HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#2041 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 27. 09:46

Idézet

Igaz nem teszteltem, de szerintem jobban jársz ha utólag kicsinyítesz. Ezt onnan gondolom, hogy kb minden más gépben végrehajtott beállítás jobban elvégezhető később számítógépen.

Hát igen, nekem is ez a vűlasz tűnt evidensnek.. Csak azon gondolkodtam, h a képet, mint eljárást lekicsinyíti a gép, vagy eleve akkora méretű képet dolgoz fel.

Szerkesztette: T-lore 2006. 02. 27. 09:48 -kor

A szatyor nem táska.

#2042 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 02. 27. 10:14

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 9:27

Az hagyján, hogy ronda, de így ránézésre az a markolat nem markolat. :omg:

Nem követi a marok vonalát ez a legnagyobb baj, és így a jobb kéz ujjaival kell szorongatni.

#2043 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 13:48

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 10:14

Nem követi a marok vonalát ez a legnagyobb baj, és így a jobb kéz ujjaival kell szorongatni.

Egy 300-as telével megnézném a használó kezét 1-2 óra fényképezés után :)
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#2044 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 02. 27. 15:28

Idézet: Dolfer - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 14:48

Egy 300-as telével megnézném a használó kezét 1-2 óra fényképezés után :)

Én direkt csináltam pihenten 400 mm-el 8-8 felvételt ilyen ujjszorítású és jól marokba illő fogantyússal. Először az ujjal foghatóval és 4 felvétel lett bemozdulásmentes, míg a marokbaillővel mind a nyolc. Stabi nélkül.

#2045 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 16:10

Kép

Az exponáló gomb is rossz helyen van, ilyennel szívtam az FZ20 esetében. Mindig ott kapirgáltam az ujjammal, ahol kényelmesen el tudtam volna érni a gombot, de hát sajnos nem ott volt.
A képen látszik, hogy a mutató ujjnak jelentősen el kell távolodni a többi ujjtól, terpeszteni kell, szerintem nem kényelmes. Jól fogható markolatnál nem kell ekkorát terpeszteni, a gomb jóval előrébb van.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2046 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 16:15

Hát, hogy előkerülnek a problémák... pedig mikor először ránéztem, az fordult meg a fejemben:
- Ej de aranyos kocka formája van - kész nosztalgia :)

Szerkesztette: alvaro 2006. 02. 27. 16:15 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2047 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 18:58

Idézet: alvaro - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 16:15

Hát, hogy előkerülnek a problémák... pedig mikor először ránéztem, az fordult meg a fejemben:
- Ej de aranyos kocka formája van - kész nosztalgia :)

Nosztalgiának ok lenne... De ők szerintem, nem a retro-vonalra tervezték :p
Amúgy nekem is ez jutott eszembe, hogy tisztára, mint a régiek...
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#2048 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 20:04

Hát.. nekem is kifejezetten tetszett első ránézédre, nagyon elegáns-retro kinézete van :) Olyasmi mit az obi, szép, letisztult, meg design-os. De hát tényleg nem a külső a legfontosabb szempont egy slr-nél..

A Kodak P880-ról olyan nagy csend van, senkinek sem tetszik az a gép? Pedig szép képeket csinál, olcsó, és 24-140 mm, ami egy áldás..
:confused:
A szatyor nem táska.

#2049 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 02. 27. 20:16

"A Kodak P880-ról olyan nagy csend van, senkinek sem tetszik az a gép? Pedig szép képeket csinál, olcsó, és 24-140 mm, ami egy áldás.."

Szerintem legalább annyian akarnak telézni mint amennyien oda vannak a nagylátószögért. Sőt szerintem azért van csend mert nagyon kevesen vettek ilyen gépet. Én pld ma csináltam 12 felvételt és a 432mm-el készített lett a legjobb. Az egyik topicban feltettek egy képet nagylátószöggel. A következő hozzászóló nagy részt levágott és még így is maradt vágnivaló. Minek a mindentbele.

#2050 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 02. 27. 20:24

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 20:16

"A Kodak P880-ról olyan nagy csend van, senkinek sem tetszik az a gép? Pedig szép képeket csinál, olcsó, és 24-140 mm, ami egy áldás.."

Szerintem legalább annyian akarnak telézni mint amennyien oda vannak a nagylátószögért. Sőt szerintem azért van csend mert nagyon kevesen vettek ilyen gépet. Én pld ma csináltam 12 felvételt és a 432mm-el készített lett a legjobb. Az egyik topicban feltettek egy képet nagylátószöggel. A következő hozzászóló nagy részt levágott és még így is maradt vágnivaló. Minek a mindentbele.

Azért a nagylátó nem csak arról szól, hogy sokminden férjen bele a képbe. Engem pl. az a tulajdonsága érdekene, hogy kiemeli/eltúlozza a méretkülönbségeket az elő- és háttér között. Akár úgy is, hogy az elkészült kép középső negyedét tartom csak meg.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#2051 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 20:25

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 21:24

Azért a nagylátó nem csak arról szól, hogy sokminden férjen bele a képbe. Engem pl. az a tulajdonsága érdekene, hogy kiemeli/eltúlozza a méretkülönbségeket az elő- és háttér között. Akár úgy is, hogy az elkészült kép középső negyedét tartom csak meg.

Szerintem ez kamerafüggetlen.. hisz az objektív egy adott pontban van, és a látószög is konstans, szóval a méretek közt nem lehet különbség látószögnél, de különböző gépeknél.. vagy tévedek?
A szatyor nem táska.

#2052 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 02. 27. 20:31

Idézet: T-lore - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 20:25

Szerintem ez kamerafüggetlen.. hisz az objektív egy adott pontban van, és a látószög is konstans, szóval a méretek közt nem lehet különbség látószögnél, de különböző gépeknél.. vagy tévedek?

Nem tévedsz, ez valóban kamerafüggetlen, csak mivel ottokar mester időlegesen letért a P880 témájáról a nagylátószög vélt érdektelenségének említéséért, megállapítottam, hogy nem a széles tartalom a nagy látószög egyetlen előnye.
Egyébként (visszakanyarodásképp) irigylen azt a 24mm-t...
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#2053 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 21:22

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 21:31

Nem tévedsz, ez valóban kamerafüggetlen, csak mivel ottokar mester időlegesen letért a P880 témájáról a nagylátószög vélt érdektelenségének említéséért, megállapítottam, hogy nem a széles tartalom a nagy látószög egyetlen előnye.
Egyébként (visszakanyarodásképp) irigylen azt a 24mm-t...

Nagy dilemma előtt állok, ha a napokban rendelek gépet az edigitaltól, akkor még kapok 3% engedményt, és a pana FZ5, és Kodak P880 között vacillálok

A pana olcsó (relatíve) 75 e, már majdnem mellette döntöttem, de úgyérzem hogy minden olyan pillanatban szídni fogom magam, amikor nem fér bele a kompozíció a keretbe, vagy nagy térhatásra lenne szükségem.

A másik meg az, hogy sztem nekem már a 200 mm is sok, nem hiszem hogy a felett sűrűn használná az ember a gépet, nem beszélve arról, hogy ott már kevesebb a fényerő, és a kézremegés is felerősödik, szóval nehéz jó-és szép képet csinálni.

A barátnőm befolyásol eléggél, mert szte az FZ5 szép, a P880 meg ronda.. pedig én nem így gondolom, de kezd manipulálni.. :)

De ha megnézünk egy tesztet a P880-ról, mondjuk a dpreview-wn, akkor szép képeket láthatunk, és inkább dícséreteket mint csalódásokat..

Mit tegyek..? :confused:

Szerk.: na igen, van h az embernek nincs ideje rendesen komponálni, és ezért utólag lehet vágni, hisz van miből ;)

Szerkesztette: T-lore 2006. 02. 27. 21:26 -kor

A szatyor nem táska.

#2054 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 21:26

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 20:16

Minek a mindentbele.

Vágni ráérsz otthon is, feltűnhet olyan apró részlet, ami akkor nem tűnt lényegesnek, de otthon átnézegetve a képeket megakad rajta a szemed. Telével meg simán lehagytad volna.

T-lore: azt tedd, hogy megrendeled a számodra szimpatikusabb gépet, mert ha így folytatod, sosem lesz fotóaparátod ;)

#2055 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 21:51

Idézet: debaj - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 22:26

Vágni ráérsz otthon is, feltűnhet olyan apró részlet, ami akkor nem tűnt lényegesnek, de otthon átnézegetve a képeket megakad rajta a szemed. Telével meg simán lehagytad volna.

T-lore: azt tedd, hogy megrendeled a számodra szimpatikusabb gépet, mert ha így folytatod, sosem lesz fotóaparátod ;)

Hát úgy érzem ez már nálam simán betegség szinten van... :(

Egyszer már rendelem egy Oly C-7070 WZ-t, amiből nem lett semmi..

A másik poén meg az, amit olvastam neten, hogy egy új technológia van küszöbön, ami 1000x fényérzékenyebb a CCD-knél, és a gyártási technológia is olcsóbb, szóval várható a hirtelen árzuhanása a digitgépeknek..
A szatyor nem táska.

#2056 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 21:51

meg tán ne hülyíts eladót "komoly érdeklődés" szöveggel

#2057 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 22:01

Ha az f betűvel kezdődő technológiára gondolsz (bocs, a teljes neve nem jut eszembe), akkor annak az árzuhanásnak már jó ideje be kellett volna következnie.

Egyébként túl nagy árzuhanásra szerintem ne számíts, nem a CCD viszi fel a gépek árát.

#2058 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 22:01

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 22:51

meg tán ne hülyíts eladót "komoly érdeklődés" szöveggel

Nem nem, szó sincs erről, ez az edigitalos rendelésre érvényes.

Mivel a C7070-et nem tudták lehozni, mert már nem forgalmazzák, felajánlották h ha február hónapban rendelek, akkor adnak további 3% engedményt.

Szóval ha új gépet akarok, akkor ezt holnapig mindenképpen tisztáznom kell.

Szerk.: (off..)

a gép továbbra is komolyan érdekel!

Szerkesztette: T-lore 2006. 02. 27. 22:03 -kor

A szatyor nem táska.

#2059 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 22:04

Korrektek :up:
Vidd el a p880-at, a barátnődnek meg üzenem, hogy úgysem a gépet fogja nézegetni, hanem a képeket :)

#2060 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 02. 27. 22:34

"egy új technológia van küszöbön, ami 1000x fényérzékenyebb a CCD-knél"

Ezt csak valamelyik vicclapban olvashattad.

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.