HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#2481 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 24. 11:25

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. márc. 24., péntek - 11:14

Kérdezz meg egy fotóműszerészt hogy tüköraknai probléma milyen gyakran fordul elő. Százezer redőnyzár meghibásodásra esetleg egy tükör.

Ha tényleg ez lenne az arány, akkor csak az index fotós fórumán volt már annyi probléma nem megfelelő helyen lévő tükörrel, h alighanem az ország összes tükörreflexes gépében meg kellett volna hibásodnia a zárnak legalább egyszer.

Viszont annak a lehetősége bizony fennáll, h hiába nézel az objektíven keresztül, attól még lehet, h amit élesnek látsz, az a filmen vagy érzékelőn nem lesz az.

Szerkesztette: szeder 2006. 03. 24. 11:27 -kor

#2482 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 24. 11:40

Idézet: szeder - Dátum: 2006. márc. 24., péntek - 11:25

Viszont annak a lehetősége bizony fennáll, h hiába nézel az objektíven keresztül, attól még lehet, h amit élesnek látsz, az a filmen vagy érzékelőn nem lesz az.

Pontosan!
és ez a front- vagy backfocus optikától is függhet

#2483 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 03. 24. 13:30

Idézet: szeder - Dátum: 2006. márc. 24., péntek - 12:25

Ha tényleg ez lenne az arány, akkor csak az index fotós fórumán volt már annyi probléma nem megfelelő helyen lévő tükörrel, h alighanem az ország összes tükörreflexes gépében meg kellett volna hibásodnia a zárnak legalább egyszer.

Egy dolgot valóban kifelejtettem hogy ez az arány nem a mostani harmatgyengén megcsinált műanyagos tükrökre vonatkozott hanem a filmesek fémtartós fémcsapos fémházas tüköraknáira.Öreg fotóműszerész szaki mondta hogy a tükör elállásából származó hibát szinte nem látott, a fémlamellás redőnyzárnál meg a legtöbb hiba a lamellák rozsdásodásáből származott ami az ujjakkal való tapogatásból származott. Persze ebből kivesszük amikor egy gép1,5m-ről betonra esett mert az nem meghibásodás hanem rongálódás.

Azért is baromság a tükörkörüli rész túlműanyagozása mert a fröccsöntő szerszámok elkészítése nem könnyebb mint a fémmegmunkálóké és árban a fémalkatrészek nem drágábbak a műanyagoknál.

Szerkesztette: ottokar 2006. 03. 24. 14:01 -kor

#2484 Felhasználó inaktív   mongoosepro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 00:27

Biztos ami biztos alapon megkérdezem, hogy Powershot S2-höz ugye nem kell felrakni a gyári szoftvert XP alá? Tehát anélkül is megy a fájlátvitel? XP felismeri mint egy külső hardvereszközt, és szabadon tallózhatok az sd kártyán, akár egy pen drive esetében?

Azért kérdem, mert bár egyértelmű a leírás 138. oldalán található "A képek átvitele a szoftver telepítése nélkül" rész, azonban egyrészt minimum 3 különböző helyen levan írva, hogy telepítsem a szoftvert mert különben rossz lesz...., másrészt ugyanezen az oldalon van egy olyan mondat is, hogy "Vegye figyelembe azonban, hogy ezzel a módszerel bizonyos áttöltési korlátozások járnak"....

Most akkor mivan?  :think:

#2485 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 03. 25. 01:31

Idézet: mongoosepro - Dátum: 2006. márc. 25., szombat - 1:27

Biztos ami biztos alapon megkérdezem, hogy Powershot S2-höz ugye nem kell felrakni a gyári szoftvert XP alá? Tehát anélkül is megy a fájlátvitel? XP felismeri mint egy külső hardvereszközt, és szabadon tallózhatok az sd kártyán, akár egy pen drive esetében?

Azért kérdem, mert bár egyértelmű a leírás 138. oldalán található "A képek átvitele a szoftver telepítése nélkül" rész, azonban egyrészt minimum 3 különböző helyen levan írva, hogy telepítsem a szoftvert mert különben rossz lesz...., másrészt ugyanezen az oldalon van egy olyan mondat is, hogy "Vegye figyelembe azonban, hogy ezzel a módszerel bizonyos áttöltési korlátozások járnak"....

Most akkor mivan?  :think:

Ha csatlakoztatáskor kiírja az XP hogy milyen új hardvert talált és telepítette, majd a gépet ki és bekapcsolva megjelenik az XP fájlleszedője és megkérdi hogy milyen műveletet csináljon, pld a képek másolása könyvtárba akkor menni fog.

#2486 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 09:32

PowerShot A520-hoz sem szükséges a gyári driver, de nem működik a PictBridge átvitel, és az egyszerre leszedett képeket egy mappába teszi, nem szortírozza dátum szerint. Ha ezzel együtt tudsz élni ( :D ), akkor nem kell a gyári program.

Szerkesztette: debaj 2006. 03. 25. 09:33 -kor

#2487 Felhasználó inaktív   mongoosepro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 12:50

Ez a dátumprobléma annyira nem zavar :)

Minden oké volt, semmit nem kellett felrakni, simán felismerte. Thx!  :cool:

#2488 Felhasználó inaktív   UseR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 18:13

Hadd szakítsam meg kicsit a szakmai érvelést :)

Canon S3 IS-t szeretnék venni, amint megjelenik. Viszont az 500USD-s kinti ára valószínűleg a környező országokban 500 EUR lesz, hát még nálunk... :mad: Vett már valamelyőtök Bécsben vagy bárhol országhatáron túl? Milyen tapasztalatokkal?

#2489 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 20:46

Aki az anutájának akart gépet keresni konkrét elvárások szerint, annak ajánlom a dpreview oldalát, ahol meg kell adni a paramétereket, és lehozza a gépek listáját. :)
http://www.dpreview....ews/compare.asp
Off:
A DM-nek van egy akciója, 18 pénzért nyomnak 9x12-es képeket. Szerintetek megéri, vagy szutyok a minősége?
A szatyor nem táska.

#2490 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 20:48

szerintem a szokásos cewecolor minőség, semmi különös, rossznak nem mondanám, de nem is egy hűdenagyon :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2491 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 20:49

Idézet: UseR - Dátum: 2006. márc. 25., szombat - 19:13

Hadd szakítsam meg kicsit a szakmai érvelést :)

Canon S3 IS-t szeretnék venni, amint megjelenik. Viszont az 500USD-s kinti ára valószínűleg a környező országokban 500 EUR lesz, hát még nálunk... :mad: Vett már valamelyőtök Bécsben vagy bárhol országhatáron túl? Milyen tapasztalatokkal?

Hűű Te aztán nagyon ragaszkodhatsz ahhoz az S3-hoz.. :p
Egyébként ha Bécsben veszed meg, biztos olcsóbban juthatsz hozzá - csak érje meg az utiköltséget is.
A szatyor nem táska.

#2492 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 20:53

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. márc. 25., szombat - 21:48

szerintem a szokásos cewecolor minőség, semmi különös, rossznak nem mondanám, de nem is egy hűdenagyon :)

Köszmá' ;)
hát annyit nekem megér, lehet próba képpen elküldök vagy 50-et, ha jó, akkor utánaküldöm a többi 200-at is.. ehe :)
A szatyor nem táska.

#2493 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 21:56

T-lore: szerintem most váltottak Kodak gépekre, és tesztelni akarják (eddig valami HappyLand, DreamLand vagy valami efféle, hülyenevű papíron érkeztek a képek), most, hogy ez az akció van, rendeltünk két garnitúra képet, hát...
A piros naranccsárga, az egész kép "kellemesen" sárgás, a kék is inkább kékeszöld. Beadtunk pár Nokia 6230 mobillal készült képet is, eddig szépen előhívták azokat is, most viszont okádék lett egytől egyig. Maradok a nyomtatónál :down:

#2494 Felhasználó inaktív   fgabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 22:51

sziasztok,

megint én. Lenne egy kérdésem. Azzal kapcsolatban, hogy itt mindig csepeprgős, esős az idő, és hogy a teljes feeling meglegyen a szél is fúj.Na már most, próbálnék fényképezni, de nem merek, mert féltem a lencsét. Mi történik, ha pár csepp eső esik a lencsére, e kijelzőt szemüvegtörlővel szoktam megtörölni. Szabad törölni a lencsét (ha igen akkor mivel) vagy nem (ekkor mi a megoldás)?
Köszi,
;)

#2495 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 23:04

Idézet: fgabor - Dátum: 2006. márc. 25., szombat - 23:51

sziasztok,

megint én. Lenne egy kérdésem. Azzal kapcsolatban, hogy itt mindig csepeprgős, esős az idő, és hogy a teljes feeling meglegyen a szél is fúj.Na már most, próbálnék fényképezni, de nem merek, mert féltem a lencsét. Mi történik, ha pár csepp eső esik a lencsére, e kijelzőt szemüvegtörlővel szoktam megtörölni. Szabad törölni a lencsét (ha igen akkor mivel) vagy nem (ekkor mi a megoldás)?
Köszi,
;)

Szerintem egy sima impregnált törlő (szemüveg pl.) vagy szarvasbőr tökéletesen megteszi, és nem kell annyira félteni a lencsét, hacsaknem egy drága SLR obiról van szó :)

Köszönöm a képnyomtatós infót, hát.. kár hogy silányodik minden. :(
Azért elküldök 40 képet, így a transzferköltséggel együtt is kijövök egy 1000-esből, annyit meg megér egy próba ..remélem.
A szatyor nem táska.

#2496 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 23:07

én a fotolandnál szoktam képeket előhívatni, eddig meg voltam elégedve a minőségükkel, meg nekem pont közel van az egyik átvevőhely, és így nem kell postázni :)

szerk: nem utolsósorban ftp-n is mehetnek fel a képek :up:
sz2: http://fotoland.hu/  :omg:

Szerkesztette: qnadam 2006. 03. 25. 23:15 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2497 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 23:12

Idézet: T-lore - Dátum: 2006. márc. 25., szombat - 20:46

Aki az anutájának akart gépet keresni konkrét elvárások szerint, annak ajánlom a dpreview oldalát, ahol meg kell adni a paramétereket, és lehozza a gépek listáját. :)
http://www.dpreview....ews/compare.asp

jaja. mivel itten semmi erdemleges ajanlast nem kaptam :(, ottan is nezegetek. ugy talaltan a nikon 5400-ast. de hogy tudom meg, hogy melyiknek milyen a megbizhatosaga? mik a tapasztalatok vele? (erdemes-e pl. hasznaltan megvenni?) es mik a szemelyes, szubjektiv elmenyek? a teszt nekem kicsit mindig "hideg". nagyon steril. ebbol nekem nehez rajonnom, melyik felelne meg! meg azt sem tudtam eldonteni, hogy melyik ar kategoriara lenne szukseg. (mert trivialis, hogy tobb penzert jobbat kap az ember, de hogy megeri-e..? ebbe igy nehez review-k alapjan valogatni!)
raadasul sok gep van ott, de ha beirom, hogy min 28mm az also zoom, akkor nagyon keveset ad vissza. tenyleg ennyire kegyetlenul keves nagylatoszogu van, vagy itt csak a piac 1/10-e van "felsorolva"? (vagy ami itt nincs, azt nem is erdemes mar nezni?)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2498 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 23:13

nalam a fotomarket a nyero. itt is van ftp, es ha hajnalig feltolom a kepeket masnap koradelutanra mar kesz vannak. (igaz bumszlizok ertuk a varos masik vegebe..)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2499 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 23:35

Idézet: debaj - Dátum: 2006. márc. 25., szombat - 21:56

szerintem most váltottak Kodak gépekre, és tesztelni akarják (eddig valami HappyLand, DreamLand vagy valami efféle, hülyenevű papíron érkeztek a képek)

nem: utoljára ősszel dolgoztattam Cewecoloros céggel, és már akkor is Kodak papíron volt - mint előtte nekem szinte mindig... (furanevű nem rémlik, Agfa viszont biztosan volt)
de sajnos tény, h a minőség durván ingadozik, részben ezért szereztem be én is egy fotónyomtatót

emlékezetes pl a MM-os ingyenakció, amikor asszem 20 képet lehetett ingyen nagyíttatni - de nem volt kikötve, h csak egy adagot: így aztán hetekre behavazódtak a sok rendeléstől
annyira, h végül külföldről kértek kisegítést
uis a később megjött csomagokon már német nyelvű volt minden fölirat, de ami a legfontosabb: csapnivalóan rossz lett a minőség, pedig az itthon gyártott első adag még kifogástalan volt

#2500 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 23:47

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 25., szombat - 23:13

igaz bumszlizok ertuk a varos masik vegebe..

nem biztos, h ezt a problémát mindenki átérzi: sokaknak csak utánvétes rendelés elérhető

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.