HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#621 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 18. 19:45

Idézet: saen - Dátum: 2005. dec. 18., vasárnap - 20:20

Photoshopban meg úgy rakod össze őket

Brrrrrrrrrrrr.....Annyi pénzem nincs!!!  ;)

GIMP!  :D 
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#622 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 19:51

Idézet

Köszi, ez a többszörös képkészítés tűnik járható útnak. Viszont akkor egyszeri, avagy mozgó témánál le kell mondani a kontrasztok feldolgozásáról?

Jól látod a helyzetet. Bár sok minden függ a meglévő megvilágítástól, a helyes szögből fotózva lehet szerencséd, illetve vannak egyéb módok is amivel lehet kisérletezni, mint pl szűrőkkel, vakukkal.

Idézet

(Tényleg, kb. mennyi a nappali normál megvilágítás, a hagyományos negatív, ill. a digitális gépek kontrasztaránya? - persze átlagos értékeket véve tekintetbe; gondolom nagyságrendi eltérések vannak a napfényes téma/digitális érzékelők tekintetében, és nem a digit javára! :-)

Nem igazán értem a kérdést, de ha arra vagy kiváncsi, hogy melyik média tudja a legnagyobb kontrasztot kezelni akkor íme a sorrend:
diafilm -> digit szenzor -> negatív film
A nappali megvilágítás gyakran még a negatív filmnél is nagyobb kontraszttal bír, szóval igazán tuti megoldás nincs és a közeljövőben nem is várható. Neked kell ügyeskedni a meglévő fényekkel, vakukkal, stb, hogy a lehető legtöbbet hozd ki az adott témából.

Szerkesztette: saen 2005. 12. 18. 19:53 -kor

#623 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 20:00

Idézet: saen - Dátum: 2005. dec. 18., vasárnap - 20:51

amivel lehet kisérletezni, mint pl szűrőkkel, vakukkal.

Épp ezért kérdeztem pár hozzászólással előbb, hogy amennyiben szűrő, úgy milyen? (UV,polár,stb...) Anno a FF korszakban az enyhe narancssárga szűrő csodákat tudott művelni a felhőkkel - de színesben azért nem igazán tudnám elképzelni!  :D

Egy ekkora méretű témánál pedig a vakus derítés.... Elég nagy kulcsszámmal kéne rendelkeznie, nem?  :D
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#624 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 20:03

Idézet: saen - Dátum: 2005. dec. 18., vasárnap - 20:51

Nem igazán értem a kérdést, de ha arra vagy kiváncsi, hogy melyik média tudja a legnagyobb kontrasztot kezelni akkor íme a sorrend:
diafilm -> digit szenzor -> negatív film

A (digit)szenzor nagyobb dinamikát képes feldolgozni, mint a negatív??

#625 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 20:35

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2005. dec. 18., vasárnap - 21:03

A sorrend fordítva értendő, diafilm legkisebb dinamika, negatív legnagyobb.

#626 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 20:38

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2005. dec. 18., vasárnap - 21:00

Épp ezért kérdeztem pár hozzászólással előbb, hogy amennyiben szűrő, úgy milyen? (UV,polár,stb...) Anno a FF korszakban az enyhe narancssárga szűrő csodákat tudott művelni a felhőkkel - de színesben azért nem igazán tudnám elképzelni!  :D

Egy ekkora méretű témánál pedig a vakus derítés.... Elég nagy kulcsszámmal kéne rendelkeznie, nem?  :D

Graduated Neutral Density filternek hívják angolul, magyarul a fene tudja hogy hívják. Sötét a teteje és teljesen átlátszó az alja, letakarhatod vele a világos részeket. Singh-Ray gyárt ilyet tuti minőségben, az oldalukon sok infot megtalálsz róla, akkor is hasznos lehet ha valami olcsóbb modellt veszel.

Vaku természetesen a kisebb dolgoknál jöhet szóba.

#627 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 20:45

Idézet: saen - Dátum: 2005. dec. 18., vasárnap - 21:35

A sorrend fordítva értendő, diafilm legkisebb dinamika, negatív legnagyobb.

OK, értem, köszi!

#628 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 20:46

Idézet: saen - Dátum: 2005. dec. 18., vasárnap - 21:38

Graduated Neutral Density filternek hívják angolul, magyarul a fene tudja hogy hívják. Sötét a teteje és teljesen átlátszó az alja, letakarhatod vele a világos részeket. Singh-Ray gyárt ilyet tuti minőségben, az oldalukon sok infot megtalálsz róla, akkor is hasznos lehet ha valami olcsóbb modellt veszel.

Vaku természetesen a kisebb dolgoknál jöhet szóba.

Köszi, utánanézek!

#629 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 20:48

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2005. dec. 18., vasárnap - 19:03

nem. de erre már a válasz régen elhangzott...
A nappali megvilágítás gyakran még a negatív filmnél is nagyobb kontraszttal bír, szóval igazán tuti megoldás nincs és a közeljövőben nem is várható.
vagy ebből nem egyértelmű?
:think:
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#630 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 12. 18. 21:39

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2005. dec. 18., vasárnap - 21:46

Köszi, utánanézek!

Csak ezzel a szűrővel meg az a baj hogy nem követi az épület vonalát.

#631 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 19. 08:52

Azok a szurok szerintem ennel a kepnel hasznalhatatlanok, eppen az epulet "belelogasa" miatt. Szerintem semmi baj ezzel a keppel, ennel profibb felszerelessel sem tudnal ebbol sokkal jobb eget kihozni...

Krinyo

PS: a belogo fakon sokat segit a kivagas. :)
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#632 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 19. 09:05

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2005. dec. 18., vasárnap - 20:46

Köszi, utánanézek!

Ha jól emlékszem, Satriani ajánlott ilyen célra egy programot (elfelejtettem a nevét :omg:). Persze macera van vele. Két képet kell készíteni, egyiken az égbolthoz, másikon az épülethez igazítva az expozíciót, majd ezzel a programmal össze lehet dolgoztatni a két képet.

Szerkesztette: Thrawn 2005. 12. 19. 09:45 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#633 Felhasználó inaktív   Savage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 19. 09:44

Vagy ott van a CS2 és a HDR...
We're getting faster !
This, is the real, Hardcore !
Alright !
FASTER !

#634 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 19. 09:47

Az egyik ismerősömnek van egy HP Photosmart 720-as fényképezőgépe, ami tegnap a következő hibát produkálta:
Kiírta, hogy az akkumulátor lemerült, de miközben húzta vissza az optikát, paff, kikapcsolt, félig kinn fityegő optikával. Akkutöltés után akkuk vissza, viszont a gépet be se lehet kapcsolni, meg se nyikkan. Az akkuk egész éjszaka kinn voltak, reggel visszatette, a gép továbbra is halott.
Valaki találkozott már effajta problémával? A szerviz szerint az optika összeakadt, vagy panelhiba lehet, de én már bízok annyira a HP szervizben, hogy hátha van valami házi megoldás :)

#635 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 19. 10:05

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. dec. 19., hétfő - 9:52

Azok a szurok szerintem ennel a kepnel hasznalhatatlanok, eppen az epulet "belelogasa" miatt. Szerintem semmi baj ezzel a keppel, ennel profibb felszerelessel sem tudnal ebbol sokkal jobb eget kihozni...

Pedig egy 1 f-stopos lágy átmenetű szűrővel sokat lehetne dobni a képen. Nem kell ahhoz totál egyenes horizontnak lenni, hogy használható legyen. Persze a legjobb az állványos megoldás, ahhoz meg extra cucc sem kell.

#636 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 19. 10:52

Idézet: debaj - Dátum: 2005. dec. 19., hétfő - 10:47

Az egyik ismerősömnek van egy HP Photosmart 720-as fényképezőgépe, ami tegnap a következő hibát produkálta:
Kiírta, hogy az akkumulátor lemerült, de miközben húzta vissza az optikát, paff, kikapcsolt, félig kinn fityegő optikával. Akkutöltés után akkuk vissza, viszont a gépet be se lehet kapcsolni, meg se nyikkan. Az akkuk egész éjszaka kinn voltak, reggel visszatette, a gép továbbra is halott.
Valaki találkozott már effajta problémával? A szerviz szerint az optika összeakadt, vagy panelhiba lehet, de én már bízok annyira a HP szervizben, hogy hátha van valami házi megoldás :)

Ilyesmit egyszer nekem is produkált a régi HP-m. De én raktam bele új cerkaakksikat és visszahúzta az objektívtubust. Sokan azt mondják, hogy jobbak a ceruzaakksis gépek...

#637 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 19. 11:00

Idézet: Twelve - Dátum: 2005. dec. 19., hétfő - 10:52

De én raktam bele új cerkaakksikat és visszahúzta az objektívtubust.

Ez is ceruzaaksis, és egész éjszaka töltőn volt mind a négy. Az a furcsa, hogy nem is áll szóba velünk, meg se nyikkan, egyik gomb lenyomására sem reagál.

#638 Felhasználó inaktív   UZ Bence 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 19. 11:13

Idézet: macy - Dátum: 2005. dec. 16., péntek - 19:31

Bitskey uszoda
Az uszoda előtt
Dobó tér
Dobó tér ismét

Várj még nincs vége csak nem akarok új hsz-t. Ez egyébként nem rossz hír. Szerintem.  :D

Örülök, hogy összejött:

1. a képfeltöltés

2.  pár reménykeltő fotó

Remélem akkor még feljebb sikerül majd mászni a mélypontról 1-1 nappali képpel.

S akkor még megint elgondolkodhatok, le kell-e mondanom a szerelmemről...
Ha má' itt vagy, vágj jó képet hozzá! JAJ, NE KERETTEL EGYÜTT!

#639 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 19. 13:33

Idézet: debaj - Dátum: 2005. dec. 19., hétfő - 12:00

Ez is ceruzaaksis, és egész éjszaka töltőn volt mind a négy. Az a furcsa, hogy nem is áll szóba velünk, meg se nyikkan, egyik gomb lenyomására sem reagál.

Akkor szervíz  :(

#640 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 12. 19. 14:03

Idézet: Twelve - Dátum: 2005. dec. 19., hétfő - 11:52

Ilyesmit egyszer nekem is produkált a régi HP-m. De én raktam bele új cerkaakksikat és visszahúzta az objektívtubust. Sokan azt mondják, hogy jobbak a ceruzaakksis gépek...

Miért volnának jobbak a ceruzaakkus gépek? Ha nem reagál egy gép az áramforrásra akkor az is felmerülhet hogy zárlatos.

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.