Az meg h az ismerőseid gépei alapján akarsz képet kapni a márkákról.. Nos ahhoz tudnod kell h milyen képméret, tömörítés, és fényviszonyok mellett készültek a képet, stb.. lehet férefókuszált képeket is néztés, meg sorolhatnám..
Meg h még mondjak vmit (ha már laikus szempontból kell válogatni), egy barátomnak nikon kompaktja van, és mindig nyígott h nézzem meg mi van vele, mert nagyon rossz képeket csinál. Így is van, bűnrosz képeket csinálta gép, többször kellett visszavinnie, pedig értett hozzá, és nem az olcsó kategóriás gép volt.
Van egy Steve nevű fickó, és az ő oldala (http://www.steves-di...t_cameras.html), amin van egy "the best cameras" menüpont, ahol kategóriákra bontva nézheted meg az általa legjobbnak vélt gépek sorrendjét.
Ezt egy jó döntési szempontnak vélem, nem szokott kamuzni a fickó, és érti is a dolgát.
Az első 3 gép a 7 MP-es kategóriában:
1. Canon PowerShot A620
2. Casio Exlim EX-Z120
3. Nikon Coolpix 7900
Szerk.: Ami nekem nem tetszik a nikonban, az a kezdő nagylátószög, ami 38 mm.
Ez azt jelenti, h nagylátószögben kevesebb "dolgot" tudsz a képbe komponálni, pedig azért nagylátószög a neve, hogy nagyot lásson
Még könnyebben megfogalmazva, ha akarsz egy tájképet, pl egy 3 hegyből álló vonulatot lefényképezni - és nem tudsz éppen hátrébb ugrani 3 km-t - , akkor csak az egyik hegy fog beleférni.
Én speciel ezt nagyon tudom utálni, szóval nálam ezek szóba se kerültek, még a 35 mm-re is szívtam a fogam, 28-at akartam. Gondolom azért van ez a mai gépeknél, mert most már a nagy zúm a divat, mindenki csak azt nézi (laikusok) h meddig bír elzummolni..
Szóval.. nem akarlak befolyásolni, de.. a nikon könnyebb
Persze csak szerintem, és elfogultság nélkül
Szerkesztette: T-lore 2006. 03. 18. 19:47 -kor

Súgó
A téma zárva.