HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#401 Felhasználó inaktív   seldd 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 06. 13:10

Üdv!

Éppen gépeket nézgetek olyan 40-60k körül. Megakadt a szemem a Kodak Z740-en. A 10x optikai zoom jól hangzik. Az mpeg-4 felvétel sem tűnik olyan rossznak, 640x480 (13fps), 320x240 (20 fps), bár arról nem találtam infót, hogy hangot is képes-e rögzíteni.
Milyen gépet érdemes venni ilyen árkategóriában? Ami fontos lenne, az a relatíve jó képminőség; hogy ne a legdrágább memóriakártyákat támogassa; és a minél több beállítási, finomítási lehetőség.
Ja, valahonnan rémlik, hogy nemrég valamelyik gyártó már négy színt érzékelő CCD-vel is csinál gépeket. De az sem rémlik, melyik ez a negyedik szín (cián, bíbor?), meg melyik gyártó. Ebben az árkategóriában gondolom nem létezik a négyszínű CCD, vagy mégis? Arra emlékszem, hogy élethűbb hatásúak voltak a "négyes"-CCD-vel készült képek.
Előre is kösz, ha el tudnátok igazítani valamennyire a témában.

#402 Felhasználó inaktív   fferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 14:30

Idézet: seldd - Dátum: 2005. dec. 6., kedd - 14:10

Üdv!

Éppen gépeket nézgetek olyan 40-60k körül. Megakadt a szemem a Kodak Z740-en. A 10x optikai zoom jól hangzik. Az mpeg-4 felvétel sem tűnik olyan rossznak, 640x480 (13fps), 320x240 (20 fps), bár arról nem találtam infót, hogy hangot is képes-e rögzíteni.
Milyen gépet érdemes venni ilyen árkategóriában? Ami fontos lenne, az a relatíve jó képminőség; hogy ne a legdrágább memóriakártyákat támogassa; és a minél több beállítási, finomítási lehetőség.

A z740-et csak ajánlani tudom,nekünk ilyen van.Elég jó kis gép sok programmal,de természetesen elég sok állítási lehetőség van a Manuális fókuszon kívül.Nagyon jó a 10x-es optikai zoom is,többek között ezért is esett erre a gépre a választásunk.Természetesen hangot is rögzít a videofelvételhez,de mi csak fényképezésre használjuk,videofelvételre pediga panasonic mini DV kamerát használjuk.Nekem személyszerint talán az nem tetszik benne hogy csak 12 cm-ről tud makrózni.Dehát ugye 38-380 -as az optikája...
qtyqrutty.Lógaki,kilóga...Logika !!!
AMD Athlon™ XP2400+,Asrock K7S8X,Samsung 2x512 DDR400,GeForce4 MX440,Samsung 160Gb/7200/2M,Hitachi 160Gb/7200/8M,Pioneer DVR-109,LG GSA4163B,Codegen 300x,Sampo Alphascan 777,Canon MPC 190

#403 Felhasználó inaktív   UZ Bence 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 06. 14:47

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2005. dec. 6., kedd - 12:58

Annyi, 80as. Tripod mellett már nem nagyon számít az ISO, ha nem lökdösik a gépet. Ide viszont az ISO400 sem elég, ha kézből akarsz lőni, OIS sem ment meg.
Hmm, lehet, hogy ezt a képet kinyomtattatom egyszer.
Alkonyat:
ISO80, 1/6s, F3.2

Tudom, hogy ez a topic a gépekről szól, én nem a képekről :) Ez volt az utolsó.

Tőlem még kerülhet ide pár ilyen kép. Épp kötőhártya gyuszim van, de ez a fotó segített, hogy javuljon a szemem, nekem /speciel nagyon tetszik.  :offtopic: főként az, hogy az égen is van miben gyönyörködni, de közben a víz is álomszép   :offtopic: vége, bocsi.

Ha jól olvastam vissza, ez egy fz5-ös? mert exifből nem sikerült megtudnom, hogy miért az jó kérdés (lehet hogy a kötőgyuszimmiatt :pirate: )

Szerkesztette: UZ Bence 2005. 12. 06. 14:53 -kor

Ha má' itt vagy, vágj jó képet hozzá! JAJ, NE KERETTEL EGYÜTT!

#404 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 15:13

Idézet: UZ Bence - Dátum: 2005. dec. 6., kedd - 15:47

Tőlem még kerülhet ide pár ilyen kép. Épp kötőhártya gyuszim van, de ez a fotó segített, hogy javuljon a szemem, nekem /speciel nagyon tetszik.  :offtopic: főként az, hogy az égen is van miben gyönyörködni, de közben a víz is álomszép   :offtopic: vége, bocsi.

Ha jól olvastam vissza, ez egy fz5-ös? mert exifből nem sikerült megtudnom, hogy miért az jó kérdés (lehet hogy a kötőgyuszimmiatt :pirate: )

Köszönöm a commentet :)

A gép FZ30. Furcsa, nálam benne van az EXIFben (Irfanview-t használok, ha ez számít).
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#405 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 17:32

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2005. dec. 6., kedd - 16:13

A gép FZ30. Furcsa, nálam benne van az EXIFben (Irfanview-t használok, ha ez számít).

Nagyon tetszenek ezek a képek grat. :up:  Főleg a színek. Majd én is megpróbálok kicsikarni valamit az FZ5-ből  :D

#406 Felhasználó inaktív   SCupi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 19:31

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2005. dec. 6., kedd - 16:13

Nagyon jó a 2. kép is...  ;)

A kisebb (kompakt) Panasonic-ok is szép éles, színhű képeket csinálnak?  :confused:  :think:

Továbbra is Canon PS A520 vs. Panasonic DMC-LZ1 senki semmit róluk?  :think:

#407 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 21:51

Idézet: SCupi - Dátum: 2005. dec. 6., kedd - 20:31

A kisebb (kompakt) Panasonic-ok is szép éles, színhű képeket csinálnak?  :confused:  :think:

Én mondanék de sajnos nem ismerem egyiket sem  :D
Így látatlanban inkább a Pana.

#408 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 07:53

Idézet: SCupi - Dátum: 2005. dec. 6., kedd - 20:31

Köszönöm :)

A kisebb panakat nem ismerem személyesen, az FZ20ról olvastam fórumokon, hogy éles és szép képeket csinál. Hogy mennyire kompakt, azt döntse el mindenki magának ;)

#409 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 18:48

Samsung Pro815 review @ Dpreview

#410 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 19:18

Idézet: saen - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 19:48

Jó gép lenne. Tetszik. DE 15x optikai zoom stabilizátor nélkül?  :think:
Szvsz egy FZ30 jobb.

#411 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 05:28

Sziasztok!

Ha valaki használ Fuji S9500 -ast, meg tudná mondani, mennyi a "feléledési" ideje? (Jelenleg Olympus 770UZ-t használok, annál a bekapcsolástól számítva ~4 mp telik el, mire üzemkész - ez bosszantóan sok, főleg váratlanul felbukkanó témák esetében...) Köszönöm!
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#412 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 12:36

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2005. dec. 8., csütörtök - 6:28

Sziasztok!

Ha valaki használ Fuji S9500 -ast, meg tudná mondani, mennyi a "feléledési" ideje? (Jelenleg Olympus 770UZ-t használok, annál a bekapcsolástól számítva ~4 mp telik el, mire üzemkész - ez bosszantóan sok, főleg váratlanul felbukkanó témák esetében...) Köszönöm!

A dpreview.com-on 0.9 mp-t írnak bekapcsolástól a felvételig.

#413 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 16:06

szerintem ebben az évben már nem lesz digitális fényképezőgépem.... amúgy is most mintha mindegyiknek menne fel az ára... legalábbis FZ30at 1 hónappal ezelőtt ugyanazon a helyen még 15el olcsóbban láttam... de ha már 150-160at kiad valaki egy gépért, nem ésszerűbb egy DSLR-t venni?
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#414 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 16:38

Idézet: NeCrO - Dátum: 2005. dec. 8., csütörtök - 17:06

szerintem ebben az évben már nem lesz digitális fényképezőgépem.... amúgy is most mintha mindegyiknek menne fel az ára... legalábbis FZ30at 1 hónappal ezelőtt ugyanazon a helyen még 15el olcsóbban láttam... de ha már 150-160at kiad valaki egy gépért, nem ésszerűbb egy DSLR-t venni?

Épp ezen gondolkodtam én is, Nikon D50 (kit) 175,000Ft, jó vételnek tűnik. Talán kicsit kevés a 6MP. :think:
A szatyor nem táska.

#415 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 16:41

Idézet: twelve - Dátum: 2005. dec. 8., csütörtök - 13:36

A dpreview.com-on 0.9 mp-t írnak bekapcsolástól a felvételig.

Köszi! Ma megvettem a kis aranyost, lemérni nem tudtam, de érzésre is kevesebb, mint 1 mp!  ;)
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#416 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 17:05

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. dec. 8., csütörtök - 17:38

Talán kicsit kevés a 6MP. :think:

:think: Kevés a 6mp? Nekem kiállításra mentek képek néha erősen croppolva a D70-ből 30x40cm-es méretben és teljesen jók lettek... Nem kell bedőlni minden marketing hülyeségnek.

#417 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 17:25

Idézet: NeCrO - Dátum: 2005. dec. 8., csütörtök - 17:06

Ha DSLR-t veszel, akkor számítsd bele a plusz lencséket is, vagy csak az alaplencsével fogsz tudni szórakozni, azzal viszont nem fogsz sokat zoomolni. És a jobb minőségű lencsék elég drágák, egynek az ára fele a dslr gépnek, ha nem több.

#418 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 18:41

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2005. dec. 8., csütörtök - 18:25

Ha DSLR-t veszel, akkor számítsd bele a plusz lencséket is, vagy csak az alaplencsével fogsz tudni szórakozni, azzal viszont nem fogsz sokat zoomolni. És a jobb minőségű lencsék elég drágák, egynek az ára fele a dslr gépnek, ha nem több.

jaja. nem olcsó játék. Annak akinek csak hobbicélra kell inkább egy jó bridge vagy kompakt szerintem.
Meg a DSLR-ek elég nagyok is, persze egyértelműen jobbak.

#419 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 18:42

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2005. dec. 8., csütörtök - 17:41

Köszi! Ma megvettem a kis aranyost, lemérni nem tudtam, de érzésre is kevesebb, mint 1 mp!  ;)

Gratula! Majd azért tégy közszemlére néhány képet.  :)

#420 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 09. 11:10

Idézet: twelve - Dátum: 2005. dec. 8., csütörtök - 18:41

jaja. nem olcsó játék. Annak akinek csak hobbicélra kell inkább egy jó bridge vagy kompakt szerintem.
Meg a DSLR-ek elég nagyok is, persze egyértelműen jobbak.

Hát az FZ-30at elnézve nem is olyan nagy a DSLR...

Nemrég volt alkalmam szemrevételezni és kipróbálni egy Nikon D100at... háááááát :wub:  :lollypop:
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.