Hello
Ez gyors válasz volt, köszönöm szépen
Szóval, ha vasárnap elutazom, és mindent áramtalanítok (
kihúzom a 220 -ból), majd pénteken visszatérek mindent újra áram alá helyezek; ez nem árt az UPS -nek, ha betartom ezt:
Idézet
Havonta, kéthavonta érdemes a sokat álló UPS-nél eljátszani egy egynapos ébrenlét-tökig merítés a gépeddel-egy napos ébrenlét periódust (természetesen csak az UPS kell ébren legyen, a gép nem).
Ha egész hétvégén áram alatt van, akkor gondolom, teljesen feltöltödik, majd ha egész héten nincs áram alatt (
kihúzom a 220 -ból) akkor lemerül? Vagy nem erre gondoltál?
Esetleg az UPS -eknek van valami önlemerítő-feltöltő folyamata, amit havonta el kell végezni? :confused:
Bocs a sok hülye kérdésért, de egyáltalán nem értek hozzá.
Abból van elegem, hogy az elmúlt 3 hétvégén többször is volt leállásom, rövid 1-2 perces áramkiesés miatt.
Idézet
Az aktív PFC-s tápok számára az UPS kimenőfeszültségének akkus üzemnél jellegzetes alakja miatt nem a legjobb, hamarabb lemerülhet, vagy túlterheléssel lekapcsolhat az UPS.
Igazából azt sem értem, ha a konnektorból sinusz jön ki akkor miért jó ha a gép négyszöjelet kap a szünetmentestől. Most az aktiv PFC -s táp a négyszöget nem szereti?
Nem akarok ostobán meghalni

mi az az aktiv PFC? Miért van az benne a tápomban? Az elöző tápban nem volt és arról is müködött a gép. Miért jó ez? Miért meríti jobban, vagy terheli túl az UPS -t? Nem értem, megváltozik a fogyasztása? :confused:
Idézet
5perchez 7Ah elég lesz, a 10perchez kell a 12Ah!
A mérítés melett 100%-ig egyetértek & savazni sem árt félévente, vagy eccer túlsavazni, 1évre
Ezt a savazást, sem értem, a kocsiban lévő akkut desztillált vizzel szoktam utántölteni, azt is rosszul teszem? Jól elkanyarodtam.
Összegezve, egyáltalán nem értek hozzá, de reménykedem, mert itt (HWSW) már elég sok mindent megtanultam azokról ami érdekel, és most ez amire kiváncsi vagyok. Remélem van türelmetek hozzám. Még egy egyeszerű lemerítés-teljes töltést sem értek. Most jutott eszembe

olyan ez mint a mobiltelefon? Azt is teljesen lemerítem aztán feltöltöm. Vagy az butaság volt?
Egyébként a belinkelt szünetmentesek jó választások?
Melyiket célszerübb választani a kettő közül
BK650EI vagy
BR500I
Ezzel el is árultam mennyit szánok rá.
Bocs a hosszú szövegért, remélem nem veszem nagyon igénybe a türelmeteket, és még van kedvetek magyarázni, csak meg is értsem.
Előre is köszi
Üdv
szabi
Szerkesztette: szabi 2004. 10. 24. 07:30 -kor