HWSW Informatikai Kerekasztal: A posta újabb merénylete - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A posta újabb merénylete Késsel tesztelik a küldeményt Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   parduc 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 17. 09:23

Nekem a legutóbbi 2 amazonos csomagom tűnt el nyomtalanul. Aug 17-i rendelésem aug 26-án kézhez kaptam. Meg is lepődtem a gyorsaságon. Aztán az aug 20-i rendelésem, ill egy szept 8-i szőrén szálán eltűnt. Biztosan nem címzési gond volt mivel egy ezer éve regisztrált címet használok. Már félek rendelni, mert ablakon kiszórt pénz ha a valaki állandóan lenyúlja. Lehet egyáltalán valahol érdeklődni a Postán, hátha nem kézbesíthetőnek vették vagy valami. Ilyenkor visszaküldik az USA-ba, vagy mi???

#102 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 17. 16:04

ez engem is érdekelne, több mint 50 napja van úton egy polóm amiről már kezdek lemondani. :mad:
egyáltalán, ha a rendelést a neten előre kifizetem, akkor van lehetőség valami alapján érdeklődni a postán? mert ilyenkor nálam effektive semmi sincs. :confused:

#103 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 07:35

Ha jól tudom csak a feladó tud érdeklődni...

#104 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 12:43

jól hangzik, azt meg kétlem hogy a backstreetmerch az én 6k-s pólómmal meg a magyar postával foglalkozna. egyetérek Párduc kollégával, ez tényleg csak ablakon kidobott pénz.

#105 Felhasználó inaktív   karlos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 22:26

Idézet: parduc - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 10:23

Nekem a legutóbbi 2 amazonos csomagom tűnt el nyomtalanul. Aug 17-i rendelésem aug 26-án kézhez kaptam. Meg is lepődtem a gyorsaságon. Aztán az aug 20-i rendelésem, ill egy szept 8-i szőrén szálán eltűnt. Biztosan nem címzési gond volt mivel egy ezer éve regisztrált címet használok. Már félek rendelni, mert ablakon kiszórt pénz ha a valaki állandóan lenyúlja. Lehet egyáltalán valahol érdeklődni a Postán, hátha nem kézbesíthetőnek vették vagy valami. Ilyenkor visszaküldik az USA-ba, vagy mi???

Hasonló Amazonos kalandom nekem is volt.Ugyan én -egy ismerős segítségével- Angliából szoktam dvd-ket rendelni.
Augusztusban eltűnt egy kb. 40000ft értékű csomag.Nem érkezett meg a "beígért" határidőre,ezért írtunk nekik.A kapott válaszlevél lényege az volt,hogy a német postánál nem tudják nyomonkövetni a csomagokat,ezért várjunk még pár napot,és ha később sem érkezik meg a küldemény,akkor pótolják.Természetesen,nem jött meg,szóval megint ment a mail,és 1 hét múlva megérkezett a "pótcsomag" :) .
Szerintem,Te is nyugodtan jelezd a cégnek a gondodat.100%,hogy pótolni fogják az elveszett csomagokat.

Egyébként,a fenti üggyel kapcsolatban írtam a magyar posta ügyfélszolgálatának.Ezt a választ kaptam:
A külföldről érkező küldemények Magyarországra érkezéséről a Nemzetközi Posta Kicserélő Üzem (NPKÜ) tud Önnek tájékoztatást nyújtani, amennyiben ismeri a küldemény azonosítószámát. (csomagszám, levél esetében ragszám)
A telefonszám, ahol felvilágosítás kérhet a küldeménnyel kapcsolatosan: 06-1/477-6534, 477-6535

Esetleg próbálj itt érdeklődni.

Még 1 tipp.Mivel az USA-ból rendelsz,nem lehet hogy a vámhivatalnál "porosodik" a csomagod?

Szerkesztette: karlos 2005. 10. 18. 22:26 -kor

#106 Felhasználó inaktív   Hassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 20:59

Megharagudtam a postára...
Mivel kollégista vagyok és ritkán járok haza, bevett szokás, hogy édesanyám postán küld "szeretetcsomagot". Sütemény, főtt étel, mirelit stb. A postás kisasszonyok biztosították mindig, hogy másnap megérkezik(Expressz feladva). Mivel romlandó élelmiszer, ezt mindig közli a csomagra írva, bár számítani nem számít. Eddig mindig rendben megérkezett.
Most hétfőn expresszként feladott csomag, ma szerda délután, több mint két nap alatt ért ide. A csomag nagy részét dobhattam ki. Mivel a koliban nem én vettem át a csomagot reklamálni nem tudtam.
Viszont kiderült a posta weboldala szerint, hogy az expressz is 48 órát biztosít kézbesítésnek, ugyanazokkal a csomagokkal megy mint a többi. Kérdés az, hogy az elsőbbségi levelekkel nem kéne ezeknek is együtt "utazni", ha már egyszer plusz pénz lett fizetve a hamarabbi célba juttatásért?

Aki még nem látta: KATT

#107 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 09:53

A posta bekaphatja a faszomat!
Kártyával fizettem ki az 5,5k-s csekket a postán, de az náluk nem vásárlásnak számít, hanem kézpénzfelvételnek és lehúztak még újabb 203 Ft-al (olcsóbb lett volna bármilyen automatából felvenni ennyi pénzt).
Persze ez nincs kiírva, csak az, hogy lehet bankkártyával fizetni. :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:

#108 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 29. 09:58

Idézet: Sipi- - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 10:53

Kártyával fizettem ki az 5,5k-s csekket a postán, de az náluk nem vásárlásnak számít, hanem kézpénzfelvételnek és lehúztak még újabb 203 Ft-al (olcsóbb lett volna bármilyen automatából felvenni ennyi pénzt).
Persze ez nincs kiírva, csak az, hogy lehet bankkártyával fizetni. :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:

Ijjj... :eek: És még reklámozzák is, hogy gyorsan, olcsón... :(

(az ágyékkolbász azért ejnyebejnye :Đ )
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#109 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 10:31

Idézet: Sipi- - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 10:53

Ezen kicsit el kellene gondolkodnod!
Mit is vásároltál?  Miről is beszélünk?

#110 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 10:39

Idézet: Hassan - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 21:59

Mivel kollégista vagyok és ritkán járok haza, bevett szokás, hogy édesanyám postán küld "szeretetcsomagot". Sütemény, főtt étel, mirelit stb. A postás kisasszonyok biztosították mindig, hogy másnap megérkezik(Expressz feladva). Mivel romlandó élelmiszer, ezt mindig közli a csomagra írva, bár számítani nem számít. Eddig mindig rendben megérkezett.
Most hétfőn expresszként feladott csomag, ma szerda délután, több mint két nap alatt ért ide. A csomag nagy részét dobhattam ki. Mivel a koliban nem én vettem át a csomagot reklamálni nem tudtam.
Viszont kiderült a posta weboldala szerint, hogy az expressz is 48 órát biztosít kézbesítésnek, ugyanazokkal a csomagokkal megy mint a többi. Kérdés az, hogy az elsőbbségi levelekkel nem kéne ezeknek is együtt "utazni", ha már egyszer plusz pénz lett fizetve a hamarabbi célba juttatásért?

Az expressz dolog nem szűnt meg már több mint 1 éve?

#111 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 11:20

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 11:39

Az expressz dolog nem szűnt meg már több mint 1 éve?

De igen...
42

#112 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 16:08

Idézet: BigBear - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 11:20

De igen...

Elvileg papíron létezik gyakorlatilag nem!Egy nagy lehúzás az egész!Ugyaz az a kocsi viszi tovább ami a normál csomagokat is szoktam!Eleve nem fognak újabb autót indítani ha van 100db express vagy csak 10db!
Törékeny  és egyéb opciók is csak kammila az egész!Nem fogja azt kutya sem végig nézni hogy az most törékeny vagy romlandó vagy miegyéb!Ez talán a berakodótól függ hogy milyen napja van vagy be.assza őket egy kupacba vagy normálisan belapolja!Szóval ha valaki törékenyet küld az jobban jár ha frankon kitömi és becsomizza mint a drága postára sem bizni.Romlandó csomagok is kutyát nem érdekli megy a közösbe és kapod amikor kapod!
Énis ledöbbentem amikor mondta nekem az ismerősöm!Ott dolgozott vagy 15éven keresztül szóval ilyen dolgok folynak ott.
Sajnos ez van!ha valaki minőségi szállítást akar az hívjon futárt mostanság elég korrekt árakon szoktak dolgozni!
:respect:
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#113 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 17:28

Idézet: uboat - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 17:08

Elvileg papíron létezik gyakorlatilag nem!

Papíron hol?  Az árát mond meg légyszives!
Megszűnt.
Levélhez ott van az elsőbbségi; csomaghoz meg a garantált határidejű kézbesítésű csomag.
Expressz nincs.
"Romlandó" opció sincs.
Törékeny van, de ott eleve elvárás, hogy rendesen becsomagold a dolgot (jogos a kérdés, akkor meg minek..).

#114 Felhasználó inaktív   CollGecC 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 00:17

:confused:  Kene nekem egy kis segitseg. Egy hasznalt hoki korit szeretnek Nemetorszagbol megkapni, de nem tudom, hogy ra merjem-e bizni a postara (ez erteke kb 50rugo). Megkerjem a sracot hogy jol csomagolja be a dobozba, szigetelozze le, es kosson ra valamilyen biztositast, ha egyaltalan letezik ilyesmi, vagy hogyan lehetne megoldani? Nem igazan tudom, hogy hogyan mukodnek az ilyen dolgok. Letezik vmilyen csomagkuldo szolgalat ami jobb a postanal de nem tul draga? A vam dolgot sem ertem, kinyitjak mindenfelekeppen?  :think:  Koszi elore is a segitseget!

#115 Felhasználó inaktív   ERROR 404 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 09:31

Idézet: CollGecC - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 1:17

...szeretnek Nemetorszagbol megkapni, de nem tudom, hogy ra merjem-e bizni a postara...  ...vagy hogyan lehetne megoldani? Nem igazan tudom, hogy hogyan mukodnek az ilyen dolgok. Letezik vmilyen csomagkuldo szolgalat ami jobb a postanal de nem tul draga?

<< DPD - kattints ide >>

Amiért jó lehet az esetedben:
-a feladó vélhetöen ismeri és megbizik benne (német cég)
-van magyarországi (Bp-i) telephelye
-követhetö a csomagod
-elöre kalkulálható a költség
-magyar nyelven tájékozódhatsz a weboldalukon

Amúgy semmiféle tapasztalatom nincs velük, az Index-en olvastam róluk az eBay-es topikban, ill. néha látok egy-egy DPD-s furgont a körúton szaladgálni.

#116 Felhasználó inaktív   saca3 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 10:30

Idézet: =Oli= - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 14:15

Igen álíráskor, átveszed a csomagot SÉRTETLENÜL, ha aláírod b*szhatod...legalább is futároknál így van...

Omega barátom kibontotta a TFT, és beüzemelte, mielőtt még a futár lelépett volna..

Sz*r ügy, lehet menni a fogyvédőkhöz, hogy ilyenkor mi van...szerencsére javítható a cuccm és nem döfte át keresztbe a kártyát... :eek:

A postai alkalmazottakat is megértem, hogy minimálbérért b*sznak az egésre, de ez már télleg durva volt... :mad: 

szia nem hiszem hogy a postai dolgozok minimal beren vannak, sot az atlag dolgozokhoz kepest igen is meg vannak fizetve,
es szerintem akkar menyire is rosszul keres valaki, mas tulajdonat
azert nem szabadna meg rongalni.
sajnos valoban ez a hejzet a magyar postaval
az alkalmazotak lopnak es nem torodnek mas ertekeivel
reszvetem a kartya miatt
P5W DH Deluxe  CPU:E6600 Core 2 duo,  3* 250.GB SATA hdd, GAINWARD  8800GTX vivo, 2*1024.RAM 800MHZ. TAGAN 480W-Tap, logitech mx5000 bill, eger mx1000,  samsung 940bf

#117 Felhasználó inaktív   saca3 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 10:35

Idézet: CollGecC - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 1:17

:confused:  Kene nekem egy kis segitseg. Egy hasznalt hoki korit szeretnek Nemetorszagbol megkapni, de nem tudom, hogy ra merjem-e bizni a postara (ez erteke kb 50rugo). Megkerjem a sracot hogy jol csomagolja be a dobozba, szigetelozze le, es kosson ra valamilyen biztositast, ha egyaltalan letezik ilyesmi, vagy hogyan lehetne megoldani? Nem igazan tudom, hogy hogyan mukodnek az ilyen dolgok. Letezik vmilyen csomagkuldo szolgalat ami jobb a postanal de nem tul draga? A vam dolgot sem ertem, kinyitjak mindenfelekeppen?  :think:  Koszi elore is a segitseget!

szia
bisztositast lehet ra kottni azthiszem ez a legjobb megoldas
de persze igyis lehet, hogy ell lopjak  :) 
de  ferre a trefat ez a legjobb megoldas
es igy ha tortrenik valami megteritik az arrat.
P5W DH Deluxe  CPU:E6600 Core 2 duo,  3* 250.GB SATA hdd, GAINWARD  8800GTX vivo, 2*1024.RAM 800MHZ. TAGAN 480W-Tap, logitech mx5000 bill, eger mx1000,  samsung 940bf

#118 Felhasználó inaktív   saca3 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 10:41

Idézet: uboat - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 17:08

Elvileg papíron létezik gyakorlatilag nem!Egy nagy lehúzás az egész!Ugyaz az a kocsi viszi tovább ami a normál csomagokat is szoktam!Eleve nem fognak újabb autót indítani ha van 100db express vagy csak 10db!
Törékeny  és egyéb opciók is csak kammila az egész!Nem fogja azt kutya sem végig nézni hogy az most törékeny vagy romlandó vagy miegyéb!Ez talán a berakodótól függ hogy milyen napja van vagy be.assza őket egy kupacba vagy normálisan belapolja!Szóval ha valaki törékenyet küld az jobban jár ha frankon kitömi és becsomizza mint a drága postára sem bizni.Romlandó csomagok is kutyát nem érdekli megy a közösbe és kapod amikor kapod!
Énis ledöbbentem amikor mondta nekem az ismerősöm!Ott dolgozott vagy 15éven keresztül szóval ilyen dolgok folynak ott.
Sajnos ez van!ha valaki minőségi szállítást akar az hívjon futárt mostanság elég korrekt árakon szoktak dolgozni!
:respect:

teljesen agyet ertek veled nekem is van egy ismerosom a postan es o is ugyan ezeket mondta,
hogy ha mas nincs csak a posta akkor erdemes bisztositast kotni
de a futarok korrektek.

#119 Felhasználó inaktív   CollGecC 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 10:42

Aha. Es gondolom annak a fuggvenyeben van a biztositasi ertek, emennyit monduk a csomag arara.
De ez arban mit jelenthet? 40x40x40cm es kb 2-2,5kg-u a doboz. Mennyibe kerulhet a sima es a biztositasos elkuldes? Az erteke 50rugo, ujonan 90. Es ezt kihozzak nekem, vagy at kell venni? (a szomszedtol :D )  Ha valamelyik csomagkuldoszolgalatot biznek meg pl DHL, DPD, stb  akkor mennyi lenne az ar? Koszi  :respect:

#120 Felhasználó inaktív   saca3 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 10:46

Idézet: Hassan - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 21:59

teljesen igazad van
de ez csak penzlehuzas semi mas
ugy mint nagyon sok minden mas hazankban
sajnos
majdnem mindent feleslegesen fizetunk ki
ami csak papiron letezik
de nem tartjak be
az ijen szolgaltatasokra gondolok
persze sok minden mastis :)

Téma megosztása:

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.