HWSW Informatikai Kerekasztal: Kétkeréken - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kétkeréken a bringás különítmény Értékeld a témát: -----

#1941 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 15. 13:29

Idézet: eszpe - Dátum: 2007. máj. 15., kedd - 13:59

Sziasztok!
A munkahelyen belement a vezetőség, hogy vegyünk valami kerékpártárolót az 5-6 kollégának, ahova oda tudjuk láncolni a bringákat. (saját céges, zárható, bekamerázott garázsban lenne elhelyezve.) :)
Tudtok ajánlani boltokat, vagy linkeket, ahol körül tudnánk nézni?

köszi:
eszpe

Egy jó hegesztő megoldja a problémátokat hamar.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#1942 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 15. 13:47

Idézet: eszpe - Dátum: 2007. máj. 15., kedd - 13:59

Sziasztok!
A munkahelyen belement a vezetőség, hogy vegyünk valami kerékpártárolót az 5-6 kollégának, ahova oda tudjuk láncolni a bringákat. (saját céges, zárható, bekamerázott garázsban lenne elhelyezve.) :)
Tudtok ajánlani boltokat, vagy linkeket, ahol körül tudnánk nézni?

köszi:
eszpe

Nem tudok, de nálunk most van folyamatban egy triathlon depó típusú kerékpár tároló kialakítása. Egyelőre még csak a szervezés folyik. Ilyet nem lehet venni, hanem csináltatni tervezünk. Egyelőre csak egy horribilis ajánlatot kaptunk, úgyhogy még tájékozódok.

Szerkesztette: tocsa 2007. 05. 15. 13:48 -kor

0012f4a4 7c16e0c7 mfc71!CWnd::DefWindowProcA+0x42

#1943 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 18:55

madison.com -> Bike helmet crushed, but head fine, 2007.05.12.

Idézet

By Mary Yeater Rathbun  —  5/12/2007 9:27 am

A white paneled delivery truck ran over a UW-Madison graduate student's head on Division Street Friday afternoon and, except for a concussion, he wasn't hurt.

Ryan Lipscomb, 26, said he was riding his bicycle pretty fast down the East Isthmus Bike Path where it parallels Eastwood Drive on Madison's east side just before 3 p.m. Eastwood had a green light, so the crosswalk for the bike path showed a white walk sign, Lipscomb said.

He saw the large truck, the kind that usually makes deliveries to offices, coming down Eastwood, preparing to make a right turn onto Division Street. Lipscomb said he could tell the truck wasn't going to stop. So Lipscomb slammed on his brakes, flipping his bike and throwing himself into the street. He landed right at the intersection of Eastwood and Division.

The truck ran over his head.

"I didn't see it coming, but I sure felt it roll over my head. It feels really strange to have a truck run over your head."

His helmet, a Giro, was crushed, but Lipscomb's head was fine.

Madison Police Department Sgt. Chris Boyd said the officer at the scene urged Lipscomb to keep the helmet. He did. It is all flattened and mangled and broken, unlike his head.

Even though the truck did not stop, Boyd initially refused to call the incident a hit-and-run. She said the police were not sure that the truck driver knew that someone had been hit. But Sgt. Bernie Gonzalez said later in the evening that the accident report calls it a hit-and-run.

Lipscomb agrees with Gonzalez.

"The truck driver definitely would have known. You know when you run over a curb and my head was definitely higher than a curb." Moreover, Lipscomb said, he was already in the street as the truck was turning. "He had to have seen me."

He was taken to University Hospital, but was released by about 6 p.m. "I'm OK except for a concussion," he said Friday night about 10 p.m.

He better hope he is. Lipscomb, who is studying medical physics in the School of Medicine, has an exam Monday and another Tuesday.

This is not his only brush with headache-causing fame this spring. Lipscomb is the treasurer of the UW-Madison Teaching Assistants' Association's political action committee. Mike Quieto, who worked as a limited-term election aid in the City Clerk's Office in March and April, is accused of forging Lipscomb's name three times to the organization's campaign finance report. The Ethics Board is tentatively scheduled to hear the case later this month.

And next week, Bike to Work Week begins. But Lipscomb didn't say whether he was going to get back on the saddle on Monday.

Csatolt fájl:

#1944 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 17. 15:25

Ez nagyon kemény...
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#1945 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 21. 09:39

Idézet: blash - Dátum: 2007. máj. 16., szerda - 19:55

Durva lenne, de ahogy tálalják az eléggé szánalmas. Nekem ne bizonygassák többször, hogy "tényleg" átment a teherautó a fején. Ha tényleg átment volna, akkor kurvára szétment volna a feje, nem élne már. Két dolgot tudok elképzelni:
1.) A sisakon látszik, hogy igazából csak a hátsó farka része van szétlapulva, a csákó feje a nyomástól előrecsúszott a sisakban, DE a fején nem mehetett át a truck. Nyilván nem ment át magán a fején is a truck, mert akkor az is ugyanúgy szétroppant volna mint maga a sisak hátsó része.
2.) Valami tényleg csodás esetben valóban átmehetett, de mondjuk az a kerék, ami a kanyar belső ívén volt, és emiatt nem volt rajta súly. A truck azért nyilván fékezett, akkor mégjobban nem volt rajta súly, és talán még bukkanó is segtett. Na ekkor elképzelhető a dolog.
0012f4a4 7c16e0c7 mfc71!CWnd::DefWindowProcA+0x42

#1946 Felhasználó inaktív   Amea 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 22. 21:15

Egy kis történelem...
"...vannak csalók és vannak hazugságok. Ezért is lenne fontos minél előbb megalkotni a Nagy Forrásanyag-ReferenciaMátrixot." (by Dex)

#1947 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 24. 12:54

belső-cseréhez elég két ilyen "gumiemelő" bizbasz, (ilyen)) vagy esetleg kell másfajta spéci cucc is ? :think: most néztem bicajos boltokat, hát kicsit "érdekes" áron cserélnek belsőt... ráadásul gondolom nem 1 nap alatt teszik mindenzt. gondolkozok azon hogy saját magam megoldom, de eddig még nem műveltem ilyet :D

-C0pp3rM!n3-

#1948 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 24. 13:05

Idézet: Coppermine - Dátum: 2007. máj. 24., csütörtök - 13:54

belső-cseréhez elég két ilyen "gumiemelő" bizbasz, (ilyen)) vagy esetleg kell másfajta spéci cucc is ? :think: most néztem bicajos boltokat, hát kicsit "érdekes" áron cserélnek belsőt... ráadásul gondolom nem 1 nap alatt teszik mindenzt. gondolkozok azon hogy saját magam megoldom, de eddig még nem műveltem ilyet :D

-C0pp3rM!n3-

Jobb helyeken --ha csak belsőcsere kell-- az megvan 20-30 perc alatt.
Ez a "bb" hasznos, bár én kézzel veszem le és rakom föl. (Ez különösen új és ép külsőnél tud szenvedés lenni.) Amit láttam még: a felnit be szokták szórni valami porral, hogy a belső tudjon benne "csúszni", azaz ha egyenletlenül is oszlana el, ne púposodjon ki sehol, hanem kitölti a teret. Így magyarázta a szervízes.
----------
rohamkocka

#1949 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 24. 13:17

Idézet: rohamkocka - Dátum: 2007. máj. 24., csütörtök - 14:05

Jobb helyeken --ha csak belsőcsere kell-- az megvan 20-30 perc alatt.
Ez a "bb" hasznos, bár én kézzel veszem le és rakom föl. (Ez különösen új és ép külsőnél tud szenvedés lenni.) Amit láttam még: a felnit be szokták szórni valami porral, hogy a belső tudjon benne "csúszni", azaz ha egyenletlenül is oszlana el, ne púposodjon ki sehol, hanem kitölti a teret. Így magyarázta a szervízes.

akkor esélyes ha ma pl beugrok a XI.kerben vmelyik "közeli" bicajboltba a felnivel akkor ott nekem ~1 óra alatt felteszik rá az új belsőt ? mert akkor most egyenlőre nem veszek ilyen kiemelő cuccot és nem állok neki otthon szenvedni - pedig illene megtanulni normálisan belsőt is cserélni :D

-C0pp3rM!n3-

#1950 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 24. 13:37

Idézet: Coppermine - Dátum: 2007. máj. 24., csütörtök - 14:17

akkor esélyes ha ma pl beugrok a XI.kerben vmelyik "közeli" bicajboltba a felnivel akkor ott nekem ~1 óra alatt felteszik rá az új belsőt ? mert akkor most egyenlőre nem veszek ilyen kiemelő cuccot és nem állok neki otthon szenvedni - pedig illene megtanulni normálisan belsőt is cserélni :D

-C0pp3rM!n3-

Ha a szervizes éppen beszélget valakivel, akkor egy kézzel kb. 5-6perc alatt cseréli ki a belsőt.
Érdemes venni külsőlehúzót (és megtanulni használni), mert 2 falu között - ahol ritkák a tanyák - nem cseréli ki neked senki.

#1951 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 24. 13:49

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2007. máj. 24., csütörtök - 14:37

Ha a szervizes éppen beszélget valakivel, akkor egy kézzel kb. 5-6perc alatt cseréli ki a belsőt.
Érdemes venni külsőlehúzót (és megtanulni használni), mert 2 falu között - ahol ritkák a tanyák - nem cseréli ki neked senki.

igen, pontosan ezért :D szerencsére belvárosban kaptam a defektet, szépen 5-6 sec alatt leeresztett, haver meg értemjött kocsival, így nem kellett hazáig cipelnem vállon a bicót. de tényleg alapkellék egy ilyen külsőlehúzó. :respect:

-C0pp3rM!n3-

#1952 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 24. 13:55

Idézet: Coppermine - Dátum: 2007. máj. 24., csütörtök - 14:49

[...] de tényleg alapkellék egy ilyen külsőlehúzó. :respect:

kettő

#1953 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 24. 14:04

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2007. máj. 24., csütörtök - 14:55

kettő

akartam volt mondani :D

-C0pp3rM!n3-

#1954 Felhasználó inaktív   geezmo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 24. 14:15

Csak arra kell figyelni hogy ne csípd oda a szerszámmal a belsőt.
Én ilyennel soha nem mentem szervízbe, kereket is úgy kezdtem el fűzni hogy fogalmam se volt róla. :)
Még nem esett szét pedig 4 éve nyúzom a hegyeken.

#1955 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 24. 14:19

Idézet: geezmo - Dátum: 2007. máj. 24., csütörtök - 15:15

Csak arra kell figyelni hogy ne csípd oda a szerszámmal a belsőt.
[...]

Csavarhúzó rulez! :]

#1956 Felhasználó inaktív   geezmo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 24. 14:27

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2007. máj. 24., csütörtök - 15:19

Csavarhúzó rulez! :]

Jah, amikor még a bmx-en meg a camping-en csavarhúzóval estem neki.
A belsőnek kb 50% esélye volt a túlélésre.  :smoker:

szerk:
Akkoriban végeztem olyan műveletet is hogy a camping kontráját átemeltem az én bmx-emre, így a nővéremnek maradt egy kis százalékban működő első féke, én viszont tudtam faroltatni a hátsót aminek akkor marhára örültem  :confused:

Szerkesztette: geezmo 2007. 05. 24. 14:42 -kor

#1957 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 24. 16:04

Kép

ez milyen bringa? valami egyénileg hegesztett állat?
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1958 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 24. 16:08

wtf

#1959 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 24. 16:47

Ez minimum embertelenül kényelmes... Asszonynak idevele.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#1960 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 25. 11:18

ez valami új fejlesztés ? :D

legutoljára ilyen kormányt a konditeremben láttam egy bicógépen :D

-C0pp3rM!n3-

Téma megosztása: