HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#1021 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 02. 13:50

Idézet: T-lore - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 13:11

A Konica Minolta D5D ugyanaz, mint a Maxximum 5D? Mert tengeren túli lapokon csak ilyet találni.. Kíváncsi vagyok a gépre, vki felhívta a figyelmem rá régebben..

Ja, még egy kérdés. Ha eltökélem magam hogy vennék egy "olcsó" féle DSLR-t, de külön objektívra már nincs pénzem, csak amit adnak hozzá, akkor megéri egyáltalán? Mert gondolom nem brahiból kerülnek vagyonokba a külön obik.. Viszont ha onnan nézzük, maguk a gépek is irreálisan drágák kis hazánkban...

egyéni...

de sajnos pont az említett Minolta az, aminek kritikán alul gyatra a 18-70-es kitobija, még a sokatt szidott Canon kitobival sem egy kategória, nagylátószögben nekem elfogadhatatlan ahogy  életlenek a képsarkok... (a régi Fuji 602-m produkált ilyesmit, a mostani Oly 8080 ebben volt a legnagyobb előrelépés - visszalépni pedig nem akarok), + még a frontlencse is elforog rajta
Minoltához pedig talán a legnehezebb obit találni, pláne használtan

szerintem ha van most elfogadható géped, akkor inkább gyűjtögess: nagyon sokan csalódtak már a kitobik gyenge teljesítménye miatt egy DSLR-re váltás után

talán még a Nikon 18-70-ese teljesít szépen - viszont azt a D70s-el adják kitben, D50-el nem, tehát valszeg használtan érdemes beszerezni (asszem 60e körül szokták hirdetni)

#1022 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 13:54

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 14:50

egyéni...

Hát elég elszomorító amiket mondassz, de mivel neked volt olyan a kezedben, ezért fontos a véleményed. Én se szeretem a "korner szoftnesszt", viszont az hogy 70mm-ig ment, az csábító volt. A baj meg az, hogy amit kompaktban kinéztem magamnak az edigitalon, (canon g6) azt meg már nem lehet kapni.. :(
Na majd lesz vhogy..
A szatyor nem táska.

#1023 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 14:02

Minolta sajnos nem volt a kezemben, csak Nikon és Canon - errefelé (Szeged) nemigen tudok boltot, ahol lenne jó választék, és nem csak rendelésre szereznének be vmit  :(

viszont az utóbbi hetekben egyfolytában teszteket bújtam - hát, minél többet szed össze az ember, annál zavaróbb a helyzet: sajnos minden belépő modellben van vmi olyan vonzó tulajdonság, ami a többiből hiányzik...

#1024 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 14:17

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 13:51

Én azt mondom, hogy inkább vegyen most egy 512-eset, mint egyszer csak azon kapja magát, hogy két órája ment el otthonról, és már betelt :) Könnyen belelendül az ember, ha lát pár érdekes témát.

Nézd, olcsó gépet keresett, mert kicsi a kerete.
A kérdés meg megint az, hogy mire akarja használni a gépet. A kis kompakt kategóriában szerintem nem sok össze-vissza lövöldözni milliónyi képet. Én a Tokyo MotorShow-n több mint 200 képet csináltam 5,5 óra alatt (ebben benne van a hosszú kajaszünet is), amikor lemerült az akksim, maradt volna még 50 kép hátra, azt abban a 15-20 percben nem lőttem volna el mind. Én viszont mindenről csináltam képet, amiről csak tudtam, semmit nem hagytam ki, nem vagyok benne biztos, hogy ő is ilyen mániákusan rontana neki a kiállításnak (vagy bármi másnak).
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#1025 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 01. 02. 14:22

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 15:17

A kérdés meg megint az, hogy mire akarja használni a gépet. A kis kompakt kategóriában szerintem nem sok össze-vissza lövöldözni milliónyi képet. Én a Tokyo MotorShow-n több mint 200 képet csináltam 5,5 óra alatt (ebben benne van a hosszú kajaszünet is), amikor lemerült az akksim, maradt volna még 50 kép hátra, azt abban a 15-20 percben nem lőttem volna el mind. Én viszont mindenről csináltam képet, amiről csak tudtam, semmit nem hagytam ki, nem vagyok benne biztos, hogy ő is ilyen mániákusan rontana neki a kiállításnak (vagy bármi másnak).

A 70000 ft-os géphez is 16-ot adnak, és az ahhoz se jó semmire.

#1026 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 14:27

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 15:22

A 70000 ft-os géphez is 16-ot adnak, és az ahhoz se jó semmire.

És? Ez most hogyan is jött ide?
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#1027 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 14:38

Végülis nekem egy EOS300 is megfelelne, de újonnan már nem látom sehol, használtan meg nem tom honan lehetne megszerezni, megbízható forrásból, meg jó állapotban..
A szatyor nem táska.

#1028 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 14:40

A telefonomhoz adtak 32-eset :)
Egyébként végigbújtam pár tesztet, és eldöntöttem: ez a Canon lesz az én barátom, remélem, jó sokáig bírja majd :)
Előtétlencséket hol lehet szerezni hozzá?

#1029 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 15:03

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 14:40

A telefonomhoz adtak 32-eset :)
Egyébként végigbújtam pár tesztet, és eldöntöttem: ez a Canon lesz az én barátom, remélem, jó sokáig bírja majd :)
Előtétlencséket hol lehet szerezni hozzá?

Előtétlencséket és előtét adaptereket (neked ilyen is kell a géphez) az Edigital is árul. Azt azonban vedd figyelembe, hogy még a legjobb minőségű előtét is ront a képminőségen. Ráadásul olyan drága, hogy az A520+előtét árán már egy sokkal komolyabb gépet tudsz venni, amihez esetleg nincs is szükséged előtétre.
Az előtét lencse kényszermegoldás, csak így lehet a nem cserélhető objektív fókusztartományát nagylátó vagy tele irányban bővíteni.

Szerkesztette: Thrawn 2006. 01. 02. 15:10 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1030 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 15:35

Idézet: macy - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 14:13

133 ezer lett az S9500 az Edigitnél.  :think:
Vajon ellent tudok neki állni?

Miért akarnál ellent állni neki?  :D
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#1031 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 15:39

Nem valószínű, hogy szükségem lenne előtétlencsére, csak érdekelt, hogy milyen árban vannak, meg megéri-e annyiért :) Ha profi gépet akarnék, akkor nem egy ilyet tuningolnék, hanem félretennék rá. Először HP Photosmart m417-et akartam venni, aztán találtam pár tesztképet ettől a kicsikétől :)

#1032 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 15:44

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 15:39

Nem valószínű, hogy szükségem lenne előtétlencsére, csak érdekelt, hogy milyen árban vannak, meg megéri-e annyiért :) Ha profi gépet akarnék, akkor nem egy ilyet tuningolnék, hanem félretennék rá. Először HP Photosmart m417-et akartam venni, aztán találtam pár tesztképet ettől a kicsikétől :)

>>Itt<< vannak az árak, neked az 52mm-es előtétek kellenek.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1033 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 01. 02. 15:57

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 16:39

Na erre nagyon könnyű a válasz, nem éri meg. Ha egy minolta Z3 vagy Fuji 5500 szintű gépet vennél ott kapsz egy olyan optikát  ami lényegesen jobb a feltéttel módosítottnál, és az ára is kevesebb. Legjobban a tele feltét rontja az optika tulajdonságait, legkevésbé a nagylátószögű.

#1034 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 16:07

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 16:57

Na erre nagyon könnyű a válasz, nem éri meg. Ha egy minolta Z3 vagy Fuji 5500 szintű gépet vennél ott kapsz egy olyan optikát  ami lényegesen jobb a feltéttel módosítottnál, és az ára is kevesebb. Legjobban a tele feltét rontja az optika tulajdonságait, legkevésbé a nagylátószögű.

Csatlakozom... Tele előtéttel még egy középkategóriás lencserendszeren is csak ronthatsz.
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#1035 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 17:13

Idézet: macy - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 12:13

133 ezer lett az S9500 az Edigitnél.  :think:
Vajon ellent tudok neki állni?

Hova lett a Kodak? Eladtad? :think:
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#1036 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 17:29

Idézet: alexha - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 18:13

Hova lett a Kodak? Eladtad? :think:

Lehet hogy meg sem vette?  :D

#1037 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 18:41

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 14:17

Annyira nem is kicsi.  :D Egyébként igazad van. De a Kodak C300-at terveztem, és végül Canon A410-et vettem ma, kb. 10-15K-val drágábban. De azt hiszem megérte, csuda kis gép ez az új A410!

#1038 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 18:43

Argh, mikor utalják már a fizetést? :D Ti mind kattintgattok már, én meg csak csorgatom a nyálam :nevet:

#1039 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 18:48

Remélhetőleg holnap nyomok föl shotokat az új Canon A410-esemmel!  :)  :up: Meg föltolom a 9-es Photoshopot, hogy a gépen is profin tudjam kiolvasni és kezelni a pikcsöröket.  :cool:

#1040 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 01. 02. 18:56

Visszasírjuk mi még EX fotóit... ;)
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.