HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás III. Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 03. 14:51

http://ma.hu/page/cikk/aaa/0/131096/1 :(

------

Idézet

Ittas sofőr száguldása Mátészalkán – két halott
2005. október 1, szombat - [13:21]
[Belföld] Meghalt két fiatalember abban az Audiban, melybe belerohant egy száguldó BMW pénteken éjjel Mátészalkán. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a Jármi úton a BMW vezetője 160-200 kilométer/órás sebességgel száguldott a belváros felé. A személygépkocsi először egy út szélén álló autónak, majd ez előtte haladó Audinak ütközött. Az Audi egy másik álló kocsinak, majd a szemből érkező személyautónak csapódott. A szétrepülő roncsdarabok betörték egy szintén az út mentén parkoló autó ablakát. Az Audiban utazó fehérgyarmati fiatalembereket a tűzoltók szabadították ki a roncsból. A személyautó sofőrje, és mellette ülő utasa életét vesztette, mindketten a 21 évesek voltak. A hátul ülő utas súlyosan sérült. A BMW ittas vezetője, és az egyik álló autóban ülő férfi könnyebb sérüléseket szenvedett. (Lánglovagok)

#42 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 14:55

Ott voltunk előtte egy kicsivel. Sógor asszem ismerte is őket.

Szerk.: Mégse, mi egy másikat láttunk, olyan este 8 körül.

Szerkesztette: A.J. Crowley 2005. 10. 03. 14:56 -kor

"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#43 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 11:50

Idézet: Kory - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 15:51

Megint egy BMW.

ÉS akkor csodálkoznak a BMW-sek, ha rossz előítélettel vagyunk lassan maga a típus iránt. Pedig de szép autó tud az lenni.
Csak hát az ilyen agyatlan barmok miatt kapcsolódik össze az eszetlen, felelőtlen száguldozással a típus...
Gondolkoztál már ma?

#44 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 11:58

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 12:50

Megint egy BMW.

ÉS akkor csodálkoznak a BMW-sek, ha rossz előítélettel vagyunk lassan maga a típus iránt. Pedig de szép autó tud az lenni.
Csak hát az ilyen agyatlan barmok miatt kapcsolódik össze az eszetlen, felelőtlen száguldozással a típus...

Idézet

Egy Opel Astra és egy Renault Megan személyautó ütközött össze Zalacsányban, egy útkereszteződésben. Az Opelben utazók közül ketten életüket vesztették, egy ember pedig súlyos sérülésekkel került kórházba. A Renault-ban ketten utaztak, akik különböző fokú sérüléseket szenvedtek. A tűzoltókat 12.54-kor riasztották a helyszínre, akik feszítő-vágó berendezés segítségével emelték ki az áldozatokat az Opel roncsai közül.

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#45 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 12:02

Megelőztél.

Egyébként nekem a fehér Astra G-vel kapcsolatban is vannak előítéleteim. ;)

#46 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 18:20

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 14:45

a buszmegállót találták legalkalmasabbnak, csakhogy az szabálytalan.

Tévedés. A forgalom ellenőrzése céljából bárhol megállhatnak a zsaruk. Járdán, buszmegállóban, ahol kedvük tartja. Itt nálunk egyik tézishelyük, egy főútvonal buszmegállója. Utánaérdeklődtem, hogy ez szabályos-e. Mind a tanfolyamon oktató tanárok, akik egyben a jogszabályalkotásban is részt vesznek, mind a rendőrtiszt ismerősöm azt válaszolta, hogy szabályos.
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#47 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 18:55

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 19:20

Tévedés. A forgalom ellenőrzése céljából bárhol megállhatnak a zsaruk. Járdán, buszmegállóban, ahol kedvük tartja. Itt nálunk egyik tézishelyük, egy főútvonal buszmegállója. Utánaérdeklődtem, hogy ez szabályos-e. Mind a tanfolyamon oktató tanárok, akik egyben a jogszabályalkotásban is részt vesznek, mind a rendőrtiszt ismerősöm azt válaszolta, hogy szabályos.

Es ilyenkor busz hova all...?  :rolleyes:

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#48 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 19:20

Ennek nem úgy kéne lennie (szigorúan elvileg :D), hogy kék villogó és stb. nélkül ugyanazok a szabályok vonatkoznak rá, mint egy átlag autóra? Ha nem, akkor milyen autóval működhetnek tetszés szerint megkülönböztető jelzés nélkül is? Az összes Rx-yy-yy rendszámúval?

#49 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 19:30

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 23:22

az lehet hogy láttam valami újfajta (számomra) trafis autót?
szóval valami ezüst színű, és puttonyos, de hátul is üveges, tehát nem a burkolt puttonyos.

valami peugeot partner vagy hasonló jellegű autó :)

Pözsó Partner azt hiszem, de már régi.
Télen (tavaly?) beálltak a kapunkba filmezni, gondolkodtunk, hogy a targoncával ne konveniáljuk-e át őket az árokba :)

#50 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 20:31

Idézet: gxa - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 20:20

Ennek nem úgy kéne lennie (szigorúan elvileg :D), hogy kék villogó és stb. nélkül ugyanazok a szabályok vonatkoznak rá, mint egy átlag autóra? Ha nem, akkor milyen autóval működhetnek tetszés szerint megkülönböztető jelzés nélkül is? Az összes Rx-yy-yy rendszámúval?

Na még egyszer:

Idézet

A törvény kimondja: "A szabálysértési eljárásban szabadon felhasználható minden olyan bizonyítási eszköz, amely a tényállás megállapítására alkalmas lehet." (Sztv. 52.§ (3))

A fénykép vagy videofelvétel tehát akkor alkalmas bizonyíték, ha azt OMH hitelesített sebességmérő műszer segítségével készítik el. Tehát ha szabálytalanul parkoló rendőrautóból készítik a fotót, akkor az felhasználható.

Azonban nem minden bizonyíték használható fel. Így ha pl. a traffipax kamerát hordó kocsi úgy követi az elkövetőt, hogy azt “tolja", úgy az már jogsértő eljárás, mivel közrehat a szabálysértés elkövetésében.

Nem használható fel bizonyítékként az a fénykép vagy videofelvétel sem, amit lejárt OMH hitelesítésű sebességmérő műszer segítségével készítettek.

Egyébként meg nem nagyon értem.
Csak akkor kell betartani a szabályokat, ha kék villogóval ott áll a csíkosautó?
Miért nem merül fel senkiben az, hogy a halálos, másokat megnyomorító balesetek 95%-a elkerülhető lett volna ha az egyik (nemritkán mindkét) fél betartotta volna a szabályokat?
Mikorra lesz már annyira felnőtt a magyar lakosság, hogy felfogja ezt ésszel???

Szerkesztette: *Macika* 2005. 10. 05. 20:35 -kor

Gondolkoztál már ma?

#51 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 05. 22:23

Idézet: hobizoli - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 19:55

Ahova csak akar. Le van ....va.

#52 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 22:25

Idézet: hobizoli - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 19:55

hobizoli

Nincs sok választása. Megáll az éppen igazoltatott delikvensek mellett, mögött. :D
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#53 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 22:28

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 21:31

Egyébként meg nem nagyon értem.
Csak akkor kell betartani a szabályokat, ha kék villogóval ott áll a csíkosautó?
Miért nem merül fel senkiben az, hogy a halálos, másokat megnyomorító balesetek 95%-a elkerülhető lett volna ha az egyik (nemritkán mindkét) fél betartotta volna a szabályokat?
Mikorra lesz már annyira felnőtt a magyar lakosság, hogy felfogja ezt ésszel???

A szabálytalankodót természetesen nem menti fel az, ha a rendőrök is szabálytalankodtak, miközben a bizonyítékokat szerezték be róla. De függetlenül attól, hogy mit is csinálnak a tilosban a rendőr kollégák, akkor is érdekes, hogy nekik miért "szabad"? Engem ezért megbüntetnek ugyanők. Hogy is van ez?

#54 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 22:31

Idézet: gxa - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 20:20

Amikor mozog a járőrkocsi, és nem használja a jelzéseit, akkor valóban azok a szabályok vonatkoznak rájuk is. Viszont sebességmérés, igazoltatás céljából szabályosan megállhatnak, megállíthatnak minket akár ilyen helyen is. ;)

#55 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 22:37

Idézet: keton - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 23:28

A szabálytalankodót természetesen nem menti fel az, ha a rendőrök is szabálytalankodtak, miközben a bizonyítékokat szerezték be róla. De függetlenül attól, hogy mit is csinálnak a tilosban a rendőr kollégák, akkor is érdekes, hogy nekik miért "szabad"? Engem ezért megbüntetnek ugyanők. Hogy is van ez?

Nálunk a sétálóutca két végén "mindkét irányból behajtani tilos" tábla van kihelyezve. A járőrkocsi mégis naponta többször végigcsorog szép lassan a szakaszon. Ellenőriznek, megfigyelnek, vagy épp csak bámészkodnak, de teljesen mindegy, mert szabályosan teszik.

#56 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 22:56

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 23:31

Amikor mozog a járőrkocsi, és nem használja a jelzéseit, akkor valóban azok a szabályok vonatkoznak rájuk is. Viszont sebességmérés, igazoltatás céljából szabályosan megállhatnak, megállíthatnak minket akár ilyen helyen is. ;)

Ezt nem értem, ez valami felmentés? Ha valamilyen (most mindegy, milyen) indokkal mkj. nélkül is áthághatják a földi halandókra vonatkozó szabályokat, akkor minek van szükség villogóra meg szirénára? (nyilván annak a jelzésére, hogy "mennyéinnét", de ez egy picit meredek így, nem?)  Amúgy ma megint alkottak a rend őrei, a szentendrei úton a filatorigáti felüljáró aljában sikerült igazoltatniuk (vagy valami hasonló tevékenységet űzniük) este, már sötétben, jobbról a második sávban. Ha megy a forgalom, akkor kapod az arcodba a meglepetést, hogy egyszercsak az út közepén álldogálnak, ha meg épp dugó van a felújítás miatt, akkor rátesznek még egy lapáttal. Engem az sem érdekel, ha ez szabályos, de mindenképp balesetveszélyes, miért nem lehet legalább a szélső sávba levonulni? Biztos más világban élek... (amúgy nem vagyok rendőr-ellenes, mielőtt megkapnám... csak az lenne a minimum, hogy amit számonkérnek rajtam, azt ők is tartsák be)

#57 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 23:08

Idézet: keton - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 23:56

Ezt nem értem, ez valami felmentés? Ha valamilyen (most mindegy, milyen) indokkal mkj. nélkül is áthághatják a földi halandókra vonatkozó szabályokat, akkor minek van szükség villogóra meg szirénára? (nyilván annak a jelzésére, hogy "mennyéinnét", de ez egy picit meredek így, nem?)  Amúgy ma megint alkottak a rend őrei, a szentendrei úton a filatorigáti felüljáró aljában sikerült igazoltatniuk (vagy valami hasonló tevékenységet űzniük) este, már sötétben, jobbról a második sávban. Ha megy a forgalom, akkor kapod az arcodba a meglepetést, hogy egyszercsak az út közepén álldogálnak, ha meg épp dugó van a felújítás miatt, akkor rátesznek még egy lapáttal. Engem az sem érdekel, ha ez szabályos, de mindenképp balesetveszélyes, miért nem lehet legalább a szélső sávba levonulni? Biztos más világban élek... (amúgy nem vagyok rendőr-ellenes, mielőtt megkapnám... csak az lenne a minimum, hogy amit számonkérnek rajtam, azt ők is tartsák be)

Én sem vagyok sem a rendőrök mellett, sem ellenük, néha viszont helytelenül, vagy egyáltalán nem mérlegelnek a szabálysértés súlyosságával kapcsolatban. Persze ez szigorúan a magánvéleményem.
A múltkor tőlünk nem messze ott állt a buszmegállóban (még öböl sem volt kialakítva) a járőrkocsi, rendőr meg sehol, ez bizony totál szabálytalan. Kb. két hete meg ott állt egy Astra a gyalogátkelőhely előtt a forgalom elől elzárt területen, rendőr szintén sehol. Kár, hogy nem volt nálam a gép, tuti lekaptam volna őket. :omg:  :D

#58 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 23:13

Utánaérdeklődtem, hogy ez szabályos-e. Mind a tanfolyamon oktató tanárok, akik egyben a jogszabályalkotásban is részt vesznek, mind a rendőrtiszt ismerősöm azt válaszolta, hogy szabályos.

Érdeklődj utána itt is. Szerintem.

http://ma.hu/page/hir/aa/0/37280/1

upd:

http://195.228.240.1...12tovabbra.html

Idézet

A fővárosi közigazgatási hivatal törvényességi főosztályának vezetője, Földvári Béla szerint e tekintetben a KRESZ, valamint egy közlekedés- és postaügyi, valamint belügyminisztériumi közös rendelet az irányadó. E szerint négy feltétel együttes meglétének kell teljesülnie ahhoz, hogy egy autó a járdán parkolhasson: ha arra tábla vagy útburkolati jel ad engedélyt, ha legfeljebb a járda felét foglalja el, továbbá ott legalább másfél méternyi hely marad a gyalogosoknak, valamint a gépjármű tengelyterhelése nem haladja meg az ezer kilogrammot

Szerkesztette: fram 2005. 10. 05. 23:21 -kor

Ciciman is on borda

#59 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 23:48

Idézet: fram - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 0:13

Budapest előző rendőrfőkapitánya annak hatására szólította fel a jogszabályok betartására a közlekedésrendészet autóit, hogy Újpest polgármestere, Derce Tamás levélben hívta fel a figyelmét a szerinte jogsértő gyakorlatra, és közterület-foglalási engedély hiányában a gépkocsik önkormányzat általi megbírságolását is kilátásba helyezte.

Nem illendő, de!
Kívánom Derce Tamás úrnak, hogy legközelebb a családjában tegyen kárt egy olyan gyorshajtó, akit azért nem tudtak a rendőrök lefotózni/elkapni, mert nem volt lehetőség szabályos módon odaállni trafizni.
Csak nem levillantották nevezett urat is gyorshajtás közben és most törleszt? Mert másra nem nagyon tudok gondolni...

Egyébként az érvényben lévő rendőrségi szolgálati törvény (most néztem meg) továbbra is lehetővé teszi a forgalmat (sem gyalogos-, sem járműforgalmat) nem akadályozó várakozást bárhol a szolgálati autók számára, de előírja, hogy amennyiben van szabályos lehetőség is, akkor azzal kell élni.
Gondolkoztál már ma?

#60 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 00:40

Idézet: keton - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 23:28

Kinemszarjale, hogy nekik szabad???
El kell menni rendőrnek, és akkor Neked is szabad lesz.

Engem (és még sokan másokat) miért nem zavar, hogy a rendőrök munka közben megtehetnek olyat is, amit én, mint mezei állampolgár nem?
Hol van az leírva, hogy ugyanazok kell legyenek a jogaim, mint a rend őrzésével megbízott embereknek SZOLGÁLATBAN?

Nekem az a feladatom, hogy betartsam a szabályokat, bejárjak dolgozni, hazahozzam a csemetémet az oviból/suliból.

A rendőrnek meg az a kötelessége, hogy azokat az embereket jól seggberúgja, akik nem képesek a demokráciában az egymás mellett élést, az 'élni és élni hagyni'-t betartani. Akár így, akár úgy, csak legyen eredménye.

Ennyi.

Az a baj a magyarokban, hogy mindig a mások dolgával törődnek. Nekem egy mm-rel sem lesz rövidebb a férfiasságom, ha nem hajthatok be oda, nem állhatok meg ott, ahová/ahol egy civil rendőrautó szolgálatban megteheti, azért, hogy egy bűnözőt, szabálysértőt elfogjon/megbüntessen.
Miért kell tudatosan nehezíteni szerencsétlen rendőrök dolgát?
Kinek tud jó lenni az, ha nem minden szabálysértő kapja meg a büntetését?
Ki tartja igazságosnak azt, hogy csak azt büntetik meg, aki nem üvölt elég hangosan és nem fenyegetőzik a rendőr felettesének puszipajtásként való ismerettségével?

Legutóbbi, rendőrökkel közös akciónkon a ~50 megbírságolt közül 8-10-en kifogásoltak ezt-azt az intézkedés jogszerűségét illetően. Érdekes módon viszontfeljelentéssel csak az a pár (3-4) akart élni, aki annyira gyorsan jött, hogy automatikusan rövidebb-hosszabb vezetői engedélybevonás a következménye.
Volt olyan, aki nem hitte el, hogy valóban lényegesen gyorsabban jött a megengedettnél, mert neki van lézerzavaró/detektáló berendezése az autóban és az nem jelzett neki (pedig csak azért adott ki >100e Ft-ot érte, hogy ilyenkor működjön), ezért kívánt ellenfeljelentéssel élni. Mivel ott a helyszínen megtagadták a gyorshajtásról készült videofelvétel visszajátszását. Megkapta az összes - feljelentéshez szükséges - adatot a vele szemben eljáró rendőrről.
Gondolkoztál már ma?

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.