HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k III. Értékeld a témát: -----

#461 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 26. 23:21

Idézet: Sendrov - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 23:02

Bár igazából nem a hozzászólásodat akartam méltatni, inkább csak azokkal szerettem volna megosztani a tapasztalataimat, akik még nem láttak filmet 20- illetve 25ms-os TFT-n.

Mondjuk nem is méltattad!  :rolleyes:    :D

#462 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 23:29

Idézet: FLO - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 23:50

Ok, köszi, még nem küldtél PÜ-t, de akkor várom :)  Fel is tettem pár kérdést, tudom idegesítő vagyok,  mint a kisgyerek mikor kérdezi mire jó a mosógép, de hát elvégre nem kis beruházásrol van szó, ez nekem 2havi fizetésem, ezért a sok aggodalom részemről stb. Nem akarok pixelhibásat venni, illetve Bp-re járogatni mert xart adtak. Sajnos még nem teszteltem sosem TFT monitort.

A Miklandban is az a teszt program van, amit innen is le tudsz tölteni Link!, a neve TFT Test.
A már Lenny álltal leírt módon, tudod kiszűrni a pixelhibákat.

#463 Felhasználó inaktív   FLO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 23:38

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 0:29

A Miklandban is az a teszt program van, amit innen is le tudsz tölteni Link!, a neve TFT Test.
A már Lenny álltal leírt módon, tudod kiszűrni a pixelhibákat.

Megnéztem a prg-t, igaz a crt-en, de ez most nem számít. Szóval csak a színeket kell megvizsgalnom? A többivel nem kell foglalkozni? És honnan veszem észre ha pixelhibás?? Nagyon feltűnő az a jelenség?

Szerkesztette: FLO 2005. 09. 26. 23:38 -kor

#464 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 23:43

Idézet: FLO - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 0:38

Megnéztem a prg-t, igaz a crt-en, de ez most nem számít. Szóval csak a színeket kell megvizsgalnom? A többivel nem kell foglalkozni? És honnan veszem észre ha pixelhibás?? Nagyon feltűnő az a jelenség?

Észre fogod venni, csak jól meg kell vizsgálni minden háttérnél. Meg fogod látni, ha egy pixelnek más a színe.

#465 Felhasználó inaktív   FLO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 01:08

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 0:43

Észre fogod venni, csak jól meg kell vizsgálni minden háttérnél. Meg fogod látni, ha egy pixelnek más a színe.

Azt esetleg tudod, hogy hány pixelhiba után cserélik vissza a 19"-eseket?
Találtam valamit, bár ez a típus nincs felsorolva.

http://www.gepbolt.hu/hir.php?548

És nem írják le a 19" es tft-kre való megengedett értéket. Azért ez a cikk elveszi az ember kedvét :( Mi van ha veszek egy tft-t és van rajta pont annyi hiba ami megengedett a leírtak szerint. Szvsz gáz az egész. Csak úgy szabad megvnni, ha vásárlás előtt leteszteled....De ezt engedik pl a Miklandban?!

Ami tetszik, hogy a samsung már egyetlen pixelhiba után is becseréli a monitort 3napon belül!! A kérdésem az volna, hogy a Fujitsu- Siemens is ezt alkalmazná?! Mert ugye egy panel van benne, bár ez lehet semmit nem jelent. Azt hiszem felhívom szépen a siemens-t és a miklandod, ha nem érkezik innen válasz a kérdéseimre. Remélem a problémáim megoldása másoknak is segítséget nyújthatnak.

Szerkesztette: FLO 2005. 09. 27. 01:17 -kor

#466 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 01:27

Idézet: FLO - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 2:08

Azt esetleg tudod, hogy hány pixelhiba után cserélik vissza a 19"-eseket?

És nem írják le a 19" es tft-kre való megengedett értéket. Azért ez a cikk elveszi az ember kedvét :( Mi van ha veszek egy tft-t és van rajta pont annyi hiba ami megengedett a leírtak szerint. Szvsz gáz az egész. Csak úgy szabad megvnni, ha vásárlás előtt leteszteled....De ezt engedik pl a Miklandban?!

Ami tetszik, hogy a samsung már egyetlen pixelhiba után is becseréli a monitort 3napon belül!! A kérdésem az volna, hogy a Fujitsu- Siemens is ezt alkalmazná?! Mert ugye egy panel van benne, bár ez lehet semmit nem jelent.

Tudom késő van, de azért olvasgathattál volna vissza is!  :rolleyes:
A Miklandban kipróbálhatod, vásárlás előtt, ha hibás, nem veszed meg.
A Fujitsu-Siemens "P" és "B" sorozatú monitoraira 30 nap teljes pixelhiba garancia van, ami azt jelenti, hogy már egy darab mindig világító ill. mindig sötét pixel esetén, csere van. A subpixelhibákra a szokásos ISO szabvány vonatkozik. Link!

#467 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 05:14

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 19:21

Esetleg, ha részleteznéd, hogy miben merült ki ez az előny? :)

Az MVA színmélységben verte a TN+film technológiát. Jól látható volt a szinárnyalatok átmeneténél.
:D
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#468 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 06:10

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 2:27

Tudom késő van, de azért olvasgathattál volna vissza is!  :rolleyes:
A Miklandban kipróbálhatod, vásárlás előtt, ha hibás, nem veszed meg.
A Fujitsu-Siemens "P" és "B" sorozatú monitoraira 30 nap teljes pixelhiba garancia van, ami azt jelenti, hogy már egy darab mindig világító ill. mindig sötét pixel esetén, csere van. A subpixelhibákra a szokásos ISO szabvány vonatkozik. Link!

Az FSC 5 Subpixel után is cserél....
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#469 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 07:19

Idézet: alexha - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 4:14

Az MVA színmélységben verte a TN+film technológiát. Jól látható volt a szinárnyalatok átmeneténél.

Kösz. Pont a szubjektív véleményedre voltam kiváncsi! (hiszen a technológiai különbségeket ismerjük).
Már csak az a kérdés, hogy mennyire zavaró ez a dolog pl. filmnézés közben, amikor gyorsan változnak a színek a képernyőn, illetve zavaróbb-e a gyengébb színmélység mint az utánhúzás?
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#470 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 08:39

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 8:19

Kösz. Pont a szubjektív véleményedre voltam kiváncsi! (hiszen a technológiai különbségeket ismerjük).
Már csak az a kérdés, hogy mennyire zavaró ez a dolog pl. filmnézés közben, amikor gyorsan változnak a színek a képernyőn, illetve zavaróbb-e a gyengébb színmélység mint az utánhúzás?

Szia!
A TN+Filmes TFT-k gyengébb színmélysége filmnézés közben, önmagában szerintem nem zavaró.
A színátmenetek sávosodása, pont a gyorsan változó színeknél nem észrevehető. Nagy-nagy ritkán álló, homogén háttereknél tűnhet fel, már ha valaki észreveszi (és persze a tesztképeknél  :)  ). Tehát, szerintem filmnézés közben ez sem zavaró.
Az viszont, hogy a TN+Filmes TFT kontrasztban jóval szegényebb, mint az MVA/PVA, és hogy gyakorlatilag a koromfekete szín sem létezik TN+filmnél, az sokkal zavaróbb!!! És ha többen nézitek a betekintési szögek miatti színeltolódás is rendkívűl zavaró lehet!
Véleményemet az utánhúzással kapcsolatban pedig lásd: a kettővel ez előtti hozzászólásomban.

Minden jót!
Sendrov

Szerkesztette: Sendrov 2005. 09. 27. 08:53 -kor

Kép
Mindig van nálam törölköző, és soha nem esek pánikba.

#471 Felhasználó inaktív   teze 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 27. 10:40

Sziasztok!

Sulinetben 2 MVA-s 19-es monitort találtam:
ACER AL1913s            800:1 300 170/170 20ms
V7 (Videoseven) E19PS  800:1 350 170/170 12ms

Ki melyiket venné inkább? Paraméterek (és az ára) alapján a második tűnik jobbnak, mint cég, egyikről sem tudok igazából semmit (minőség, megbízhatóság stb.). Gyorsan kellene döntenem.

Kössz.

tz.

ui.: Metroban az Acer 70-ért NEM sulinetes. A lapjuk szerint legalábbis.

#472 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 11:14

Idézet: teze - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 9:40

Sziasztok!

ACER AL1913s               800:1 300 170/170 20ms

Ki melyiket venné inkább? Paraméterek (és az ára) alapján a második tűnik jobbnak, mint cég, egyikről sem tudok igazából semmit (minőség, megbízhatóság stb.). Gyorsan kellene döntenem.

Kössz.

tz.

Debrecenben a Metro sulinetre adja 70-ért. Most megyek érte, majd este beszámolok.
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#473 Felhasználó inaktív   geezmo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 12:44

P19-2 monitort sulinetre lehet valahol kapni? Senki nem tud ajánlani valamilyen jobb mva-s monitort amit kapni sex-ben?

#474 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 12:47

Idézet: teze - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 11:40

Sziasztok!

ACER AL1913s            800:1 300 170/170 20ms

Kössz.

tz.

Szia!

Csak óvatosan! A Videoseven E19PS esetében gond van az általad említett adatokkal. Lehet, hogy TN+Film paneles, illetve az is lehet, hogy ebből a típusból is kétféle van forgalomban!
Nézz utána! Segítségül 1 link: http://www.prad.de/g...screen1957.html

Minden jót!
Sendrov
Kép

#475 Felhasználó inaktív   FLO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 12:56

Idézet: geezmo - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 13:44

P19-2 monitort sulinetre lehet valahol kapni? Senki nem tud ajánlani valamilyen jobb mva-s monitort amit kapni sex-ben?

P 19-2 nem mva hanem S-Pva panel. És ha egy kicsit vissza olvasnál, már egy fórumtag beírta pár oldallalezelőtt, azaz belinkelte a sulinetes termékeket. 
És a maga típusában nem igen van olyan sok panel ami jobb lenne a P19-2től. A Samsung 970P valamivel jobb, de nemhinném, hogy ez megér neked vagy 20ezer többlet pénzt. De még nem is lehet kapni azt a típust, egy darab van az országban, az is racecamnál,, a mikulás bácsinál. Mit akarsz a 19"os kategóriában FSC p19-2nél jobb monitort? :D Az az Isten !!!!!!

Szerkesztette: FLO 2005. 09. 27. 12:57 -kor

#476 Felhasználó inaktív   FLO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 13:04

Racecam: Egy dolgot nem nagyon értek. Alig látok pár monitornál olyan két megadott értéket mint az FSC P19-2nél látok. Ugye van a Black to Black (ms) 13 és a gray to gray (ms) 8ms. Nos más termékeknél miért nem látunk ehez hasonló külön megjelölést? Itt mért van ez így???? És ha már így külön van a kettő, pl én ezen mit fogok tapasztalni játék közben ahol sok szürke szín van és fekete is! (Pl. Moh:aa stalingrad palya. Vagy egy filmnél. Össze-vissza ugrál majd az ms 8és 13 között? 

Egy ilyet hallottam egy okoskodó kis majomtól, ez igaz? (énezt így nem nagyon hiszem el)

Azt mondta, nekem a 9200radeon vga-al csak 13ms-ben tudom használni, de ha veszek egy jobb vga-t akkor 8ms-en megy majd a TFT. Na én ezen egy jót röhögtem :) Mivel a nevében is benne van, hogy két különböző dologról beszélünk. Black to black és gray to gray....Aztán nem nagyon értettem mit hadovál a VGA-val. Szerinted keressem fel msn-en, és rugjam le a tökét??

U.I:: az overdrive technoligia működésének van köze a VGA-hoz?

Szerkesztette: FLO 2005. 09. 27. 13:07 -kor

#477 Felhasználó inaktív   teze 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 27. 13:04

Idézet: alexha - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 12:14

Debrecenben a Metro sulinetre adja 70-ért. Most megyek érte, majd este beszámolok.

Hmmm... Érdekes. Lehet, hogy rácsörgök a pécsiekre (Debrecen nekem kicsit messze van.) Viszont nagyon megköszönném, ha beszámolnál a szerzeményedről.

tz.

#478 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 13:05

Akit érdekelt a Samsung 970P, azoknak van egy rossz hírem!  :down:  Nem sikerült összehozni a Fujitsu-Siemens P19-2-vel sajnos!  :(
Én is csak kb. másfél órát tudtam nyúzni!  :rolleyes:

Készítettem azért én is néhány fényképet, az overdrive nem kívánt mellékhatásáról, és a csíkosodásról. Íme:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

A jobb oldalon egy NEC 1880SX monitor látható IPS panellel.

u.i.: A kisautós képet teljes méretben nézzétek meg, akkor nem ilyen gusztustalanul csíkos!  ;)

Szerkesztette: Racecam 2005. 09. 27. 13:08 -kor

#479 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 13:07

Idézet: Sendrov - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 13:47

Szia!

Csak óvatosan! A Videoseven E19PS esetében gond van az általad említett adatokkal.

Itt viszont CMO gyártmányú MVA panelről írnak: http://www.videoseven.de/mediadata/images/...0E19PS%20dt.pdf
Kép

#480 Felhasználó inaktív   geezmo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 13:10

Idézet: FLO - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 13:56

P 19-2 nem mva hanem S-Pva panel. És ha egy kicsit vissza olvasnál, már egy fórumtag beírta pár oldallalezelőtt, azaz belinkelte a sulinetes termékeket. 
És a maga típusában nem igen van olyan sok panel ami jobb lenne a P19-2től. A Samsung 970P valamivel jobb, de nemhinném, hogy ez megér neked vagy 20ezer többlet pénzt. De még nem is lehet kapni azt a típust, egy darab van az országban, az is recacemnél vagy ki, a mikulás bácsinál. Mit akarsz a 19"os kategóriában FSC p19-2nél jobb monitort? :D Az az Isten !!!!!!

Félreértetted, nem P19-2nél jobbat, hanem  egy jobbfajta tft-t  keresek film+kevés játékra, mivel P19-2-t nem láttam sulinetben. Visszaolvastam 16 oldalt,  majd átfutom mégegyszer lehet figyelmetlen voltam.

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.