HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 04. 03. 13:20

üdv. hosszú kihagyás után...
Újra vagyok. Történt ugyan is hogy febr 27 csütörtöki napon előrendeltük a feljebb már említett centralion upst. A "p@m kompjúter" volt a kinézett diler elmentünk leperkátuk a sarcot és vártuk hogy a megbeszéltnek megfelelően 1 hétmulva jöjjön az árú, -rövidre fogfa a történetet- ehez képest vám és egyéb problémák miatt a cucc késett, késlekedett és ujra csak késett ez így ment egészen a tegnapi napig amikor is 1 nap hijján 5 héttel a rendelés után megaszonduk hogymostmár akkor legyen valami vagy...
Így aztán ezt választottam: Powercom KING PRO 800AP King Pro 800VA, UPSMON energiavezérlő és diagnosztikai szoftverrel, Tel/ Modem/LAN túlfeszültség védelem
a külömbözetet ami kb 10e ft a cég magára válalja :D :D a hosszu késlekedést kopenzálandó. Ami szerintem egy rendkívűl korrekt magatartás! jah és amugy 2 év garis. Vélemény?? szerintetek jó döntés volt? Ha valakit érdekelne a cucc [url="http://"http://www.depo.hu/?page_number=6&id=6501&lid=1&csid=58"]itt[/url]utána nézhet
üdv mindenkinek & thx a hozzászolásokért

[ 2003. április 03.: alonso123 szerkesztette a hozzászólást ]

#242 Felhasználó inaktív   hajjack 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 04. 12. 16:10

Erdekelne, hogy mennyire tűzbiztosak az ups-ek? (APC kulonosen(smart 700)
Otthagyhatom egy hetre vagy tobbre nyugodtan?

#243 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 12. 18:12

Magatol nem fog meggyulladni, ha erre gondolsz.

Az hogy mennyire egheto, nem tudom, nem probaltam meg felgyujtani :D

#244 Felhasználó inaktív   hajjack 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 04. 13. 01:48

Volt itt olyan hozzaszolo, aki azt irta, hogy latta mar egni az apc-jet.
Te mondjuk ha elmesz par hetre nyaralni csaladostul (nagymamazni, szomszedot megkerni nem ér!!!), belokve hagyod a nemgaris apc-det?

#245 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 13. 13:24

Az en Smartom az ev nagy reszeben 24/7 uzemmodban megy, a gepemmel egyutt, meg ha nem is vagyok itthon, mert mondjuk hetvegere hazamegyek, esetleg megejtem a szokasos eves szgepes tabort. (Igaz, akkor velem jon, mert hasznos tud lenni, ha veletlenul lekapcsol/leeg a kismegszakito tulterheles miatt, mint Soltvadkerten '98-ban :D Nekem fel se tunt, hogy a tobbiek azert orditanak, mert nincs villany :cool: )

Eddig nem volt vele gond az elmult 6-7 evben (azota hasznalom), egyszer kellett csak akkut cserelni kozben, de azt a SOS UPS-ra biztam.

Az, hogy kikapcsoljam, eddig eszembe se jutott, max akkor, amikor nyarra hazakoltozok, es a szallitas idejere aramtalanitom.

#246 Felhasználó inaktív   hajjack 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 04. 22. 02:34

Koszi!

En azert kiloktem most par napra, mig egyedul volt a lakasban.
Udv: Mindentketszer :)

#247 Felhasználó inaktív   Kuronyab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 23. 18:25

Sziasztok! Egy kérdésem lenne:
A jelenség a következő: mivel peremekrületben lakom, néha/véletlenszerüen elszáll 1 tized másodpercre az áram(vihar,stb). De olyan gyorsan, hogy a TV és egyéb "lassabb lefolyásu" készülék ki sem kapcsol, de a gépet még pont lelövi.
Szóval emiatt nem akarnék szünetmentest venni,de eléggé idegesit, ugyhogy ezért keresek valami megoldást.
Gondoltam valami bika kondira, de 1 Farad-os kb 20ezer forintba kerül, ugyhogy ugyanott vagyok. Bár lehet hogy nem kélne ekkora...

Nem tudtok valami tanácsot, hogy azt a pillanatot áthidaljam?
kuronya.hu                             Mediagalaxy.hu

#248 Felhasználó inaktív   ralf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 04. 25. 21:55

Sziasztok!

Van már közel fél éve egy Mustek Powermust 600 VA Plus UPS-em.
Az utobbi időben azonban (kb. mióta másik trafóról kapja az utcánk az áramot) sokkal magasabb feszültséget érzékel, mint ami ténylegesen a hálózatonm van (műszerrel megmérve 230-235 között van), de ezt ő 248-253-nak érzékeli (a Commander Pro nevű program irja ki, ezt adták hozzá), és 250 V fölött pedig leszabályoz: simán levesz 40 V-ot:
szerinte 210 V-ot ad, de műszerrel megmérve 200 V is alig van!
Mennyire árt ez a gépnek?
Mitől érzékel magasabb fesz.-t, ha régebben jó, legalábbis pontosabb volt?
Házilag lehet ez ellen tenni valamit vagy vigyem vissza ahonnan vettem (gar.)?

Köszi

#249 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 25. 22:41

idézet:
Ezt írta kuronyab:
Sziasztok! Egy kérdésem lenne:
A jelenség a következő: mivel peremekrületben lakom, néha/véletlenszerüen elszáll 1 tized másodpercre az áram(vihar,stb). De olyan gyorsan, hogy a TV és egyéb "lassabb lefolyásu" készülék ki sem kapcsol, de a gépet még pont lelövi.
Szóval emiatt nem akarnék szünetmentest venni,de eléggé idegesit, ugyhogy ezért keresek valami megoldást.
Gondoltam valami bika kondira, de 1 Farad-os kb 20ezer forintba kerül, ugyhogy ugyanott vagyok. Bár lehet hogy nem kélne ekkora...

Nem tudtok valami tanácsot, hogy azt a pillanatot áthidaljam?
[/quote]

Nagyon ritkán járok erre, de nekem is ugyanez a szitu! Elég gyakori kb 1 mp-es áramszünetek, ami elég idegesítő tud lenni. A lámpa csak villan egyet, de a gép resetel...Engem is érdekelne a dolog, de szerintem csak ups tudja ezt megoldani...

#250 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 26. 08:57

idézet:
Ezt írta ralf:
Sziasztok!

Van már közel fél éve egy Mustek Powermust 600 VA Plus UPS-em.
Az utobbi időben azonban (kb. mióta másik trafóról kapja az utcánk az áramot) sokkal magasabb feszültséget érzékel, mint ami ténylegesen a hálózatonm van (műszerrel megmérve 230-235 között van), de ezt ő 248-253-nak érzékeli (a Commander Pro nevű program irja ki, ezt adták hozzá), és 250 V fölött pedig leszabályoz: simán levesz 40 V-ot:
szerinte 210 V-ot ad, de műszerrel megmérve 200 V is alig van!
Mennyire árt ez a gépnek?
Mitől érzékel magasabb fesz.-t, ha régebben jó, legalábbis pontosabb volt?
Házilag lehet ez ellen tenni valamit vagy vigyem vissza ahonnan vettem (gar.)?

Köszi
[/quote]

Hát a 200 volttalé az a baj, hogy közel van a 196 volthoz, és ha jól emlékszem 196volt-nal kapcsolnak le a tápegységek(javítsatok ki, ha tévedek), mondván, hogy ilyen alacsony feszről már nem tudnak jól működni.

Ha garis vidd vissza, és mond el részletesen a hibajelenséget a szervíznek.

#251 Felhasználó inaktív   hajjack 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 05. 11. 00:31

szevasztok!

tobb helyen lattam hogy surge arrest-et es smart ups-t egyutt hasznalnak, vagyis a surge-re van rakotve a smart.
en csak huledeztem, de nem pancserokrol van szo.

en ugy tudtam hogy az emi/rfi szurest az ups is elvegzi, szoval arra lennek kivancsi, hogy minek a plusz surge arrest.

(mondjuk azt eszrevettem, hogy smart ups ide vagy oda, ha a hutoladam bekapcsol, akkor a szunetmentesre kotott tv-n megjelenik egy kis zavar)

ha ez tulfesz, az ups-nek ezt akkor is kellene szabalyoznia, nem?

vagy csak paranoia a surge es a smart egyuttes hasznalata?

ko

#252 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 15. 18:20

idézet:
Ezt írta hajjack:
szevasztok!

tobb helyen lattam hogy surge arrest-et es smart ups-t egyutt hasznalnak, vagyis a surge-re van rakotve a smart.
en csak huledeztem, de nem pancserokrol van szo.

en ugy tudtam hogy az emi/rfi szurest az ups is elvegzi, szoval arra lennek kivancsi, hogy minek a plusz surge arrest.

(mondjuk azt eszrevettem, hogy smart ups ide vagy oda, ha a hutoladam bekapcsol, akkor a szunetmentesre kotott tv-n megjelenik egy kis zavar)

ha ez tulfesz, az ups-nek ezt akkor is kellene szabalyoznia, nem?

vagy csak paranoia a surge es a smart egyuttes hasznalata?

ko
[/quote]

Mivel az ups tenyleg rendelkezik a surge kepesegeivel(is) ezert szerintem csak azert hasznaljak, mert egy szuro az kb 10000ft az ups meg 100 000 korul van, szoval a villamot inkabb a szuro fogja meg es menjen tonkre, minthogy az ups haljon meg...

(Ez csak a sajat velemenyem volt, lehet, hogy van ertelmesebb indok is, bar ketlem)

#253 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 15. 22:37

Van egy jó sztorim:

Vidéki étterem, de jól fel vannak szerelve. Az éttermi rendszert tőlünk vették, tudtuk mi kell a pusztába.

Powerware szünetmentesek (9-es sorozat), tavaly kialakított villámvédelem, megfeleő biztosítás.

Étterem melletti trafóházba belevágott a villám.
A szünetmentes túlélte, gép túlélte (1 vinyó bekrepált (mirror volt). Az éttermi terminálok meghaltak (mert arra már nem jutott a powerware-ből, így kapott egy-egy meglévő apc420-as UPS-t).

Most jön a poén: tavaly telepítették a villámvédelmet: azt mondja az ürge aki telepítette x millióért " hát ez csak 60%-ban nyújt védelmet".

Ennyi erővel elég egy biztosítás és egy jó UPS.
(Persze a biztosító nem kötne jó villámvédelem nélkül semmit az fix)

Viszont a tanulság: a drága szünetmentes sem mindig elég.
Ugyanis egy Powerware9-es UPS árából veszek kb 3 ugyanakkora APC-t is. És még azon is átment a villám.

#254 Felhasználó inaktív   hajjack 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 05. 16. 03:06

Fodudu: Multkor a kemenysepro (nagy szakember :!) mondta hogy a villamharito kulonben vonzza a villamot, szoval ha meg egy kripli is van a kornyeken, akkor jo esellyel a villamot hivtak meg vacsorara az emlitett etteremben. :))

Na jo, legalabb nem egett le a haz.

Kulonben mi kell a pusztaba? Kolompolo ups? :)

Antimatavfan: dehat milyen villamot? ha a halozaton jon a villam, es valaki tizujjas akciojatekot jatszik, akkor meg o is kaphat az egi csodabol...szerintem akkor minden szarra megy.

Nezegettem a leirasokat es tenyleg csak az ups vedelmere lehet gondolni, ebben igazad van.

#255 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 05. 16. 07:12

idézet:
Ezt írta hajjack:
Fodudu: Multkor a kemenysepro (nagy szakember :!) mondta hogy a villamharito kulonben vonzza a villamot, szoval ha meg egy kripli is van a kornyeken, akkor jo esellyel a villamot hivtak meg vacsorara az emlitett etteremben. :))
[/quote]
már bocs, de mire való a villámhárító?
egy sík területen, ha egy fa áll, akkor abba fog belevágni a villám.
mindig az épp legmagasabb objektumba.
ezért szerelik fel villámhárítóval az épületeket, úgy, hogy az magasabb legyen, mint a védendő épület.
ebből következően mondhatjuk bátran, hogy a villámhárító vonzza a villámot.
természetesen előfordulhat, hogy a közeli, magasabb távvezeték oszlopot veszi célba a villám, és akkor jöhet az elektromos hálózat felől az "áldás".

#256 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 17. 14:44

idézet:
Ezt írta joe39:

természetesen előfordulhat, hogy a közeli, magasabb távvezeték oszlopot veszi célba a villám, és akkor jöhet az elektromos hálózat felől az "áldás".
[/quote]

Mint a fentebb említett esetben is megtörtént.

#257 Felhasználó inaktív   hajjack 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 05. 19. 01:13

na jo, nem gunyolodtam (nagyon :)

#258 Felhasználó inaktív   Alamos 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2003. 05. 26. 11:20

Helloztok!

Én is most abban gondolkodok, hogy UPS-t kéne vegyek, vagy van külön szinuszjelre specializálódott gép/szerkezet, ami esetleg megfelelne a gépemnek, hogy ne menjenek benne tönkre alkatrészek.
Tapasztalatom szerint, elég gyakran van áramingadozás, és ezt akarom javítani. Van mikor olyan időszakra ment el az áram, hogy a régi Celeron gépem újraindult magától.

A mostani gépem egy AMD 2100+ ASUS A7N8X Deluxe lappal, megspékelve egy winyó vezérlővel, egy GF4 Ti4200-essel, plusz egy FalconRock II-es hűtő, a videókártyán egy Thermaltake hűtő G4-es. A tápegység Chieftec 420 W-os össz. teljesítményű. 4 winyó volt, és lesz újra a gépben, egy CDíró és egy DVDmeghajtó. Még valószínű, hogy pár hónap múlva beteszek még 2 winchestert.
A jelenlegi winchesterek: 2 db 120-as Seagate, 1 db 40-es Maxtor (5400-as), és most gariztatom a 7200-es 40 gigás maxtort, amit lehet hogy csak nagyobbra tudnak cserélni már.
A monitor kb. 90 W-ot fogyaszt, elég régi, de nekem pont megfelel (17").

Azon is gondolkodtam esetleg, hogy megéri UPS-t venni, és csinálja a finomítást hozzá, értem ezalatt, hogy online pl. meg hogy tud szinuszos jelet javítani.
Viszont a kérdés az, hogy pl. kell-e nekem ilyen. Sajna nem vagyok hardwares szakember, aki megállapítja első ránézésre, hogy ennek a tápegységnek csak a szinuszos jel megfelelő, vagy jó a négyszögletes.
Találtam egy cikket egy számítástechnikai újságban, amiben azt ecseteli a cikk írója, hogy egyes gépeknek nem jó a szinuszos jel, másiknak meg a négyszögletes, mert az pillanatok alatt tönkrevágja.
Ugyan a tápegység gariba menne, de feleslegesen nem akarok kidobni pénzt, és nem is akarok 100e Ft-ért venni pl. egy APC UPS-t ami már szinuszos és online együtt, és nagyon sok mindenre képes.

Csak annyit kérnék, hogy ténylegesen hozzá értők meg tudnák-e mondani, hogy pl. ha be akarok ruházni egy UPS-re akkor nekem érdemes-e szinuszosat venni, vagy elég a négyszögletes, illetve hogy online-t érdemes-e venni, mert olyan szakitól már hallottam dolgokat, hogy az 586-osnak (hol van az már? :rolleyes :) nem okozott gondott az offline UPS. Jelenleg is valószínű hogy alaplap is gariztatva lesz, bár nem tudom hogy a 2-ik hálókártyát az áram tette-e tönkre, vagy már eleve selejtet sikerült kifognom. Viszont mostanában már a hangkártya se olyan tökéletes mint új korában, pl. tesztelni a hátsó hangfalat már nem lehet, ugyan filmeknél jól szól mind a 2 hátsó, csak a tesztben hallgat az egyik hangfal. Szóval már mintha ott is jelentkeznének problémák.

Előre is köszönöm, ha hozzá értő emberek, sokat tapasztalt, vagy szakmája és tapasztalat útján mondana pár szót, és adna tanácsot, hogy mit érdemes venni.
Azt gondolom, hogy 500 VA alatt nem szabad gondolkodnom.
Egy újabb bohókás nap, hogy megvicceld azokat, akik azt hiszik ostoba vagy.

Üdv, Alamos.

#259 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 26. 14:17

idézet:
Ezt írta Alamos:
Találtam egy cikket egy számítástechnikai újságban, amiben azt ecseteli a cikk írója, hogy egyes gépeknek nem jó a szinuszos jel, másiknak meg a négyszögletes, mert az pillanatok alatt tönkrevágja.[/quote]
Az ilyen ne dugja be a gepet a konnektorba, mert onnan is szinuszt kap :rolleyes:

Kapcsolouzemu tapoknak elvileg mindegy, hogy a bemenet szinusz, vagy negyszogjellel kozelitett szinusz (+1,0,-1,0,+1,0...), ugyis egyeniranyitjak az elso lepesben.
Ellenben a valtoaramu villanymotorral szerelt gepeknek nem. (pl. nyomtatok)

Offline UPS eleg lehet, ha a gep tapegysegeben levo pufferkondi kepes addig tarolni a villanyt, amig a szunetmentes at nem kapcsol akku uzemmodra. (altalaban ~5 periodus, ~0.1 sec), ha nem kepes ennyi ideig tarolni, akkor reboot lesz az eredmeny.
Nagy fogyasztasu gep eseten, mint a tied, ezt ketlem.

Online-nal nincs ilyen problema, hiszen az UPS kimeneten mindig van kakao.

500VA? Picit kevesnek tunik, max 350W-tal terhelheted.

Hasonlo kiepitettsegu gepemet fogalmam sincs meddig viszi a Smart600-asom, mert nem volt akkora aramszunet fel eve :)
De azt ketlem, hogy 10 percnel tovabb birna a 21"-essel.

[ 2003. május 26.: nyunyu szerkesztette a hozzászólást ]

#260 Felhasználó inaktív   regimotoros 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 26. 15:11

idézet:
Ezt írta Alamos:
Helloztok!
... ...
Előre is köszönöm, ha hozzá értő emberek, sokat tapasztalt, vagy szakmája és tapasztalat útján mondana pár szót, és adna tanácsot, hogy mit érdemes venni.
Azt gondolom, hogy 500 VA alatt nem szabad gondolkodnom.
[/quote]

Üdv, Alamos!

A méret kiválasztásához [url="http://"http://www.apc.com/sizing/selectors.cfm"]itt[/url] találsz számoló programot.
Ma már a legtöbb BACK-UP UPS is színuszt utánzó, lépcsős kimeneti feszültséget ad.
Nyomtatót csak az UPS erre való, nem szünetmentes, de túlfeszültségvédett csatlakozójára szabad kötni.
Ha feszültségingadozásra gyanakszol, pl. az izzólámpa hunyorog, felfénylik, ellenőriztesd a helyi villamosművekkel az elektromos bekötést ha teheted, és válasszd a szükséges teljesítményű típusból az AVR (automatikus feszültség-szabályozású) verziót.

Üdv.
Régi motoros vagyok én, kérem... a nagyságos asszony Lepsénynél még megvolt.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.