No ma megérkezett az új monitorom egy
BenQ FP91E. Eredetileg egy FSC P19-2-es moncsit akartam rendelni, de elkavarodott a rendelésem. Mindezzel egyidőben Racecam kollega felhívta a figyelmem erre a monitorra így amikor újraleadtam a rendelést már erre a monitorra esett a választásom (egyrészről ez a monitor 15 ezer ft-al olcsóbb, másrészről pedig nemkellet rá várni). Gyakorlatilag semmiféle használható tesztet nem találtam a monitorról, így azt hiszem valóban újdonságot tudok közölni, amikor leírom a véleményem róla
A monitor ugyebár egy MVA panelre épülő TFT, 8 ms g2g és 25 ms tipikus válaszidőkkel. Az előző monitorom egy BenQ FP71E+ volt ami TN+Film paneles és a világ első 8 ms válaszidejű TFT-je. Már az első indításnál meglepet amikor ránéztem a háttérképre az első reagcióm az volt, hogy "jé ez ígyis nézhet ki"

. Egészen ezt megelőzően azt hittem, hogy a TN+FILM paneles TFT-mnek jók a színei, de amikor láttam, hogy ugyanaz a háttérkép mennyivel teltebb színekkel tündököl az új MVA paneles moncsin megváltozott a véleményem.
A legnagyobb aggájaim előzőleg az utánhúzással kapcsolatban voltak, így ez volt az első amit megakartam nézni. Elöször a különböző textprogramokat futtatam le (pixerpan, TFT teszt) ahol nem láttam semmi különbséget az előző, kifejezetten játékosoknak fejlesztett monitorhoz képest. Azután elindítottam az UT 2004-et amin már azért érezhető volt, hogy hát ez nem egészen olyan, mint volt. Az elején kifejezetten zavart az utánhúzás, de kb. másfél perc múlva már semmit nem éreztem mindebből, ennyi idő alatt hozzászokott a szemem a jelenséghez és már észre se vettem.
Ezt követte a mozizás (tulajdonképpen ezért cseréltem le). Az előző monitoromon a 6 bites színkezelésnek köszönhetően kásás volt egy picit a kép, ha filmet néztem, ennél természetesen már nem létezik ez a jelenség. Azt hiszem ez a monitor számomra tökéletesen alkalmas mindenre, márcsak a színeit kell tökéletesítenem.
Szerkesztette: jrpryv 2005. 09. 28. 20:41 -kor
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."