HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogy került raw fájlrendszer egy ntfs helyére? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogy került raw fájlrendszer egy ntfs helyére? Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 08. 06:09

Kösz a válaszokat. Akkor marad a GetDataBack. Jelen esetben tényleg a felhasználó volt a hibás, ez nem kérdés és nem is tagadja. De az MS kezdhetne valamit a kérdéssel. Elég sok felhasználó szopja be. Nem igaz, hogy nem lehet erre kitalálni rá valamit.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#22 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 08. 10:17

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. máj. 8., péntek - 6:09

Kösz a válaszokat. Akkor marad a GetDataBack. Jelen esetben tényleg a felhasználó volt a hibás, ez nem kérdés és nem is tagadja. De az MS kezdhetne valamit a kérdéssel. Elég sok felhasználó szopja be. Nem igaz, hogy nem lehet erre kitalálni rá valamit.

Mégis mit lehet kezdeni azzal a "kérdéssel", hogy a felhasználó 2009-ben fogalom nélkül, egy SP nélküli telepítővel áll neki a dolognak, és egy 2004-óta javított, ismert, jól dokumentált problémát nem sikerül elkerülni szegénynek?
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#23 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 08. 20:15

Idézet: RaidX - Dátum: 2009. máj. 7., csütörtök - 13:12

Az Acronis Directory Suite 10 tartalmaz partíció helyreállító cuccot. Egy próbát megér.

Úgylátszik, most ez a RAW jön divatba. Egyre többfelé hallani és esküsznek, semmit nem csináltak.

Nem lehet ez valami új fajta kártevő műve?

Nem új dolog ez a RAW, az XP létezése óta időnként felbukkan a fórumokon. Általában az adatmentést javasolják mindenhol, vagy lehet próbálkozni a bootszektor helyreállításával (a közismert fixboot parancs ilyenkor többnyire nem hajlandó segíteni, beint).

Először is a RAW jelentése nyers adat, vagyis fájlrendszer nélküli meghajtó. Egy meghibásodás miatt, aminek sokféle (hardver?) oka lehet, a Windows számára olvashatatlanná válik az egész cucc.

Például egy partíció legelső szektora (bootszektor) meghibásodása hihetetlen kárt bír okozni. Hiába mindössze 512 byte, enélkül egyszerűen semmire nem tudja (és nem hajlandó) használni az oprendszer az egész partíciót. Nem bírja megállapítani a fájlrendszer nevét sem, ami ott van bejegyezve.

Ha előveszünk egy diskeditort (Runtime Disk Explorer, HxD freeware stb.) egész könnyen felfedezhetjük, hogy a bootszektornak található egy másolata is, mégpedig NTFS-nél a partíció legutolsó szektorában, FAT32-nél pedig a partíció elejétől számított 7. szektorban. Ha ezeket a szektorokat egy-egy 512 bájtos image-fájlba mentjük, majd a fájlokat Total Commanderrel összehasonlítjuk, hamar felfedezhető egy esetleges eltérés is. Ebben az esetben meg is próbálhatjuk felülírni a hibás szektort a jó szektorral, amitől az addig olvashatatlan meghajtó varázsütésre megjavulhat. Ha tényleg csak ennyi volt a baj.

(Már csak tudom, egyszer magam vágtam agyon egy NTFS bootszektort, a LiLo-val bénáztam valamit, de a fenti módon legalább vissza is tudtam csinálni.)

MBR-szektort már igen kezdő koromban egész jól tudtam megsemmisíteni. Akkor az öreg Easy Recovery segített (GDB-hez hasonló program, eleinte még csak DOS változata volt). Vajon miért szoktam rá később az MBR és a bootszektorok lementésére? :) Megint csak arra tudok utalni, mindössze 512 byte, de igen bír hiányozni, ha nincs. Más kérdés, menteni egész partíciót is lehet stb.

Szerkesztette: Signal 2009. 05. 08. 20:23 -kor

#24 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 09. 22:04

Csak érdekességképpen: pont tegnap kaptam egy notebookot, hogy hozzam rendbe, mert RAW lett a boot partíció. (És mellesleg emiatt nem is indult rajta az XP.) HDD-t kivéve rádugtam egy másik gépre, amin megvizsgáltam a boot sectort, de semmi baja nem volt, még a backup boot sector is ugyanaz volt. Partíciós tábla szintén tökéletes. Ettől függetlenül RAW-nak látszott a partíció. Egy hirtelen ötlettől vezérelve elővettem egy Vistás gépet és arra dugtam át a HDD-t. Meglepő módon a Vista gond nélkül felismerte NTFS-nek a partíciót és mindent olvasott róla. Úgy tűnik, hogy a Vista sokkal kevésbé érzékeny a fájlrendszer hibákra, mint az XP.
Mindenesetre ezek után csináltam egy full backupot, majd ráeresztettem a CHKDSK-t. Az talált egy raklap index és journal hibát, a journalt újjá is építette. Ezek után már az XP is hajlnadó volt látni a merevlemezt, azaz újra bootolt az eredeti notebookban.

Tehát ha RAW lesz egy partíció, akkor érdemes megvizsgálni a HDD-t egy vistás géppel is.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#25 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 11. 12:33

Valóban, olyat is olvastam, hogy valaki Vistás gépből vette ki, ott még jól működött, XP alatt RAW lett.

#26 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 11. 15:30

Idézet: Signal - Dátum: 2009. máj. 11., hétfő - 12:33

Valóban, olyat is olvastam, hogy valaki Vistás gépből vette ki, ott még jól működött, XP alatt RAW lett.

Vannak ott érdekes dolgok, leggyakrabban a Vista új partíció igazítási/illesztési szabályai miatt szokott gubanc lenni... http://support.micro...om/?kbid=931854 ill. http://www.multiboot...partitions.html
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#27 Felhasználó inaktív   szeba 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 24. 11:48

Idézet: RaidX - Dátum: 2009. 05. 07. 13:12

Az Acronis Directory Suite 10 tartalmaz partíció helyreállító cuccot. Egy próbát megér.

Úgylátszik, most ez a RAW jön divatba. Egyre többfelé hallani és esküsznek, semmit nem csináltak.

Nem lehet ez valami új fajta kártevő műve?

De akkor nem töröli a hdd-n tárolt adatokat? vagy csak én vok sötét?!

#28 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 24. 12:03

Nekem van egy USB-s hdd-m amit elég ritkén használok. Tízből kilencszer ha csatlakoztatom a Win 7 RAW-nak látja. Kihúzom egyszer kétszer és egyszercsak látja rendesen.

Mostanában tényleg gyakori ez a probléma. Pár gép már járt nálam ilyen ügybe és volt amiről alig tudtam lementeni az adatokat. A tulaj ugyan esküdött, nem nyúlt hozzá! Olyan is volt, az Acronis rendesen látta, a Win meg Raw-nak! A végén le kellet 200 Gigát menteni és újra formázni, hogy elfogadja a Win. 

RaidX

#29 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 24. 12:11

Idézet

The filesystem type is recorded at least in two separate places

* In the partition table (MBR, sometimes referred to as a legacy-style partition) or in the LDM database (when dynamic disks are used).
* In the volume boot sector.

Three significantly different combinations are thus possible.

* Both partition table and volume boot sector provide consistent information about the filesystem type. This is how the things are supposed to be when the volume is online and operational.
* Only one of these places contains proper information, or the information is contradictory (e.g. partition table lists the volume as NTFS, while the boot sector indicates it is the FAT32).
* Neither partition table nor volume boot sector contains filesystem type information (the partition table will in this case indicate the special filesystem type of zero, i.e. unused volume). This can happen during normal operation and is pretty legal configuration state. It appears when you create a volume (e.g. using Disk Management applet) but do not format it at the same time. You can even assign a drive letter to this unformatted volume.

If the volume filesystem type information is unavailable, attempting CHKDSK against the volume will result in the following message:

The type of the filesystem is RAW.
CHKDSK is not available for RAW drives.

Sometimes, the volume fails in such a way that it becomes RAW. In most cases the failure will be associated with a sudden reboot (per power failure or the STOP error). Several causes are possible: partition table, LDM database, or the volume boot sector corruption, or (on the NTFS volume) when certain records in both MFT and MFT mirror are damaged beyond easy recognition.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#30 Felhasználó inaktív   Informatikus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 24. 16:41

Én a GetDataBack for NTFS-t ajánlom, vagy a fentebb említett adatmentő szoftverek közül bármelyiket, a lényeg, hogy legyen lehetőleg egy másik akkora eszköz (pl. pendrive ) is bedugva ahova az "előkerülő" adatokat kimented. Vagy legalább egy másik ekkora partició azon a winyón. (bár ilyen esetben jobb mindig más fizikai médiumra menteni!)

2 Fontos ! dolog :

NE próbálkozz a chkdsk-val , mert szét is "fötörheti" a winyódat úgy, hogy utána már a GetDataBack szoftverek SEM tudják visszaállítani !

valamint

NE pörgesd a winyót továbbá csak az adatvisszaállítás erejéig, ugyanis az általad leírtak alapján én leginkább fizikai sérülésre gondolok, és onnan nagyon nehéz adatot visszaállítani ha sokat pörög utána a winyó !

ha sikerült lementeni az adatokat utána elsőkörben tölts le egy Hiren's Boot CD-t és a HDD Sentinel nevű progival nézd meg milyen egésségi állapotban van a winyó

majd (ha sikerült az adatmentés ha nem) nyomj egy HDD regenerator-t FULL RECOVERY opcióval !

Ez ki fogja szűrni az esetleges fizikai hibákat de a filerendszer és a rajta lévő adatok maradnak (!)

ezek után már nyomhatsz akár egy chkdsk /f x: -et is ahol az x a meghajtód betűjele a windowsban.

mindezek után , legvégül töröld (pl.) a PQMagic-kel az egész particiót és hozz helyette létre egy újat, ha a chkdsk sem segített volna.

Szerkesztette: BigiCigi 2010. 05. 24. 16:43 -kor

#31 Felhasználó inaktív   alex66 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 10. 18. 17:52

Belefutottam ebbe a problémába már többször. Először, amikor a saját vinyóm dobta fel a talpát. Nosza, gugli, fórum, segítség! Annyit sikerült kiderítenem, hogy ez egy olyan hiba, amelyet nem tudnak kötni semmihez. Értem ez alatt, hogy nincs egy XP verzió, amelyik "felelős" lenne, mert sok verzió produkálja ezt a hibát. Nincs HDD, amelyikkel az XP, vagy XP-k nem akarnak együttműködni és nem is vírus, ami okozza a problémát.
Az ember fia este (vagy akármikor :rolleyes: ) kikapcsolja a gépet, aztán másnap, bekapcsoláskor rájön, hogy baj van :angry: .
Próbáltam sok mindent a javításra, a GDB nem mindent hozott vissza, most van egy programom, amely MARADÉKTALANUL visszaállítja a vinyót. Az eljárás nagyon sokáig tart (több óra), de hatékony. Persze, én nem bízok abban, hogy továbbra is minden úgy marad, ahogy én szeretném, az adatok mentése után javasolt a hard disk formázása, újratelepítése.
Ha ilyen gondod van, jelezd!

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó