Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 1:44
Mivel tapasztalatot kértél...
én a topicban említett összes defrag progit kipróbáltam már megelítek ezt-azt róluk:
O&O defrag pro
roppant profi program, amiért nem tetszett:
autómatikusan beírja magát az ütmezett feladatok közé, fojton a háttérben fut zabálva a memóriát és mindíg pont akkor bullan fel, hogy még foltozzon egy kicsit mikor épp a legjobban dolgozol máson arról nem is beszélve, hogy folyton TCP-IP kapcsolatot szertne létesíteni - ezt is elég agresszíven (lessie hazamenne?)
szerintem át kellene gondolni az O&O -nak, hogy ez csak egy segédprogram oly mértékű töredezettség winxp és ntfs alatt nem létezik átlagos felhasználás melett melyet ilyen drasztikus módon kellne lerohanni...
RAXACO Prfect Disc
Már-már annyira prifin beépűl az xp-be, hogy átlagos felhasználó meg meg sem találja a rendszermnedzsmentben a normál lemezkezlő melett lefedvén az xp eredi defragját
ami nem tetszett:
hiáynoltam belőle azt a többfél zisztéma szerinti defragmentálást amit azt hiszem az O&O Pro vezetett be ebbe a programcsoportba, hogy mód van a fájlok típus szrinti használati gyakoriság sorrendjébe való defragmentálásba.
ami nem tetszett: túlontúl 1xü ahhoz képest, hogy egy egy önálló alkalmazás
Már -már azt hittem a defragmentálás cskis kompromisszumokkal lézezik mikor is csk véletlenűl találkoztam a az IOLO System Mechanic 5 -el,
Ami egyből megtetszett benne:
eggyáltalán nem futtat semmit a háttérben, ha én nem indítom el mintha nem is lenne azomban mégis van benne egy naptáras tervkészítő ahol ha ambicióm úgy hozza akcióbalendíthetem akát előre ütemezetten is
más
képes beépülni a kontex menübe és ezáltal 1 fájt vagy komplett mappát önállóan defragolni azaz a tartalmást ideális helyre pofozni - ha nincs idő ilyesmivel pepecselni ez egy roppnat gyors megoldás
még más
a defragmentálás menetében 2 fajta defragmentálást ajánl fel Quick és Optimized a Quick defrag gyakorlatig érdekesen működik mert nekem inkább úgy tűnik, hogy inkább porlasztja a problémát mert 'szétszórja' az adott partición a adatokat legalábbis más progik nagy-nagy összeviszaságnak látják azt amit művel viszont a ebben a van valamiféle őrült logika mert az biztos, hogy roppant gyorsan dolgozik és az eredmény roppant megyöző mivel jeletős rendszergyorsulást és programbetöltödési sebességeket eredményez az Optimized defrag ennek az ellenkezője - lassú és alapos rendetrak amolyan kalsszikus efragmeántáló
én ezt javaslom

http://www.iolo.com/
http://www.iolo.com/...0&collection=SM
Az Iolo progit kiprószáltam! Eddig nagyon jó, és persze a többi része is, úgymint a Registry-disc matató-karbantartó részleg is.