HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS Értékeld a témát: -----

#1181 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 10. 09:05

Ezt a degauss témát ugyan most nemigazán vágom, de ha használtam csak 10Ft, akkor veszek kettőt is :D

#1182 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 05. 10. 09:36

Degauss: A képcső "anti-mágnesezése", elsősorban a Föld mágneses mezejének eltéréseiből adódó különféle színű foltokat hivatott eltávolítani. Ez annyit jelent, hogy bekapcsoláskor (illetve ha kézzel kiválasztod a menüből) a 230V-ot rákapcsolja rövid időre a képcsövet körbefogó demagnetizáló tekercsre, ami pl. trinitron csöveknél jellegzetesen durran egyet, kisebb szívbajt okozva. Ettől a képcső (a váltakozó mágneses tértől) demagnetizálódik. Viszont ez egy elég jelentékeny és induktív áramlökést produkál (képcsőátmérőtől függ elsősorban az alkalmazott tekercs), ami veszélyes lehet félvezetőkre, roszabb a rövidzárnál is, mert a fázistolás miatt nehezebb detektálni.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1183 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 10. 11:29

Na, ez a degauss kontra UPS-téma most megütötte a szememet...
Nálam még mindig a 600VA-s Powercom-ra van kötve a gép és a monitor, de felénk állandóan ingadozik a feszültség és az UPS elég gyakran boostolja a Voltokat. Ezt legtöbbször csak onnan veszem észre, hogy kattan benne egy relé. Viszont az AVR-Boost közbelépését nem lehet módosítani, csak a gyári értékeknél lép életbe ez az áramkör, mégpedig 215 Volt alatt. Ekkor felnyomja úgy 245 Voltra a feszt.
Az én problémám ott kezdődik, hogy már nem egyszer előfordult, amikor bekapcsoltam a monitort (1 éves Siemens CRT, 65 wattos) azonnal kattant egyet az UPS-ben a relé.
(Hozzáteszem, jópár másodperces különbséggel szoktam a gépet és a monitort bekapcsolni, hogy egyszerre ne érje nagy terhelés a szünetmentest.)
Ilyenkor azért "kattan be" az AVR, mert a monitor bekapcsolása annyira lerántja az egyébként is alacsonyabb hálózati feszültséget, hogy rögtön boostolni kezd, vagy azért, mert a monitor bekapcsolása előtt már ment az UPS-ben az AVR boost funkció és a hirtelenjött degauss beintett neki és tulképpen akkor "kattant ki"??? :eek:
Ha utóbbi, akkor kb. mennyi ilyen boost/degauss esetet bír ki az UPS?
stol: a kis szemléltető ikonok helyett leírnád röviden, hogy hogyan is fest ez a jelenség? Mondjuk honnan lehet észrevenni, ha az UPS tényleg besokallt? (Tényleg behorpad az oldala? :) )
(Lehet, hogy a monitort le kéne rántanom róla? :think: )

#1184 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 10. 11:41

Idézet: DarkChild - Dátum: 2005. máj. 10., kedd - 11:29

Na, ez a degauss kontra UPS-téma most megütötte a szememet...
Nálam még mindig a 600VA-s Powercom-ra van kötve a gép és a monitor, de felénk állandóan ingadozik a feszültség és az UPS elég gyakran boostolja a Voltokat. Ezt legtöbbször csak onnan veszem észre, hogy kattan benne egy relé. Viszont az AVR-Boost közbelépését nem lehet módosítani, csak a gyári értékeknél lép életbe ez az áramkör, mégpedig 215 Volt alatt. Ekkor felnyomja úgy 245 Voltra a feszt.
Az én problémám ott kezdődik, hogy már nem egyszer előfordult, amikor bekapcsoltam a monitort (1 éves Siemens CRT, 65 wattos) azonnal kattant egyet az UPS-ben a relé.
(Hozzáteszem, jópár másodperces különbséggel szoktam a gépet és a monitort bekapcsolni, hogy egyszerre ne érje nagy terhelés a szünetmentest.)
Ilyenkor azért "kattan be" az AVR, mert a monitor bekapcsolása annyira lerántja az egyébként is alacsonyabb hálózati feszültséget, hogy rögtön boostolni kezd, vagy azért, mert a monitor bekapcsolása előtt már ment az UPS-ben az AVR boost funkció és a hirtelenjött degauss beintett neki és tulképpen akkor "kattant ki"??? :eek:
Ha utóbbi, akkor kb. mennyi ilyen boost/degauss esetet bír ki az UPS?
stol: a kis szemléltető ikonok helyett leírnád röviden, hogy hogyan is fest ez a jelenség? Mondjuk honnan lehet észrevenni, ha az UPS tényleg besokallt? (Tényleg behorpad az oldala? :) )
(Lehet, hogy a monitort le kéne rántanom róla? :think: )

:wc2: =Erőlködik

:grrr: = Overload sípjelek :D

:fuck: = Beint a túltehervédelem

Miközben degaussol a monitro, sípolva megáll a szünetmentes legroszabb esetben.
Jobb esetlben, csak csippan/kattan egyet.

Mindenesetre, az akkuknak nem használ nagyon az e-falyta túlteher.

#1185 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 10. 11:57

Idézet: stol - Dátum: 2005. máj. 10., kedd - 11:41

:wc2: =Erőlködik

:grrr: = Overload sípjelek :D

:fuck: = Beint a túltehervédelem

Miközben degaussol a monitro, sípolva megáll a szünetmentes legroszabb esetben.
Jobb esetlben, csak csippan/kattan egyet.

Mindenesetre, az akkuknak nem használ nagyon az e-falyta túlteher.

Áháám, kapisgálom már, köszi :)
Sztem akkor az enyém az első felvetésem miatt szokott időnként kattanni a monitor bekapcsoláskor: annyira lerántja a CRT a feszültséget, hogy akkor kezd el az UPS boostolni.
Egyetlen egyszer láttam egy OVERLOAD bejegyzést az UPSMonitor log-jában, gondolom akkor valósulhatott meg a degauss/boost "esemény" :rolleyes: De szerencsére a ketyere azóta is működik - a figyelő szoftver szerint az akksi és az UPS állapota is OK. Ilyen sípolós/kattogós/leállós jelenséget nem tapasztaltam mióta megvan. Mindössze egyszer kapcsolt akksi üzemmódra (jellegzetes zizegő hang :D ), egy áramszünet miatt. :)

Thx még1szer

#1186 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 10. 12:01

Az előbbi valószínűbb, a dg nálam olyan, hogy a lámpák belehalványulnak (Eizo T57S). Az AVR-nek nincs ilyen "védelme", a túltehervédelem int be neki. A Powercom elég jól bírja az ilyesmit :D . Nincs általános mennyi után döglik meg formula, ha rosszkor éri, csúcsot fog el, akkor durran, vagy nem. Tulképpen az UPS-ek általában és elvileg bírják a mai monitorok degauss-át, de pl. egy ilyen Eizo lökése azért...
Az előző MAG MXE17-esem nekem mindig is UPS-ről ment, egy évig volt így, bírta.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1187 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 10. 14:27

Idézet: didyman - Dátum: 2005. máj. 10., kedd - 12:01

Az előbbi valószínűbb, a dg nálam olyan, hogy a lámpák belehalványulnak (Eizo T57S). Az AVR-nek nincs ilyen "védelme", a túltehervédelem int be neki. A Powercom elég jól bírja az ilyesmit :D . Nincs általános mennyi után döglik meg formula, ha rosszkor éri, csúcsot fog el, akkor durran, vagy nem. Tulképpen az UPS-ek általában és elvileg bírják a mai monitorok degauss-át, de pl. egy ilyen Eizo lökése azért...

Nekem is behalványulnak, a lámpák, pedig, 2-es rézdrót van a falakban :D  :reklamacio:

#1188 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 11. 21:34

Idézet: didyman - Dátum: 2005. máj. 10., kedd - 12:01

Ehh :) Nekem is volt már olyan monitorral dolgom, hogy degauss-nál kis híján lerántotta a fémkeretes szemüveget a búrámról, akkora mágneses teret gerjesztett maga körül :D

#1189 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 11. 22:36

Lenne még egy kérdésem.
Csatoltam egy képet, amelyen látszik a WinXP UPS-fejlécű ablaka, ahol ugye a szünetmentest lehet valamiképpen összeházasítani az oprendszerrel. Kétféle lehetőség van: APC vagy Általános, mivel nekem Powercom ketyerém van, ezért az utóbbi lehetőséget választottam ki. Ekkor még beállítottam neki a COM1 portot, majd a Tovább gombra klikkelés után bejön az az ablak, ami a képem jobb felén látható.
Ennél az UPS-jel polaritása részben mit kell beállítgani, hogy jó legyen? :) Alapértelmezés szerint minden pozitív-ra van állítva. (Jah, és az UPS füzetében nincs erre utaló rész, ott nem tom' elolvasni, amire az XP kér :) )

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  ups.gif (0byte)
    Letöltések:: 2

Szerkesztette: DarkChild 2005. 05. 11. 22:39 -kor

#1190 Felhasználó inaktív   steve-o 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 14. 17:58

Nekem van egy 325VA-s eladó akksim, nem működő szünetmentessel vagy anélkül :D
https://forum.hwsw.h...showtopic=88547

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#1191 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 20:03

Idézet: steve-o - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 17:58

Nekem van egy 325VA-s eladó akksim, nem működő szünetmentessel vagy anélkül :D
https://forum.hwsw.h...showtopic=88547

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

2500HUF, cakk-pakk, Miskolc megoldható?

#1192 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 20:29

Steve-o! Máskor az ilyen jellegű dolgokat légyszíves a bolhapiac nagytémában intézni.

#1193 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 20:38

Idézet: DarkChild - Dátum: 2005. máj. 11., szerda - 23:36

hüle pozitív-negatív xp

Ebben az esetben az UPS a sörös port állapotjeleit használja kommunikációra (ez 3 vezeték lesz, amit be kell állítani). Ezeknek van egy aktív állapota, mely a hozzárendelt funkció aktiválódását jelzi (plö ha magasra vált, akkor akkus üzem van). A pozitív esetben magas szinten aktív az állapot, negatívban pedig alacsony szinten.
Az akku-elem üzem megállapítása egyszerű, a kritikus telepé már bibis, mert ha nem jó helyre billented, leállást kezdeményez a gép. Az ups kikapcsolása pedig nem mindig támogatott az ups felől (ezt a gép küldi az ups-nek, a másik kettő az ups jele a gép felé).

#1194 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 10:55

Jelentem, Fujitsu Ergo Pro x174-es, SONY csöves monitorom, 5 perce emésztette meg, az UPS-em inverterét :reklamacio:

#1195 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 11:53

UPS javítva :cool:

Viszont, tud valaki, APC Back kábel bekötést?
:confused:

#1196 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 12:25

Idézet: stol - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 12:53

Viszont, tud valaki, APC Back kábel bekötést?
:confused:

Itt van pár.

#1197 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 12:30

írj az apc-nek, adnak. valahol van nekem is back talán...vagy csak smart? nem. A basic signaling kell Neked, ugye?

#1198 Felhasználó inaktív   steve-o 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 16. 22:50

Idézet: didyman - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 21:29

Steve-o! Máskor az ilyen jellegű dolgokat légyszíves a bolhapiac nagytémában intézni.

Elnézést. Csak úgy gondoltam itt lehet(nek) olyan(ok) aki(ke)t érdekelne és többen meglátják mint a bolhapiac-os alfórumban, így is lett :)

#1199 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 20:35

Steve-o UPS-ét, megvettem, és megjavítottam.

Figyelem!
Ebben, nincs tűimpulzusvédelem.

#1200 Felhasználó inaktív   ElvisTheKing 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 21:53

Anno 1995-ben már csodáltam az APC UPS-eket. De yó lenne egy itthonra is :) Egy TrippLite SurgeSupressor-on már gondolkodok.
AMD Athlon 1,33 GHz, MSI K7T266Pro RAID, 1 GB RAM (2PQI+1Kingston), Maxtor DiamondMax10 250 Gb/16Mb/PATA HDD, VGA Albatron 6600GT 128Mb (AGP), NEC ND-3520A DVD-RW, Audigy 1@4, 3com PCI NIC, IIYAMA VM Pro 452 19'' CRT, 2Mbit/Cable

Proud 3Dfx Voodoo Graphics owner - "Áj láv háromdéefiksz"

PCMCIA Audigy 2 ZS Notebook es Squeezebox v3 juzer

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »