HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS Értékeld a témát: -----

#1581 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 04. 15:40

Na várj csak. Nyunyu, az asztali lámpa sem megy, márpedig annak is tökmindegy a feszültség formája. A DSL és a router tápja pedig négyszög esetén maximum iszonyú rondán fog búgni (bár ezek is elég gyakran kapcsolóüzeműek, vagyis megint mindegy a jelalak), de leállni biztosan nem fognak a négyszögjel miatt.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1582 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 04. 16:22

Idézet: didyman - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 16:40

Na várj csak. Nyunyu, az asztali lámpa sem megy, márpedig annak is tökmindegy a feszültség formája. A DSL és a router tápja pedig négyszög esetén maximum iszonyú rondán fog búgni (bár ezek is elég gyakran kapcsolóüzeműek, vagyis megint mindegy a jelalak), de leállni biztosan nem fognak a négyszögjel miatt.

Most ez miért kellett?  :D  Már kezdtem beletörődni a dologba.  :confused:  Annyit még hozzátennék, hogy a tesztelet asztali lámpa energiatakarékos izzóval szerelt.  :think:

#1583 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 17:46

Kompakt fénycső. Annak pláne nem árt, mert egyenirányítóval kezdődik (ez a lényeg, innen kezdve kb.mindegy, milyen jellel eteted).
Most már kezd engem is érdekelni, hogy miért nem mennek ezek akkus üzemben :D .
(tudom, már le is lámáztalak, majd kérek gyalogsági ásót :D )
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1584 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 20:54

Idézet: didyman - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 18:46

Kompakt fénycső. Annak pláne nem árt, mert egyenirányítóval kezdődik (ez a lényeg, innen kezdve kb.mindegy, milyen jellel eteted).
Most már kezd engem is érdekelni, hogy miért nem mennek ezek akkus üzemben :D .
(tudom, már le is lámáztalak, majd kérek gyalogsági ásót :D )

Hozzam??? :think:

No, hogy értelmeset is szóljak hozzá, nálam is az UPS-ről megy a DSL router, modem, sőt még a fali ISDN NT is, és működnek rendesen (APC Smart-UPS 1400)... :think:
.:: A lényeg, hogy össze kell őket párosítani, hármasával ::.
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.

#1585 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 21:13

Idézet: Fym - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 21:54

No, hogy értelmeset is szóljak hozzá, nálam is az UPS-ről megy a DSL router, modem, sőt még a fali ISDN NT is, és működnek rendesen (APC Smart-UPS 1400)... :think:

Le :lama:-zzunk teged is?

Ha a nagy UPS topik utolso 5 oldalan nem hangzott el minimum 3x, hogy a SmartUPS szeria szinuszos aramot ad le akkus uzemmodban, es NEM negyszoget, mint a BackUPS, akkor egyszer sem :rolleyes:

Szerkesztette: nyunyu 2005. 09. 04. 21:14 -kor

#1586 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 22:15

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 22:13

Le :lama:-zzunk teged is?

Ha a nagy UPS topik utolso 5 oldalan nem hangzott el minimum 3x, hogy a SmartUPS szeria szinuszos aramot ad le akkus uzemmodban, es NEM negyszoget, mint a BackUPS, akkor egyszer sem :rolleyes:

Nem kell, nem nagyon követem az UPS topikot... :Đ Nem :lama: vagyok, hanem olvasatlan... :hemuveg:

#1587 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 04:38

Idézet: Fym - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 23:15

Nem kell, nem nagyon követem az UPS topikot... :Đ Nem :lama: vagyok, hanem olvasatlan... :hemuveg:

:lama:

#1588 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 09:20

Akkor összegzem a dolgokat: nálam ez már nem fog működni  :joy:

#1589 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 20:44

:D Rossz végén állsz a... :D
De rosszak ezek a wikipédiához hasonló releváns linkek. Kinek az ötlete volt mámeg'?

#1590 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 06. 10:38

Idézet: didyman - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 5:38

:lama:

:omg:

De tudod mit??? :Đ Hozom neked az ásót... :p

#1591 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 20:37

Meg a varázskulcsocskádat is! :Đ (jujj, de görény vagyok)

#1592 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 21:49

Idézet: didyman - Dátum: 2005. szept. 6., kedd - 21:37

Meg a varázskulcsocskádat is! :Đ (jujj, de görény vagyok)

Most nem lakatolok... :Đ

#1593 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 16:14

Több gondom is van:

1: Vadi új APC BACK-UPS CS 650. Elsőre géptől függetlenül egy monitor rákapcsolásával lemerítettem és kb 18 órát töltöttem. Gépre kapcsolva 100% töltöttséget jelzett. Aztán ki is próbáltam mi történik élesben. Folyamatosan jelezte a csökkenő töltöttségi szintet, végül hibernálta magát a gép. Ilyenkor hagy még az akksiban egy kis töltést, ezt is egy monitor rákapcsolásával merítettem le újból. Próbáltam újra feltölteni. Arra lettem figyelmes, hogy kiír egy töltöttségi szintet, ami folyamatosan csökken (töltés közben!), de ha elvégzek egy öntetsztet kiírja a valós állapotot. Uninstallálva a (szerintem semmire sem használható) szoftverét, a Windows töltés közben folyamatosan 0%-ot ír. Visszaraktam a szoftverét, ami az UPS-ben korábban beállított kalibrációs feszültségszinteket ki tudta olvasni, de a töltöttséget nem. Ez normális dolog, hogy nem lehet belőle kiolvasni a töltöttségi szintet töltés közben?

2. Régi APC BACK-UPS CS 350. Tönkrement az akksija, most hoztam "újat". Paramétereknek megfelel, Panasonic. Kb 10-15 percig merítettem egy monitorral aztán elkezdtem volna tölteni. Az önteszt után rövid időre fel fel villant az Overload és az On Line is villogott folyamatosan, közben pittyegett. Amikor próbáltam kikapcsolni kigyulladt a Replace Battery. Rámértem, 11.15V. Valahogy megszüntettem ezt a hibajelenséget, azthiszem fogyasztó rákötésével és így töltöttem de egy óra múlva is csak néhány század volt-ot emelkedett a feszültség az akksin. Az UPS pedig csonthideg volt (ellenben a másikkal). Windowsra kötve itt már jobb a visszajelzés, jelez 100%-ot töltés közben (talán ezért nem tölt?), aztán fogyasztóra kötve fél perc múlva lemerül. Honnan tudnám megállapítani, hogy az UPS nem tölt vagy eladtak nekem egy 3 éves használt akksit a boltban újnak?

Mégegy dolog, az UPS-ek merítését 25W-os monitorral több nekifutással végeztem, amíg magától ki nem kapcsol, és utána ezt még néhányszor. Ezzel ugye nem lehet alámeríteni/károsítani az akksit?

Szerk.: A 650-es UPS-nél két óra töltés után elindult a töltésjelző 0%-ról felfele. Lehet hogy tényleg így alámerítettem? Nem károsodhat ettől?

Szerkesztette: Freddy001 2005. 09. 11. 16:48 -kor

#1594 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 17:57

Elvileg nem tud túlmerülni, hiszen az UPS lekapcsolja, viszont eleve szűz akksiknál, raktárban sokat állt ups, vagy akksi esetén pláne nem szabad merítéssel kezdeni! Sok UPS nem tud elindulni 230V-ról sem, ha az akksikban nincs minimális töltés! Főleg akkor, ha öntesztet hajt végre és ilyenkor a tökigmerült akksit rögtön cserésnek ítéli, netán a működést is megtagadja emiatt. Kalibrálás meg pont ezzel a módszerrel alakul ki, csak előtte fel kell csutig tölteni az akksikat, majd ezután meríteni, de erre inkább egy 100-as égőt javasolnak APC-ék.
Tehát új UPS rá a hálóra, töltse magát tökig (18óra-egy nap), majd merítés kikapcsig, ezt mégegyszer (esetleg kétszer) eljátszani és használatra kész.
A cserélt akksisat hagyd egy napig hálón, hagy' csorogjon bele cseppáram, aztán majd nyilatkozz róla :) .

Szerkesztette: didyman 2005. 09. 11. 17:59 -kor

#1595 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 20:26

Idézet: stol - Dátum: 2005. aug. 29., hétfő - 20:42

Az UPS vezérlésével van gond, ezt gyakorlat nélkül, othhon nem tudod javítani.
Utánvéttel, ha elküldöd nekem, megjavítva visszaküldöm.

Küldd a cimet.
Kun Pál

Időnként nem árt tíznél tovább számolni - ezért nem célszerű zoknit hordani.

#1596 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 21:41

Idézet: didyman - Dátum: 2005. szept. 11., vasárnap - 18:57

Elvileg nem tud túlmerülni, hiszen az UPS lekapcsolja, viszont eleve szűz akksiknál, raktárban sokat állt ups, vagy akksi esetén pláne nem szabad merítéssel kezdeni! Sok UPS nem tud elindulni 230V-ról sem, ha az akksikban nincs minimális töltés! Főleg akkor, ha öntesztet hajt végre és ilyenkor a tökigmerült akksit rögtön cserésnek ítéli, netán a működést is megtagadja emiatt. Kalibrálás meg pont ezzel a módszerrel alakul ki, csak előtte fel kell csutig tölteni az akksikat, majd ezután meríteni, de erre inkább egy 100-as égőt javasolnak APC-ék.
Tehát új UPS rá a hálóra, töltse magát tökig (18óra-egy nap), majd merítés kikapcsig, ezt mégegyszer (esetleg kétszer) eljátszani és használatra kész.
A cserélt akksisat hagyd egy napig hálón, hagy' csorogjon bele cseppáram, aztán majd nyilatkozz róla :) .

Remélem is hogy nem károsodott, ezért voltam beparázva. Különben nekem kell megvennem. Én pont fordítva tudom, ki kell meríteni belőle a gyári töltést és utána kell tölteni. Ha nincs benne töltés, akkor eleve nem is lehet tovább meríteni, főleg mert az elektronika fel sem engedné kapcsolni az UPS-t. Ha már annyira merült, külső töltővel még mindig fel lehet tölteni. Az újnál annyi töltés volt, hogy a gépet elvitte 5-10 percig és utána még legalább 15 percig a kis 25W-os monitort (fent rosszul írtam). A másik akksi is 12V felett volt mielőtt meríteni kezdtem, viszont úgy néz ki mintha nem venné fel a töltést. Ráadásul az oldalán van egy csúnya kopás, ami szintén a használatra utal (vagy szállítás?). Az APC programja pedig azt írta három évesnél régebbi. Ez csak tipp vagy tényleg ki tudja belőle olvasni?

Szerkesztette: Freddy001 2005. 09. 11. 21:42 -kor

#1597 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 21:46

APC programja az utolso UPS reseteles idopontjat irja ki akku cserenek.

Maga az akku 2 drottal van rakotve az UPS-ra, adatkabel nincs.

#1598 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 21:10

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. szept. 11., vasárnap - 22:46

APC programja az utolso UPS reseteles idopontjat irja ki akku cserenek.

Maga az akku 2 drottal van rakotve az UPS-ra, adatkabel nincs.

Tudom, hogy adatkábel nincs, de attól még kommunikálhatnának. Az elektromos hálózaton is tudják kapcsolgatni a villanybojlerek kapcsolóóráit. Egy savas akkumulátortól mondjuk ilyet nem lehet elvárni. Mit értesz resetelés alatt? Közben beszéltem az APC-vel is meg egy szervizzel, akit ajánlottak, mert már nem garanciás. Azt mondták a hibák alapján, hogy valószínűleg az UPS hibásodott meg, hogy nem tölt. Hát nem tudom.. Az APC azt ajánlotta, hogy ne formázzam az új akksit hanem egyből töltsem. Fura..

#1599 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 21:30

Az azért más technológia, ott egy hangfrekivel történik vezérlés, ezt le kell választani, rá kell tenni a 230V-ra.

#1600 Felhasználó inaktív   rámiusz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 19. 09:49

Hi mindenki

Először is nincs lelkierőm végignyálazni 52 lapot. Sory.

A NAGYON(!) közeli jövőben tervezek vásárolni 2 db szünetmentest.

Ver1.: POWERCOM BNT-400AP-t egy kedves ismerősöm részére.
Ebbe -> Abit NV8 MB, AMD Semptron 3000+, 512 MB PQI RAM, 160GB Win, NEC DVD író, ABIT 9550 VGA, 350W (sztem Vargáné) táp, GABA CRT monitor.

Ver2.: POWERCOM BNT-800AP-t saját felhasználásra.
Ebbe -> Fujitsu-Siemens D-1526 I945GE MB, 2,4P4 512 MB Infineon RAM, 80GB Win, DVD-ROM, CD-RW, Creative 5.1 Live!, GeCube 9550 VGA, 420W (UltraPower) táp, Fujitsu-Siemens CRT monitor.

Mik a tapasztalataitok a Powercom UPS-ekről, Hogyan és mennyire menedzselhetőek. Ill. képesek-e az APC-khez hasonlóan lelőni a gépet.
A fenti konfigokat ~meddig képesek elvinni? És valóban Line-interaktívak ahogyan a prospektusuk írja, vagy sima Stand-by UPS-ek??????

Üdv.
Rámiusz
Nem akarok Windows-os lélegeztetőgépre kerülniii!!!!! Neeehhhhmmm...

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.