HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS Értékeld a témát: -----

#2461 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 25. 14:30

Idézet: didyman - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 13:04

Az AVR-nek mi köze vagyon ahhoz, hoyg akkus üzemben elviszi-é a háklisabb aktív PFC-s jószágokat?

Előtted senki sem beszélt PFC-ről.
Én egy teljesítményadatot láttam, és hogy APC-t akar.

De a kérdésedre a válasz: semmi.

#2462 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 14:32

Idézet: domshow - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 13:24

Köszönöm válaszod, ezért is kérdeztem, hogy halljak véleményeket.

Mit ajánlasz? APC-n kívül mi jöhet még szóba? (APC kicsit drága)

Powerware, Merlin Gerin, Aros...

#2463 Felhasználó inaktív   domshow 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 25. 14:36

Idézet: LTB - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 15:32

Powerware, Merlin Gerin, Aros...

Köszönöm, megnézem ezeket.

Powercom? Haveromnak olyanja van, több éve, meg van vele elégedve. Neked mi a véleményed? Te milyet használsz? Hogy vált be?

#2464 Felhasználó inaktív   domshow 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 14:49

Idézet: LTB - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 14:37

Nem vennék török, kínai UPS-t.
Ahogy egy kínai villanykapcsolót sem veszek, mert nem szeretném, ha egy anyaggyengeség, vagy keresztmetszet-elégtelenség miatt baleset történne a házamban.
Ha azt szeretném, hogy a pendriveomról biztosan vissza tudjam olvasni a mentéseket, abból is jónevűet veszek.

Ha szeretném, hogy a PC-m adatai ne vesszenek el, hardverei ne sérüljenek egy hálózati zavarnál, nem spórolok párezer forinton.

(ez persze teljesen szubjektív, előítéletektől kissé sem mentes vélemény)

APC-nél honnan tudom, hogy melyik a line interactive? Egyelőre nem igazán jöttem rá. Típusszámba van beleépítve?

Mi lehet rossz a kínaiban? Kínaiak is tudnak minőséget készíteni (pl. kínai profi minőségű fotóstáskám van)

Tudom, általában a kínai olcsó és gagyi. Ez lenne itt is?  :confused:
Nem egyszerű a kérdés, mert ezt mondjuk 20k-30k-ért megkapom, de ha szar/gagyi, dobhatom ki. Azért meg felesleges. Viszont a komolyabb APC-k meg drágák. Max 30k-t adnék ki, és legalább 800VA-s kellene...

#2465 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 15:51

Idézet: domshow - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 13:36

Köszönöm, megnézem ezeket.

Powercom? Haveromnak olyanja van, több éve, meg van vele elégedve. Neked mi a véleményed? Te milyet használsz? Hogy vált be?

Én egy történelem előtti APC Smart-UPS 400VA-t használok itthon.
Az irodában természetesen Aros-t, éppen olyat, amilyet tesztelgetek.

#2466 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 16:00

Idézet: domshow - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 13:49

APC-nél honnan tudom, hogy melyik a line interactive? Egyelőre nem igazán jöttem rá. Típusszámba van beleépítve?

Mi lehet rossz a kínaiban? Kínaiak is tudnak minőséget készíteni (pl. kínai profi minőségű fotóstáskám van)

Tudom, általában a kínai olcsó és gagyi. Ez lenne itt is?  :confused:
Nem egyszerű a kérdés, mert ezt mondjuk 20k-30k-ért megkapom, de ha szar/gagyi, dobhatom ki. Azért meg felesleges. Viszont a komolyabb APC-k meg drágák. Max 30k-t adnék ki, és legalább 800VA-s kellene...

Nekem is valszeg Kínában készült a fotóstáskám, de attól még a gyártócég nem kínai, csak kihelyezett egy gyártást.

A technológiát és a gyártási kultúrát fizeted meg egy jobbminőségű terméknél.
Persze nem állítom, hogy lesz gondod, ha kínai ups-t veszel. Lehet, hogy tízen-évig bírni fogja.

#2467 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 18:34

nem csak a teljesítményadatot nézd, azt nézd hogy 450-es chieftec. akkor melyik a jó? segítsetek meg ne vegyek valami xart ami szétveri az agyamat. na?
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#2468 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 03. 25. 18:46

Idézet: monolith - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 19:34

nem csak a teljesítményadatot nézd, azt nézd hogy 450-es chieftec. akkor melyik a jó? segítsetek meg ne vegyek valami xart ami szétveri az agyamat. na?

http://sosups.hu/ind...page=felujitott itt keresel egy olyat, ami NEM kvázi színuszos.
vagy lecseréled a tápod és veszel kváziszínuszosat.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#2469 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 20:02

kösz. okosabb lettem, de boldogabb nem, nem olcsó mulatság még a felújított sem. na mindegy. meglátjuk. mér olyan háklis a chieftec?
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#2470 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 20:58

Idézet: avman - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 17:46

http://sosups.hu/ind...page=felujitott itt keresel egy olyat, ami NEM kvázi színuszos.
vagy lecseréled a tápod és veszel kváziszínuszosat.

Tehát a lényeg az, hogy szinuszos legyen?
Ez az aktív PFC miatt van?
A PFC az a power factor correction?

Az én chieftec 410W-os tápom passzív PFC-s.
Ehhez is szinuszos kell?

#2471 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 03. 25. 21:32

Idézet: LTB - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 20:58

Tehát a lényeg az, hogy szinuszos legyen?
Ez az aktív PFC miatt van?
A PFC az a power factor correction?

Az én chieftec 410W-os tápom passzív PFC-s.
Ehhez is szinuszos kell?

Ezért kérdeztem, amit kérdeztem :) . A Chieftec GPS sorozat aktív PFC-je nagyon háklis a nem szinuszos kimenettel bíró szünetmentesekre. A dolgot a Chieftec hivatalosan elismerte és megoldásként egy SU-1000-s modellt ajánlanak (ugye, milyen baráti? :D ). Valójában csak annyi a lényeg, hogy a GPS-ek aktív PFC-s modelljei mellé lehetőleg (hiszen egy szinuszos UPS olykor sokkal többe kerül, mint egy passzív PFC-s, vagy más típusú táp) szinuszos kimenetet adó tünetmentes kerüljön.
Passzív PFC-nél nincsen gond, de ezügyben írtam egy kis pársorost, félig-meddig konyhául:

Idézet

Az aktív PFC és a szünetmentes tápok kapcsolata

Az utóbbi időben meglehetősen gyakori jelenséggé vált bizonyos, főleg Chieftec GPS sorozatú tápegységek beszerelését követően kialakuló anomáliák, melyek során a tápegység előtt található szüetmentes tápegység váratlanul, túlterhelést jelezve lekapcsol, illetve bizonytalanná válik, holott a túlterhelést sem a konfiguráció és olykor a tápegység maximális teljesítményleadása (az ebből visszavezethető teljesítményfelvétele) sem indolokolja.
A probléma háttere leegyszerűsítve a következő:
A manapság uniós szinten kötelező, a tápegységek által keltett elektronikus zaj csökkentésére és terhelési viszonyának javítására szolgáló aktív PFC (PFC: Teljesítménytényező-javítás, valójában ennél többről van szó, egyúttal csökkentik a zajterméket, ami a hálózatba visszakerül a táp működéséből kifolyólag, valamint szélesíti a bemeneti feszültség tartományát) szinte minden tápegységben beépítésre kerül. Ez a viszonylag bonyolult elektronika kifejezetten a manapság mindenütt használt, szinusz jellel leírható hálózatra van tervezve. A szünetmentes tápegységek közül főleg az alsóbb és sok középkategóriás modell akkumulátoros üzeme során a szinuszos jel bonyolultabb előállítása helyett vagy közelített szinuszt, vagy négyszögjelet támogat a kimenetén, mely a rá csatlakoztatott, legtöbb elektronika számára semmi problémát nem jelent, ellenben egyes tápegységekben az aktív PFC működési sajátosságaiból fakadóan gondba kerül: Leegyszerűsítve, a számítógép tápegysége terheltségétől függetlenül a szünetmentes tápegységet periodikusan túlvezérli. Emiatt a szünetmentes tápegység le is kapcsolhat, illetve nagyon szélsőséges esetben károsodhat is. A kialakuló terhelési viszony nem feltétlenül hosszú üzemet jelent, egy önteszt, vagy pillanatnyi ingadozás során történő átkapcsolás is elegendő lehet az addig teljesen tünetmentes működés felborulásához. A problémát az APC szünetmentes tápegységek kapcsán a Chieftec elismerte és az aktív PFC-vel szerelt, GPS sorozatú modelleknél erre igyekszik felhívni a vásárló figyelmét. A probléma megoldása olyan szünetmentes tápegység alkalmazása, mely akkumulátoros üzemekor is szinuszos jelet szolgáltat. Sajnos ezek a szünetmentes tápegységek legtöbbször nem az olcsó kategóriát képviselik, az APC esetén a SMART UPS sorozat tagjai jellemzően szinuszos kimenetűek a legkisebb modellek kivételével (sorozatfüggő).

Csak nem egy "monitoralátét" 400-asod van? Én is azt koptatom itthon (erre irányult volna a második megjegyzésem, hogy a vázolt géphez miért ajánlasz ekkora UPS-t), legjobb darab a régi, magyar Albacomp-ok után :) . Beton elektronika, nagyon megbízható kis gép.

Szerkesztette: didyman 2007. 03. 25. 21:35 -kor

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2472 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 21:40

Ezt a PFC témát igyekszünk mi is kicsit kivesézni (nem titkoltan az ebben a totyikban is megforduló úriember  :respect:  segedelmével), pont egy soron következő Inform UPS bemutató során.

Ahogy didyman is írta, többnyire túlterhelésről van szó APFC-s táp kontra négyszögjeles UPS esetén, azaz ha valaki mindenáron ilyen párosítást használ(na), akkor nem árt, ha a szokásos számítási formulát elveti, és olyan UPS-t választ, ami a gépe elméleti maximális teljesítményfelvételének legalább kétszeresével, de inkább háromszorosával terhelhető...

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#2473 Felhasználó inaktív   domshow 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 21:43

Erre mit mondotok?
Powercom King Pro 1000AP
Egy enermax 400W liberty (ELT400AVT) tápot látna el (meg egyéb cuccokat)

Havernál ilyen fut, meg van vele elégedve.
Ti tapasztalatotok?

Árban 30k, úgyhogy még elfogadható.

Szerkesztette: domshow 2007. 03. 25. 21:45 -kor

#2474 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 18:52

Idézet: didyman - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 20:32

Csak nem egy "monitoralátét" 400-asod van? Én is azt koptatom itthon (erre irányult volna a második megjegyzésem, hogy a vázolt géphez miért ajánlasz ekkora UPS-t), legjobb darab a régi, magyar Albacomp-ok után :) . Beton elektronika, nagyon megbízható kis gép.

Ez a 400-as nagyon ász kis cucc, bár nem a monitor alatt használom, mert kicsi az asztalom és lelógna, de szinuszos és jól végzi a dolgát.
Ha jól emlékszem, volt ebből 250-es is.
Az is szinuszos volt?

Hiába, ezek a régi APC-k agyonüthetetlenek...
Sajna az utóbbi pár év a cégeladás előkészítéseként a nyereség- és bevételmaximalizálás jegyében telt a cégnél, így a minőség egyre csúszik lefele.

Muszáj is volt váltanom:)

#2475 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 18:53

Idézet: domshow - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 20:43

Erre mit mondotok?
Powercom King Pro 1000AP
Egy enermax 400W liberty (ELT400AVT) tápot látna el (meg egyéb cuccokat)

Havernál ilyen fut, meg van vele elégedve.
Ti tapasztalatotok?

Árban 30k, úgyhogy még elfogadható.

Kétségtelenül olcsó.

#2476 Felhasználó inaktív   domshow 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 19:03

Idézet: LTB - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 19:53

Kétségtelenül olcsó.

Ezen kívül, valami bővebb? Vagy nem ismered? :) Igazából azért bíznék meg benne, mert havernak több éve jól megy...

#2477 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 21:04

Idézet: LTB - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 18:52

Ez a 400-as nagyon ász kis cucc, bár nem a monitor alatt használom, mert kicsi az asztalom és lelógna, de szinuszos és jól végzi a dolgát.
Ha jól emlékszem, volt ebből 250-es is.
Az is szinuszos volt?

Sajna az utóbbi pár év a cégeladás előkészítéseként a nyereség- és bevételmaximalizálás jegyében telt a cégnél, így a minőség egyre csúszik lefele.

Muszáj is volt váltanom:)

Igen, volt belőle még kisebb is. Eladás? Ki veszi meg őket? Én akkor kezdtem kiábrándulni belőlük, mikor a jól bevált, sprague és egyéb márkás kondi, meg rettenet túlméretezett meghajtás helyett gagyi taiwani alkatrészek és éppenhogy áramkörök. És nem ám a nagy, erősen használt kondik dögölnek, hanem a 22u-s kicsi szarok. A régiben ezek Philips-ek, cserélni nem kellett még... És ezek a maiak még messze jobbak a centralion meg mustek jellegű "dolgoknál".
Jaja, a régi SMART-ok mind szinuszosak voltak. Aztán kezdték az egykori 400-asokkal, hogy azok már nem szinuszosak..
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2478 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 21:30

Idézet: LTB - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 19:52

Ja, csak ne amator akarjon elemet cserelni benne.

Legalabbis a '90-es Smart600 nem volt egy nyunyubiztos szeria ebbol a szempontbol.
Lokalis gurunknak is csak annyira sikerult megszagertenie, hogy szerviz utani elso bekapcsolaskor nem szolt akkorat, mint amikor eredetileg felrobbant. :Đ

Szerkesztette: nyunyu 2007. 03. 26. 21:38 -kor

#2479 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 27. 06:36

Idézet: domshow - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 18:03

Ezen kívül, valami bővebb? Vagy nem ismered? :) Igazából azért bíznék meg benne, mert havernak több éve jól megy...

Részemről #39818

#2480 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 27. 06:40

Idézet: didyman - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 20:04

Igen, volt belőle még kisebb is. Eladás? Ki veszi meg őket? Én akkor kezdtem kiábrándulni belőlük, mikor a jól bevált, sprague és egyéb márkás kondi, meg rettenet túlméretezett meghajtás helyett gagyi taiwani alkatrészek és éppenhogy áramkörök. És nem ám a nagy, erősen használt kondik dögölnek, hanem a 22u-s kicsi szarok. A régiben ezek Philips-ek, cserélni nem kellett még... És ezek a maiak még messze jobbak a centralion meg mustek jellegű "dolgoknál".
Jaja, a régi SMART-ok mind szinuszosak voltak. Aztán kezdték az egykori 400-asokkal, hogy azok már nem szinuszosak..

Szívesen adnék neked tesztelésre AROS-t, ha érdekel.
Akár PC Planetet, vagy Syncro-t, vagy Springet is.
Nem hinném, hogy felépítésében csodát látnál, de azért egy pár évvel ezelőtti APC szintet még megüt, a maiakat meg nem is említeném egy napon ;)

Eladás?
A Schneider vette meg tavaly ősszel.
Ezért volt a nagy bevétel- és profitmaximalizálás.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.