyi...
:tired:

Ok, köszi, még nem küldtél PÜ-t, de akkor várom :)  Fel is tettem pár kérdést, tudom idegesítő vagyok,  mint a kisgyerek mikor kérdezi mire jó a mosógép, de hát elvégre nem kis beruházásrol van szó, ez nekem 2havi fizetésem, ezért a sok aggodalom részemről stb. Nem akarok pixelhibásat venni, illetve Bp-re járogatni mert xart adtak. Sajnos még nem teszteltem sosem TFT monitort.

Jo8 ,by

Szerkesztette: FLO 2005. 09. 26. 22:51 -kor

#460 Felhasználó inaktív   FLO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 22:51

Idézet: dtbsz - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 23:49

:cool: vegre valaki!!  :up: eloszor is koszonom, kicsit megnyugtattal.... gondolom akkor az utoddal sem lesz baj (193P+) minden jot!

Az utód csak jobb lehet  ;)

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.