HP iPAQ 5550 meghibásodás Nem lehet beállítani a képernyőt
Elküldve: 2005. 09. 18. 12:56
Van egy HP iPAQ 5550 márkájú pocket PC-m. Már korábban jelentkezett egy olyan hiba, hogy az érintőképernyő nem egészen ott érzékeli a ceruza helyét, ahova nyomtam. Ez az elcsúszás nem szimmetrikus mindenütt, a képernyő úgy háromnegyedén elenyésző ennek a hibának a mértéke, azonban a kijelző bal felső negyedén ez az elcsúszás már fél-háromnegyed centiméteres, úgyhogy pl. a Start menüt csak úgy tudtam elérni, hogy gyorsbillentyűre raktam.
Azóta komolyodott a helyzet, egyszer teljesen lemerült a PDA, úgyhogy újra be kellene állítani a képernyőt. Akárhányszor próbálom, mindig visszaugrik az Align Screen képernyőre, egyszerűen nem tudok továbblépni.
Két kérdésem lenne:
1. Az efféle problémát meg tudom-e oldani itthon, valamilyen szoftveres frissítéssel/ROM upgrade-vel?
2. Ha mindenképpen ki kell a képernyőjét cserélni, azt hol tudom intézni/előreláthatólag mennyibe fog kerülni?
A készülék: http://article.mobile9.com/2004/08/hp-ipaq...-review-part-i/
Operációs rendszer: Microsoft Windows PocketPC 2002 v.1.11.19
Mivel egy pályázaton nyertem, garancialevél nincs hozzá.
Elküldve: 2005. 09. 18. 18:59
Idézet: debaj - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 11:56
Van egy HP iPAQ 5550 márkájú pocket PC-m. Már korábban jelentkezett egy olyan hiba, hogy az érintőképernyő nem egészen ott érzékeli a ceruza helyét, ahova nyomtam. Ez az elcsúszás nem szimmetrikus mindenütt, a képernyő úgy háromnegyedén elenyésző ennek a hibának a mértéke, azonban a kijelző bal felső negyedén ez az elcsúszás már fél-háromnegyed centiméteres, úgyhogy pl. a Start menüt csak úgy tudtam elérni, hogy gyorsbillentyűre raktam.
Azóta komolyodott a helyzet, egyszer teljesen lemerült a PDA, úgyhogy újra be kellene állítani a képernyőt. Akárhányszor próbálom, mindig visszaugrik az Align Screen képernyőre, egyszerűen nem tudok továbblépni.
Két kérdésem lenne:
1. Az efféle problémát meg tudom-e oldani itthon, valamilyen szoftveres frissítéssel/ROM upgrade-vel?
2. Ha mindenképpen ki kell a képernyőjét cserélni, azt hol tudom intézni/előreláthatólag mennyibe fog kerülni?
A készülék: http://article.mobile9.com/2004/08/hp-ipaq...-review-part-i/
Operációs rendszer: Microsoft Windows PocketPC 2002 v.1.11.19
Mivel egy pályázaton nyertem, garancialevél nincs hozzá.
nekem nincs PDA-m, de egy teljes lemerülés után mindíg kalibrálni kell a kijelző érintőképernyős részét.
Ez egyben a megoldás is. Ha jól kalibrálod, akkor minden a helyén lesz. Ha elrontanád, akkor ki kell venni az akksit, hogy újra lehessen kalibrálni.
Tehát nem kell frissíteni, s nem kell új képernyőt venned.
Szerintem.

ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D
Elküldve: 2005. 09. 18. 19:01
Idézet: alexha - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 19:59
Ez egyben a megoldás is. Ha jól kalibrálod, akkor minden a helyén lesz. Ha elrontanád, akkor ki kell venni az akksit, hogy újra lehessen kalibrálni.
Tehát nem kell frissíteni, s nem kell új képernyőt venned.
Szerintem.

Ezt már párszor én is eljátszottam

Mostanra annyit sikerült elérnem, hogy összevisszanyomkodásos módszerrel már beindult a gép, ám a képernyő még mindig el van csúszva, és nem is hagyja magát bekalibrálni.
Elküldve: 2005. 09. 18. 19:06
Idézet: debaj - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 18:01

Mostanra annyit sikerült elérnem, hogy összevisszanyomkodásos módszerrel már beindult a gép, ám a képernyő még mindig el van csúszva, és nem is hagyja magát bekalibrálni.
S ha kicsit arréb kalibrálsz? (nem pont a keresztbe nyomsz) Légy kreatív...
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D
Elküldve: 2005. 09. 18. 19:30
Idézet: alexha - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 20:06
jó, de én úgy szeretem, ha a start menüt is elérem a stílussal, meg nem kell minden alkalmazásnál centizgetnem, hogy most épp hány milliméterrel kell arrébb pöckölnöm, hogy eltaláljam azt a rádiógombot, és ne a három milliméterrel alatta levőt jelöljem be

Az arrébb kalibrálással már próbálkoztam, de mint az első hszben említettem, nem mindenütt ugyanakkora az elcsúszás mértéke.
Elküldve: 2005. 09. 18. 23:50
Elküldve: 2005. 09. 19. 08:18
Elküldve: 2005. 09. 19. 08:21
Elküldve: 2005. 10. 30. 00:36
HP IPAQ 5450-hez kellene egy érintő-képernyő. (A külső része kell csak, az LCD-nek semmi baja.) Vagy olcsón hibás gép is jöhet!
Az enyémnek elcsúszott az érintő-felülete.
Köszi!
Eddig ezeket találtam (horror árban):

pocketpctechs.com
gethightech.com
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"