HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#2001 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 23. 15:30

Idézet: lac1 - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 15:08

Az természetes, hogy a kicsorbult fejű csavarokat észreveszem, hogy a gombok valamelyike nem működik.
De valahol azt olvastam, hogy a optikavédőt rajtahagyva, max érzékenységgel, blende, ISO kell csinálni egy képet, és a rosszul működő pixel akkor észrevehető.
na ilyesmire gondoltam, hogy vannak-e még ilyen trükkök.

Ezt szigorúan csak gépvásárlás előtt, de akkor nagyon!!
Ha látsz pöttyöket, akkor mehet az alkudozás :)
Túlozni ér :)
Photoshop :respect:

Szerintem jelen esetben vedd a legkisebbre az ISO-t (igy minimalizálhatod azokat a pöttyöket, amiket nem az esetleges halott pixelek okoznak),  fényképezz legkisebb rekesszel egy fekete felületre, majd PS-al húzd szét a levels-t, ami marad, az ciki :(
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#2002 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 18:04

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 15:32

Hmmm... Miért lenne ronda a Z3-as? :reklamacio:  Szerintem nagyon is eltalált forma - azt hiszem, estig lehetne sorolni ennél 100x rondább gépeket!  :D  (És még csak nem is Z3 -asom van!  :D )

A Fuji gépeket viszont szerintem felesleges általánosítanod - van köztük iszonyat, de van köztük átlagon felüli is (akárcsak a Panánál), kissé méltánytalan egy kalap alá venni őket. (Ha meg valaki a kinézet alapján választ gépet, arról nincs mit mondanom... :D )

Na jó, kissé túloztam, azért volt a szmájli. Mondjuk, hogy elsőre meghökkentő és nekem barátkoznom kellett vele egy ideig. Viszont a fogása, a súlyelosztása elsőosztályú :respect:

Igazad van, ezt részben visszaszívom, csak a korábbi tapasztalatok mondatták ezt velem. Pl. a 9500 egészen jónak tűnik, csak még mindig HOL A STABILIZÁTOR? :reklamacio: :)
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#2003 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 19:54

Idézet: EV6 - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 19:04

Na jó, kissé túloztam, azért volt a szmájli. Mondjuk, hogy elsőre meghökkentő és nekem barátkoznom kellett vele egy ideig. Viszont a fogása, a súlyelosztása elsőosztályú :respect:

Igazad van, ezt részben visszaszívom, csak a korábbi tapasztalatok mondatták ezt velem. Pl. a 9500 egészen jónak tűnik, csak még mindig HOL A STABILIZÁTOR? :reklamacio: :)

Hát, nem lehet minden tökéletes!  :D  De gondolj bele: ha egyszer megalkotná valamelyik gyártó a TÖKÉLETES gépet - nem lenne hová továbbfejlődni!!  :D
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#2004 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 02. 23. 20:01

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 19:54

Hát, nem lehet minden tökéletes!  :D  De gondolj bele: ha egyszer megalkotná valamelyik gyártó a TÖKÉLETES gépet - nem lenne hová továbbfejlődni!!  :D

Fél év múlva kiadnának egy új változatot egyel több megapixellel dupla áron, kiadás előtt eladva belőle egy 200.000-es sorozatot... :(
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#2005 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 20:51

Az már nem lenne TÖKÉLETES. :) Jóból is megárt a sok :)

#2006 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 02. 23. 21:46

Idézet: EV6 - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 19:04

Pl. a 9500 egészen jónak tűnik, csak még mindig HOL A STABILIZÁTOR? :reklamacio: :)

Abban FK stabilizátor van, Fotós Keze. :D

Szerkesztette: ottokar 2006. 02. 23. 21:48 -kor

#2007 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 21:56

Canon modelfrissítések.
6MP+ISO800 1/2.5"-os szenzorral? :rolleyes:
Mikor lesz már stabilizátor a kisebb kompaktokban is? :reklamacio:

Szerkesztette: AViD 2006. 02. 24. 21:57 -kor

#2008 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 22:17

Idézet: AViD - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 21:56

Ehh, már az 520-as modellen is érzem néha azt (és nem örülök neki), hogy négy megapixelt pakoltak rá az érzékelőre három helyett (mint az 510-nél), igencsak kíváncsi lennék ennek a hat megapixelesnek a tesztképeire.

ISO 800? Hát, ha ez is úgy teljesít ISO200-on, mint az enyém , akkor még az ISO400 is felesleges bele :)

Más: Az én A520-asomon 1.8"-os LCD-re 115 ezer pixel került. Itt meg 2.5"-ra 85 ezer? Csúcsmodell lehet. :rolleyes:

#2009 Felhasználó inaktív   fferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 22:23

Idézet: debaj - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 23:17

Ehh, már az 520-as modellen is érzem néha azt (és nem örülök neki), hogy négy megapixelt pakoltak rá az érzékelőre három helyett (mint az 510-nél), igencsak kíváncsi lennék ennek a hat megapixelesnek a tesztképeire.

ISO 800? Hát, ha ez is úgy teljesít ISO200-on, mint az enyém , akkor még az ISO400 is felesleges bele :)

Más: Az én A520-asomon 1.8"-os LCD-re 115 ezer pixel került. Itt meg 2.5"-ra 85 ezer? Csúcsmodell lehet. :rolleyes:

jójaz ! háá 2,5 "-os !
Háá mitakaaszmáán ?  :D
qtyqrutty.Lógaki,kilóga...Logika !!!
AMD Athlon™ XP2400+,Asrock K7S8X,Samsung 2x512 DDR400,GeForce4 MX440,Samsung 160Gb/7200/2M,Hitachi 160Gb/7200/8M,Pioneer DVR-109,LG GSA4163B,Codegen 300x,Sampo Alphascan 777,Canon MPC 190

#2010 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 22:24

3.5-öset :nevet:

#2011 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 05:53

Idézet: debaj - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 22:17

Ahogy megszoktam a régi gépemnél(Ps a95), hogy az iso-t nem piszkáljuk (iso50), úgy megszerettem ennél :)

A következő fejlesztés az lesz, hogy ha a gép szerint jó a kép, akkor zölden világít a lámpa hátul, ha nem, akkor pirosan :) Nem kell az LCD-re pocsékolni az akksit (valahol be kell hozni, hogy 2 AA-s hely van benne).
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#2012 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 07:46

Idézet: Dolfer - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 6:53

A következő fejlesztés az lesz, hogy ha a gép szerint jó a kép, akkor zölden világít a lámpa hátul, ha nem, akkor pirosan :)

És hányan rohannának ezt rögvest megvenni! (Főleg ha rózsaszínű lenne a gépváz!)  :D
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#2013 Felhasználó inaktív   horex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 08:27

Hi Uraim

Adjatok tanacsot!
Vennek valami hasznalt digit fotogépet.
3-4 Mpixel 3x optikai zoom.
Árak 20ezer és 150ezer kozott valtoznak.
Mi tesz koztuk kulonbseget?

Valaha apám mondta: "a lencse átmérője lenyeges a fenyero miatt"
Hát latok is olyan gepeket, amiknek gombostűnyi objektive van , masoknak szep nagy, mint egy analognak.

Masik kerdesem a blende.
Kolcson geppel csinaltam nehany kepet , de néhany resz kisse sotet volt.
Ez az automatikus blende miatt van?

Optikai kereso, van-nincs.
Mit jelent ez, és miert jo ez nekem ?

Szoval kellene 1 elfogadhato gep max 20ezerig, portré, egesz alakos, kozel kép funkciora.
Nem hobbym a foto, tehat nem merulnek bele a kepek melyebb szerkesztesebe, analizalasaba, csak nehany szemelyes és munka fotora kellene.

Mi a veleményetek errol a geprol?
http://vatera.hu/ite...php?cod=6273669

A neten újonan 39+AFA-ért van.
Vagy ez
http://vatera.hu/ite...php?cod=6119622

by horex
"Tégy jót, s gondold meg, minden óra lehet az utolsó" /Talmud/
HOREX

#2014 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 02. 25. 09:49

Idézet: horex - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 9:27

Hi Uraim

Adjatok tanacsot!
Vennek valami hasznalt digit fotogépet.
3-4 Mpixel 3x optikai zoom.

Hát latok is olyan gepeket, amiknek gombostűnyi objektive van , masoknak szep nagy, mint egy analognak.

Masik kerdesem a blende.

Szoval kellene 1 elfogadhato gep max 20ezerig, portré, egesz alakos, kozel kép funkciora.
Nem hobbym a foto, tehat nem merulnek bele a kepek melyebb szerkesztesebe, analizalasaba, csak nehany szemelyes és munka fotora kellene.

Vagy ez

by horex

Hát ha nem akarsz 20 ezernél többet áldozni akkor csak ezeket tudod megvenni, bár nem értem hogyan újak ezek a több éve kifutott gépek. A hp-k a leggyengébb gépek az ismert gyártók közül. Mi a különbség egy Trabant és egy Renault között? Pontosan ennyi a gépek között. A kép egy gépnél nem a blende hanem a rossz gyári beállítás miatt alulexponált, elég jellemző a Hp-kre. A gombostűfejnyi lencsénél nrm a fényerő a legnagyobb probléma. A közelkép fényképezésben a makró, ezek a gépek nem alkalmasak arra. Az 1m körüli fényképezés nem közelkép. Az hogy van e kereső azért jó mert csak keresőnél tudod mellkashoz szorítva tartani a gépet ami a bemozdulást csökkenti, bár ezekben az optikai keresőkben nem azt látod pontosan ami a képen lesz.

Szerkesztette: ottokar 2006. 02. 25. 10:22 -kor

#2015 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 15:49

Idézet: horex - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 8:27

Vagy ez

by horex

Idézet

Meglepő leszek:
Képminőség, funkciók.

Idézet

Meg a fókusztávolság, meg a lencse anyaga, stb. Ami közös, hogy legtöbbször rá van írva, mekkora a fényereje különböző gyújtótávolságok mellett.

Idézet

Nem. A kép világossága még a legautomatább gépeken is szabályozható expozíció-kompenzációval.

Idézet

Két pozitívuma van elsősorban:
Az egyik, az energiatakarékosság. Ki tudod kapcsolni az LCD-t, és azért mégsem vaktában fényképezel.
A másik a gép tartásában keresendő. Amikor az átnézeti keresőt használod, a gépet a fejedhez szorítod, ezáltal biztosabban tartod, kisebb lesz a bemozdulás esélye.

Én használatm HP M407-et, ami a 307 nagyobbk testvére, nincs róla valami jó véleményem, megpróbálom összefoglalni.

Pozitívumok:
-Egész jó LCD kijelző.
-Mondhatni hogy jól össze van rakva.
-Tartós. 18000 képet csináltam vele, mielőtt eladtam.
-Könnyű.
-Kezelés. Teléjesen amatőr is könnyedén használhatja.
-Fehéregyensúly. Legtöbbször rendben van.
-A Specifikácókkal elentétben nem 2sec a maximum záridő, hanem 8.

Ami nem:
-Színhűség. Ilyen tulajdonága gyakorlatilag nincs. Bizonyos színek néha hiányzonak másokat túlszaturál.
-Manuális beállítások. Na ilyen sincs benne, még fénymérés módját sem lehet megválasztani, aminek következtében gyakran keletkeznek teljesen rossz expozíciójú felvételek.
-Nem írja ki kép készítésekor a záridőt, rekeszértéket.
-Eszméletlenül lassú. De tényleg. Bekapcsolás, menü még oké, de fényképezni kínszenvedés vele. Ha sorozatképre vetemedsz, 3 képet készít, majd fél percnyi várakozás. Iszonyatos. Néha normál fotózáskor is közli, hogy most pedig várjál. Vakut is lassan tölti.
-Rossz fényviszonyok mellett megbízhatatlan fókuszálás, ami ráadásul felülbírálhatalan. (Hiába a 8mp-s záridő.)
-Vaku. Nappal használható, kiválóan szabályozza magát, még makróban sem világít túl, ellenben éjszaka az esetek 85%-ánál egyszerűen el sem villan bekapcsolt üzemmódban sem, míg máskor teljes erővel.
-Megbízhaatlan. Rengetegszer fagy, belassul.
-Szörnyű optika. Nem elég hogy konrasztszegény képet vetít, szinte mindenhol találni kromatikus aberrációt. A kép élességével is vannak problémák.
-Zabálj az elemeket. 100 kép készítésehez nemritkán két garnitúra elem kell.
-Videó. Korlátlan, de használhatatlan. Nappali fénynél csak simán nagyon zajos, félhomályban már nem is látni mit veszel.

Szerkesztette: AViD 2006. 02. 25. 15:52 -kor

#2016 Felhasználó inaktív   nud 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 25. 17:57

csá all!
nekem van 1  fuji finepix a345  digi fényképezőgépem.
és az lene a gondom hogy a zársebességet szeretném lecsökkenteni(a könyvében nem találtam erről semmit).valakinek 5lete?

#2017 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 18:14

Idézet: nud - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 18:57

csá all!
és az lene a gondom hogy a zársebességet szeretném lecsökkenteni(a könyvében nem találtam erről semmit).valakinek 5lete?

Hát ha hinni lehet ennek:

http://www.fujifilm.hu/termekek/digitalis_...&flashVersion=7

akkor ne is keresd, csak automata beállítása van.... :(

#2018 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 18:38

Idézet: nud - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 17:57

csá all!

ISO 400, esetleg ha van rajta direkt Gyors zársebeség motívum. Ha nics, akkor érdemes Portémódban próbálkozni. Elméletileg ilyenkor a legnagyobb rekesznyílást választja a kis mélységélesség érdekében, ami következtében csökken a záridő is.

#2019 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 02. 25. 19:08

Idézet: nud - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 18:57

csá all!

Kérdés hogy a zársebességet akarod csökkenteni, vagy a záridőt? Mert nem mindegy pont ellentétesek.

#2020 Felhasználó inaktív   nud 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 25. 19:41

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 20:08

Kérdés hogy a zársebességet akarod csökkenteni, vagy a záridőt?

nemtom,az a gond,hogy lassan kell lenyommni a gombot mikor fényképezek,és ezért homályosak lesznek általában a képek....

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.