HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen defrag progi Win XP SP2-re? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen defrag progi Win XP SP2-re? A beépítetten kívűl, esetleg freeware

#21 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 09. 10:36

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 1:44

Hi!

Mivel tapasztalatot kértél...

én a topicban említett összes defrag progit kipróbáltam már megelítek ezt-azt róluk:

O&O defrag pro

roppant profi program, amiért nem tetszett:
autómatikusan beírja magát az ütmezett feladatok közé, fojton a háttérben fut zabálva a memóriát és mindíg pont akkor bullan fel, hogy még foltozzon egy kicsit mikor épp a legjobban dolgozol máson arról nem is beszélve, hogy folyton TCP-IP kapcsolatot szertne létesíteni - ezt is elég agresszíven (lessie hazamenne?)

szerintem át kellene gondolni az O&O -nak, hogy ez csak egy segédprogram oly mértékű töredezettség winxp és ntfs alatt nem létezik átlagos felhasználás melett melyet ilyen drasztikus módon kellne lerohanni...

RAXACO Prfect Disc

Már-már annyira prifin beépűl az xp-be, hogy átlagos felhasználó meg meg sem találja a rendszermnedzsmentben a normál lemezkezlő melett lefedvén az xp eredi defragját

ami nem tetszett:

hiáynoltam belőle azt a többfél zisztéma szerinti defragmentálást amit azt hiszem az O&O Pro vezetett be ebbe a programcsoportba, hogy mód van a fájlok típus szrinti használati gyakoriság sorrendjébe való defragmentálásba.

ami nem tetszett: túlontúl 1xü ahhoz képest, hogy egy egy önálló alkalmazás

Már -már azt hittem a defragmentálás cskis kompromisszumokkal lézezik mikor is csk véletlenűl találkoztam a az IOLO System Mechanic 5 -el,

Ami egyből megtetszett benne:
eggyáltalán nem futtat semmit a háttérben, ha én nem indítom el mintha nem is lenne azomban mégis van benne egy naptáras tervkészítő ahol ha ambicióm úgy hozza akcióbalendíthetem akát előre ütemezetten is

más
képes beépülni a kontex menübe és ezáltal 1 fájt vagy komplett mappát önállóan defragolni azaz a tartalmást ideális helyre pofozni - ha nincs idő ilyesmivel pepecselni ez egy roppnat gyors megoldás

még más
a defragmentálás menetében 2 fajta defragmentálást ajánl fel Quick és Optimized a Quick defrag gyakorlatig érdekesen működik mert nekem inkább úgy tűnik, hogy inkább porlasztja a problémát mert 'szétszórja' az adott partición a adatokat legalábbis más progik nagy-nagy összeviszaságnak látják azt amit művel viszont a ebben a van valamiféle őrült logika mert az biztos, hogy roppant gyorsan dolgozik és az eredmény roppant megyöző mivel jeletős rendszergyorsulást és programbetöltödési sebességeket eredményez az Optimized defrag ennek az ellenkezője - lassú és alapos rendetrak amolyan kalsszikus efragmeántáló

én ezt javaslom :up: :respect:

http://www.iolo.com/

http://www.iolo.com/...0&collection=SM

Az Iolo progit kiprószáltam! Eddig nagyon jó, és persze a többi része is, úgymint a Registry-disc matató-karbantartó részleg is. :up:
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#22 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 11:09

Egy :up: a PerfectDisk-nek.

Norton SpeedDisk 2005 ellenben hasznalhatatlan. 20 ora alatt jutott el a ~2millio fragmentumot tartalmazo 170GB-s NTFS particiom 15%-aig. (legdurvabb 1GB-s fajlok 80-90ezer reszbol alltak...)
Masnap 5 ora futtatas utan tartott 20%-nal, aztan uninstalltam.
Ja, meg 80MB memoriat eszik ALLANDOAN az utemezoje. :eek:

PerfectDisk viszont 3x10 ora alatt kompletten rendberakta a particiot, automatikusan atlepve a mar kesz reszeket, raadasul akkorra utemezem, amikorra akarom.(Beepul a Win Scheduled Tasks-ba, most heti 1x fut ejjel 1-7 kozott.)
Komplett memoriaigenye munka kozben ~37MB.

Szerkesztette: nyunyu 2005. 09. 11. 11:19 -kor

#23 Felhasználó inaktív   Szacsoka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 07:06

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 0:44

IOLO System Mechanic 5 -el,

...

én ezt javaslom   :up:   :respect:

Hát én adtam neki egy esélyt, de hogy a védelmem feladjam csak emiatt? Akkor inkább a jó öreg beépített defragnál maradok. És valaki írta korábban, hogy 2* lefutattása után jobb az eredmény. Ezt én is aláírom, mert eccer nekiestem és valóban szebb lett és gyorsabb is (elsőre is gyorsult a gép, de a második után olyan érzetem volt, mint fullreinstall-nál)

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  oio.JPG (0byte)
    Letöltések:: 0

[ Gigabyte EP35-DS3 rev2.1 ][ E8200@3200MHz ][ Supertalent 2x1GB DDR2 1000MHz 4-4-3-8 ][ Gainward 8800GT Golden Sample ][ Corsair VX450 táp ][ Maxtor 250GB Sata2 ]

#24 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 10:05

Idézet: Szacsoka - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 8:06

Hát én adtam neki egy esélyt, de hogy a védelmem feladjam csak emiatt? Akkor inkább a jó öreg beépített defragnál maradok. És valaki írta korábban, hogy 2* lefutattása után jobb az eredmény. Ezt én is aláírom, mert eccer nekiestem és valóban szebb lett és gyorsabb is (elsőre is gyorsult a gép, de a második után olyan érzetem volt, mint fullreinstall-nál)

butaságot beszélsz, ne a pro-t tedd fel amibe a krasperky izék vannak hanem a simát ami ~ 7mb bár a próban is nyugodtan lépj tovább csak ne pipáld be a se a tűzfalat se a vírusírtót ugynis a következő ablakban meg fogja kérdezni miket pakoljon fe...  ;)  :up:
Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#25 Felhasználó inaktív   Szacsoka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 11:44

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 9:05

butaságot beszélsz, ne a pro-t tedd fel amibe a krasperky izék vannak hanem a simát ami ~ 7mb bár a próban is nyugodtan lépj tovább csak ne pipáld be a se a tűzfalat se a vírusírtót ugynis a következő ablakban meg fogja kérdezni miket pakoljon fe...  ;)  :up:

köcce
[ Gigabyte EP35-DS3 rev2.1 ][ E8200@3200MHz ][ Supertalent 2x1GB DDR2 1000MHz 4-4-3-8 ][ Gainward 8800GT Golden Sample ][ Corsair VX450 táp ][ Maxtor 250GB Sata2 ]

#26 Felhasználó inaktív   Szacsoka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 06:12

A System mechanic-kel kapcsolatban Maxtreme-hez csatlakozom. Nekem sem futott végig. Egy százalék volt töredezett. 32 gigás területből 21 giga szabad volt, szóval még 10 giga sem volt, ami rendszereznie kellett volna. 16-22ig dolgozott és a végén 5 százalék töredezettséggel hibaüzenetet adott. Nos az én vélemény: megérte várni ennyi órát? NEM!

Kerestem összefüggést Max és az én gépem között, de az övé Intel, az enyém AMD. A VGA-ja NV , az én enyém ATi. Nem hinném, hogy a stripped RAID bekavarna....Így nem tom mi lehetett a hiba forrása. Az üzenet eccerűen csak annyi, hogy nem tudja defragmentálni és próbáljam meg újra.

U.I.: Az Optimalization Wizardot futattam, nem a gyorsat. A beépített defrag ezt anno pár óra alatt (1 vagy 2) simán rendbe rakta...

Szerkesztette: Szacsoka 2005. 09. 15. 06:23 -kor

#27 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 06:42

masodik vinyora atmasolni a teljes tartalmat, torolni, aztan vissza.
100% defragment, es a leheto leggyorsabb :cool:
mondjuk a file-okat ha rendezni akarod, az kezimunkas :D
rendszerparticiora pedig ghost :Đ

ja, 1 vinyon belul masik particioval is mukodik, csak persze ugy lassabb.
ja, es free :D a modszer. a masik vinyo nem.

Szerkesztette: alvaro 2005. 09. 15. 06:44 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#28 Felhasználó inaktív   soloisdead 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 15. 09:45

Diskeeper!

Nagyon jól használhatónak tartom és jól dolgozik, sokat tud, nem free

#29 Felhasználó inaktív   ak05 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 15. 10:15

Hello

1 kérdésem Sys.MEchanichoz lefutattam a Duplicates files részt talált 1csomó részt ezeket mind letörölhetem v szemezgetni kéne közülük?
DVD olvasót keresek min. tálcája legyen:)

#30 Felhasználó inaktív   jbl 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 20:35

Én is a O&O Defrag-ot használom. :up:

#31 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 19:17

Én a Diskeeper-t használom pár éve. Mindenfélét tud, amit egy defragnak tudnia kell, problémám még nem volt vele.
Folyamatosan megy a "Smart Schedule", így gyakorlatilag 0 a töredezettség az összes partíción. Előtte nagyon durva volt a helyzet, pedig NTFS-t használok, ami kevésbé töredezik mint a FAT32.

#32 Felhasználó inaktív   Flashman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 20:43

Egy voks az O&O mellett. Mindenfélét kipróbáltam, de valahogy mindig visszatérek hozza.  :up:

#33 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 21:47

A Winternals Defrag Managerrel van tapasztalata valakinek? :think:

#34 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 14:50

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 22:47

A Winternals Defrag Managerrel van tapasztalata valakinek? :think:

hiányában nincs...  :rolleyes:
Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#35 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 15:24

Diskeeper melle teszem le en is a voksomat!
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#36 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 09:10

Diskeeper -nek még egy voks. Most épp a 9 -es van tesztelés alatt. gond még nem volt vele.

#37 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 27. 10:03

Én is Diskeeperes vagyok, bár kissé zavar, hogy van rendszertöltő indítása...

Egy ingyenes defrag progit találtam, a DefragNT-t:

http://geocities.com...f/DefragNT.html
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 09. 29. 14:16

most szedtem le a Diskeeper 15 napos trial-t, már megy is a defrag a háttérben. Elég pofás proginak tűnik. C meghajtóra 60% improvement-et mondott, azért ez nem semmi...

#39 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 22. 18:13

AsusLogicsDiskDefrag

Szerkesztette: akaido 2006. 10. 22. 18:13 -kor

A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#40 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 23. 09:58

Még egy voks a  Diskeeper mellett  :up:
May the bastard rest in pieces ;)

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2