HWSW Informatikai Kerekasztal: Kétkeréken - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kétkeréken a bringás különítmény Értékeld a témát: -----

#2221 Felhasználó inaktív   Amea 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 27. 09:23

Idézet

Jó urak! (boccccs)  :rolleyes:

Még egy kérdés: Budapestre mindennapos közlekedésre milyen "túlélőcsomagot" javasoltok a bringa mellé?

Nyugtatót. Erőset.

Egyébként sztem pumpa, pótbelső (+tapasz), brinyiglis kulcskészlet. Nekem tökéletesen bevált a Decathlonban kapható pakk, ami mindezt tartalmazza. Szok jó óccó.

szerk: Korrigálnék: a belső külön van.

Szerkesztette: Amea 2007. 08. 27. 09:25 -kor

"...vannak csalók és vannak hazugságok. Ezért is lenne fontos minél előbb megalkotni a Nagy Forrásanyag-ReferenciaMátrixot." (by Dex)

#2222 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 11:31

sarga michelin gumileszedo :3

Kép
[
Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#2223 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 11:41

Super Patch

Kép

Szerkesztette: *Iguana* 2007. 08. 27. 11:43 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#2224 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 14:01

Fixi, U lakat.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#2225 Felhasználó inaktív   hirzel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 20:42

Nah, bevégeztetett - valami kőbnkó ultravaksi péntek este megfújta a bicómat a Gödör mellett. :mad: Csak azt nem látta a szerencsétlen, hogy ha értékesíteni akarja, többet kell rákölteni, mit amit ér  :D
Most meg megy a nézlődés:
ha tud vki eladó 2-3 éves jó állapotú MTB / Fitness bringát (város + túra) 50e alatt, jelezze.  :respect:
:bringa:  :up:
...és rajta volt a defektset is, így elveszett a superpatch  :mad:
gizmócsöppenés

#2226 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 20:57

Idézet: debaj - Dátum: 2007. aug. 26., vasárnap - 21:56

Még egy kérdés: Budapestre mindennapos közlekedésre milyen "túlélőcsomagot" javasoltok a bringa mellé?

BUKÓSISAK!  :up:
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2227 Felhasználó inaktív   Amea 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 22:23

Idézet: hirzel - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 21:42

Nah, bevégeztetett - valami kőbnkó ultravaksi péntek este megfújta a bicómat a Gödör mellett.   :mad: Csak azt nem látta a szerencsétlen, hogy ha értékesíteni akarja, többet kell rákölteni, mit amit ér  :D
Most meg megy a nézlődés:
ha tud vki eladó 2-3 éves jó állapotú MTB / Fitness bringát (város + túra) 50e alatt, jelezze.  :respect:
:bringa:  :up:
...és rajta volt a defektset is, így elveszett a superpatch  :mad:

Matúznál nézelődtél már?

Upsz. Az asszony nem jelentkezett ki... :] /igu

Szerkesztette: Amea 2007. 08. 27. 22:25 -kor

"...vannak csalók és vannak hazugságok. Ezért is lenne fontos minél előbb megalkotni a Nagy Forrásanyag-ReferenciaMátrixot." (by Dex)

#2228 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 22:39

Idézet: Amea - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 23:23

Meg itt is érdemes nézelődni.
...

#2229 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 28. 14:12

Ti cuccot hogyan szoktatok vinni a biciklin? Hátitáskában? Én is abban próbálom, de leizzad a hátam :( Lehet kapni olyan csomagtartóra rakható táskát, ami nem túl nagy és nem kétoldalas (és esetleg könnyű is le-felrakni)?

#2230 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 28. 14:39

Jobbféle bringás hátizsákokon van egy rács ami a hátadra felfekszik, és ívelten eltartja tőled a zsákot, szélcsatornaként üzemelve. Hátránya, hogy a táska térfogatából vesz el sokat, alig tudsz pakolni bele. Vagy ilyesmi oldaltáska bringás kiegészítőkkel, így tekerés közben nem lengedezik, és eléggé leengedheted hogy ne a hátadat fűtse. Van még csomagtartóra rögzíthető táska sokféle, nagyobbak is, igény szerint.
...

#2231 Felhasználó inaktív   hirzel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 28. 15:02

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 23:39

Jaja, ez már nézgélés alatt van  :respect:
gizmócsöppenés

#2232 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 28. 15:12

Azokat az ives, feszitett hatu zsakokat utalom, kenyelmetlen es majdnem csak a derekam viseli az osszes terhet, amitol nagyon hamar elfaradt a hatam.

Az egy vallpantos zsakkal meg az a bajom, hogy nem marad rendesen az hatamon, allandoan csuszkal.

Maradok az egyszeru ket vallpantos hatizsaknal, amiknek a hata nem csak egy szal vekony anyagbol all, hanem parnazott. Es legyen a dereknal, mellkasnal csatos ize, hogy annyira ne masszon a fejedre.

Az optimalis bringas zsak 20-25 literes, nem tul szeles es nem tul magas. A tul magas aze' nem jo, mer lefele allandoan a fejvedot fogja lokdosni. Legyen rajta par passziv fenyvisszavero, oldalt halos zseb, amibe belefer egy-egy kulacs, ha szukseg lenne ra. Legyen par belso zsebe is, penztarcanak, kulcsnak. Esetleg esovedohuzat, ez leginkabb a Deutereknel alap. Egyes modelleknel me'g egy kis melleny is van. Foleg varosban maszkalaskor hasznos, ha beugrasz vhova es tudd hova tenni a fejvedodet, a hatan levo pantos, halos fejvedotarto. Aprosag, de tokjo ha varrnak ra egy kis akasztot, ahova egy hatso villogot tudsz feltenni.

Kabe ezeket ez mind tudja, igaz jo draga: tengerszem.hu -> Deuter Bike I 16500 ft

Szerkesztette: blash 2007. 08. 28. 15:14 -kor

#2233 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 28. 17:21

Idézet: Sipi- - Dátum: 2007. aug. 28., kedd - 15:12

Ti cuccot hogyan szoktatok vinni a biciklin? Hátitáskában? Én is abban próbálom, de leizzad a hátam :( Lehet kapni olyan csomagtartóra rakható táskát, ami nem túl nagy és nem kétoldalas (és esetleg könnyű is le-felrakni)?

Régen hátizsákot használtam, de néhány éve egy bringatúra miatt beszereztem egy pár Ortlieb Back-Roller Classicot, és azóta nem bicikliztem hátizsákkal.  Egy mozdulattal le- illetve fel"szerelhető", bicikliről leszedve kézben vagy válltáskaként (bár nem igazán kényelmes) hordozható, teljesen vízálló (akkor voltam vele két éve Svájcban túrán, amikor nagy áradásokat okozó esők estek), munkába/egyetemre járásra és hazafelé napi bevásárlásra (notebook, töltő, papirosok, 1-2 liter tej, péksütemények, ez-az) az egyik táska elég, hétvégi nagyobb bevásárlásokkor pedig két táska még sose volt kevés.  Cserébe eléggé megkérik az árát (~100EUR), de megéri, én legalábbis újra ilyen táskát vennék.

Szerkesztette: szeder 2007. 08. 28. 17:22 -kor

#2234 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 28. 23:00

Szeretném elmondani, hogy a Kőér utcában az útfelújítások során korrekt kerékpárutat fektettek le az Üllői úttól a Gyömrői útig. Kétsávos, az úttestől kb. 1-1.5m-es, a gyalogos járdától inkább 2m körüli földsáv választja el.
Szerintem a tervező (vagy a kivitelező) valamit félreértett, mert ez - kivételesen - használható. A jónéhány kocsikihajtót (egy-kettő kivételével) kiemelték a kerékpárút szintjéig, ahol nem, ott lágy lejtéssel oldották meg a szintkülönbséget.
A Kőér utca Üllői út felé eső végén a gyalogátkelő mellett van kerékpáros átkelő is, folyamatos a kerékpárút, tehát nem kell a zebrán, a kerékpárt tolva átkelni a túloldalra.

Mindez persze nem nagyon zavarja a gyalogosokat, akik előszeretettel korzóznak a kerékpárúton, a felfestett kerékpárutat jelző ábrákat cipőtalpukkal illetve (ma munkába menet 7-et számoltam meg ezen az aránylag rövid szakaszon).

Nem vagyok nagy kerékpárút-rajongó (ha csak lehet, nem élek a lehetőséggel), de ezt használni fogom (mint ahogy ma és tegnap is használtam).

Lehet így is, igen.

Szerkesztette: *Iguana* 2007. 08. 28. 23:01 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#2235 Felhasználó inaktív   lazac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 28. 23:54

Idézet: Sipi- - Dátum: 2007. aug. 28., kedd - 14:12

Én mostanság ebben cipekedem. Hálós/feszített hát (de kapható szivacsosan is), és nagyon-nagyon testre szabható, mert itt az egész pánt a hátrészből "nő ki", és  így a szivacsos rész hossza is növelhető/csökkenthető, nem csak az alsó hevederrel húzható össze méretre.
Kép
Blash jól leírta, reményeimmel ellentétben nem fekszik fel 100%-ig a hátamra, legalábbis nem úgy érzem. Ebben még külön karabineres szütyő is van pénznek/iratnak. Itatózsák-kivezetés, ahol fülhallgatót is ki lehet dugni. Nem reklámozom, mert 20+ az ára...
Inkább csak annyit: csodák nincsenek, ebben is izzadsz! Ha 50e-be kerül, is izzadsz... Mindenképp kell alá mez/aláöltözet, vagy akár a decathlonos ezerforintos NovaDry póló, mert abban az izzadság elvezetődik, hálón keresztül elpárolog, míg ugye a pamut magába szívja és raktározza, hiába csoda-hátrész.

Csomagtartóra > ilyenem < van. 3 napos sátras túrákra vettem, ippeg elférek benne. Minősége nincs neki, cserébe bitang olcsó volt. Gyártanak pár féle méretben/kivitelben táskának látszó dolgokat, hátha valakinek pont ez kell...

#2236 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 00:21

a hátad pedig amúgyis leizzad, hacsaknem olyan tempóban mész a bicajjal hogy akár tolhatnád is. táskaügyben az okosat már elmondták az előttemszólók.
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#2237 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 08:00

Idézet: obersmith - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 1:21

a hátad pedig amúgyis leizzad, hacsaknem olyan tempóban mész a bicajjal hogy akár tolhatnád is. táskaügyben az okosat már elmondták az előttemszólók.

De azért nem mindegy, hogy mennyire izzad le. Meg nem megyek gyorsan, nyugis közlekedő vagyok :)
Kis 5 literes csomagtartóra rakható táskákat nézegetem, mert nincs sok cuccom (telefonok, kulcs, pénztárca, reggelire egy szendvics, joghurt, meg néha ebédre valami kaja egy dobozban). De ezek már egy nyeregtáskába nem férnek el. Bár az 5 literes meg kicsit nagy is ehhez, de 2-3 literes meg nincs, úgy láttam.
Ezeknek a fel és leszerelése hogyan megy?

#2238 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 08:18

Idézet: Sipi- - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 8:00

De azért nem mindegy, hogy mennyire izzad le. Meg nem megyek gyorsan, nyugis közlekedő vagyok :)
Kis 5 literes csomagtartóra rakható táskákat nézegetem, mert nincs sok cuccom (telefonok, kulcs, pénztárca, reggelire egy szendvics, joghurt, meg néha ebédre valami kaja egy dobozban). De ezek már egy nyeregtáskába nem férnek el. Bár az 5 literes meg kicsit nagy is ehhez, de 2-3 literes meg nincs, úgy láttam.
Ezeknek a fel és leszerelése hogyan megy?

Nekem a kormánytáska jött be nagyon. :) Váltóruhát szoktam benne vinni munkába menet-jövet, arra pont jó a mérete (magassarkú cipő kicsit húzósan fér bele, de azért megoldható :D). Szerintem amikert írtál simán belefér. :) Kb 3-3 perc a le és felvétele, van hozzá vállpánt így ha bringa nélkül kell közlekedni, akkor sincs vele gond.

egy ehhez hasonlóm van
volt hozzá egy fém rögzítő-féleség, amit nem használok.
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#2239 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 08:19

cikk

nem a politikai vonatkozása miatt tettem be, remélem nem lesz vele gond :)

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#2240 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 08:23

CM szept. 22-én lesz? :think: 2-6ig szokott lenni? nem találtam semmi konkrét infót a honlapukon.  :confused:

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.