HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#1981 Felhasználó inaktív   UZ Bence 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 22. 15:08

de a videó se sokat fejlődött, azon kívül, hogy szélesvásznú lett:

fz-7 mozgóképéről
Ha má' itt vagy, vágj jó képet hozzá! JAJ, NE KERETTEL EGYÜTT!

#1982 Felhasználó inaktív   UZ Bence 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 22. 15:10

Igaz, hogy 340 dolcsi csak
Ha má' itt vagy, vágj jó képet hozzá! JAJ, NE KERETTEL EGYÜTT!

#1983 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 22. 16:05

Idézet: UZ Bence - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 16:08

de a videó se sokat fejlődött, azon kívül, hogy szélesvásznú lett:

fz-7 mozgóképéről

Viszont:

Idézet

and the lens cannot zoom while the camera is shooting video.

Ráadásul továbbra is:

Idézet

Note that macro has its own mode - you cannot change exposure (save for AE compensation) when shooting in macro mode.

Állítom, hogy a mai napig a Minolta Z3 a legjobb UZ.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1984 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 17:10

Idézet: EV6 - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 14:21

Nem rossz, szerintem ez a minőség tökéletesen használhatatlan bármire éppúgy, mint a digitális zoom.

Alapvetően ott rontod (és még mások is ezen a forumon) el a dolgot, hogy csak a saját igényeiteket nézitek. A digitális zoom is jó valamire, mégpedig arra, hogy vannak emberek akik nem akarnak számítógépen még croppolni sem, rögtön nyomtatni akarják a képeket, mint film esetén. Ha valaki szűkebb képkivágást szeretne, mint a mondjuk 3x-es optikai zoomja engedi, akkor még mindig használhatja a digitalis zoom-ot és a 6mp-s képet továbbra is jó minőségben fogod tudni előhivatni 10x15cm-es méretben. Akár tetszik akár nem, van olyan réteg akinek ez jó és használják is. Te nem vagy ez a kategória, nem is javaslom a használatát, vannak ezen probléma leküzdésére jobb módszerek is.
Ez a magasabb iso is ugyanez a szindróma. Komolyabb felhasználásra használhatatlan, ezzel tökéletesen egyetértünk. Ettől függetlenül lesz olyan réteg aki majd tudni fogja használni és abban is biztos lehetsz, hogy nem ez a maximum amit ki tudnak hozni a gyártók ebben a témában, folyamatos javulás várható. Semmilyen új dolog fejlesztése nem úgy indul, hogy kapásból egy minden igényt kielégítő megoldást kapjál. Ehhez idő kell, de addig is van valami ami több, mint a semmi. A mai világ így működik, akár tetszik akár nem.

#1985 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 17:13

Idézet: EV6 - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 13:21

Ez egyszerűen egy szoftveresen beállított boost, amit nyugodtan rá lehet küldeni egy 2 évvel ezelőtti 4 megás érzékelőre is, valószínűleg ugyanez, vagy inkább jobb lenne az eredmény.

Én is ezen gondlkodtam tegnap, amikor a Dpreview-n megnéztem az FZ27 tesztet. Este szerintem ki is fogom próbálni.
teszem fel egy esti képnél mondjuk 5mp  helyes expozíciós idő ISO 400-on, akkor azt M módban leviszem 2.5-re. Ez ugyebár ugyanazt eredményezi mint ha ISO 800-at használnék, csak jóval sötétebb képpel, és megpróbálom azt zajszűrni, majd Photoshoppal világosítani. Bár konkrét összehasonlításom nem lesz, szerintem szebb képeket fogok még így is produkálni, még a zaj szempontjából rossz PS A520-sal is. :rolleyes:

#1986 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 17:30

Idézet: saen - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 18:10

Akár tetszik akár nem, van olyan réteg akinek ez jó és használják is.

Értem én, sőt, tudom, hogy "ők" vannak többen. Viszont én folyamatosan abban a hitben élek, hogy ez a réteg nem költ többet fényképezőgépre 30-50k-nál és megáll a PowerShot Axx0/Pana FX/LZ, stb. szériánál. Aki pedig a 80-100 ezres kategóriából választ, az talán igényesebb annál, hogy kihasználjon egy ilyen képességet. Mondjuk az is igaz, hogy a Pana FZ szériát (meg a Fuji Sxx00-t) sokan a kinézete miatt veszik. :)
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1987 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 17:43

Idézet: EV6 - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 18:30

Értem én, sőt, tudom, hogy "ők" vannak többen. Viszont én folyamatosan abban a hitben élek, hogy ez a réteg nem költ többet fényképezőgépre 30-50k-nál és megáll a PowerShot Axx0/Pana FX/LZ, stb. szériánál. Aki pedig a 80-100 ezres kategóriából választ, az talán igényesebb annál, hogy kihasználjon egy ilyen képességet. Mondjuk az is igaz, hogy a Pana FZ szériát (meg a Fuji Sxx00-t) sokan a kinézete miatt veszik. :)

Megint csak azt mondom, hogy Magyarországból indulsz ki :) Ez egy pici piac és befolyásunk nem nagyon van, nézd meg Nyugat Európát vagy USÁ-t, ott nem gond 1-2 évente cserélgetni a kompakt gépet mégha komolyabb darab akkor sem.

#1988 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 17:57

Idézet: EV6 - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 18:30

Mondjuk az is igaz, hogy a Pana FZ szériát (meg a Fuji Sxx00-t) sokan a kinézete miatt veszik. :)

Ne állíts be szubjektív dolgokat ténynek. Nézz be pl. a DPreview Pana fórumába.
Az FZ30nak még külön oldalt is csináltak ( http://www.fz30focus.com/ ), és az igaz, hogy mindenhol megjegyzik, hogy milyen jól néz ki, de ez mióta jelent problémát? Jó gépnek rondának kell lennie? A Pana-k produkálják a legélesebb képeket a kategóriában. Sokan panaszkodnak, hogy zajosak a képek. Lehet, hogy vmivel zajosabbak a képek (egyékbént többnyire túlzásba esnek), viszont részletgazdagabb, köszönhetően a kisebb zajszűrésnek (mondjuk az új Venus III prociba nagyobb zajszűrést nyomtak be, marketing szempontok miatt). Vannak erre jóval alkalmasabbak programok, mint a belső zajszűrés (pl. Neat Image nagyon jó program), amit ki akarsz nyomtatni, azt átvezeted ezen (presettel kb. fél perc az egész).
Szóval nem igazán értem ezt a megjegyzést. Csak nem egy Minolta Z3-ad van?
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#1989 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 18:37

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 18:57

Ne állíts be szubjektív dolgokat ténynek. Nézz be pl. a DPreview Pana fórumába.
Az FZ30nak még külön oldalt is csináltak ( http://www.fz30focus.com/ ), és az igaz, hogy mindenhol megjegyzik, hogy milyen jól néz ki, de ez mióta jelent problémát? Jó gépnek rondának kell lennie? A Pana-k produkálják a legélesebb képeket a kategóriában. Sokan panaszkodnak, hogy zajosak a képek. Lehet, hogy vmivel zajosabbak a képek (egyékbént többnyire túlzásba esnek), viszont részletgazdagabb, köszönhetően a kisebb zajszűrésnek (mondjuk az új Venus III prociba nagyobb zajszűrést nyomtak be, marketing szempontok miatt). Vannak erre jóval alkalmasabbak programok, mint a belső zajszűrés (pl. Neat Image nagyon jó program), amit ki akarsz nyomtatni, azt átvezeted ezen (presettel kb. fél perc az egész).
Szóval nem igazán értem ezt a megjegyzést. Csak nem egy Minolta Z3-ad van?

Z3-am van. :) De ne érts félre, nem azért istenítem, mert nekem az van, hanem azért van ilyenem, mert kb. fél év keresgélés után ezt találtam minden szempontból a legjobbnak. A kinézetre vonatkozó megjegyzésemet viszont félreértetted, szerintem is jól néz ki a Pana, örülnék, ha az enyém fele ilyen pofás lenne, de sajnos ronda, mint a bűn... :) De ismerd el, sokan "komoly" kinézetű gépet keresnek, anélkül, hogy a képességekkel foglalkoznának. A Panasoniccal nem járnak rosszul, mert ott tudás is van, nem csak design, a Fuji viszont szvsz legfeljebb átlagos, de eladja a formája. (Fültanúja voltam az Edigitalnál, amikor valaki emiatt vett S5500-at.)

Visszatérve a két kifogásolt hiányosságra: a videonál hiányzó zoom engem ugyan nem érdekel, mert sosem videozom, de sokan igen, és hiányolni fogják. És nem értem, technikailag mi lenne az akadálya? A macro módban hiányzó manuális beállítás már súlyosabb hiba, számomra pl. tökéletesen használhatatlanná teszi az összes Panasonicot egy bizonyos speciális feladat miatt, nem tudom, általános felhasználásnál ez mennyire lehet fontos. És megint csak nem értem, mi az oka? Megspóroltak 1 db gombot?

#1990 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 02. 22. 19:36

"jól néz ki a Pana, örülnék, ha az enyém fele ilyen pofás lenne, de sajnos ronda, mint a bűn.."

Mégis jobban kézbentartható mint sok ún szép gép. Az optikája nagyon jó kár hogy könnyen zajosodik. Nekem van 5500-as is, azért ha zajmentesebb képet akarok azt használom, és az 5500-as nagyon kiegyensúlyozott, kevés gép ennyire az. A Pana FZ5-nél viszont túl van szűrve a zaj, lehetne kisebb a szűrés. Most csak 4 gépem van. Filmes koromban 23 db volt a csúcs ugyanis vadásztam a bizományikban kapható olyan gépekre amelyekről a becsüs azt hitte hogy hibásak ezért nagyon alacsony áron adták pedid semmi komolyabb bajuk nem volt.

#1991 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 20:35

A ronda gépnek is megvan az előnye, kevésbé fenyegetett a lopásra :D
A szatyor nem táska.

#1992 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 20:42

http://www.urod.ru/files/167b25e8927dfb86e...b38c3e63397.jpg

Szegénykéim.. :D

Szerkesztette: T-lore 2006. 02. 22. 20:42 -kor

A szatyor nem táska.

#1993 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 21:31

Idézet: T-lore - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 20:42

Uhhh....bazzee....
Aztán lehet 10 képet eladnak, és már meg is van az összes gépük ára...
Hiába, nincs idő obi-cserére...
Neki az a zoom-olás, hogy jobbra-balra hempereg a fűben, s közben különféle fix L-es obikon át szemléli a meccset :)
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#1994 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 21:57

Idézet: Dolfer - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 21:31

Uhhh....bazzee....
Aztán lehet 10 képet eladnak, és már meg is van az összes gépük ára...
Hiába, nincs idő obi-cserére...
Neki az a zoom-olás, hogy jobbra-balra hempereg a fűben, s közben különféle fix L-es obikon át szemléli a meccset :)

szerintem ezek a gépek nem csak ehhez a három emberhez tartoznak :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1995 Felhasználó inaktív   lac1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 13:46

Helo,

arra kérnék választ, hogy ha használtan veszek digi gépet, akkor mit és hogyan nézzek meg, hogy működik-e, nem-e hibás a CCD, stb.
Köszönöm.

#1996 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 14:32

Idézet: EV6 - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 19:37

A kinézetre vonatkozó megjegyzésemet viszont félreértetted, szerintem is jól néz ki a Pana, örülnék, ha az enyém fele ilyen pofás lenne, de sajnos ronda, mint a bűn... :) De ismerd el, sokan "komoly" kinézetű gépet keresnek, anélkül, hogy a képességekkel foglalkoznának. A Panasoniccal nem járnak rosszul, mert ott tudás is van, nem csak design, a Fuji viszont szvsz legfeljebb átlagos, de eladja a formája. (Fültanúja voltam az Edigitalnál, amikor valaki emiatt vett S5500-at.)

Hmmm... Miért lenne ronda a Z3-as? :reklamacio:  Szerintem nagyon is eltalált forma - azt hiszem, estig lehetne sorolni ennél 100x rondább gépeket!  :D  (És még csak nem is Z3 -asom van!  :D )

A Fuji gépeket viszont szerintem felesleges általánosítanod - van köztük iszonyat, de van köztük átlagon felüli is (akárcsak a Panánál), kissé méltánytalan egy kalap alá venni őket. (Ha meg valaki a kinézet alapján választ gépet, arról nincs mit mondanom... :D )
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#1997 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 14:39

Idézet: lac1 - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 14:46

Helo,

arra kérnék választ, hogy ha használtan veszek digi gépet, akkor mit és hogyan nézzek meg, hogy működik-e, nem-e hibás a CCD, stb.
Köszönöm.

Sok dolgot nem nagyon tudsz megnézni (gondolom nem lesznek napjaid rá! :D ) Amit én tennék:

1 - Külső szemrevételezés
2 - Kezelőszervek működésének ellenőrzése
3 - Határértékeken fotók készítése (értve ezalatt a min/max zoom, ISO, blende értékeket)
4 - Fotók megtekintése (Természetesen NEM a gép kijelzőjén! :) )
5 - A felszínre hozott hibákra való hivatkozással ár lealkudása a felének a negyedére. :D

(Az 5. pont kihagyható - a többit viszont próbáld meg végigvinni)
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#1998 Felhasználó inaktív   lac1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 15:08

Az természetes, hogy a kicsorbult fejű csavarokat észreveszem, hogy a gombok valamelyike nem működik.
De valahol azt olvastam, hogy a optikavédőt rajtahagyva, max érzékenységgel, blende, ISO kell csinálni egy képet, és a rosszul működő pixel akkor észrevehető.
na ilyesmire gondoltam, hogy vannak-e még ilyen trükkök.

#1999 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 15:15

Idézet: AViD - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 17:13

...teszem fel egy esti képnél mondjuk 5mp  helyes expozíciós idő ISO 400-on, akkor azt M módban leviszem 2.5-re. Ez ugyebár ugyanazt eredményezi mint ha ISO 800-at használnék, csak jóval sötétebb képpel, és megpróbálom azt zajszűrni, majd Photoshoppal világosítani.

Próbáltam hasonlót 350d-vel (különféle mértékben alexpós képeket készíteni és exposure correction vagy egyéb módszerekkel világosítani) Sajna továbbra is zajos képeket kaptam de ez a zaj más természetű volt és egyértelműen az alexpo következményének fogható fel. A szűrése is problematikusabb volt ezért.

A valamiért alexpósra sikeredett és utólag korrigált egyéb képeimen is látszik ez a tipusú a zaj.

#2000 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 15:18

Idézet: lac1 - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 16:08

Az természetes, hogy a kicsorbult fejű csavarokat észreveszem, hogy a gombok valamelyike nem működik.
De valahol azt olvastam, hogy a optikavédőt rajtahagyva, max érzékenységgel, blende, ISO kell csinálni egy képet, és a rosszul működő pixel akkor észrevehető.
na ilyesmire gondoltam, hogy vannak-e még ilyen trükkök.

http://www.starzen.c...adpixeltest.htm

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.