HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k III. Értékeld a témát: -----

#781 Felhasználó inaktív   Uchimata 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 04. 11:08

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 10:46

Lehet hogy még enm vátok tftre? Pedig egész félévben 12óra+ fogok ülni gép elött :( ...

Oké, de több 12es moncsi képe is még nagyon zavart, még 8as Samsung és Hyundai képe is láthatóan blurrozott, de már kevésbé mint a többiek. Sorry, jó fülem és szemem van, sajna emiatt soxor szívok, mert igények és a pénztárca nem haverok.

Talán a FSC C19-4 vagy C19-7... Érdemes még egy picit puhatolózni, addig is mennek lefele az árak. A szemed pedig megérdemli (csak 2 van belőle egész életedre), hogy picit áldozz rájuk, főleg, ha 12+-ozol.

A legegyszerűbben úgy juthatsz dűlőre, ha minden (pro és kontra) szempontot súlyozva belepakolsz egy mérlegbe, egyik oldalon egy jó CRT, másik oldalon pedig egy jó TFT legyen. A végén lelkiismeretfurdalás nélkül tudsz dönteni.

#782 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 11:10

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 11:32

0,29 kppontáv... nekem az 2 perces szünetnek felel meg már...

Tessék??? A 0.294 a pixel mérete, nem a képpont távolság! Ez nem CRT!

u.i.: Amúgy gratulálok a szemedhez, hogy 0,03 miliméter eltérést észreveszel. (A 17"-os pixelmérete 0.264 mm.) Neked tényleg nem kell szemüveg.  :eek:

Szerkesztette: Racecam 2005. 10. 04. 11:15 -kor

#783 Felhasználó inaktív   Gor Findalas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 11:11

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 12:03

Ha tényleg nem tudtad megszokni a nagyobb fényerőt, akkor szerintem Te ne vegyél LCD monitort. Nyilván érzékeny rá a szemed. Minden típusnál problémát fog okozni.  :(

Köszönöm ! Akkor így jártam:(( Talán majd egy következő generációs technológiánál több szerencsével járok pár év múlva.
Toron Powa !

#784 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 11:20

Idézet: FLO - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 11:50

Erre miért nem reagált senki? Számomra fontos a kérdés.....

Azért mert eddig csak pozitív tapasztalataim voltak a Miklad-al. Mindig engedtek tesztelni, rendesek és segítőkészek voltak.
Ha már kiprovokáltad belőlem.  ;)  De ezt megírtam annak idején is.

#785 Felhasználó inaktív   Uchimata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 11:26

Idézet

Akkor ez nekem nem segít ugye?? Mert én TN-est próbáltam és ha ezeket csináltam, tényleg nem láttam semmit. Még jó hogy csak tesztelni volt nálam.

Azért ez típusfüggő, hogy melyiknél mennyire nem ok. A TN-Filmes egyik előnye - hogy gyors - lehet annyira fontos egyeseknek, hogy abból válasszanak egy megfelelőt (a másik előnye ugye, hogy olcsóbb, aztán kész is). Senkit se akarok kedvencéről lebeszélni, de nem baj, ha tisztán lát az ember.

Idézet

A meddő szemkiégetés témát én írtam be, de bocsi ha ez off-nak minősül, tényleg nem tudtam.

Egyáltalán nem off. Legalább ez a TFT probléma is tisztázódik. Az erős kontraszt és fényerő ezeknél a monitoroknál kiváló képminőséget eredményez (a CRT-vel összehasonlítva), ámde még szükségesebbé teszi az ergonómikus környezet kialakítását. Arra gondolok, hogy az erős kontraszt fárasztja a szemet, s itt ne a monitor képére/kontrasztjára gondoljatok (mert az kell), hanem a monitor képe és a háttér közötti kontrasztra. A CRT-knél sem volt baj, ha alkalmaztad, de itt még inkább indokolt a monitor hátterét (falat, asztalt) megvilágítani - egy kis asztali lámpával legalább.

#786 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 11:31

Egy egyszerű kérdés: van-e jelenleg a piacon technikailag jobb TFT kijelző, mint a P19-2? (ár, képátló nem számít; kizárólag a képminőség és teljesítmény, amire kiváncsi vagyok)

Kérdésem nem provokatív, egyszerűen a kiváncsiság vezérel...
Asrock Z68 Extreme3 Gen3 | Intel Core i5 2500K @ 4.5GHz | 2x4 GB Kingston HyperX DDR3-1600/CL9 | ThermalRight Archon 140mm | Cooler Master Real Power M620 | Cooler Master RC-690 KWN1 | 128 GB Samsung 830 / 500 GB Western Digital SE16 | Pioneer 212D DVD | Sapphire Radeon HD7870 @ 1150/5400 | 24" Dell U2412M | Windows 7 Pro x64

Logout.hu blog

#787 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 12:48

1, nem mindegyik tft képe zavar, ki kel lpróbálni. Nagyon idáig csak 1 12mseces LG zavart. 2 kicsit, 2 fél óra után nem
2, nem kell nagyító, hogy fél méteről zavarja az embert a 19 moncsikon a pixel méret/közöttük a hely. Van aki a telefonján se veszi észre.... aki nem látta tftn, kértem nézze meg a telómon (6230) azon se látta a pixel közöket. Akkor ő boldog ember :), de attól még engem zavar a 19es tft 1280a és pixelei, jó annak akit nem.
3, Pl én CRT-n is cleartypeot használok, mert zavar, hogy recések a betűk. Linux alatt elég szép, bekonfigolva win alatt is szép a cleartype.
4,crtnél is világítok körülötte, ennél is volt ofkursz, zavar ha nem úgy van... Amellett, hogy fehéret a monitorom akkor látsz, ha egy weblap háttere fehér... mert ablakok háttere nálam szürke, vagy ugy transparent az ablak (Hydravision)

Szerkesztette: MC Pite 2005. 10. 04. 12:52 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#788 Felhasználó inaktív   FLO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 13:03

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 12:20

Azért mert eddig csak pozitív tapasztalataim voltak a Miklad-al. Mindig engedtek tesztelni, rendesek és segítőkészek voltak.
Ha már kiprovokáltad belőlem.  ;)  De ezt megírtam annak idején is.

Nem ezzel kapcsolatban. Hanem hogy valóban létezik e az EGY PIXELGARANCIA az FSC P19-2-re!!!!! Ember, én ezt kérdeztem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :omg:

#789 Felhasználó inaktív   Koga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 13:34

Én csak ezt találtam googleben:
http://www.fujitsu-siemens.co.uk/rl/servic.../PixelError.htm
Csak ahogy nézem ez pda-kra, notebookokra érvényes. esetleg ott a kötnyéken nézz körül, biztos ott van valahol...

#790 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 13:40

Samsung 730/930BF , van valakinek tapasztalata, véleménye?
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#791 Felhasználó inaktív   Mr.Prise 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 04. 13:49

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 12:00

Ez melyik revízió (hátul van a cimkén), mert én még az elsőknél hallottam ilyenről. Az enyém Rev. 4 és nem csinálja.
Egyébként valószínűleg inverter probléma.

6-os revízió. Vonatkozik erre a garancia?
Amúgy a képével semmi baj, nincs pixelhiba.
Félek hogy utána esetleg egy olyat kapok amin lesz pixelhiba és aztán egy ördögi körbe kerülök ami a monitorok cserélgetéséből fog állni. Most lehet kicsit pesszimista vagyok, bocsi.
Nem szeretem ha a drága dolgaim nem úgy működnek ahogy illene nekik.

#792 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 13:49

Akit esetleg érdekel, az aktuális TESCO szórólap szerint holnaptól van sulinetben SAMSUNG 910MP TFT+TV monitor 119990 pénzért, 20k-val a listaár alatt akcijóssan.
Jó választásnak tűnik annak, aki esetleg a 913N-s monitort akarja megvenni, mert ugyanaz a panel van benne, és így kicsit drágábban kaphat PIP-es tunerral ellátott monitort táviránnyal sulinetben félpénzért. Ja, TN-es és 8ms-os, bár a Samsung weblapja szerint 16ms max.
Többet nem fűznék hozzá, csak még annyit, hogy ide hozzánk egy 60 ezres városba összesen 3 db-ot hoztak belőle, így protekció nélkül nem sok esély van rá, hogy csak úgy bárki hozzájusson - igaz én nem is töröm magamat érte, maradok a 930BF-nél. :)

Szerkesztette: lorenzo 2005. 10. 04. 13:52 -kor

KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#793 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 13:55

A Vp930B már kapható a Geizhals szerint több helyen is Ausztriában. És mit mondjak, nem is olyan ronda a szürke szín rajta.
Kép
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#794 Felhasználó inaktív   jazzkifli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 14:04

Idézet: joshua7 - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 9:33

A 1930s MVA-s változata 25ms-os szóval játékra nem való.

Akkor kezdem feladni, hogy most tudok venni sulinettel normális 19-es TFT-t.
Lassan már ott tartok hogy nem is muszáj sulinettel, csak legyen jó a monitor (pl: P19-2).

Philips 190s6 - 80k
LG 1915 - 87k
LG 1930 - 80k  (nem tudom melyik verzió, még nem csak telefonon érdeklődtem és a maca nem tudta)
LG 1950 - 89k

Jelenleg ezek vannak sulinettel az elérhető környezetemben. Innen bökjek rá ez egyikre (kis utánjárás után a 1930-ra esne a választásom), vagy szánjam rá magam a Fujitsura?
Kép

#795 Felhasználó inaktív   kazal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 14:08

Bocs, itt is megkérdezem, hátha kapok választ! Pixelhibával kapcsolatos a kérdésem:
Igaz-e az, hogy ha az első 3 napban, esetleg az első hónapban (Acer) nem jön ki, akkor már valószínűleg (biztosan?) nem is jön ki pixel hiba?
Vagy ugyanolyan valószínűséggel jön ki 1-2-x év múlva is??? Utóbbi esetben ugyanis az ACER egy hónapos teljeskörű pixelgaranciájával sem megy sokra a jóember.
Segítsetek kérlek! Mik a tapasztalások/elmélet?

Szerkesztette: kazal 2005. 10. 04. 14:10 -kor

#796 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 14:17

Idézet: Shane 54 - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 21:37

Samsungok közül mit ajánlotok??

510T vagy 152X vagy mégis milyen 15"-os moncsit ajánlotok lehetőleg minnél olcsóbban.
A nagy kontraszt arány a lényeg, mert főleg csak irodai alkalmazások mennének rajta, de néha majd játék is :D MVA-s panel kéne :D Mit szóltok?? Csak nem lesz akkora overshoot?, nem? :D
gőzöm sincs semmiről, de gyorsan tanulok! ;)

:confused:
Találjuk meg együtt az AIDS ellenszerét!!
Csatlakozz a magyar csapathoz!!

"...nehogy már a fika egye meg az óvodást..." Andro, részlet

Gondolkodtál ma már?

#797 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 14:20

Idézet: Harlequin - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 14:40

Samsung 730/930BF , van valakinek tapasztalata, véleménye?

Erre valaki? hm, hm?!
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#798 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 14:34

Idézet: joshua7 - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 7:33

A 1930s MVA-s változata 25ms-os szóval játékra nem való.

Többször is elhangzott ez az állítás...

Pontosabb lenne úgy fogalmazni, hogy nem ez az ideális játékra, de semmivel sem rosszabb pl. stratégiai játékokban (sőt szinben jobb), és a többi játékot is előbb neki is látni kell.. lehet, hogy őt sem fogja igazán zavarni. :D
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#799 Felhasználó inaktív   Uchimata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 15:07

Idézet: alexha - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 14:34

Többször is elhangzott ez az állítás...

Pontosabb lenne úgy fogalmazni, hogy nem ez az ideális játékra, de semmivel sem rosszabb pl. stratégiai játékokban (sőt szinben jobb), és a többi játékot is előbb neki is látni kell.. lehet, hogy őt sem fogja igazán zavarni. :D

Ehhez annyit, hogy én notebook-on játszom Counter-Strike-ot, néha meglepő eredményességgel :)
Azt persze nem mondtam hogy ideális, de én kiválóan megvagyok vele - Clevo M400A Pro, GlareType 15" LCD kijelzője van (valami IPS panel, gyenge látószög, gyönyörű színek, kb 25 ms, 1400x1050). Ez pedig igazán hardcore first person shooter ;)

#800 Felhasználó inaktív   kazal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 15:15

Izgat most engem ez a pixelgari! Felhívtam az ACER-t, gondoltam megosztom, hátha nem tudja mindenki:
Nem tesznek különbséget pixel és subpixel hiba közt, tehát ha megvásároljátok az egy hónapos zéró pixel garit 2 ezerért, akkor bármely hiba esetén csere. (Nem minden kereskedő él a lehetőséggel, tehát nem biztos, hogy meg tudod vásárolni!)
Ha nem vettél ilyen garit, akkor ISO szerint bírálják el a cserét már az első napon is, mint bárki más.
(Kivételek, amik erősítik a szabályt: Viewsonic 3 év, Samsung 3 nap zéró pixel garancia!)

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.