idézet:
Ezt írta cyberde:
a p2-es konfigurációk teljesítményfelvétele sem volt kisebb, mint a mostani p4 xp gépeké, úgyhogy a UPS ugyanannyi ideig fogja bírni[/quote]
Vigyazz, az egyes P2-k kozott marha nagy elteres volt.
Az eredeti, [url="http://"http://processorfinder.intel.com/scripts/details.asp?sSpec=SL2HA&ProcFam=47&PkgType=ALL&SysBusSpd=ALL&CorSpd=ALL"]0.35 mikronos 300-as Klamath[/url] evett 43W-ot, mig a kesobbi szerias, [url="http://"http://processorfinder.intel.com/scripts/details.asp?sSpec=SL2U7&ProcFam=47&PkgType=ALL&SysBusSpd=ALL&CorSpd=ALL"]0.25 mikronos Deschutes 450MHz-n[/url] alig 27W-ot...
UPS
Elküldve: 2002. 10. 18. 23:39
Elküldve: 2002. 10. 19. 00:17
idézet:
Ezt írta th0myz:
Sziasztok!
Nemrégen összeraktam egy p4es konfigot, és vettem hozzá egy
APC Back 300VA BK300MI UPS-t. Igazából nem gondoltam jobban bele ebbe az ups dologba, gondoltam a boltban biztos szólnak, ha nem stimmel a géphez.
Namost az ups doksijában voltak bizonyos teszteredmények, amikben max pII. szintű gépek voltak. Akkor most kaki van a palacsintában igaz?
:confused:[/quote]
de hát itt egy 300W os holmiról van szó![]()
Elküldve: 2002. 10. 19. 02:13
idézet:
Ezt írta cyberde:
de hát itt egy 300W os holmiról van szó[/quote]
NEM!!!
300VA=210W
Az meg a mostani gepeket ismerve semmire sem eleg...
Elküldve: 2002. 10. 19. 02:16
Max 5 percet josolok...
Elküldve: 2002. 10. 19. 07:22
idézet:
Ezt írta nyunyu:
Tenyleg, egyszer poenbol kiprobalom, meddig birja a SmartUPS 600 a mostani gepemet a 21"-essel
Max 5 percet josolok...[/quote]
Szerintem attól függ az egész, amitől lóg, azaz mit kötögetcc rá, milyen gépet, mekkora monitort, ezeknek azért rendesen eltérő lehet az áramfelvétele, következtetés: zsinegeld össze a cuccot, aztuán papróbujtye pridlazsényia, ahogy a művelt kínai mondaná, vagyis probáld ki az adott konfigurációra, hogy meddig bírja.
Más: szerintem nyugodtan vegyetek használt APC-t, beviszed a márkaszervizbe, ócsóé följavítják, de fullra, és még garit is adnak rá.![]()
Elküldve: 2002. 10. 19. 07:43
A Brand és kevésbé brand szünetmentes tápok közötti különbségek kereskedelmi és szerviz tapasztalataim szerint a rájuk írt, teljesítményre utaló szám megalkotása közötti pofátlanság mértéke.
Egy 600-as szünetmentes tápnak illik kb 20 percig elvinni egy átlagos konfigot egy 17" monitorral. Nekem van itt egy öreg, nem is tudom mikori "Albacomp" feliratos 600-as UPS-em, ez képes volt 2x percig elvinni a fél évvel ezelőtti 900-as duron konfigot, két vinyóval, 3 cédével és 17" gaba monitorral. Ez a konfig akkor egy ÉDÁSZ-os áramfelvételt mérő műszer szerint 150W környékét vett fel.
Elküldve: 2002. 10. 19. 15:30
idézet:
Ezt írta RiCS:
Teszem azt, egy kevésbé brand (Acorp, Centralion) 600-as szünetmentesben 1 db 12V 7,2 Ah-s akkumulátor van, míg a konkurrens Brand termékekben (APC Back 600, Smart 700) két darab. Ebből rögtön ki is derülhet, miért olyan kedvező az áruk, és mi az esetleges negatív oldaluk.
[/quote]
Nekem egy '91-es gyartasu APC SmartUPS 600LS van. Ebben 2x6.5Ah-s akku van. Tavaly jart a SOS UPS-nal, akkucsere cimszoval. (8e volt osszesen, fel ev garival)
Termekjeloles: a tapok szamozasaban a VA ertek arra utal, hogy maximalisan ekkora terhelest bir ki a tap (x0.7 ha W-ot akarsz), az, hogy ekkora terhelessel meddig megy, arra nem utal semmi.
idézet:[/quote]
Egy 600-as szünetmentes tápnak illik kb 20 percig elvinni egy átlagos konfigot egy 17" monitorral. Nekem van itt egy öreg, nem is tudom mikori "Albacomp" feliratos 600-as UPS-em, ez képes volt 2x percig elvinni a fél évvel ezelőtti 900-as duron konfigot, két vinyóval, 3 cédével és 17" gaba monitorral. Ez a konfig akkor egy ÉDÁSZ-os áramfelvételt mérő műszer szerint 150W környékét vett fel.
Poenbol lehuztam a kabelt a szunetmentesemrol: 10 perc utan kezdett el folyamatosan sipolni (akku gyenge), 14 perc 50 masodperc utan kapcsolt le.
A mostani gepem:
Asus TUSL2-C, 512 ram, celeT 1100@1518 1.7V-n, 2 Barracuda IV vinyo, Radeon LE videokartya, Fortissimo II hangkartya (inaktiv, nem szolt semmi), 3 CD meghajto (egyik sem volt eppen hasznalva), Promise Ultra100TX2 IDE kartya, SCSI kartya a 40x Plex miatt.
Ja, es a 21"-es iiyama VM 502-es is a taprol ment. Az meg 130-150W-ot fogyaszt onmagaban, keptol fuggoen... (eppen neteztem, igy feher hatter, pl. index eseten siman 150W...)
Proci unalomuzeserol a Seti@Home kliens gondoskodott...
Szerintem marha jo ertek ez a taptol, sokkal rosszabbra szamitottam.
Amikor utoljara (par eve) neztem a tapot, akkor 10 percig ment csak ugyanezzel a monitorral, gep parametereire mar nem emlekszem pontosan (P2-450, 256ram, talan TNT2, 2 WD 5400-es vinyo, 2 CD)
Mondjuk akkor eppen jatszottam, igy az egyik CD, a hangkartya, es a videokartya is aktivan mukodott...
Akkor irt a PowerChute 54% terhelest monitorral, 18%-ot monitor nelkul(36%*420W=151.2W, korrekt)
Most sajna nem tudom megnezni a terheles ertekeket, mert a WinXP-s APC szoftverek nem kompatibilisek a tapommal
(APC support szerint vegyek ujat)
Esetleg holnap ugyanezt a tesztet eljatszom, monitor nelkul, akkor kiszamolhato a gep fogyasztasa
(teljes akku feltoltes asszem 12ora, igy ma mar nem lenne celszeru ujrazni...)
[ 2002. október 19.: nyunyu szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 10. 19. 20:15
Ha megvettem megírom milyen lett és persze a tapasztalatomat is vele.
Üdv mindenkinek
Elküldve: 2002. 10. 20. 20:18
APC Back-et NE VEGYÉL. Ez Standby rendszerű és nem line interaktív, ÁLLANDÓAN kapcsolgatni fog nálad, ha már a 220 is kaki. Ez oda való, ahol alapból jó a hálózat és félnek a meglepetéstől, ami ilyen jó helyen 5 évente egyszer van.
A Back Pro már Line-interaktív csak nem színuszos a kimenete mint a Smart-nak (ennyi a különbság köztük).
Azaz: Back-et ne, mert csöbörből vödörbe (ha érzékeny a táp-od, az átkapcsolás ideje alatt megszüntetheti a power-good jelet, és reset-el a géped). Smart-ot ne, mert a gatyád is rámegy. Marad a Back-pro. Nekem is ez van, "halottan" vettem, aksi csere az SOS UPS-ben, és azóta tökéletesen működik, a sima Back a kaki hálózat miatt állandóan kattogott!!!
Anyi gond van az APC-vel, hogy azonos típus-szám alatt ezer-féle változatot gyártanak, évente más kinézetű, tudású pl. a Back-Pro. És még az a gáz, hogy ők a HW-t igazítják a SW-hez, azaz a régi (használtan vett) APC cuccost nem fogod tudni 100%-osan konfigurálni pl. egy w2k-ban vagy xp-ben!!! Én egy napi kísérletezgetés után odáig jutottam el, hogy aksi-lemerülés után lelövi a gépet, de nem tudja ezek után kikapcsolni magát.
MÉG VALAMI: Ne feledd, hogy a monitorod (és a géped is, de főleg a monitorod) bekapcskor akkorát rúg, mint egy ló, azaz ha éppen áramszünet van, odaszaladsz a gépedhez, benyomod a monitort, rögtön túlterheled az UPS-t és azonnal le is kapcsol, mondjuk pont Shutdown közben...
Elküldve: 2002. 10. 21. 14:01
Elküldve: 2002. 10. 21. 14:34
Mit tehetsz: kattogtatod tovább és néha resetel tőle a gped vagy elköltözöl olyan helyre, ahol normálisabb a hálózat vagy line-interaktív UPS-t veszel (használtan, különben belepusztulsz). Esetleg veszel elé valami szűrőt, de erről nincs tapasztalatom, hogy ez a kattogást megszünteti-e?
Én sajna hetekig a hangkártyámból készített szkóppal néztem a 220-at, de semmi összefüggést nem találtam a kapcsolgatás és a zavarok között, a cseredarabnál sem. Valszeg a kis ingadozásokat, amit én is látok, átengedi, csak ha valami hírtelen dolog jön, amit a szkópon nem is látok, arra ugrik, mert ugye hátha az a hirtelen kis tüske tovább is emelkedik. A line-interaktív ilyenkor még csak szabályoz, és csak ha nagy a gáz, akkor kapcsol, nulla idő alatt aksira. Ez van.
Elküldve: 2002. 10. 28. 21:18
idézet:
Ezt írta fid0:
Nekem APC Back 500 CS-m van és tényleg állandóan kattog. Ezek szerint ez attól van, mert Standby rendszerű. Valóban néha resetel is a gép. Próbáltam beállítani a PowerChute progival, de ez nem találja az UPS-t (talán mert USB-s?). Akkor most mi a teendő? Kattogjon tovább? A francba, nekem senki nem mondta, hogy egy szünetmentestől leállhat a gép áramingadozáskor. Abszurd nem? :confused:[/quote]
Szinten backups cs 500 tulaj
Katogni nekemis kattog, es neha resetel is sajna, igaz 1x eletet mentett, mikor villanyorat csereltek es mire hazamentem overloaddal elszallt az egesz, de anyira hogy aztan aramingadozaskor (katogas) mindig eldobta az aramot. SOS ups megcsinalta.
Mellesleg miert rakjatok fel azt a powerchutet? 98 es az xp is alapbol felismeri (98-hoz persze a power extension kell es anyi)
Jaigen meg anyi, hogyha regisztralod magad es a szunetmentesed az apc odlalan kuldenek egy soros kommunikacios kabelt + cd-t
[ 2002. október 28.: Vendor szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 01. 07. 17:51
Segitsegre lenne szuksegem.
A monitorom kepe finoman remeg a lakasban talalhato szamtalan nagyfogyaszto miatt. (nem monitor hiba) Elhataroztam hogy valamilyen szurot, ups-t beszerzek. Az mge-t ajanlotta mindenki, viszont a centralion cuccokrol sokkal reszletesebb leirast talaltam. Egy centralionos ember azt mondta hogy az otthoni gepeik nagy tobbsege kvaziszinuszos, magyarul egyaltalan nem biztos hogy a kis vibralast a monitoron megszunteti. (Altalaban a line interaktiv feszultsegszabalyozas nem valami baba.) Ma nezelodtem a powerware magyar oldalan, ott egy elfogadhato aru _szinuszos_ gepet lattam, pw5115-re a neve. 60-80 rugo korul van, faval. Mit ajanlotok? Vegyek latatlanba egy gepet, ami ha nem mukodik, szepen beallithatom a sarokba vagy alljak neki villanyszerelot keriteni, aki kulon fazisra? rakja a gepet?
Mindenkinek kosz a segitsegert, udv: hajjack
Elküldve: 2003. 01. 08. 01:55
A line interaktív (tudtommal) hálózati üzemben kis határok közt kompenzál, aksi nélkül, majd aksis üzemben az invertertől függ, hogy négyszög (azaz kváziszínusz) vagy színuszos a kimenet, ettől még mindkettő lehet line interaktív. ja, meg a line interaktív átkapcsolási ideje 0ms.
Azaz: szerintem monitort vegyél inkább. Írtad, hogy jó. Kipróbáltad máshol? Másik moncsit próbáltál már otthon? Mik azok a nagyfogyasztók? Keresd meg, hogy mi zavarja! A moncsit inkább vmi interferencia zavarhatja, azaz vmi nagyfrekis zavar kéne, a nagy terhelés még önmagában max. a vezetékek kötéseit égeti el, és az ottani sercegéstől lehet villogás, de az is max. egy villanykörtén: a PC vagy resetel vagy nem, a moncsi meg elég sokat át tud hidalni.
Elküldve: 2003. 01. 08. 22:33
Koszonom a valaszodat!
Ahogy irtad kiprobaltam a lakas masik felen (tiz meterre a kazantol), ott semmi gond.
Valszeg az lesz a hiba amit mondtal: a kazan pont alattam van a pinceben, lehet hogy ez interferal a monitorral?
Akkor egy ups-sel semmire sem megyek, az ugye csak a halozat felol vedi meg a
gepet, nem?
A monitor kulonben fel eves, ha a kazant kilokom a pinceben, abbahagyja a villodzast, viszont a lakas masik feleben semmi gond kazan uzemeles kozben sem.
Hogyan lehet egy ilyen interferencia ellen vedekezni?
Valamilyen borito anyaggal, szigetelessel?
Ket eve volt itt egy reszleges szereles, lehet hogy akkor birkasodott el itt minden.
Holnap villanyoshoz megyek.
Koszi meg egyszer, udv: Tamas
Elküldve: 2003. 01. 09. 00:01
Hohó, még az is lehet, hogy a motor szénkeféi fogytak el, és szikrázik mint állat, vagy zárlatos a forgórésze, és lila tűz, esetleg körtűz van a kollektoroknál. Igen, ez egész jól hangzik, nézd meg a motort, lehet, hogy a szikrázás rádiófrekije zavarja. Ellenben ha periodikus a képen a zavar, akkor stabil zavarófreki van, az nem szikra. Ha összevissza béna a kép, akkor már inkább!
Ja, és ha legalább egy kicsit sem értesz hozzá, ne szedd szét áram alatt a kazánt, mert mindkettőtöket kicsinálhat a beavatkozás.
Más is hozzászólhatna már végre, mert csak hangosan gondolkodom, de nem igazán értek hozzá...
Elküldve: 2003. 01. 09. 17:57
A keringteto motort kihuztam, megszunt a vibralas.
Egyebkent egy eve csereltem, elkepzelheto hogy az aljzattal van a gond (foldeles),
vagy tenyleg az elektromos ter a hunyo. (akkor meg arnyekolas)
Ma beszeltem egy elektromuszeresszel, azt mondta ha interferencia, akkor tegyek a kompjuterbol kijovo vezetekre egy ferrit gyurut, az majd lenyeli az interferenciat. ????
Hol lehet ilyet kapni?
Koszonom a gyors segitseget, a problema megoldodni latszik, a szellem meg
visszabujhat a mecsesbe.
Udv: TAmas
Elküldve: 2003. 01. 10. 04:38
Mennyiben van egy uj aksi az 1000 smart-ba?
udv: hajjack

Súgó
A téma zárva.