Idézet: keton - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 23:28
A szabálytalankodót természetesen nem menti fel az, ha a rendőrök is szabálytalankodtak, miközben a bizonyítékokat szerezték be róla. De függetlenül attól, hogy mit is csinálnak a tilosban a rendőr kollégák, akkor is érdekes, hogy nekik miért "szabad"? Engem ezért megbüntetnek ugyanők. Hogy is van ez?
Kinemszarjale, hogy nekik szabad???
El kell menni rendőrnek, és akkor Neked is szabad lesz.
Engem (és még sokan másokat) miért nem zavar, hogy a rendőrök munka közben megtehetnek olyat is, amit én, mint mezei állampolgár nem?
Hol van az leírva, hogy ugyanazok kell legyenek a jogaim, mint a rend őrzésével megbízott embereknek SZOLGÁLATBAN?
Nekem az a feladatom, hogy betartsam a szabályokat, bejárjak dolgozni, hazahozzam a csemetémet az oviból/suliból.
A rendőrnek meg az a kötelessége, hogy azokat az embereket jól seggberúgja, akik nem képesek a demokráciában az egymás mellett élést, az 'élni és élni hagyni'-t betartani. Akár így, akár úgy, csak legyen eredménye.
Ennyi.
Az a baj a magyarokban, hogy mindig a mások dolgával törődnek. Nekem egy mm-rel sem lesz rövidebb a férfiasságom, ha nem hajthatok be oda, nem állhatok meg ott, ahová/ahol egy civil rendőrautó szolgálatban megteheti, azért, hogy egy bűnözőt, szabálysértőt elfogjon/megbüntessen.
Miért kell tudatosan nehezíteni szerencsétlen rendőrök dolgát?
Kinek tud jó lenni az, ha nem minden szabálysértő kapja meg a büntetését?
Ki tartja igazságosnak azt, hogy csak azt büntetik meg, aki nem üvölt elég hangosan és nem fenyegetőzik a rendőr felettesének puszipajtásként való ismerettségével?
Legutóbbi, rendőrökkel közös akciónkon a ~50 megbírságolt közül 8-10-en kifogásoltak ezt-azt az intézkedés jogszerűségét illetően. Érdekes módon viszontfeljelentéssel csak az a pár (3-4) akart élni, aki annyira gyorsan jött, hogy automatikusan rövidebb-hosszabb vezetői engedélybevonás a következménye.
Volt olyan, aki nem hitte el, hogy valóban lényegesen gyorsabban jött a megengedettnél, mert neki van lézerzavaró/detektáló berendezése az autóban és az nem jelzett neki (pedig csak azért adott ki >100e Ft-ot érte, hogy ilyenkor működjön), ezért kívánt ellenfeljelentéssel élni. Mivel ott a helyszínen megtagadták a gyorshajtásról készült videofelvétel visszajátszását. Megkapta az összes - feljelentéshez szükséges - adatot a vele szemben eljáró rendőrről.