HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS Értékeld a témát: -----

#651 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 09. 07. 20:30

igen. pár nap, OK? :)
Stol: Szép környék lehet.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#652 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 07. 20:51

Idézet: didyman - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 21:30

igen. pár nap, OK? :)

Oke, es meg egyszer koszonom!

PeppeR
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#653 Felhasználó inaktív   lazac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 21:50

Üdv.

Mese, átugrandó
Kb. 2 hónapja hajtottam egy szerencsétlen Powercom 625AP szünetmentes cuccot, "e-csatlakozó" szerint nem forgalmazzák már, pedig valami 13e+bünti lett volna, ami szerintem nem rossz (a termék honlapján található leírás alapján egy APC BackPro tudását hozza, papíron). Aztán valamely topicban Stol jól lehurrogta kistesóját, mert olyan Centralionos beütése volt :D. Na mondom, csakazértis kell :D . De nem forgalmazta senki emberi áron; abba a nagykerbe, ahonnan ezek gyünnek, nem állt módomban bejutni... Így hát feladtam.
A bolhán láttam egy (ill. több) Smart 450-est, szinuszos kimenetű, 2*(12V,7~Ah) akkuval, 15-ért megvettem. Vadi újan, az akku-fedlapot gyakorlatilag én csavaroztam ki először, '97 óta állnak benne a Panasonic telepek érintetlenül, kicsit bizonytalanul dugdostam ezek után össze. Akkuárus barátom szerint a nem használatban lévő cuccokat fél évente érdemes kiszanálni, ők a boltjukban így teszik, én azért tettem egy próbát a 7 évet talán sarokban állt jószággal... Fél napi töltés után a konfimat 10 perce vitte, mikor kikapcsoltam a monitort - nem tudom miért, késztetést éreztem :D -, ezután még 10 percet hagytam, majd meguntam, és visszadugtam (kellett a gép). Ennyi nekem elég lesz bőven.
Ha áram alatt hagyom az UPS-t, búg. Pont annyira, hogy baromira zavarjon :/. Kénytelen voltam hát alváshoz kikhúzni, reggelre 5LEDből 1,5-re elment a töltés, gondolom ennyi idős akkunál ez "természetes". A búgás ellen nem tudom, mit lehetne tenni (ill. a gép mellett nem hallom /ami viszont csendes  :think: /, éjjelre asszem akkor a gép marad bekapcsolva :) ).
Arról a topicban senki sem írt: mindegyik szünetmentes hangos, ha akkuról megy? Mert ez igen. Nem durván, de olyan trafóház 3 lépésről (SI mértékegység :pokeas: ).
Itt a vége, fuss el véle...

Kérdésem: a korábban belinkelt smart-kábel-link (LINK) nem jön be NEKEM, ugyanez a rajz volt-e rajta?
Kép

Mese, hopp!
Mivel voltam kábelért az SOS-UPS-ben, de nem volt nálam elég pénz smart-kábelre is, az eladó meg szegény annyira álmos/unott volt, hogy gyakorlatilag egy darab féltégla is lehettem volna felőle, ezért baromira nem volt kedvem visszamenni oda, miután automatát kerestem pénzért. Üzletből kilépve jó hangosan elköszöntem, Ő háttal nekem talán f!ngott egyet, talán böfögött, vagy csak egyszerűen állt ott, mindenesetre "kollegái" szolidaritásból szintén b..tak köszönni. :reklamacio: Megértem, ha nem akarnak viszont látni, nem vagyok szép látvány, de akkor legalább egy "Isten veled!"-et...
Mindegy, 1900 lett volna a komm. kábel. Jah, plusz fa. Nettó árak a polcon...gratula. Ha a fenti rajzzal egyenlő, akkor még jól is jártam.
Mese, kopp.

#654 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 22:28

Igen, akksiről zörögnek picit.
Nem, ennél bonyolultabb a SMART kábel:
A képen a 24VDC pontra két másik láb fel van húzva 10kOhm ellenállattal:A batt. low és a line fail.

Csatolt fájl:

(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#655 Felhasználó inaktív   lazac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 23:04

Idézet: didyman - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 23:28

Igen, akksiről zörögnek picit.
Nem, ennél bonyolultabb a SMART kábel:
A képen a 24VDC pontra két másik láb fel van húzva 10kOhm ellenállattal:A batt. low és a line fail.

Ehhez a rajzhoz van esetleg egy linked? Mert a másikról van leírás, hogy az a standard APC smart kábel belseje, ráadásul linux-userektől ;). Nem, mintha nem bíznék benned, de pc szerelés előtt is mindig megfogom a radiátort, ne az IC-ket sütögessem (erősáramú cipőben, védőszemüvegben :D ).

#656 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 23:06

Idézet: lazac - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 22:50

Smart 450-est, szinuszos kimenetű

Itt mintha azt irta volna valaki, hogy csak a 600 (650?) feletti Smart-ok szinuszosak.

#657 Felhasználó inaktív   lazac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 23:18

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. szept. 9., csütörtök - 0:06

Itt mintha azt irta volna valaki, hogy csak a 600 (650?) feletti Smart-ok szinuszosak.

Valóban, nekem is rémlik, meg valami olyan is, hogy csak az újabb szériáknál :confused:? Jhaj, visszaolvasás rulz...
A sósupsz szerint szinuszos, egyel alatta levő (SU420I) kvázi-szinusz. Hátulján a 4 kimenet sincs megkülönböztetve egymástól. Ember legyen a talpán, aki egy kifutott termékről oszci nélkül megállapítja. (orosz oldalakon biztos megtalálnám...:))

u.i.:

Idézet: sz Hozzászólás ideje: 2003. nov. 14. - Dátum: péntek - 21:15

A színuszhullámos kimenet biztosítja a kompatibilitást az összes terheléssel. (Ez az SU420NET/SU620NET modellekre nem érvényes)

klikk

Az APC Smart-ok csak 700VA-tol felfele tudjak a valodi szinuszos kimenetet!

Szerkesztette: lazac 2004. 09. 08. 23:27 -kor

#658 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 23:39

A régi, lapos smart400 is szinuszos. Évjáratfüggő.
Oldal? Az APC ügyfélszolgálata volt oly szíves adni ezt az oldalt, az ő adatbázisuk. Címet nem tudok, mert az egész lap helyi hivatkozásként van a gépemen :) .

#659 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 09. 15:16

Idézet: lazac - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 22:50

Üdv.

Mese, átugrandó
   Kb. 2 hónapja hajtottam egy szerencsétlen Powercom 625AP szünetmentes cuccot, "e-csatlakozó" szerint nem forgalmazzák már, pedig valami 13e+bünti lett volna, ami szerintem nem rossz (a termék honlapján található leírás alapján egy APC BackPro tudását hozza, papíron). Aztán valamely topicban Stol jól lehurrogta kistesóját, mert olyan Centralionos beütése volt :D. Na mondom, csakazértis kell :D .......

Hi!

Az APC-k hátulján van egy kapcsoló, amivel kikapcsolható az UPS, se a töltés nem megy, se az inverter...
Igen, mivel a line intr.-nak szinuszosnak kéne lennie.

Az akkukat tessék felsavazni!

Képet tudnál róla csinálni?

#660 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 09. 16:19

...Vagy kváziszinuszosnak.

#661 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 09. 17:28

Idézet: stol - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 16:17

Emre, a Terminalon máe válaszoltam, tehát elég lesz hozzá.

Megtudhatnám mit? Nagyjából pont ugyanezt kérdeztem volna, mint Emre:) Elvárásaim is pont ilyenek...igazából nálunk nagyon gyakoriak az 1 mp-es áramszünetek, ezek áthidalása lenne a fő (de a 3-5 perc se hátrány azért:) ).

#662 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 09. 18:34

Idézet: Orgi - Dátum: 2004. szept. 9., csütörtök - 18:28

Megtudhatnám mit? Nagyjából pont ugyanezt kérdeztem volna, mint Emre:) Elvárásaim is pont ilyenek...igazából nálunk nagyon gyakoriak az 1 mp-es áramszünetek, ezek áthidalása lenne a fő (de a 3-5 perc se hátrány azért:) ).

Nyugodtan megveheted, jó lesz.

#663 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 09. 20:15

Idézet: stol - Dátum: 2004. szept. 9., csütörtök - 19:34

Nyugodtan megveheted, jó lesz.

Thx, a 17 ezreset is?

#664 Felhasználó inaktív   lazac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 09. 20:31

Hali,

Idézet: stol

Az APC-k hátulján van egy kapcsoló, amivel kikapcsolható az UPS, se a töltés nem megy, se az inverter...

Ha lenne kapcsoló, használtam volna, hidd el. Az előlapon van 2 nyomógomb (I(test), 0), ami a következőket tudja:
  • I : bekapcsolás, hálózat nélkül is

• 0 /röviden, hálózattal/ : inverter(?) lelövése, hátulján LED világít

• 0 /hosszan,hálózattal/ : u.a., mint előző

• 0 /hosszan,hálózat nélkül/ : hátsó LED nem világít, teljes áramtalanítás

Hálózat nélkül az utolsó pontot magától is megteszi, áramtalanítja magát használaton kívül. Hálózattal viszont nem lehet elhallgattatni, morog. Kapott a tekrenc egy-egy gumibakot a négy talpacskája alá (galvanikusan nem választottam le), hátha...de ugyanúgy érezni a rezgést a doboz oldalán. Most ideiglenesen szekrényben landolt, elég nagy légteret kap ott bent is. Ja, kihekkeltem belőle a smartslot bővítő helyet (üres műa. doboz), úgysem lesz soha kártyám, ellenben a trafó jobban tud hűlni.

Idézet

Képet tudnál róla csinálni?

Pontosan miről? :) A belsejét (panelt) lekaptam webcammal, mikor szereltem, az akkukat egy újhoz viszonyítva semmilyen különbség nem látható (tapintható). Külsőről csak napfénynél tudok majd...

Idézet

Az akkukat tessék felsavazni!

Ezt majd a profikra bízom. Addig száműzöm a használatból. Ha már úgy is szekényben van :). Thx.

Szerkesztette: lazac 2004. 09. 09. 20:34 -kor

#665 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 09. 21:48

Ma lattam egy "profis" akku savazast a motoros boltban. Fogott a srac egy tolcsert. Talalomra toltott valamennyit a cellakba. Gondolom peremig tolthette. Rapatintotta a gumisapkakat. Elkert 200,- Ft-ot a "megbizotol"...

PeppeR
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#666 Felhasználó inaktív   lazac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 09. 22:49

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. szept. 9., csütörtök - 22:48

Gondolom peremig tolthette.

Ez érdekes. Motoros bolt? Nem lehet, hogy simán desztvizet töltött az akkuba? Mert azért nem mindegy. Ugye itt a savat fel kell itatni a telepben lévő porózus anyaggal, ha "csurig" döntjük savval, nem hinném, hogy sokáig életben maradna...
Amúgy, mint írtam, van akkus ismim. Beszerzési áron hozna nekem újat, gondolom a savazást is bevállalná ingyen. Ha a motoros 200.-ról ad számlát, akkor megéri. Ha másnap rámrobban az akksi, visszamehetek szétverni a boltot :D.

#667 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 10. 09:08

Biztosan sav volt! Biztosan nem jo a technika! Biztosan draga!

PeppeR

#668 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 10. 10:11

Idézet: lazac - Dátum: 2004. szept. 9., csütörtök - 23:49

Ez érdekes. Motoros bolt? Nem lehet, hogy simán desztvizet töltött az akkuba? Mert azért nem mindegy. Ugye itt a savat fel kell itatni a telepben lévő porózus anyaggal, ha "csurig" döntjük savval, nem hinném, hogy sokáig életben maradna...
Amúgy, mint írtam, van akkus ismim. Beszerzési áron hozna nekem újat, gondolom a savazást is bevállalná ingyen. Ha a motoros 200.-ról ad számlát, akkor megéri. Ha másnap rámrobban az akksi, visszamehetek szétverni a boltot :D.

hi!

Fentebb leírtam egy közel profi savazási módszert, tessék visszább olvasni!

#669 Felhasználó inaktív   lazac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 10. 14:47

Idézet: stol - Dátum: 2004. szept. 10., péntek - 11:11

hi!

Fentebb leírtam egy közel profi savazási módszert, tessék visszább olvasni!

Üdv!

Nem értem, miért idézel, hiszen (többször is) olvastam az elsőrangú leírást (amiért grat :up:) !
Az, hogy nekem egyszerűbb ismerőshöz menni (egyszerűen közelebb lakik, mint amennyire a benzinkút van :)), nem jelenti azt, hogy átugrom a számomra mondjuk túl hosszú hozzászólásokat...

#670 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 10. 15:47

Akko Peace :respect:

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33