HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 12. 11:35

[QUOTE]Ezt írta golyo2004:
[QB]Én is otthonra vásárolnék egy szünetmentes tápot.
Az állandó bosszuságot okozó áramszünetek miatt.
Nem tudom milyen típust érné meg vásárolni és melyiknél mit jelentenek a beűk és jelölések. Emiatt kérném akárki segítségét.

Lehet azt, hogy megírod, mihez szeretnél UPS-t?

#382 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 12. 11:36

[QUOTE]Ezt írta warehorse:
[QB]Korábban írtátok, hogy bizonyos tápegységek nem szeretik a nem szinuszos jelet. Nos, TFT monitorok (pl.Acer1721) milyen táppal üzemelnek? Tud erről valaki, valamit?

A napokban beszéltem agy figurával és azt mondta, hogy néhány monitoruk sípol, meg zörög, ha nem sinusos UPS van előtte.

A kapcsoló üzemű tápokat szvsz nem izgatja, milyen UPS van előttük.

#383 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 12. 11:39

idézet:
Ezt írta nyunyu:

Na, mai, fel Buda szamtechboltjait romba donto aramszuneten felbuzdulva szetszedtem az UPS-ot, kiderult, hogy csak a biztositek durrant el multkor.

Ellenben a lokal hiradastechnikai bolt az orrom elott zart be, ugyhogy nem kaptam T3.15-os jelzesu biztositekot, hanem az F5-osnek is orultem, amit talaltam egy hifi bizomanyiban...

Kerdes: Merjem igy, 5A-s biztositekkal hasznalni 3.15A-s helyett?

Masik: mi a rakot jelol a T meg az F?
[/quote]

A T jelzés a lomhát jelenti és neked az kell, mert különben nagyon gyakran el fog durranni.
Én nem kockáztatnék egy 3A-es helyen egy 5-öst, mivel lehet, hogy a gépben lévő kábelek szépen felgyújtják a házadat 4,5A-nél, a bizti meg halál nyugiban elvan.

#384 Felhasználó inaktív   hajjack 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 05. 02:02

Szevasztok!

Kisse bargyu kerdes, de ha az ups-sel vedett gepemhez halozatba kotok meg
egy gepet, akkor arrol (a nem vedettrol) erheti valami komolyabb kar a vedett gepet? Nem APC-halozati vedelemre gondolok, csak ugy altalaban.

#385 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 22. 00:33

idézet:
Ezt írta hajjack:
Szevasztok!

Kisse bargyu kerdes, de ha az ups-sel vedett gepemhez halozatba kotok meg
egy gepet, akkor arrol (a nem vedettrol) erheti valami komolyabb kar a vedett gepet? Nem APC-halozati vedelemre gondolok, csak ugy altalaban.

[/quote]

Elvileg nem.(csak úgy általában)
World Of Warcraft / Arathor / Rise Legacy

#386 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 22. 01:05

Van egy [url="http://"http://www.powercom-ups.com/flyers/kingpro.pdf"]Powercom UPS King Pro (pdf)[/url] szünetmentesem serialon a gépre kötve. Szeretném rávenni a WinXp-t hogy ha az átvált áramkimaradás esetén akkor lője le magát 1-2 perc múlva. Állítgattam a beépített szolgáltatást a winbe de vagy le se sz.r.a a fejem vagy miután elindult a gép azonnal kapcsolta is ki magát mondván hogy elemről megy. (vices volt hogy be se tudtam jelentkezni mert az azonnal kapcsolta ki magát :) - biosba ki kellett kapcsoljam a com3-at.) Ha negatívra állítom az első pipánál akkor jelenik meg a fenti effekt ebből adódik hogy a pozitív a jó beállítás de ha kihúzom a konektorból akkor cseszik csinálni bármit.

Kép
Adtak az UPS-hez 1 progit ami megcsinálja azt amit akarok csak 1 kicsit bugos a dolog mert az a vacak az asztalon "lebegő" gyorsindítót is bezárja meg néha befagy a leállásnál a nyavajás. (igaz a támogatott oprendszer listán nincs is rajta az Xp csak a 2K tehát nem feltétlen bug).

Tehát hogy lehet ezt a vacak Xp szolgáltatást beállítani? Meg nem is igazán szeretnék külső progit használni rá ha már benne van ebbe a vacakba. Vagy tudtok valami jó progit esetleg ami serviceként fut? (Az APC progijai nem jók mert aszonnya hogy nincs APC szünetmentesem - habár ettől még igazán mehetne vele...)

#387 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 00:05

[url="http://"https://forum.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=11&t=000839&p=8#000385"]↑[/url]

#388 Felhasználó inaktív   Gabriel 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 11. 17:07

Kérlek segítsetek ki egy szériaszámmal a most vett Centralion Smart Centra 800-hoz letöltött Winpower kezelőszoftverhez!

Köszi!

Gabriel

#389 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 11. 18:27

Felhozom... Szerintetek egy 600VA körüli (620, 650) APC elbírna két gépet? Konkrétan: 1) 1 gigás p3, 2 vinyó, 19" monitor 2) 466-os cerka, egy vinyóval, monitor nélkül (ez alig fogyaszt valamit szerintem, még floppy sincs benne, csak egy mini-szerverke). Nem kell, hogy sokat menjen, 1-2 perc elég bőven, csak ne terhelje túl. Szerintem kb épp beleférne, az APC oldalát tanulmányozva is erre jutottam. Vélemények?

#390 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 06. 11. 20:26

-rákötöd
-leterheled (Prime95, fájl másolás stb..) -csipog?
---<i>: Kevés :down:
---<n>: OK :up:
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#391 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 11. 21:30

Idézet: Gabriel - Dátum: 2004. jún. 11., péntek - 18:07

Kérlek segítsetek ki egy szériaszámmal a most vett Centralion Smart Centra 800-hoz letöltött Winpower kezelőszoftverhez!

Köszi!

Gabriel

Ha újonnan vetted, akkor a kézikönyv - kihajtogatós papírdarab - vége felé megtalálod.
Ha nem adtak, visszamenni a boltba és üvölteni. Ha használtan vetted, akkor meg az eladóhoz vissza és üvölteni.  ;)

Egyébként mit akarsz a WinPowerrel?
Nem is gyó hozzája...
Commander Pro-t szedj le hozzá.
42

#392 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 11. 22:07

Idézet: keton - Dátum: 2004. jún. 11., péntek - 17:27

Felhozom... Szerintetek egy 600VA körüli (620, 650) APC elbírna két gépet? Konkrétan: 1) 1 gigás p3, 2 vinyó, 19" monitor 2) 466-os cerka, egy vinyóval, monitor nélkül (ez alig fogyaszt valamit szerintem, még floppy sincs benne, csak egy mini-szerverke). Nem kell, hogy sokat menjen, 1-2 perc elég bőven, csak ne terhelje túl. Szerintem kb épp beleférne, az APC oldalát tanulmányozva is erre jutottam. Vélemények?

Az elso konfigod atlagos teljesitmenyfelvetelet kb 200 wattra saccolom, a 486-os konfiget kb 70 wattra.
Az altalad emlitett ups-ek max terhelhetosege kb 400 watt, tehat, olyan 70%-osan terheled meg, ebbe nagyon valoszinu belefer az is ha a didyman altal emlitett modon nyuzod a gepet, hisz 100 watt rahagyasod szerintem tuti van.

Persze ez csak egy becsles... tenyleg a proba az igaz, de nagyon meglepodnek, ha nem ferne bele.

Szerkesztette: ANTImatavFan 2004. 06. 11. 22:08 -kor

#393 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 05:43

Igen. meg az APC-ken van hátul egy gomb. Amikor van hálózat és benyomod, nyomva tartod 4 s-ig, akkor az aktuális terheltséget fogja a LED-jein kijelezni.
17-34-51-68-85% 1..5. LED-ig.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#394 Felhasználó inaktív   Mr.Tiba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 06:41

sziasztok!
van egy abit ic7-max3as lapom de nincs rajta soros port,
csak usb. Össze lehetne ezt valahogy kötni egy upc smart 700-assal (amin ugye csak soros port van) valahogyan?
vagy kell vennem egy pci-os soros portos kártyát?

THX

Szerkesztette: Mr.Tiba 2004. 06. 13. 06:42 -kor

"Tiszta Udvar Rendes Ház" [UT 4ever]

#395 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 10:12

Idézet: Mr.Tiba - Dátum: 2004. jún. 13., vasárnap - 5:41

sziasztok!
van egy abit ic7-max3as lapom de nincs rajta soros port,
csak usb. Össze lehetne ezt valahogy kötni egy upc smart 700-assal (amin ugye csak soros port van) valahogyan?
vagy kell vennem egy pci-os soros portos kártyát?

THX

Talan menne atalakitoval is. Van usb->soros atalakito. En ezt a regi laptopomnal sokat hasznaltam, bar ups-hez nem kotottem vele.

#396 Felhasználó inaktív   Mr.Tiba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 14:01

Idézet: ANTImatavFan - Dátum: 2004. jún. 13., vasárnap - 9:12

Talan menne atalakitoval is. Van usb->soros atalakito. En ezt a regi laptopomnal sokat hasznaltam, bar ups-hez nem kotottem vele.

igen lehet ,de ha jól tudom ez nem normál soros port hanem máshogy van a kiosztás.

#397 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 15:46

Jól tudod: Smart signaling a soros port állaptjelein is "kommunikál" és tápot is kér onnan. Még egy apróság: Soros kártyát lehet, olcsóbban kapsz, mint ilyen átalakítót.

#398 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 21:48

Idézet: Mr.Tiba - Dátum: 2004. jún. 13., vasárnap - 13:01

igen lehet ,de ha jól tudom ez nem normál soros port hanem máshogy van a kiosztás.

Igen mas a kiosztas, ami miatt meg tokeletes lehet ez az atalakito, csak termeszetesen kell utanna az APC smartokhoz valo komunikacios kabel. Az viszont lehet, hogy egy soros kartya tenyleg olcsobb lenne, es az tuti mukodik is. Ez az atalakito ,ha jol emlekszem, ugy 1500Ft korul van.

#399 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 22:43

Szvsz az USB-n a soros port állapot és vezérlőjelei nem szaladnak át, mert minek: A gép felől USB, ha pedig az eszköz igényel kézfogást,akkor az átalakító ad neki, de ez csak ötlet-szvsz. A SMART-kábelhez akad kiosztásom...Mert boltban drága ;) .

#400 Felhasználó inaktív   Mr.Tiba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 21:00

Idézet: didyman - Dátum: 2004. jún. 13., vasárnap - 21:43

Szvsz az USB-n a soros port állapot és vezérlőjelei nem szaladnak át, mert minek: A gép felől USB, ha pedig az eszköz igényel kézfogást,akkor az átalakító ad neki, de ez csak ötlet-szvsz. A SMART-kábelhez akad kiosztásom...Mert boltban drága ;) .

Hi

gáz van:(

beszereztem egy st lab pci-os soros portos kártyát
meg egy ups smarthoz való kábelt de nem látja a gépem:(
mi lehet a gáz szerintetek?

nézegettem a hátulját és van egy kis zöld led ami mellett van egy kis gomb amit ha egyszer megnyomok akkor halványabban világit a led ha mégegyszer akkor alig világít hameg 3 x is megnyomom akkor ismét világít teljes erőböl az mi?

Szerkesztette: Mr.Tiba 2004. 06. 14. 21:13 -kor

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »