Helloztok!
Én is most abban gondolkodok, hogy UPS-t kéne vegyek, vagy van külön szinuszjelre specializálódott gép/szerkezet, ami esetleg megfelelne a gépemnek, hogy ne menjenek benne tönkre alkatrészek.
Tapasztalatom szerint, elég gyakran van áramingadozás, és ezt akarom javítani. Van mikor olyan időszakra ment el az áram, hogy a régi Celeron gépem újraindult magától.
A mostani gépem egy AMD 2100+ ASUS A7N8X Deluxe lappal, megspékelve egy winyó vezérlővel, egy GF4 Ti4200-essel, plusz egy FalconRock II-es hűtő, a videókártyán egy Thermaltake hűtő G4-es. A tápegység Chieftec 420 W-os össz. teljesítményű. 4 winyó volt, és lesz újra a gépben, egy CDíró és egy DVDmeghajtó. Még valószínű, hogy pár hónap múlva beteszek még 2 winchestert.
A jelenlegi winchesterek: 2 db 120-as Seagate, 1 db 40-es Maxtor (5400-as), és most gariztatom a 7200-es 40 gigás maxtort, amit lehet hogy csak nagyobbra tudnak cserélni már.
A monitor kb. 90 W-ot fogyaszt, elég régi, de nekem pont megfelel (17").
Azon is gondolkodtam esetleg, hogy megéri UPS-t venni, és csinálja a finomítást hozzá, értem ezalatt, hogy online pl. meg hogy tud szinuszos jelet javítani.
Viszont a kérdés az, hogy pl. kell-e nekem ilyen. Sajna nem vagyok hardwares szakember, aki megállapítja első ránézésre, hogy ennek a tápegységnek csak a szinuszos jel megfelelő, vagy jó a négyszögletes.
Találtam egy cikket egy számítástechnikai újságban, amiben azt ecseteli a cikk írója, hogy egyes gépeknek nem jó a szinuszos jel, másiknak meg a négyszögletes, mert az pillanatok alatt tönkrevágja.
Ugyan a tápegység gariba menne, de feleslegesen nem akarok kidobni pénzt, és nem is akarok 100e Ft-ért venni pl. egy APC UPS-t ami már szinuszos és online együtt, és nagyon sok mindenre képes.
Csak annyit kérnék, hogy ténylegesen hozzá értők meg tudnák-e mondani, hogy pl. ha be akarok ruházni egy UPS-re akkor nekem érdemes-e szinuszosat venni, vagy elég a négyszögletes, illetve hogy online-t érdemes-e venni, mert olyan szakitól már hallottam dolgokat, hogy az 586-osnak (hol van az már? :rolleyes

nem okozott gondott az offline UPS. Jelenleg is valószínű hogy alaplap is gariztatva lesz, bár nem tudom hogy a 2-ik hálókártyát az áram tette-e tönkre, vagy már eleve selejtet sikerült kifognom. Viszont mostanában már a hangkártya se olyan tökéletes mint új korában, pl. tesztelni a hátsó hangfalat már nem lehet, ugyan filmeknél jól szól mind a 2 hátsó, csak a tesztben hallgat az egyik hangfal. Szóval már mintha ott is jelentkeznének problémák.
Előre is köszönöm, ha hozzá értő emberek, sokat tapasztalt, vagy szakmája és tapasztalat útján mondana pár szót, és adna tanácsot, hogy mit érdemes venni.
Azt gondolom, hogy 500 VA alatt nem szabad gondolkodnom.
Egy újabb bohókás nap, hogy megvicceld azokat, akik azt hiszik ostoba vagy.
Üdv, Alamos.