HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS Értékeld a témát: -----

#701 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 23. 12:06

Hello!

Szünetmentes vásárlásán gondolkodom, ezért jöttem ide.
Azt el kell mondjam, a fórumot, a 15. oldaltól olvastam csak el, de többször találkoztam azzal, hogy aktiv PFC -s tápra nem jók az olcsó UPS -ek. El tudná ezt valaki magyarázni, hogy miért?

A következők közül szeretnék választani:

BK500EI 23635 ft
BK650EI 28800 fr
BR500I 32125 ft
BR800I 49125 ft ez tetszik a legjobban, de az ára már probléma.

Ezek közül egy sem jó a PFC miatt? Igazából nem tudom mit jelent, csak rá van írva a tápra.

A következő gépre akarom ráakasztani:
chieftec táp 340w; pentium4 2.8ghz; 3db hdd (tervezem karácsonyra egy 4. vásárlását); ati r9500pro; 1 dvd-rom; 1 dvd iró;

5-10 percig kellene kitartania.

A gépemet inkább hétvégén használom, hétköznap áramtalanítva van. Ehhez például mit szólna az UPS, ha egy hétig áramtalanítva lenne? Nem teszi az idő elött tönkre?

Előre is köszi. :)

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#702 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 10. 23. 12:49

Nem, nem teszi tönkre. Havonta, kéthavonta érdemes a sokat álló UPS-nél eljátszani egy egynapos ébrenlét-tökig merítés a gépeddel-egy napos ébrenlét periódust (természetesen csak az UPS kell ébren legyen, a gép nem).
Az aktív PFC-s tápok számára az UPS kimenőfeszültségének akkus üzemnél jellegzetes alakja miatt nem a legjobb, hamarabb lemerülhet, vagy túlterheléssel lekapcsolhat az UPS. A probléma nem mindennapos, de azért jelen van.
Teljesítményben az 500-as szvsz elég kell legyen, akérdés az, hogy menyi akksikapacitás an benne (ezt sajnos kevesen tudják megmondani, ahol veszed, a manual tartalmazhat erre utalást).
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#703 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 23. 17:24

Idézet: didyman - Dátum: 2004. okt. 23., szombat - 13:49

Nem, nem teszi tönkre. Havonta, kéthavonta érdemes a sokat álló UPS-nél eljátszani egy egynapos ébrenlét-tökig merítés a gépeddel-egy napos ébrenlét periódust (természetesen csak az UPS kell ébren legyen, a gép nem).
Az aktív PFC-s tápok számára az UPS kimenőfeszültségének akkus üzemnél jellegzetes alakja miatt nem a legjobb, hamarabb lemerülhet, vagy túlterheléssel lekapcsolhat az UPS. A probléma nem mindennapos, de azért jelen van.
Teljesítményben az 500-as szvsz elég kell legyen, akérdés az, hogy menyi akksikapacitás an benne (ezt sajnos kevesen tudják megmondani, ahol veszed, a manual tartalmazhat erre utalást).

Hi!

Szabi!

5perchez 7Ah elég lesz, a 10perchez kell a 12Ah!
A mérítés melett 100%-ig egyetértek & savazni sem árt félévente, vagy eccer túlsavazni, 1évre.(nekem most így van, mert maganak lusta vagyok félévente szétszedni, bár táppal nem gercezek!)
Így elkerülöd azt a meglepit is, hogy amikor tényleg kéne a power, sípolással elhallgat az UPS.....  :eek:

Didyman!

Sikerült megoldást találni, az aktiv PFC-s problémára!
A tápágba bekötöttem a higanygőzlámpa-folytót, és láss csodát, nem száll el az APC 400!
A folytó kimenetén még korántsem volt szinuszos jel, de pont elég volt, hogy ne izgassa az aktiv PFC vezérlő fantáziáját! ;)

#704 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 24. 07:26

Hello

Ez gyors válasz volt, köszönöm szépen :cool:

Szóval, ha vasárnap elutazom, és mindent áramtalanítok (kihúzom a 220 -ból), majd pénteken visszatérek mindent újra áram alá helyezek; ez nem árt az UPS -nek, ha betartom ezt:

Idézet

Havonta, kéthavonta érdemes a sokat álló UPS-nél eljátszani egy egynapos ébrenlét-tökig merítés a gépeddel-egy napos ébrenlét periódust (természetesen csak az UPS kell ébren legyen, a gép nem).

Ha egész hétvégén áram alatt van, akkor gondolom, teljesen feltöltödik, majd ha egész héten nincs áram alatt (kihúzom a 220 -ból) akkor lemerül? Vagy nem erre gondoltál?
Esetleg az UPS -eknek van valami önlemerítő-feltöltő folyamata, amit havonta el kell végezni? :confused:

Bocs a sok hülye kérdésért, de egyáltalán nem értek hozzá.
Abból van elegem, hogy az elmúlt 3 hétvégén többször is volt leállásom, rövid 1-2 perces áramkiesés miatt.  :(

Idézet

Az aktív PFC-s tápok számára az UPS kimenőfeszültségének akkus üzemnél jellegzetes alakja miatt nem a legjobb, hamarabb lemerülhet, vagy túlterheléssel lekapcsolhat az UPS.

Igazából azt sem értem, ha a konnektorból sinusz jön ki akkor miért jó ha a gép négyszöjelet kap a szünetmentestől. Most az aktiv PFC -s táp a négyszöget nem szereti?
Nem akarok ostobán meghalni ;)  mi az az aktiv PFC? Miért van az benne a tápomban? Az elöző tápban nem volt és arról is müködött a gép. Miért jó ez? Miért meríti jobban, vagy terheli túl az UPS -t? Nem értem, megváltozik a fogyasztása? :confused:

Idézet

5perchez 7Ah elég lesz, a 10perchez kell a 12Ah!
A mérítés melett 100%-ig egyetértek & savazni sem árt félévente, vagy eccer túlsavazni, 1évre

Ezt a savazást, sem értem, a kocsiban lévő akkut desztillált vizzel szoktam utántölteni, azt is rosszul teszem? Jól elkanyarodtam.
Összegezve, egyáltalán nem értek hozzá, de reménykedem, mert itt (HWSW) már elég sok mindent megtanultam azokról ami érdekel, és most ez amire kiváncsi vagyok. Remélem van türelmetek hozzám. Még egy egyeszerű lemerítés-teljes töltést sem értek. Most jutott eszembe :think:  olyan ez mint a mobiltelefon? Azt is teljesen lemerítem aztán feltöltöm. Vagy az butaság volt?

Egyébként a belinkelt szünetmentesek jó választások?
Melyiket célszerübb választani a kettő közül BK650EI vagy BR500I
Ezzel el is árultam mennyit szánok rá.

Bocs a hosszú szövegért, remélem nem veszem nagyon igénybe a türelmeteket, és még van kedvetek magyarázni, csak meg is értsem. ;)

Előre is köszi

Üdv
szabi

Szerkesztette: szabi 2004. 10. 24. 07:30 -kor

az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#705 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 24. 10:46

Ma tuzetesebben megvizsgaltam az uj ups-m. Ez van rairva:

LONG TIME Protect 550

stol: van rola valami infod? Van olyan jo, mint az albacomp? Ez a long time is ugyan olyan lapos es nagyon hasonlit az alba-ra mint kulalakban, mint belbecsben.

PeppeR
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#706 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 12:57

Nagy-nehezen átrágtam magam a topikon (több napba telt ;) ), és a következő kérdésekre szeretnék választ kapni a nagyrabecsült szakemberektől:

1.
Pár napja vettem egy használt 700-as Smartot (SU700INET) 20k-ért. Az otthoni beüzemeléskor derült csak ki, hogy az eredeti akku van benne még, ami több, mint öt éves (1999.09) a PowerChute Business Edition szerint. Ennek ellenére (számomra) tökéletes állapotban van, kb. 30-50%-os terhelést kap a gépemtől, és több, mint 20 percig elviszi ha kihúzom az ups-t a falból. Mégis kíváncsi vagyok, hogy körülbelül milyen élettartamra számíthatok ezzel az akkuval? Tuti elmegy még legalább egy évig vagy minden nap ajándék :confused:

2.
Találtam melóhelyen egy elfekvőben lévő MGE Pulsar EL 7 típusú UPS-t. Sajnos nagyon kevés infót találtam róla, egyvalamit viszont egyáltalán nem tudtam kideríteni, hogy tud-e rátáplálni a feszültségre vagy csak túlfesz ellen véd? Esetleg, ha valaki találkozott már ezzel a típussal, ossza meg tapasztalatait, hátha megéri akkut meg kábelt venni hozzá.

#707 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 16:27

Idézet: melon - Dátum: 2004. okt. 28., csütörtök - 13:57

Nagy-nehezen átrágtam magam a topikon (több napba telt ;) ), és a következő kérdésekre szeretnék választ kapni a nagyrabecsült szakemberektől:

1.
Pár napja vettem egy használt 700-as Smartot (SU700INET) 20k-ért. Az otthoni beüzemeléskor derült csak ki, hogy az eredeti akku van benne még, ami több, mint öt éves (1999.09) a PowerChute Business Edition szerint. Ennek ellenére (számomra) tökéletes állapotban van, kb. 30-50%-os terhelést kap a gépemtől, és több, mint 20 percig elviszi ha kihúzom az ups-t a falból. Mégis kíváncsi vagyok, hogy körülbelül milyen élettartamra számíthatok ezzel az akkuval? Tuti elmegy még legalább egy évig vagy minden nap ajándék :confused:

2.
Találtam melóhelyen egy elfekvőben lévő MGE Pulsar EL 7 típusú UPS-t. Sajnos nagyon kevés infót találtam róla, egyvalamit viszont egyáltalán nem tudtam kideríteni, hogy tud-e rátáplálni a feszültségre vagy csak túlfesz ellen véd? Esetleg, ha valaki találkozott már ezzel a típussal, ossza meg tapasztalatait, hátha megéri akkut meg kábelt venni hozzá.

Ááááhh!

Az akku dátumát hogyan tudja kiírni etgy prg?!

Szétszeded, és megnézed, mi van ráírva.
Savazás nélkül 2-3év, savazással kitolható 5-6évre is.

MGE-t kerüld nagy ívben!
Amúgy, offline rendszerű!

#708 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 17:04

Hidd el, nem én találtam ki. Persze, ettől még lehet hülyeség, de én, mint laikus a témában, csak ezt tudom alapul venni. Egyébként maga a tulajdonosa mondta, hogy még az eredeti akku van benne, de szétszedem,  és megnézem, ha odajutok.
Kép

Amúgy ez az MGE tényleg annyira gázos? Ezek szerint nem véletlenül hevert ott elfekvőben :D

Szerkesztette: melon 2004. 10. 28. 17:05 -kor

#709 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 21:23

Idézet: melon - Dátum: 2004. okt. 28., csütörtök - 18:04

Hidd el, nem én találtam ki. Persze, ettől még lehet hülyeség, de én, mint laikus a témában, csak ezt tudom alapul venni. Egyébként maga a tulajdonosa mondta, hogy még az eredeti akku van benne, de szétszedem,  és megnézem, ha odajutok.
Kép

Amúgy ez az MGE tényleg annyira gázos? Ezek szerint nem véletlenül hevert ott elfekvőben :D

Az nem jelenet semmit amit a program kiir, ugyanis mikor aksit cserelnek akkor kell bealliatani azt a datumot, de ha nem allitjak akkor se tortenik semmi baj csak butasagot ir ki a program. Valoszinu egyszeruen nem lett atallitva, de tenyleg az a megoldas amit Stol ir, szed szet, es nezd meg mi az aksi gyartasi ideje, ahoz mondjuk hozzaadsz fel evet mert ugye raktarban is allt mielott beraktak, es akkor kb tudod mennyi ideje megy vele a gep.

Amugy tenyeleg nem lehetetlen, hogy meg az eredeti aksi van benne.

Az ups szetszedese nagyon egyszeru, elhuzod az elejen levo muanyag lapot, a mogott van egy femlap, amit 2 csavar tart, azt is leszeded, es mogotte van az aksi, kihozod az upsbol az aksit, szethozod az osszekoto kabelt, es mar a kezedben is az aksi. Vissza ugyan  igy kell rakni, mikor osszedugod a kabel lehet, hogy kicsit szikrazik, az nem baj, termeszetes dolog.  ;)

ITT van az upsrol magyar nyelvu leiras, amiben az aksi ki/be szerelese is benne van.  Amugy nagyon jo kis ups amit vettel, velemenyem szerint sokkal tobbet er, mint amilyet 20 ezer ft kornyeken kaptal volna ujonnan.

Szerkesztette: ANTImatavFan 2004. 10. 28. 21:24 -kor

#710 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 22:58

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. okt. 24., vasárnap - 11:46

Ma tuzetesebben megvizsgaltam az uj ups-m. Ez van rairva:

LONG TIME Protect 550

stol: van rola valami infod? Van olyan jo, mint az albacomp? Ez a long time is ugyan olyan lapos es nagyon hasonlit az alba-ra mint kulalakban, mint belbecsben.

PeppeR

Ezt ki tetszettek hagyni az urak!

PeppeR
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#711 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 30. 06:23

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 23:58

Ezt ki tetszettek hagyni az urak!

PeppeR

Bocsánat! :respect:

Szerintem is Albacomp-al egyenértékű!

Régen még a szlogen is igaz volt!

Long Life Protect!

Az az UPS pl. az én gépen 1&1/2 óráig vitte!

#712 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 30. 14:13

Idézet: stol - Dátum: 2004. okt. 30., szombat - 7:23

Bocsánat! :respect:

Szerintem is Albacomp-al egyenértékű!

Régen még a szlogen is igaz volt!

Long Life Protect!

Az az UPS pl. az én gépen 1&1/2 óráig vitte!

Semmi gond! Koszonom az informaciot. Ha kapok fizetest, akkor rendelek hozzajuk akksikat.

PeppeR

#713 Felhasználó inaktív   carline 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 15:50

Mostanában volt vinyóhalál táp megszaladásból. Stol hálistennek megjavítottaa vinyót!!!
Ezért keresgélek szünetmenteseket, hogy ilyesmi ne forduljon elő többet.
Vannak az én pénztárcámhoz való szünetmentesek pl:
Mustek PowerMust 400 Plus 400VA Áthidalási idő 5 - 20perc (12590 Ft)
Kép

Blazer 400 400VA, áthidalási idő: 8-10perc, AVR (12590 Ft)
Kép

Vagy elég mondjuk egy P5-GR túlfeszültségvédő (3780 Ft)
Kép
vagy egy Pulsar CL5 túlfeszültség védelemmel ellátott elosztó? (4280 Ft)
Kép

Esetleg vegyek 1-2 ezresért használt, valószínűleg halott aksis APC 400-at?
Ahhoz lehet aksit szerezni?
Jobban megérheti ez utóbbi felújítása?

Carline
Lenovo X201s
­

#714 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 16:59

Idézet

Mostanában volt vinyóhalál táp megszaladásból.

Ha 'olyan' megszaladasrol van szo (vargane-effekt), akkor azellennemved.

UPS-bol pedig a deglett akkus APC-t fogjak ajanlani, az akkucseret tobb ceg is is elvegzi, csak ebben a topicban vagy harom ceget irtak.

#715 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 17:05

Vagy végy használtan egy Smart 700-ast, pl. múltkor láttam egyet 10000-ért halott akksikkal, pár ezerért vehetsz bele újakat, és van egy 700 VA-s ups-ed, amivel elégedett lehetsz hosszú ideig. Az enyémet fullos akkukkal, kábelekkel vettem 20k-ért, nekem megérte.

#716 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 17:06

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. nov. 6., szombat - 17:59

UPS-bol pedig a deglett akkus APC-t fogjak ajanlani...

:cool:

#717 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 17:23

Idézet: carline - Dátum: 2004. nov. 6., szombat - 16:50

Mostanában volt vinyóhalál táp megszaladásból. Stol hálistennek megjavítottaa vinyót!!!
Ezért keresgélek szünetmenteseket, hogy ilyesmi ne forduljon elő többet.
Vannak az én pénztárcámhoz való szünetmentesek pl:
Mustek PowerMust 400 Plus 400VA Áthidalási idő 5 - 20perc (12590 Ft)
Kép

Blazer 400 400VA, áthidalási idő: 8-10perc, AVR (12590 Ft)
Kép

Vagy elég mondjuk egy P5-GR túlfeszültségvédő (3780 Ft)
Kép
vagy egy Pulsar CL5 túlfeszültség védelemmel ellátott elosztó? (4280 Ft)
Kép

Esetleg vegyek 1-2 ezresért használt, valószínűleg halott aksis APC 400-at?
Ahhoz lehet aksit szerezni?
Jobban megérheti ez utóbbi felújítása?

Carline

Hi!

Az általad említett 2 UPS a leggagyibb az öszes közül!
MGE-t is kerülni kell!

Én APC javallok!

3500 HUF egy új 12V/7,2Ah-ás akku (SINI-től rendelem!), amire 2 év gari van.

Én 3k-ért vettem anno a döglött akkus 400-as APC-met.
És még egy MAXX-ot is szerezz be!

#718 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 17:33

Carline: Látom tápod már van. Az UPS a táp gyengeségeitől NEM véd meg (bár a halózat szenvedését valóban jobban viselhetik a márkásabb tápok), az Ultra Power pedig rendelkezik normális túlfeszvédelemmel, így a MAXX használatát vele nem javallom, több bajt is okozhat, mint hasznot.
Ja, és még egy pötty a használt smart-ra... :) De a 400-as is elég lesz Neked, ha azt találsz. Bőven.
Stol: Én meg ingyen kaptam az én 400-as SMART-omat :p :) Írok PÜ-t!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#719 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 18:33

Latom marha nepszeru ez a MAXX nevu bigyo, de en inkabb egy normalis tap beszerzeset javaslom.
A DTK nem draga (-->www.komel.com), a te gepedhez 300-as is boven eleg, az vmi 6.5k brutto.

Tulfeszultseg-vedo eloszto:
Valamelyik topicban elhangzott (ervekkel alatamasztva), hogy onmagaban kb. szart sem er.

#720 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 18:53

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. nov. 6., szombat - 18:33

Latom marha nepszeru ez a MAXX nevu bigyo, de en inkabb egy normalis tap beszerzeset javaslom.
A DTK nem draga (-->www.komel.com), a te gepedhez 300-as is boven eleg, az vmi 6.5k brutto.

Tulfeszultseg-vedo eloszto:
Valamelyik topicban elhangzott (ervekkel alatamasztva), hogy onmagaban kb. szart sem er.

Idézet

AthlonXP 1800+, Albatron KX600Pro, 768 MB RAM, 120GB Samsung, Samsung Combo, Abit GF4 Ti4200 AGP8x, FalconRock II, UltraPower 360W, Samsung SM765MB

Szerintem már megvan :rolleyes: .

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.