HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#3201 Felhasználó inaktív   DDori 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 08. 12:53

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 13:35

nem minden gyártó adja meg, de alapos tesztekben (pl dpreview, vagy még inkább: imaging-resource) mindig megtalálod

A pixinfon találtam idáig a legtöbb gép adatlapját, sajna ott nem tüntetik fel.
Bye,

Dóri

#3202 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 12:57

Ha jóban vagy az angollal, a www.dpreview.com az egyik legjobb oldal. Ízekre szedik a legtöbb gépet.

#3203 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 05. 08. 13:06

Idézet: DDori - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 13:50

Igazad van, gondolom egy profi géphez szokott ember egészen más szemmel néz egy gagyi gépet, s ez írásából is kitűnik (úgy tudom elképzelni, mint egy autó tesztet végző, aki a Merciből átül egy Suzukiba, nem sok jót tud írni a Suzuki rajongóinak, lehúzza az autót)

A gagyi gép az gyenge minőségű rossz gépet jelent, mondhatnám e topic határain kívül esik itt kimondottan lebeszélünk valakit ha gagyi gépről kérdez. De a Pana egyetlen gépe sem gagyi meg még sok más gyártóé sem. Az viszont baj ha valaki nagyképűségből lehúz egy 50 ezer Ft-os gépet mert az nem tud annyit mint a másfél milliós DSLR. Ostobaság valamitől olyant várni amire az nincs felkészítve. Ha az "értékelő" nem tud elfogulatlan értékelést adni akkor inkább ne értékeljen.

#3204 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 13:19

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 10:45

Na igen, de slr-nél nem kell mikrokapcsolókkal beállítani a lencsét. Pont ezért az FZ30 is gyorsan feláll. Az már mondjuk kérdéses, hogy egyes dslr-ek (pl. D7D) miért kapcsolnak be lassan.

Egy bekapcsolással kapcsolatos infó: az EOS-10D (EOS-300D) még egy DOS-alapú rendszer. Valami Dr. DOS fut rajta, annak erősen lecsupaszított változata. Ezért kell várni 2 másodpercet a gomb benyomása után. A 20D már más rendszert futtat, az gyakorlatilag ugyanolyan gyorsan (ha Canon mániákus valaki, akkor természetesen gyorsabban, én kérek elnézést :) ) bekapcsol, mint a Nikon D70…

Vagyis a DOS még ma is kísért, hiába van akármilyen rendszer a számítógépen...
.
.
.

#3205 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 13:35

Idézet: donphobos - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 14:19

20D már más rendszert futtat, az gyakorlatilag ugyanolyan gyorsan (ha Canon mániákus valaki, akkor természetesen gyorsabban, én kérek elnézést :) ) bekapcsol, mint a Nikon D70…

:D
egyébként a kulcs ott van, h a D70 gyakorlatilag nem kikapcsolva, hanem készenlétben van

a ki/be kapcsoló inkább csak egyfajta "lock", a véletlen lenyomások ellen, mert egyébként nyugalmi helyzetben (amikor alapbeállításként pár mp tétlenség után leáll a folyamatos fénymérés) ha jól rémlik, 3 mA körüli a fogyasztása, "kikapcsolt" állapotban talán 2...

#3206 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 05. 08. 13:36

Idézet: donphobos - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 14:19

Egy bekapcsolással kapcsolatos infó: az EOS-10D (EOS-300D) még egy DOS-alapú rendszer. Valami Dr. DOS fut rajta, annak erősen lecsupaszított változata. Ezért kell várni 2 másodpercet a gomb benyomása után. A 20D már más rendszert futtat, az gyakorlatilag ugyanolyan gyorsan (ha Canon mániákus valaki, akkor természetesen gyorsabban, én kérek elnézést :) ) bekapcsol, mint a Nikon D70…

Vagyis a DOS még ma is kísért, hiába van akármilyen rendszer a számítógépen...

Hát a Windows-ban is vannak DOS parancsok a copy, delete, rename stb is mind az.

#3207 Felhasználó inaktív   szekpityu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 08. 13:39

Szeva mindenkinek!

Szerintetek vegyek egy Samsung S800-as fényképezőgépet?
Nincs időm utánajárogatni nagyon, ezért egy gyors előny/hátrány összefoglalás kéne.Kb 70 a gép.

Köszke!

#3208 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 13:39

Idézet: DDori - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 13:53

A pixinfon találtam idáig a legtöbb gép adatlapját, sajna ott nem tüntetik fel.

én is csak azt tudom ajánlani, mint debaj kolléga: ha kicsit is megy az angol, sokkal jobban jársz a dpreview-val, vagy imaging-resource-al

adatlapokon még a hibák is sokkal gyakoribbak, mint az alaposan ellenőrzött tesztekben
az index.hu/digitcam-on (ez a pixinfo) pedig még a teszteket is sok kifogás érte már - biztosan nem mindig alaptalanul

#3209 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 05. 08. 14:20

Idézet: szekpityu - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 14:39

Szeva mindenkinek!

Szerintetek vegyek egy Samsung S800-as fényképezőgépet?
Nincs időm utánajárogatni nagyon, ezért egy gyors előny/hátrány összefoglalás kéne.Kb 70 a gép.

Köszke!

ne vegyél
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#3210 Felhasználó inaktív   szekpityu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 08. 14:29

Miért ne? Annyira nemokés?
Inkább mit  szerintetek?

#3211 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 05. 08. 14:31

Idézet: szekpityu - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 15:29

Inkább mit  szerintetek?

Inkább mégiscsak nézegess utána. Vagy legalább írd le, hogy mit vársz a fényképezőgéptől, amire kiadsz 70ezer forintot.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#3212 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 05. 08. 14:51

Idézet: DDori - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 13:45

Most ezt a leírást találtam meg, itt tényleg nincs panasz az optikára, inkább  a szenzorra

Viszont ilyen szenzor van a hasonló kataegóriájú gépek legtöbbjében.

#3213 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 17:51

Megvettem a Manfrotto 190DB állványt és a 380RC2 fejet. Kicsit szűkösen fér egy elvileg 60cm-es Soligor táskába, de ez utóbbi legalább olcsó volt. :D Az állványt csak hétvégén tudom majd próbálgatni, de elsőre nagyon masszívnak tűnik. A fej is jó, mert forgatható 360 fokban (jó lesz panorámára, igaz vmi oknál fogva az S1-nek nem az objektív közepe alatt van a csavar) és egyéb irányokba is.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#3214 Felhasználó inaktív   DDori 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 17:59

Nikonról van negatív tapasztalatotok? A Panában az a gondom, hogy nem fogadja az SD kártyát
Bye,

Dóri

#3215 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 18:04

Idézet: szekpityu - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 15:29

Az már jelent valamit, ha Google szerint egy _komolyabb_ oldal sem foglalkozik vele. De tényleg megkönnyítenéd mind a magad, mind a mi dolgunkat, ha leírnád, mire szeretnéd használni a gépet. Mert mondhatnám, hogy inkább vegyél egy Canon EOS 5D-t, de abból csak a sértődés meg a fölösleges flame lenne. ;)

#3216 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 05. 08. 18:08

Idézet: DDori - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 18:59

Nikonról van negatív tapasztalatotok? A Panában az a gondom, hogy nem fogadja az SD kártyát

Má melyik Pana nem fogadja az SD kártyát mert én nem találtam ötből egyet se.Nekem két Panám van az mindkettő SD-s

#3217 Felhasználó inaktív   DDori 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 18:24

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 19:08

Má melyik Pana nem fogadja az SD kártyát mert én nem találtam ötből egyet se.Nekem két Panám van az mindkettő SD-s

Bocsáss meg, ezt benéztem, a Fujira gondoltam :(

Akkor összefoglalnám:
Compact gépre vágyok, laikus vagyok a fényképezéshez, 70ezer Ft-om van rá, rendelkezek már egy 1GB-os SD kártyával, városnézések során épületeket (épület részleteket (ezért öeülnék a bagyobb, nem megszokott 3x-os zoomnak)), szobrokat szoktam fényképezni, természetben szeretem a virágokat, rovarokat megörökíteni (ezért fontos lenne a makro is). Régi HP-el gondok voltak a rossz megvilágításban készült képeimmel, ezért nagyon-nagyon örülnék ha az új gép ezt kiküszöbölné.
Van 2 maroknyi AA méretű akkum, jó lenne ha ezeket tudnám használni, főleg hogy most nincs + 12-20eFt-om tartalék Li-Ionos pótakkura.
Remélem nem felejtettem ki semmi fontosat :)
Várnám az ajánlatotokat. És nagyon köszönöm a türelmeteket!!!
Bye,

Dóri

#3218 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 05. 08. 18:49

Idézet: DDori - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 19:24

Bocsáss meg, ezt benéztem, a Fujira gondoltam :(

Akkor összefoglalnám:
Compact gépre vágyok, laikus vagyok a fényképezéshez, 70ezer Ft-om van rá, rendelkezek már egy 1GB-os SD kártyával, városnézések során épületeket (épület részleteket (ezért öeülnék a bagyobb, nem megszokott 3x-os zoomnak)), szobrokat szoktam fényképezni, természetben szeretem a virágokat, rovarokat megörökíteni (ezért fontos lenne a makro is). Régi HP-el gondok voltak a rossz megvilágításban készült képeimmel, ezért nagyon-nagyon örülnék ha az új gép ezt kiküszöbölné.
Van 2 maroknyi AA méretű akkum, jó lenne ha ezeket tudnám használni, főleg hogy most nincs + 12-20eFt-om tartalék Li-Ionos pótakkura.
Remélem nem felejtettem ki semmi fontosat :)
Várnám az ajánlatotokat. És nagyon köszönöm a türelmeteket!!!

Amire használni akarod a Panasonic FZ 5  Minolta Z3 a legjobb az utóbbinak 1cmről van makrója. A panához adnak akkut meg töltőt. És mindkettő stabilizátoros. A Nikonoknak ilyen árban nincs nagyobb zoomja.

#3219 Felhasználó inaktív   DDori 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 19:16

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 19:49

Amire használni akarod a Panasonic FZ 5  Minolta Z3 a legjobb az utóbbinak 1cmről van makrója. A panához adnak akkut meg töltőt. És mindkettő stabilizátoros. A Nikonoknak ilyen árban nincs nagyobb zoomja.

Az FZ5 kiesik az ára miatt, a Minolta Z3-at 72ezerért találtam, ő marad a lehetséges gépek között (az a 4Mp nem kevés?).
Bye,

Dóri

#3220 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 19:24

Barátom kinézte magának a Kodak Z740-est.
Nekem szimpatikus azok alapján amit olvastam róla. Tapasztalat, ellenvélemény?

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.