HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#2561 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 31. 17:27

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 16:50

Pedig ezt otthon egy kockás papírra egy vonalzóval te is megszerkesztheted pillanatok alatt ha a kisfilm equivalens méreteket használod. Persze 3mm gyújtótávolság csökkenés az jelentéktelen látószög növekedést okoz. Avval senki nem ér semmit. Most gondoldd el van 87fok látószöged, mit érsz el 92-vel?
Megint ott tartok, hogy 3mm különbség nem jelentős.  :)  Egyébként ez az ábra sokat segített, igy már számomra is érthető a dolog.
Kép

Idézet: zomgwtf

Korábban már fixálta, mely típusok között kíván dönteni, innentől kezdve elég, ha azt mondja, nikon vagy canon. Ezért még nem kell idegeskedni.
Köszi.  :)

Most arra keresem a választ, hogy a nikon pc-re kötve igényel e driver telepítést vagy nem, valamint a pc külön meghajtóként látja vagy nem?

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#2562 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 20:56

Miért olyan fontos az, hogy meghajtóként látszódjon? :think: Nekem a windows egyből felismerte, mint canon powershot a520, és a beépített varázslóval le is szedte a képeket jól, mindezt még bármiféle CD behelyezése előtt, pedig egyből kettő is járt hozzá. Arra még nem volt ingerenciám, hogy a fotóaparátra másoljak valamit a gépről, ha meg válogatni akarod a képeket letöltés előtt, hát azt gyorsabban elintézed a letöltés után, mintha az USB 1.1-es deróton keresztül magán a memóriakártyán baszkurálnád. :)

Egyébként a napokban óhajtok beszerezni egy kártyaolvasót, találtam egy olyat, amit 3.5-ös floppyhelyre lehet beépíteni, nagyon pofás. :) Csak sajnos el fogja foglalni az egyik USB portot, de sebaj, marad hét :D

#2563 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 03. 31. 21:01

"Megint ott tartok, hogy 3mm különbség nem jelentős.    Egyébként ez az ábra sokat segített, igy már számomra is érthető a dolog."

Egyetlen baj van. Az ábra hibás. A lencséknél nincsen függőleges és vízszintes látószög. Nem is lehet.

#2564 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 21:02

Idézet: debaj - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 21:56

Miért olyan fontos az, hogy meghajtóként látszódjon? :think: Nekem a windows egyből felismerte, mint canon powershot a520, és a beépített varázslóval le is szedte a képeket jól, mindezt még bármiféle CD behelyezése előtt, pedig egyből kettő is járt hozzá. Arra még nem volt ingerenciám, hogy a fotóaparátra másoljak valamit a gépről, ha meg válogatni akarod a képeket letöltés előtt, hát azt gyorsabban elintézed a letöltés után, mintha az USB 1.1-es deróton keresztül magán a memóriakártyán baszkurálnád. :)

Egyébként a napokban óhajtok beszerezni egy kártyaolvasót, találtam egy olyat, amit 3.5-ös floppyhelyre lehet beépíteni, nagyon pofás. :) Csak sajnos el fogja foglalni az egyik USB portot, de sebaj, marad hét :D

vegyél olyat, ami belülre csatlakozik, kettőre, az egyik lesz az olvasó, másik meg kivezetve az elejére :)

egyébként a Nikonok látszanak meghajtóként, legalábbis anno a Nikon 775öm biztosan :) a Canon megoldását én sem szerettem, mert megrögzött TotalCommander-használó vagyok, úgyhogy kártyaolvasóm van :cool:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2565 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 21:04

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 22:01

Egyetlen baj van. Az ábra hibás. A lencséknél nincsen függőleges és vízszintes látószög. Nem is lehet.

:confused:

#2566 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 21:17

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 22:02

vegyél olyat, ami belülre csatlakozik, kettőre, az egyik lesz az olvasó, másik meg kivezetve az elejére :)

Ez olyan, ami belülre kapcsolódik, de jelenleg nyolc USB port figyel a gépemben, úgyhogy az egyiket mindenképpen ki kell iktatnom. :)

#2567 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 21:22

Idézet: saen - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 22:04

:confused:

Attól még, hogy a CCD alapján kétféle látószög van, az objektív szempontjából csak egyféle, hiszen kör keresztmetszetű.

#2568 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 21:43

Idézet: debaj - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 22:22

Attól még, hogy a CCD alapján kétféle látószög van, az objektív szempontjából csak egyféle, hiszen kör keresztmetszetű.

Az ábra pedig pont ezt mutatja, tehát az ábra jó.

#2569 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 21:52

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 21:02

egyébként a Nikonok látszanak meghajtóként, legalábbis anno a Nikon 775öm biztosan :) a Canon megoldását én sem szerettem, mert megrögzött TotalCommander-használó vagyok, úgyhogy kártyaolvasóm van :cool:

Igy van én is commandert használok mindenre, egyébként, ha jól emlékszem a windows leszedőjével az volt a fő problémám, hogy modosítja a képek attributumát, vagyis nem marad meg a kép készítésének dátuma, azt átirja a leszedés dátumára, márpedig én jobban szeretem ha megvan az eredeti dátum.
Remélem nikon hű maradt eme régi szokásához.

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#2570 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 22:04

Idézet: szabi - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 22:52

Igy van én is commandert használok mindenre, egyébként, ha jól emlékszem a windows leszedőjével az volt a fő problémám, hogy modosítja a képek attributumát, vagyis nem marad meg a kép készítésének dátuma, azt átirja a leszedés dátumára, márpedig én jobban szeretem ha megvan az eredeti dátum.
Remélem nikon hű maradt eme régi szokásához.

Üdv
szabi

a dátum izgat a legkevésbé, az úgyis ott van az exifben :)
viszont tényleg érdemes kártyaolvasót venni, 2-3e pénz igazán nem tétel a fényképelő mellett...

#2571 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 22:28

Engem viszont érdekel a készítés dátuma, lehet ez csak az én furcsaságom, de ez van.  :cool:
Kártyaolvasót tényleg nem tervezek venni, jó lesz a kábel.  :)
Holnap délután akarok körbenézni gép ügyben, ha minden ok esetére lehet meg is lesz.  :)

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#2572 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 22:48

Idézet: szabi - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 23:28

Engem viszont érdekel a készítés dátuma, lehet ez csak az én furcsaságom, de ez van.  :cool:
Kártyaolvasót tényleg nem tervezek venni, jó lesz a kábel.  :)
Holnap délután akarok körbenézni gép ügyben, ha minden ok esetére lehet meg is lesz.  :)

Üdv
szabi

elhiszem, hogy érdekel a készítés dátuma, de hidd el, hogy benne van az exifben ;)

#2573 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 23:05

Idézet: szabi - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 22:52

hogy modosítja a képek attributumát, vagyis nem marad meg a kép készítésének dátuma, azt átirja a leszedés dátumára, márpedig én jobban szeretem ha megvan az eredeti dátum.

nem kimondottan okos dolog a file-ok dátumára bízni bármit is (szerkesztesz rajta, és már elugrik a sorrendből)

számtalan olyan program van, ami exif-ben lévő dátum alapján át tudja nevezni a file-okat, és ez mindenképpen előnyös: sokkal jobb, ha
- már a névre rápillantva látod, h a "2006-03-31-DSC_9999.JPG" file mikor készült
- már nem változik szerkesztéstől sem
- nem ütközik később, ha a négyszámjegyű sorszám átfordul
- sorba rakni is egyszerű

nem egy kamerához adnak is olyan programot, ami úgy végzi a másolást (akár kártyaolvasóról), h már menet közben megteszi ezt az átnevezést

#2574 Felhasználó inaktív   fferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 06:44

Melyik program tudja ezt ?
qtyqrutty.Lógaki,kilóga...Logika !!!
AMD Athlon™ XP2400+,Asrock K7S8X,Samsung 2x512 DDR400,GeForce4 MX440,Samsung 160Gb/7200/2M,Hitachi 160Gb/7200/8M,Pioneer DVR-109,LG GSA4163B,Codegen 300x,Sampo Alphascan 777,Canon MPC 190

#2575 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 07:14

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 23:48

elhiszem, hogy érdekel a készítés dátuma, de hidd el, hogy benne van az exifben ;)
Sajnos nem tudom, hogy mi az az "exif"  :( 

Idézet

számtalan olyan program van, ami exif-ben lévő dátum alapján át tudja nevezni a file-okat, és ez mindenképpen előnyös: sokkal jobb, ha
- már a névre rápillantva látod, h a "2006-03-31-DSC_9999.JPG" file mikor készült
Ha megtudom, hogy mi az az exif egy ilyen progi engem is érdekel, jó dolog.  :)

SZERK: Korai volt a kérdés megtaláltam, ez jó dolog.  ;)

Üdv
szabi

Szerkesztette: szabi 2006. 04. 01. 07:17 -kor

BF2 / Kép / BF3

#2576 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 07:19

Az exif az egy kis info mező a kép fileokban, minden kamera elmenti ezeket az infokat és a legtöbb képnézegető ki is tudja őket olvasni. Általában a legtöbb fontos paramétert tartalmazza, így utólag meg tudod nézni milyen beállításokkal készült a kép.

Dátum szerinti átnevezést, pl még a NikonView is tudja, akár gépre másolás közben is. Persze biztosan van ilyen más gyártóktól is...

#2577 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 07:30

Hello
Ez aztán gyors válasz volt igy korán reggel.  ;)

Amit még kérdezni akarok, melyik memóriatártya tipust érdemesebb megvenni, az MMC -t, vagy az SD -t? Amit a géphez adnak az nem túl sok, ezért egy 512MB -os kártyát még venni szeretnék.
Árban picit az SD olcsóbb, de nem jelentős. Gyártó a kingston vagy a sandisk, de melyik tipust?
Előre is köszi.

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#2578 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 07:31

SD és Sandisk ha teheted...

#2579 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 07:43

Ok, köszi szépen, akkor ehhez fogom tartani magam.

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#2580 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 07:51

Idézet: fferi - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 7:44

Melyik program tudja ezt ?

utólag szinte bármilyen, exifet kezelő program (akár az ACDSee is, a Pro verzió legalábbis biztosan)

az gyártótól függ, ad-e olyat, ami már áttöltés közben automatikusan elvégzi ezt: Nikonra pl tényleg jellemző, a D70-hez adott PictureProject is elvégzi ezt
szeretem, mert eleve külön mappákat tud gyártani minden áttöltésnek (batch utófeldolgozásnál hasznos, hiszen 1 adagra általában ugyanazok a beállítások érvényesek) és megjegyzi a mappák helyét, nem kell keresni semmi, csak egy gombot megnyomni és jó helyre kerül minden

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.