HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#2641 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 04. 22:26

szerintem barmelyik szamitogepuzletben kaphatoak hasonlok. tenyleg.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2642 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 06:36

Érdemesebb viszont egy kábeleset venni, elég fárasztó dolog hajlongatni az asztal alá.

#2643 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 07:05

Idézet: debaj - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 6:36

Érdemesebb viszont egy kábeleset venni, elég fárasztó dolog hajlongatni az asztal alá.

Ha viszont van előlapi USB kivezetés, akkor nagyon praktikus.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2644 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 07:47

Nemtom, én beépíthetőt tervezek, így is kábeldzsungel van, az első két USB kivezetésem meg már foglalt. (az egyikben bluetooth dongle fityeg, a másik nyílást el is takarja, hátulra meg nem tudom dugni, mert úgy árnyékolják a kábelek meg a gépház, hogy csak a gép közvetlen közelében van "térerő", onnan meg belövi a fél lakást. Még jó, hogy nyolc USB hely van az alaplapomon, tele vagyok rohadék USB hardverekkel :D)

Szerkesztette: debaj 2006. 04. 05. 07:49 -kor

#2645 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 07:53

Idézet: debaj - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 8:47

Nemtom, én beépíthetőt tervezek, így is kábeldzsungel van, az első két USB kivezetésem meg már foglalt. (az egyikben bluetooth dongle fityeg
, a másik nyílást el is takarja, hátulra meg nem tudom dugni, mert úgy árnyékolják a kábelek meg a gépház, hogy csak a gép közvetlen közelében van "térerő", onnan meg belövi a fél lakást. Még jó, hogy nyolc USB hely van az alaplapomon, tele vagyok rohadék USB hardverekkel :D)

Pár 100 Ft ért lehet venni USB 2.0-ás hosszabbító kábelt, és oda teszel bármit ahová szeretnél. Nekem pl csak a hátsó kivezetéseim 2.0-sak, így egy ilyen kábellel oldom meg a pendrive, kártyaolvasó és egyéb gyors kapcsoltatot igénylő sűrűn váltogatott eszközök használatát. Persze lehet van akinek zavaró egy plusz kábel. nálem gyakorlatilag észrevehetetlen, mert a monitor kábeleivel van felhozva és az asztal eltakarja az egészet.

#2646 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 08:03

Idézet: debaj - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 8:47

Nemtom, én beépíthetőt tervezek, így is kábeldzsungel van, az első két USB kivezetésem meg már foglalt

nagyon jó dolog a beépíthető, én is szeretem:
- floppy már úgy sem kell, a helye viszont ott van, oda szépen elfér
- egy kézzel kényelmesen berakható/kivehető a kártya! külön olvasónál ez mindenképpen kétkezes művelet
- nekem hülye módon a ház tetején lenne USB kivezetés - miközben a gép persze az asztal alatt van... így jól jön, h a kártyaolvasón is van, ami ráadásul fekete, mint a ház is:
Kép

negatívum: egyszer fura módon eltűnt a perifériák közül, nem reagált semmire. Alaplapról persze nem húzhattam le menet közben, így a gépet kellett újraindítani, h ismét megjelenjen. Egy külső egységet bármikor egyszerűen újra lehet csatlakoztatni. De remélhetőleg ez nem sűrű, csak egyszer fordult elő.

Szerkesztette: Degeczi 2006. 04. 05. 08:05 -kor

#2647 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 08:13

Nekem már így is össze-vissza van kábelezve a gép hátulja :) Monitor,  TV-hez audió, videókábel, nyomtató, szkenner, fényképezőgép, telefontöltő, egy vészhelyzeti USB hub kétoldalúval a falra ragasztva, számítógéphangfal satöbbi, nemsoká jön a PDA bölcsője is. Gyorskötözővel össze vannak fogatva, de így is elég sok az ág-bog. Az egyik USB csati úgyis kihasználatlan (a BT dongle miatt nem lehet hozzáférni, de a kártyaolvasón van pendrive-csatlakozó.)

#2648 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 13:45

Közben a cég visszaírt, de sajnos nem lettem okosabb. Annyi tájékoztatást kaptam, hogy Pestre kell vele felmászkálnom, tehát 6 ezer forintos költség, és két napom keresztülhúzásánál olcsóbban nem fogom megúszni.
Őszintén szólva nem tudom kinek örüljek jobban, Canonéknak, hogy nem sikerül a maláj kezeket kissé hatékonyabb munkavégzésre szorgalamzni, a boltnak, hogy nincs postai úton történő garanciaérvényesítés, vagy magamnak, hogy már megint nem bírtam ki azt a plusz 4-5ezer Ft-os plusszköltséget, amit helybejni megvétel jelentett volna. :mad:
Egyébként a gépet felhő felé tartva, majd Telére nagyítva, és a kart úgy tarva (ilyenkor elég jól összeugrik a blende) tisztén, élesen kirajzolódik a koszszemcse, és alatta/mellette egy kb. 2-300pixel nagyságú körforma halvány folt, valamint a sarokban még egy bár kisebb szennyeződés is, bár ez utóbbiak f8-nál sem látszik normál használat mellett.
Egyébként nem tudom valaki csináltatot-e már kompakt gépen CCD-tisztítást, de azért érdeklődnék mennyibe fájhat egy ilyen művelet.
Előre is köszönöm!

Szerkesztette: AViD 2006. 04. 05. 13:51 -kor

#2649 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 13:54

dehát garanciális, nem? úgy tudom, ha másképpen nem oldható meg a szállítás, a postaköltséget is a forgalmazónak kell állnia - nem mondhatják csak úgy, h "nincs ilyen"

egyébként az optikára szorosan ráépített érzékelő miatt nem egyszerű a tisztítás - mindenképpen a szakszervíz kell végezze

#2650 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 14:00

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 13:54

dehát garanciális, nem? úgy tudom, ha másképpen nem oldható meg a szállítás, a postaköltséget is a forgalmazónak kell állnia - nem mondhatják csak úgy, h "nincs ilyen"

egyébként az optikára szorosan ráépített érzékelő miatt nem egyszerű a tisztítás - mindenképpen a szakszervíz kell végezze

Igen, két év garancia van rá, most fél éves, de nekem az jött le a levélől, hogy ne is számítsak rá, hogy ők nekem a postával szarakodni fognak. Közben találtam képket egy kompakt gép felépítéséről, tényleg elég jól össze van gyógyítva a szerkezet. Mindenesetre azért telefonon fel fogom keresni őket.
:paci:

Idézet

Kinek kell szállítani a terméket?

Ha a termék a 151/2003. korm. rendelet melléklete alapján jótállásra kötelezett (vagy a rendelet feltételeit egyéb termékre önként vállalták), akkor a rendelet alapján: A rögzített bekötésű, illetve a 10 kg-nál súlyosabb, vagy tömegközlekedési eszközön kézi csomagként nem szállítható fogyasztási cikket - a járművek kivételével - az üzemeltetés helyén kell megjavítani. Ha a javítás az üzemeltetés helyén nem végezhető el, a le- és felszerelésről, valamint az el- és visszaszállításról a forgalmazó gondoskodik.

:think:

Szerkesztette: AViD 2006. 04. 05. 14:25 -kor

#2651 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 04. 05. 15:16

Idézet: AViD - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 14:45

Közben a cég visszaírt, de sajnos nem lettem okosabb. Annyi tájékoztatást kaptam, hogy Pestre kell vele felmászkálnom, tehát 6 ezer forintos költség, és két napom keresztülhúzásánál olcsóbban nem fogom megúszni.
Őszintén szólva nem tudom kinek örüljek jobban, Canonéknak, hogy nem sikerül a maláj kezeket kissé hatékonyabb munkavégzésre szorgalamzni, a boltnak, hogy nincs postai úton történő garanciaérvényesítés, vagy magamnak, hogy már megint nem bírtam ki azt a plusz 4-5ezer Ft-os plusszköltséget, amit helybejni megvétel jelentett volna. :mad:
Egyébként a gépet felhő felé tartva, majd Telére nagyítva, és a kart úgy tarva (ilyenkor elég jól összeugrik a blende) tisztén, élesen kirajzolódik a koszszemcse, és alatta/mellette egy kb. 2-300pixel nagyságú körforma halvány folt, valamint a sarokban még egy bár kisebb szennyeződés is, bár ez utóbbiak f8-nál sem látszik normál használat mellett.
Egyébként nem tudom valaki csináltatot-e már kompakt gépen CCD-tisztítást, de azért érdeklődnék mennyibe fájhat egy ilyen művelet.
Előre is köszönöm!

Nem nagyon fogják ezt tisztítgatni szerintem kicserélik az egész optika érzékelő egységet. Az élesség a gyárban optikai padon van belőve a szervíz nem hiszem hogy vállalkozik erre, visszaküldik azt a gyárnak. De itt minőségi probléma van, a festés lehetett hólyagos és lepattant egy darab. Melyik országot szidjam? Ha az Edigitálnál vetted a garanciális szerződésben benne van hogy személyesen kell a Visegrádi u. 10. ben leadni és átvenni.

Szerkesztette: ottokar 2006. 04. 05. 15:22 -kor

#2652 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 15:32

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 15:16

Nem nagyon fogják ezt tisztítgatni szerintem kicserélik az egész optika érzékelő egységet. Az élesség a gyárban optikai padon van belőve a szervíz nem hiszem hogy vállalkozik erre, visszaküldik azt a gyárnak. De itt minőségi probléma van, a festés lehetett hólyagos és lepattant egy darab. Melyik országot szidjam? Ha az Edigitálnál vetted a garanciális szerződésben benne van hogy személyesen kell a Visegrádi u. 10. ben leadni és átvenni.

Köszönöm a segíséget, sajnos ott vettem. (Bár nagyon kevés boltot láttam ahol nem így van.) Tehát ahogy elnézem az elkövetkező 2-3 hónapban nem nagyon lesz gépem. :(
Köszönöm mindenkinek a segítséget!

Szerkesztette: AViD 2006. 04. 05. 15:32 -kor

#2653 Felhasználó inaktív   UZ Bence 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 05. 15:33

Szerintem ezek lehorgasztóak.

Canon S3 IS hivatalos tesztfotók
Ha má' itt vagy, vágj jó képet hozzá! JAJ, NE KERETTEL EGYÜTT!

#2654 Felhasználó inaktív   Max Payne 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 16:16

A beépíthető kártya olvasókról azt olvastam, hogy annyi meghajtót hoznak létre, ahány slot van rajtuk.  :think: Amúgy pont ezt a chieftecet nézegettem.  :)  Az "asztali" vackokkal meg az a bajom, hogy már így is káosz uralkodik az asztalomon és környékén.  :D :omg:

Ez a pen drive szerű megoldás azért is lenne jó, mert mindenhol lehet lehet használni, ahol van usb. Nézegettem a nagyobb boltok árlistáit, de sehol nem láttam.

Szerkesztette: Max Payne 2006. 04. 05. 16:18 -kor

Hogyan kérdezzünk okosan...

They come, they fight, they destroy, they corrupt. It always ends the same.

#2655 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 04. 05. 18:02

Idézet: UZ Bence - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 16:33

Őszintén, mi a bajod a képekkel?

#2656 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 04. 05. 18:05

Idézet: UZ Bence - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 16:33

Igen, ezek azok. S1IS-sel készített képeim átlagos minőségétől egyedül a méretben látok különbséget. Egy mai gép (ha kompakt is) ISO80-on ne zajongjon. A definiáltság talán tényleg nem lehet jobb ebben a kategóriában.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#2657 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 18:16

Idézet: Max Payne - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 17:16

A beépíthető kártya olvasókról azt olvastam, hogy annyi meghajtót hoznak létre, ahány slot van rajtuk.

alapban igen - aztán rajtad áll, mennyit hagysz meg belőlük
nálam csak a CF és az xD maradt:
Kép

ja, és persze ez nem azon múlik, h beépíthető-e: az pont ugyanúgy csatlakozik az USB buszra, ugyanolyan periféria, mint a külső: a gép szempontjából semmi különbség!

Szerkesztette: Degeczi 2006. 04. 05. 18:30 -kor

#2658 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 18:20

Villámkérdés: az SD és az MMC kártyát két külön "meghajtónak" fogja érzékelni, vagy - mivel egy slotba mennek - egynek?

#2659 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 18:26

Idézet: debaj - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 19:20

Villámkérdés: az SD és az MMC kártyát két külön "meghajtónak" fogja érzékelni, vagy - mivel egy slotba mennek - egynek?

nálam egynek.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2660 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 18:35

Idézet: debaj - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 19:20

ha azonos a csatlakozás (sosem volt még ilyen kártyám), akkor gondolom egy meghajtó lesz

de pl az xD, ami ugyan fizikailag a SM slot-ba megy, nem ugyanúgy csatlakozik, már változó: egy korábbi olvasómon a SM és az xD külön drive-ot kapott, a mostani Chieftec-en már azonosat

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.