HWSW Informatikai Kerekasztal: A posta újabb merénylete - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A posta újabb merénylete Késsel tesztelik a küldeményt Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   Tetrapack 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 17. 14:40

Miért ismeretlen tettes ellen tegyek feljelentést ? Nem a posta felel a szolgáltatásért ? És a kézbeítő követte el a hibát ha már a szemünkbe hazudik és a szembesítésen (valami főnökség előtt) is azt hazudta, hogy ott voltunk és nekünk adta át a pénzt (vagyis egy idősebb úrnak, de mi is ott álltunk mellette). Szóval tényleg ügyvéd kellene a megfogalmazáshoz is, de az is pénzbe kerül és most eléggé meg vagyunk szorulva, ezért is kell annyira a 23e Ft.
Érdekes világban élünk, már azt sem tudja az ember mit kell ilyen egyszerű esetben csinálnia.. mert ha nem megfelelően jelentem fel akkor még a végén én kerülök bajba  :box2:

#142 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 17. 14:54

Azért kell ismeretlen tettes ellen feljelenteni, mert te nem tudhatod pontosan, valamint nem tudod bizonyítani, hogy a postás lopta-e el, mert lehet, hogy valamilyen véletlen folytán helyetted más vette át és akkor Ő lesz a bűnbak nem a postás. De a büntetőeljárás a te szempontodból lényegtelen, mert abból Te pénzt nem igen fogsz látni. Persze van a büntetőeljárásban is polgári jogi igény érvényesítése, amit az elkövető ellen lehet érvényesíteni, de egy szakadt postás nem fizetőképes. A Magyar Posta anál inkább.
Tehát a lényeg a kártérítési per a Magyar Posta Rt. ellen, a büntetőeljárás csak hab a tortán. Leginkább kérdezz meg egy ügyvédet.

Szerkesztette: Warton 2005. 12. 17. 14:54 -kor

#143 Felhasználó inaktív   Tetrapack 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 16:18

Köszi a segítséget !
Látom jártas vagy a témában, valami joggal kapcsolatos végzettséged van talán ?
Tetszett a szöveg a "szakadt postás"-ról :-) De azért öt is meg kell említeni, hiszen
miatta ítélt a Posta úgy hogy mi igenis megkaptuk a pénzt. Mivel ö ezt mondta, elhitték.
Akkor az külön ügy, hogy hazudott ?
Szerinted örüljek ha visszaadják a 23e Ft-ot, vagy egy jó ügyvéddel ki tudnánk többet
is sajtolni a Magyar Posta Rt-töl, egy kártérítési eljárás során ?
Max mire számíthatok ? Mégiscsak lassan fél év és egy halom hibát követtek el és ugráltattak; egy halom idö, pénz, energia ráment... Mégiscsak azért kártérítési per hogy kárpótoljonak :D

#144 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 17:43

A témában még nem vagyok annyira jártas, ezért is mondtam, hogy szakembert kérdezz inkább, végzettségem: nos, érettségi , plussz 4 év jogi egyetem, most épp az ötödikben járok és remélhetőleg az utolsó. :)

Hát semmi jót nem tudok jósolni, nagyon kicsi értékről van szó, hogy megérje pereskedni. Nagyon drágák az illetékek pl. ebben az esetben 7000 forint. :( Ha esetleg bíróság bűncselekmény miatt elítélte volna a postást, vagy valakit, akkor kicsit jobb lenne a helyzet, mert akkor illetékfeljegyzési jogod lenne. Ami azt jelenti, hogy nem kell előzetesen leróni az illetéket. Ezen kívül nem kéne sok mindent bizonyítanod. Viszont így elég nehéz dolog lesz bebizonyítani azt, hogy Te nem vetted át a pénzt. Valamint iszonyú sokáig elhúzodhatnak ezek az eljárások...

Elképzelhető, hogy visszakapnád a 23 rugót, meg esetleg a kamatokat, ami ha jól csalódom 6%.

Mondom, tessék ügyvédhez menni, aki valószínűleg sokkal jobban otthon van a témában mint én! Ha belevágsz a dologba akkor mindenképpen!

Szerkesztette: Warton 2005. 12. 17. 17:53 -kor

#145 Felhasználó inaktív   Tetrapack 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 19:35

Húúúúú...  :blink:
Ez eléggé kiakasztott ! Most tényleg ilyen reménytelen a helyzet ?
Mert akkor már egésszen biztos vagyok, hogy a postás nyúlta le; valószínű tudta, hogy szinte többe kerül elindítani az ügyet mint amit nyernénk vele. De azért a kártérítés nem azt jelenti, hogy visszaadják ami a miénk, hanem hogy kártérítenek. Legalábbis eddig azt hittem.
Egyébként ha kell be tudjuk bizonyítani, hogy nem mi vettük fel a pénzt.
- tudok igazolást a munkahelyről, hogy dolgoztam a kérdéses időpontban
- az aláírás sem egyezik
- az idősebb ember sztorit is bizonyítani tudjuk
Szerintem meg tudnánk győzni a bíróságot, hogy nekünk van igazunk.
Nem tudnál esetleg valakit megkérdezni nagyvonalakban ? Esetleg valaki osztálytárs ? Vagy ismerős ügyvéd ? (bocs, csak kérdezem, nem kötelező)
De tényleg kössz a segítséget !

Kérdés;
akkor most szóban jelentsük fel vagy írásban ? Jobb lenne ha az írásban már ügyvéddel fogalmaznánk meg mert azt már nem másíthatjuk vagy módosíthatjuk ?

#146 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 20:22

Sajnos nem tudok segíteni ügyvéd keresésben. És nem azért mert nem akarok, hanem mert tényleg nem tudok. :( Biztos van valami ismerős, vagy ismerős ismerőse.

A feljelentés megfogalmazásához nincs szükség ügyvédre, egyszerűen le kell írni, vagy jegyzőkönyvbe mondani, hogy valaki ellopta a pénzt és az aláírásodat meghamisította. Az eddig keletkezett iratok másolatát érdemes csatolni. És akkor erre lép valamit a rendőrség, elindítja a nyomozást meg ilyenek. A postást beidézi, legalább ezzel is lesz egy kellemetlen napja. :D A kártérítési per elindításához szükséges keresetlevél megírásához viszont elengedhetetlen az ügyvéd közreműködése. Azt Te egyedül nem fogod tudni szakszerűen megcsinálni.

#147 Felhasználó inaktív   markuz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 12. 17. 20:39

végigolvasva ezeket a hozzászólásokat, most már biztos, hogy nem küldök semmit a postával. pedig kellene dvdt küldenem karácsonyra:(

Szerkesztette: markuz 2005. 12. 17. 20:41 -kor

#148 Felhasználó inaktív   Tetrapack 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 21:41

Markuz: NE KÜLDJ A MAGYAR POSTÁVAL SEMMIT !  :pokeas:
Warton: Azért kössz ! Sokat segítettél így is, legalább van valami fogalmam, hogy mihez is kezdjek.
Mégegy kérdés (csak a változatosság kedvéért :D ) :
A keresetlevél megírása mikor történik ? Már most is elkezdhetjük az ügyvéddel akár (ha tudunk szerezni...) vagy csak abban az esetben ha a bíróság már megítélte, hogy nekünk van igazunk és illet minket a pénz ?
Kössz !

#149 Felhasználó inaktív   markuz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 22:04

Idézet: Tetrapack - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 21:41

Markuz: NE KÜLDJ A MAGYAR POSTÁVAL SEMMIT !  :pokeas:

de akkor nem lesz meglepetés:( az ajándék

#150 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 22:51

Az általam felvázolt cselekvési terv két eljárás elindítását tartalmazza. Az egyik a büntetőeljárás, ami a lopás gyanúja miatt indulna, valamint az aláírás hamisítása is eléggé necces dolog. Ebből az eljárásból pénz nem lesz. Hogy pénz is legyen kell kártérítési pert kéne indítani a Magyar Posta ellen azon a címen, hogy a feladott pénzt nem kaptad meg. Ez a második az általam eddig párszor említett polgári peres eljárás. Na most a keresetlevél benyújtása a bírósághoz a polgári jogi eljárás első szakasza, tehát keresetlevél benyújtása nélkül nem is lesz ítélet.

A feljelentés pedig a büntetőjogi eljárás kezdete. Amit a rendőrséhez kell benyújtani.

Nekem eddig hála istennek nem volt semmi gondom a postával, hogy ne csak fekete legyen a kép. A mi postásunk elég értelmes embernek néz ki, képes a másodikra felcaplatni az ajánlott levéllel és még a fikuszt is felismeri a lépcsőházban. :D
Nem régiben küldtem valami csomagot meg is érkezett hibátlanul és még a lóvét is hiánytalanul megkaptam. Persze ez nem segít azokon akiktől lenyúlnak 23000 forintot. Az a legszomorúbb, hogy egy-két ilyen szemétláda miatt elítélik az összes postást. Ami rossz, mert többségük becsületes. Dehát ez nem csak a postásokra jellemző. :(

#151 Felhasználó inaktív   markuz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 23:20

Idézet: Warton - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 22:51

Az a legszomorúbb, hogy egy-két ilyen szemétláda miatt elítélik az összes postást. Ami rossz, mert többségük becsületes. Dehát ez nem csak a postásokra jellemző. :(

ez így van. sajnos

#152 Felhasználó inaktív   Tetrapack 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 10:16

Warton: Hát, látszik a megfogalmazásodon, hogy jogot tanulsz, mert semmit nem értek :cool:
De ezer köszönet, mert tényleg nagy segítség vagy !  :respect:
Azért élőben biztosan az idegeidre mennék a kérdéseimmel, de így szerencséd, hogy hely szűkében nem kérdezgetek annyit.... :D

Az pedig igaz, hogy 1-2 KCSg miatt álltalánosítanak, de ez pl a cigányoknál is így van ... Ez az emberekben van; ha egy rendőr szemét veled, akkor útálod a rendőröket ... :D
De az is kétségtelen, hogy azért van alapja az ilyesfajta általánosításoknak.
Elvileg, a szóbanforgó postás is becsületes és még soha nem volt semmi gond vele.. Sajnos...

#153 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 12. 18. 14:01

A kisebbségek belekeverését még finoman is tessék mellőzni legközelebb ebben a témában.
Az erre történő reagálást azonnal jutalmazom. Volt már rá példa, hogy elharapózott, ezt szeretném elkerülni.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#154 Felhasználó inaktív   Tetrapack 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 14:33

Semmi "olyat" nem írtam, sőt; éppen azt írtam, hogy sokan álltalánosítanak ebben az ügyben is tévesen...

#155 Felhasználó inaktív   markuz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 19. 11:28

maradjunk témánál inkább

merjem feladni a dvd-t csomagként vagy ne? ez itt a kérdés. na meg az, hogy oda fog érni szenteste előtt, ha mondjuk holnap reggel feladom

#156 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 19. 11:35

Én levélként adtam fel egyszer. :)
Ha nem történik vele semmi akkor oda kell érnie.

#157 Felhasználó inaktív   Tetrapack 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 19. 12:09

Jaja, maradjunk a témánál !

Elvileg meg kellene, hogy kapja, de elvileg én is meg kellett volna hogy kapjam a pénzem...
De ez azért ne legyen az ok, hogy most ne kapjon szerencsétlen ismerősöd DVD-t... Küld el, aztán majd ha így jársz, beveszlek a "klubbomba"  :cool2:

Éppen most írjuk a levelet a feljelentéssel, aztán azért majd ha történik valami, ide is leírom...

#158 Felhasználó inaktív   saddam500 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 19. 12:58

:)
Sziasztok!

Na a végére jutott az ügy, ami miatt a topic is elindult.
A postától kaptam egy levelet, amiben azt írják, hogy megszavaznak nekem
15200- forintot, ami a legmagasabb kártérítési összeg, amit
levélként feladott küldemény után fizetnek, ha azt kár éri vagy netán nyoma vész.
Még nem olvastam a levelet, mert az öcsémnek jött, de majd beírom
pontosan a szöveget.
Ez körülbelül 20% a kárösszegnek amit beadtam.(75000forint)
Ez az én esetemben szerencsésnek is mondható, mert a sérült hardvert
didyman meg tudta javítani.
Vagyis úgy érzem az engem ért kellemetlenségek miatt,  megfelelően kárpótoltak.
Ha viszont használhatatlanná vált volna az eszköz, akkor a kártérítés még szerénynek
is csak jóindulattal nevezhető.
Tehát figyeljetek oda a levélként feladott küldeményekre és inkább biztosítsátok be.
Megéri.
Abit NF8, AMD Athlon64 3700+ Clawhammer + 64silencer ultra
Aopen geforce6800ultra 256ddr3 400/1100+Nvsilencer5,
Geil UltraPlatinum 2X512(466/2.5),2xSamsung 1614,Tagan 580W Easycon-series.

#159 Felhasználó inaktív   saddam500 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 19. 13:12

Idézet: Tetrapack - Dátum: 2005. dec. 19., hétfő - 11:09

Éppen most írjuk a levelet a feljelentéssel, aztán azért majd ha történik valami, ide is leírom...

Szia!
Ez is nagyon durva és bosszantó ami veled történt. :(
Csak remélhetjük, hogy az én kártéritésem nem a te pénzedböl
fizetik, mert akkor már csak 8300 forintja maradt a postának. :D
Abit NF8, AMD Athlon64 3700+ Clawhammer + 64silencer ultra
Aopen geforce6800ultra 256ddr3 400/1100+Nvsilencer5,
Geil UltraPlatinum 2X512(466/2.5),2xSamsung 1614,Tagan 580W Easycon-series.

#160 Felhasználó inaktív   Tetrapack 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 09:42

Remélem készpénz küldeménynél nem 15e a legnagyobb kártérítési összeg. Ez is nevetséges, mert ha a 75e Ft-os cuccot szétmegy, akkor a 15e-el semmire sem mehettél volna... Elég nevetséges ezt "kártérítésnek" nevezni... Jó lenne már megleckéztetni a Postát... De félek nem én lezek az akinek ez sikerül... Drága nagyon egy fogadott ügyvéd, az elrendelt meg nem tudom harcolna-e úgy és vinne-e rendesen egy ilyen ügyet...

Téma megosztása:

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.