HWSW Informatikai Kerekasztal: HP iPAQ 5550 meghibásodás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HP iPAQ 5550 meghibásodás Nem lehet beállítani a képernyőt

#1 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 18. 12:56

Üdv!
Van egy HP iPAQ 5550 márkájú pocket PC-m. Már korábban jelentkezett egy olyan hiba, hogy az érintőképernyő nem egészen ott érzékeli a ceruza helyét, ahova nyomtam. Ez az elcsúszás nem szimmetrikus mindenütt, a képernyő úgy háromnegyedén elenyésző ennek a hibának a mértéke, azonban a kijelző bal felső negyedén ez az elcsúszás már fél-háromnegyed centiméteres, úgyhogy pl. a Start menüt csak úgy tudtam elérni, hogy gyorsbillentyűre raktam.
Azóta komolyodott a helyzet, egyszer teljesen lemerült a PDA, úgyhogy újra be kellene állítani a képernyőt. Akárhányszor próbálom, mindig visszaugrik az Align Screen képernyőre, egyszerűen nem tudok továbblépni.
Két kérdésem lenne:
1. Az efféle problémát meg tudom-e oldani itthon, valamilyen szoftveres frissítéssel/ROM upgrade-vel?
2. Ha mindenképpen ki kell a képernyőjét cserélni, azt hol tudom intézni/előreláthatólag mennyibe fog kerülni?

A készülék: http://article.mobile9.com/2004/08/hp-ipaq...-review-part-i/
Operációs rendszer: Microsoft Windows PocketPC 2002 v.1.11.19
Mivel egy pályázaton nyertem, garancialevél nincs hozzá.

#2 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 18:59

Idézet: debaj - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 11:56

Üdv!
Van egy HP iPAQ 5550 márkájú pocket PC-m. Már korábban jelentkezett egy olyan hiba, hogy az érintőképernyő nem egészen ott érzékeli a ceruza helyét, ahova nyomtam. Ez az elcsúszás nem szimmetrikus mindenütt, a képernyő úgy háromnegyedén elenyésző ennek a hibának a mértéke, azonban a kijelző bal felső negyedén ez az elcsúszás már fél-háromnegyed centiméteres, úgyhogy pl. a Start menüt csak úgy tudtam elérni, hogy gyorsbillentyűre raktam.
Azóta komolyodott a helyzet, egyszer teljesen lemerült a PDA, úgyhogy újra be kellene állítani a képernyőt. Akárhányszor próbálom, mindig visszaugrik az Align Screen képernyőre, egyszerűen nem tudok továbblépni.
Két kérdésem lenne:
1. Az efféle problémát meg tudom-e oldani itthon, valamilyen szoftveres frissítéssel/ROM upgrade-vel?
2. Ha mindenképpen ki kell a képernyőjét cserélni, azt hol tudom intézni/előreláthatólag mennyibe fog kerülni?

A készülék: http://article.mobile9.com/2004/08/hp-ipaq...-review-part-i/
Operációs rendszer: Microsoft Windows PocketPC 2002 v.1.11.19
Mivel egy pályázaton nyertem, garancialevél nincs hozzá.

nekem nincs PDA-m, de egy teljes lemerülés után mindíg kalibrálni kell a kijelző érintőképernyős részét.
Ez egyben a megoldás is. Ha jól kalibrálod, akkor minden a helyén lesz. Ha elrontanád, akkor ki kell venni az akksit, hogy újra lehessen kalibrálni.
Tehát  nem kell frissíteni, s nem kell új képernyőt venned.
Szerintem. :D
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#3 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 19:01

Idézet: alexha - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 19:59

nekem nincs PDA-m, de egy teljes lemerülés után mindíg kalibrálni kell a kijelző érintőképernyős részét.
Ez egyben a megoldás is. Ha jól kalibrálod, akkor minden a helyén lesz. Ha elrontanád, akkor ki kell venni az akksit, hogy újra lehessen kalibrálni.
Tehát  nem kell frissíteni, s nem kell új képernyőt venned.
Szerintem. :D

Ezt már párszor én is eljátszottam :)
Mostanra annyit sikerült elérnem, hogy összevisszanyomkodásos módszerrel már beindult a gép, ám a képernyő még mindig el van csúszva, és nem is hagyja magát bekalibrálni.

#4 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 19:06

Idézet: debaj - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 18:01

Ezt már párszor én is eljátszottam :)
Mostanra annyit sikerült elérnem, hogy összevisszanyomkodásos módszerrel már beindult a gép, ám a képernyő még mindig el van csúszva, és nem is hagyja magát bekalibrálni.

S ha kicsit arréb kalibrálsz? (nem pont a keresztbe nyomsz) Légy kreatív...
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#5 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 19:30

Idézet: alexha - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 20:06

S ha kicsit arréb kalibrálsz? (nem pont a keresztbe nyomsz) Légy kreatív...

jó, de én úgy szeretem, ha a start menüt is elérem a stílussal, meg nem kell minden alkalmazásnál centizgetnem, hogy most épp hány milliméterrel kell arrébb pöckölnöm, hogy eltaláljam azt a rádiógombot, és ne a három milliméterrel alatta levőt jelöljem be ;)
Az arrébb kalibrálással már próbálkoztam, de mint az első hszben említettem, nem mindenütt ugyanakkora az elcsúszás mértéke.

#6 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 18. 23:50

Naja, csak van ami nem pontosan ott, meg úgy érzékeli a tappantást. Cégnél van elég sok PPC, ami kalibrálás után is nem ott érzékeli, az sajna kuka, az érzékelőja ment szét...
Make love not Wor.

#7 Felhasználó inaktív   Lipy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 08:18

hp szervízben meg kell nézetni mert lehet hogy csak az érintő fólia ment tönkre!
Akárki is lopta el a hitelkártyámat, kevesebbet költ, mint a feleségem.

#8 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 08:21

kicsit más téma, de egy félbeszakadt firmware-frissítést szervizben rendbe tudnak hozni?

#9 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 00:36

Sziasztok!
HP IPAQ 5450-hez kellene egy érintő-képernyő. (A külső része kell csak, az LCD-nek semmi baja.) Vagy olcsón hibás gép is jöhet!
Az enyémnek elcsúszott az érintő-felülete.
Köszi!

Eddig ezeket találtam (horror árban):  :(
pocketpctechs.com
gethightech.com
Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó